• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Kasm Anneleri

ya şimdi bizim saçlar kıvırcık ailecek. hastanede 2 gün yatacan saçın fönlüyken daha güzel durur. kıvırcık saç kabarıyor 1 gün yıkamadığında. mantığımızla yapıyoz yani:ecrin_bebek:

sana gayet yakısıyo kıvırcık sacların bence söle bi tepeden tokayla cokta güzel olursun canım
ama sezeryan olacaksan daha rahat hissedeceksen cektir tatlım fönünü

selam bacılar.
geçmişi okuyayım dedim ama çok ilerlemiş atlaya atlaya okudum geldim.
bugün 100 lük şeker yüklemem vardı sabahın 8 inden beri hastanedeydim çok yoruldum.
şükürler olsun şekerle ilgili bir problemim yokmuş:lepi:
batın'ım 1800 gr olmuş:nazar:
dr herşey çok iyi dedi. geçen gittiğimde bebek iri demişti. şimdi daha normal dedi. yani normal doğum olabilirmiş ama önümüzde uzun zaman var dedi.
kaburga kemiklerime çok bastırıyor dedim. şikayet ettim oğluşumu. nereye gitsin bebek başka yerimi var dedi dr.
hastaneden çıktım gittim oğluma badi aldım 3 tane. üçüde farklı boydan.
böyle işte
ohh maşallah kocaman olmuuuuş:nazar:

he ben öğlende domat. salatalık peynir yedim iyi geldi hem hafif hem sağlıklı:)

benim bildiğim 38. haftada çatı muayenesi oıluyomuş çünkü çatı muayenesi doğumu tetikleyebiliyormuş kanama da olabiliyormuş ben öyle biliyorum daha erken bence senin çatı muayenen olmaz bazı doktorlar da yapmıyorlarmış yapacak olsa önceki randevuda söyler herhalde.

ben de 4 cm açıldığında epidural yapılıyo diye duymuştum ama bazı dr.lar önermiyorlar bazıları öneriyor ben de şaşırdım kaldım

ay bu çatı muayenesi beni korkutuyo neyse daha çok varmış
ben şampuan ile bebe yağı aldım ablam hiçbiri kullanılmıyor ben kullanmadım dedi diğer ürünleri almadım zaten pudra da zararlıymış die duydum hele ki banyodan sonra sürmeyin diyorlar bebeğin cildinin hava almasını önlüyormuş ama ne kadar doğru bilemiyorum gene de evde pudra vardı kaşıntım oldukça sıcaktan dolayı sürdüm ben kendime özellikle göğüs altlarıma filan.
pijamaya da pek özenmedim açıkçası siz baya özeniyosunuz annem alıp getirmiş onu giycem başka da almıcam:) gecelik bi tane var benim şu anda da giydiğim onu giyerim yeni olması şart mı

zaten kimse gelmez hast.ye filan sonra da çok az kişi gelecek o nedenle hiç özenmiyorum kendime

yavrum bende özenmedim.bi tane çeyizimde buldum önden düğmeli pek güzel değil.bi tanede ilk evlendiğimde kaynanam almıştı kalın ben beğenmeyip giymemiştim bide onu götürcem işte.aman ya kan man olcak ne önemi var çok para vermeye.hem hastaneye kimse gelmeyecek benim gerçi evede gelmeyecek ama neyse.

kızlar hepinize merhaba karakızı yarımsaat önce öğrendim ve hala ağlıyorum. şok oldum resmen. Rabbim sağlıkla kavuştursun karakızımızla durumuzu birbirlerine inşallah. demek durumuz abla oldu. dualarım onlarla. bu gece evde değilim yoksa bende dua almak isterdim ama benim yüzümden de gecikmesini istemiyorum. ama dualarım onlarla olucak.Allahım yardımcıları olsun inşallah.

selam bacılar.
geçmişi okuyayım dedim ama çok ilerlemiş atlaya atlaya okudum geldim.
bugün 100 lük şeker yüklemem vardı sabahın 8 inden beri hastanedeydim çok yoruldum.
şükürler olsun şekerle ilgili bir problemim yokmuş:lepi:
batın'ım 1800 gr olmuş:nazar:
dr herşey çok iyi dedi. geçen gittiğimde bebek iri demişti. şimdi daha normal dedi. yani normal doğum olabilirmiş ama önümüzde uzun zaman var dedi.
kaburga kemiklerime çok bastırıyor dedim. şikayet ettim oğluşumu. nereye gitsin bebek başka yerimi var dedi dr.
hastaneden çıktım gittim oğluma badi aldım 3 tane. üçüde farklı boydan.
böyle işte

ma. canım güsel haberlerle geldinhihoyyyt:nazar:

kızlar bu kasılma dedikleri karnının bi an sertlesmesi ve düzelmesi gibi bişimi sanki bebek geriniyormus gibi

nan nie özenmion kendine düşünsene bebişinle ilk kez karsılascan oda tertemiz yeni cicişlerini gyse sende giysen öle karsılassanız mis gibi resimleriniz cekilse hatıra kalsa olmazmı ne o öle darma duman istemem kendimi resimlere ben en şık geceliği giyicem oğlumu beklerkene allah nasipederseee:utangac::utangac::utangac:

nan bende sallıyom ama temiz hiç kullanılmamış sadece biraz eski model okdar.şimdi evde varken almak enayilik olur dedimdi.
ayse bende nefes alamıom ya hatta suan bile öle nefes alamıom alamayınca panik yapıom panik yapınca iyce nefesim darlanıoo offf dün gece 5.30 da uyudum
havalarda etkiliyodur nefes almayı.bende istanbulda nemden alamıyodum nefes.şimdi iyiyim burda
hay Allah sizi napmasın
ben allıgımı götürürüm yanımda diyordum soluk olucaz diye agrı sızıdan gözümüzü acarsak
ayy benden daha fenalarıda varmıs kuaför haaa:uhm:
kız bende rujumu allığımı falan alcam yanıma,iki renk gelsin dimi
kıslar men geldim
tahlil sonuçlarım çıktı
kan sayımım ve tam idrar tahlillerim çok iyi dedi doktor
normalde kansızdım
sanırım düzelme oldisositososito
şimdi sırada ne var bilmirem
ya kıslar bu nts giriyoz ya ne zaman bilmirem
özellerde bunun için de ücret alacaklarmı her girdiğimizde

gözün aydın yavruuuuum.
nst ücretsiz diye biliyom ben

karazeytin canım gözünaydın inşallah benimde kansızlık sorunum kalmamıştır
aynı sen gibi...
nts olayına ben girdim 10 ytl para verdim 35.haftadan sonra sık sık giricez sanırım
allahtan pahalı bişey değil.
göbeğneee kemer gibi bişi bağlıyolar bebeğin kalb atışını buluyo hemşire
yuvarlak bişi var o kemerin üzerinde tam kalp atışının üzerine denk getiriyo
güm güm güm atıyooo sende duyuyosun baya uzun bi süre yatıyosun
bebişin kalp atışlarına göre kasılmalar ve sancılar belirleniyo cihazın içinden bi kağıt çıkıyo eline de bi buton veriyolar sancın felan olduğunda ona basıyosun
işte böylee bişi biraz uzun sürüyo o süre içinde ister uyu ister kalp atışını dinle
yavrukuşunun :))))

kasılma nası oliiy? acaba ben kasılıyorum da haberim mi yok:)

hangi haftalarda kasılma olur kızlar?

bide benm artık bacağımın en üstünde bi ağrı oluyor kemiğimde anlatamadım galba yerini...

dilmuh korkma canm ya çatı muayenesinden biz doğum yapçaz çatı muayenesi ne ki...
sen de benim gibi olacaksın di mi benm anca annem gelir o kadar ne ablam gelebilcek ne de kayınvaldeler filan zaten k.valde hasta, k.peder de öyle, görümce ve elti de çalışıyor hiç umudum yok onlardan yana burdan bir iki iş arkadaşı uğrarsa bilemem yani yapayalnız kalcaz :)

kedi ağlama canım iyilermiş bak biz de şok olduk ctden beri ama hayırlısı olsun dua ediyoruz işte ağlayıp da bebeğini de strese sokma toparlan canım

gurbetyaren maaşallah yaaa ne güzel kilo almmış bebeğin..
inşallah benimkide almıştır en son 912 gr dı ve biraz eksik demişti doktor..
ama sanırım hızla büyüyor hepiimizin bebişleri.

şekercik bende hiç kimse olmayacak.bi kociş bi ben.teyzem gelirim diyodu geçen konuştuk pek niyeti yok bende gelme istersen dedim işine geldi.kaynanamda küs.e burada tanıdığım hiçkimse yok.

kıslar kızımın çamaşırlarını yıkamaya başladım
birinci parti bitti
beyaz krem karışımı yaptıydım mis gibi de kokuyorlar
ayyy şimdiden ösledim yaw kızımı
anacım nasıl bir duygu bu ya hele makinadan çamaşırlarını çıkartıyom ya sanki sanki içerde beni bekliy
ayyy ama minik minik ne de zor oluy asması yer kalmadı ikinci partiyi kuruyunca yıkaycam
bu hafta da yıkama işim bitsin deyom
dün de kocişle ilk bezini aldık
ama zorlandık primanın yenidoğan bezini bulamadık kalmamıştı
ben de orda alışveriş yapanlara sordum hemen haggus denen marka varya onu aldık
siz ne alcanız kızlar biz her alışverişimizde 1 tane alak deyoz ama bundan sonrakileri prima alammı acaba

kızlar bu kasılma dedikleri karnının bi an sertlesmesi ve düzelmesi gibi bişimi sanki bebek geriniyormus gibi

bide benm artık bacağımın en üstünde bi ağrı oluyor kemiğimde anlatamadım galba yerini...

dilmuh korkma canm ya çatı muayenesinden biz doğum yapçaz çatı muayenesi ne ki...
sen de benim gibi olacaksın di mi benm anca annem gelir o kadar ne ablam gelebilcek ne de kayınvaldeler filan zaten k.valde hasta, k.peder de öyle, görümce ve elti de çalışıyor hiç umudum yok onlardan yana burdan bir iki iş arkadaşı uğrarsa bilemem yani yapayalnız kalcaz :)

kedi ağlama canım iyilermiş bak biz de şok olduk ctden beri ama hayırlısı olsun dua ediyoruz işte ağlayıp da bebeğini de strese sokma toparlan canım

belde ve aynı zamanda kasıklarda ağrı varsa
ve karın çok aşırı gerginse bu kasılma ve sancı oluyomuş sanırsam
doktorum öle bişiler demişti
ama yalancı doğum sancısı da sayılabiliyomuş aynı zaman da
hemşire de bölee demmişti..

kıslar kızımın çamaşırlarını yıkamaya başladım
birinci parti bitti
beyaz krem karışımı yaptıydım mis gibi de kokuyorlar
ayyy şimdiden ösledim yaw kızımı
anacım nasıl bir duygu bu ya hele makinadan çamaşırlarını çıkartıyom ya sanki sanki içerde beni bekliy
ayyy ama minik minik ne de zor oluy asması yer kalmadı ikinci partiyi kuruyunca yıkaycam
bu hafta da yıkama işim bitsin deyom
dün de kocişle ilk bezini aldık
ama zorlandık primanın yenidoğan bezini bulamadık kalmamıştı
ben de orda alışveriş yapanlara sordum hemen haggus denen marka varya onu aldık
siz ne alcanız kızlar biz her alışverişimizde 1 tane alak deyoz ama bundan sonrakileri prima alammı acaba

cnm bebeğe prima yeni doğan alma yeni doğan prematüre bebekler için 2 5 kg olıy sen prima yeni bebek 3 6 kg al ben öle yaptım :kedi:

şimdi kasılma dedikleri (ki ben de çok erken başladı hatta onun için dr iş yapma dedi erken doğum riski olabilir demişti ama kendimi yormayınca geçti) karnının bir bölümü taş gibi sertleşiyor ve bu sertleşme sırasında kasıklarına adet sancısı gibi hafiften sancı giriyor. ama çok kısa sürüyor 6-7 saniye kadar sonra geçiyor. bu kasılmalar 1 saatte 4-5 sefer oluyorsa ve ağrılar giderek şiddetleniyorsa o zaman dr a ulaşın hemen diyorlar. birde ağrı hafif değilde bıçak saplanıyo gibi olursa ve belden başlayıp kasıklara yayılıyorsa hemen dr a gidin diyorlar.

elifcim saol cnm ya
kıs senin kasılmalar mı başladıydı yoksam
ben de henüz yok
ara ara sertleşme hissediyom bide çok ayakta kalınca sankim
bebişim aşağıya indi diyom
o zaman sanki bıcak kesiği gibi bişey hissediyom
sancı değildir sanırsam bunlar

bana huggiesin deneme bezinden geldi cok kaliteligörünüyo bide babstar yollamıs o cok kötü görünüyodu cok büyük fiyat farkı yok sanırım bezlerin arasında ama prima yada huggies alıcam ben

Back
X