• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Kasm Anneleri

bir kişi bir kişidir bak ben kaçıyom şu psikolojik baskı yaratmak için karşıma koyduğum süpürge ve viledalan haşır neşir olmaya gidiyomm delikafaduldendelikafadulden
uğrarım arada çok yormucam kendimi zati halı malı yok heç bi yerdeeee delikafadulden

hadi kolay gelsin. ben o iside yapmiyorum, haftaya kadin ayarliycam.kaydirigubbakcemile3

Ya oğluşumda birşeycik yapmadık teyzesi demediler bana bu budur şimdide kendim yapıyorum herşeyi tam olsun aynen cnm yaa soğuk soğuk çayda yaparız sıcak isteyenlere kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

Sorma o şekerlere bende takığım hala eşim diyor ben çukulata dağıtıcam tamam diyorum götür işyerine bende mevlütte doğumda o cici şekerleri dağıtayım dalga geçiyor sizden ala şekermi olur en cicisinden diyor :utangac: :asigim: :kedi:

bende oglumda hicbisi yapmadim, simdide heves ediyorum iste.:kedi:

babaniz dogru soylemis, sizden ala seker mi olur.opuyorumnanaktan

bak ben daha şeker olayını çözemedim bi de şerbet çıkardınız :roflol::roflol:
lohusa şerbeti dediğiniz kırmızı bişey oluyo o mu ?? kızamık şekerinden mi ne yapılıyo... aman onun hiç tadı falan yok yaa... kıpkırmızı bişey var onu şekerle çubuk tarçınla kaynatıyosun o kadar...

ama yapmak lazım di mi... gelenler bekler tabi... ayaklı bardakla servis yapsak olmaz mı ki...bardağın ayağını da süsleriz ... anam ben de dündan meraklıymışım :roflol::roflol::roflol::roflol: güya hiç sevmezdim böyle şeyleri ...bu kız bana tüylü terlik de giydirir yakında iyice kokoş oldummmm :roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol:

ayy hatırlatma şu kadını nolurr... bütün psikolojimi alt üst ediyo :oklava::oklava::oklava:

bitti mi temizlik :roflol::roflol::roflol:

ayy ben normalde hiç yemem cips falan ilk 4 ay canımın istediği tek şey patates cipsiydi...zemuszemus

ayy canım yaaa :1hug: bazen en yakın hissettiğimiz insanlar bile böyle yapabiliyo işte üzülme boşver... kaş yapim derken göz çıkarmış işte...aklınca sana faydalı olucak... benim de anlamadığım şey herkes kendi bebeği olunca herşeyi abartarak alıyo ama etraflarında biri aynı şeyi yapmaya kalkınca
yok ne gerek var yok o lazım olmaz yok bilmem ne mangalda kül bırakmıyolar...e madem öyleydi sen neden aldın o zaman...mutlaka sana da bi alma diyen olmuştur ama insan duramıyo işte... ben kendime deli gibi alışveriş yapardım bi çöp bile almak istemiyorum şimdi herşeyi kızıma almak istiyorum... sonuçta annelik iç güdüsü...ne kadar yakın arkadaşımız da olsa kendimize mantıklı bi açıklama yapamasak da illa herşeyi yeni olsun istiyoruz...hepimiz kesemize göre bişeyler almaya çalışıyoruz işte...kimi 100 tl ya alır kimi 10 tl ya ama içine sinerek yeni yeni kullanır...

geçmiş olsun canım yaa iyice çürüğe çıktıkk....

ayyy bu kadın ruhumu şişirdi.... kaydirigubbakcemile

ŞenizŞenizŞeniz valla benimde.

bebişin çamaşırları yıkandı astım babamda hallıları aldı götürdüü ben uyuştum oturdum gene buraya namaz kılcam kendime bide çorba yapim diyorum içimden hiç bişey yapmak gelmiyor niyeki yaa

bende geçen gün yıkadım kenyanın dediği deterjanlaa
daha bugün kokusu yeni çıktı evden sankiii
miss gibi koktular yaaa.
benimde halıları aldı halıcı yerler çıplak çıplak oturuyoz
işler gittikçe azlıyor valla...
gittikçe ağırlaşıyoruz canım çok normalll
bu 8.ay gerçekten de ağır geçiyomuş yaaa
çorbanı içteee yat dinlen azıcık..

hadi kolay gelsin. ben o iside yapmiyorum, haftaya kadin ayarliycam.kaydirigubbakcemile3

bende oglumda hicbisi yapmadim, simdide heves ediyorum iste.:kedi:

babaniz dogru soylemis, sizden ala seker mi olur.opuyorumnanaktan

Olurrrr siz varsınız kaydirigubbakcemile5 :asigim: :1hug: :teytey::teytey:

Birlikte çıkalım mola verelim siz oturdukça benimde oturasım geliyor böyle kaydirigubbakcemile3

bak ben daha şeker olayını çözemedim bi de şerbet çıkardınız :roflol::roflol:
lohusa şerbeti dediğiniz kırmızı bişey oluyo o mu ?? kızamık şekerinden mi ne yapılıyo... aman onun hiç tadı falan yok yaa... kıpkırmızı bişey var onu şekerle çubuk tarçınla kaynatıyosun o kadar...

ama yapmak lazım di mi... gelenler bekler tabi... ayaklı bardakla servis yapsak olmaz mı ki...bardağın ayağını da süsleriz ... anam ben de dündan meraklıymışım :roflol::roflol::roflol::roflol: güya hiç sevmezdim böyle şeyleri ...bu kız bana tüylü terlik de giydirir yakında iyice kokoş oldummmm :roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol:

:roflol: :roflol: :roflol:

Almadımmm naptılar nettilerrrrrrrr o tüylüleri aldıramadılar :roflol::roflol:

Ondan gittim öyle sade aldım aman yarabbim rengide aynı takımla o tüylülerin alda al yok napıcam ben onu bir kereliğine ..Denedim ama aynen şöyle hissettim sanki tüylü birşeye basmışım ayağıma yapışmış çıkması gerek :roflol::roflol:
Küçücük(Yağmur) bana uysun giyelim kotları çekelim çizmeleriiii spor çantalar bumudur budur :hooray: :dance:

ben abimin hanımın nikahında gül şerbeti içmiştim tadı çok güzel oluyor. zaten malzeme toz halinde satılıyor bildiğim kadarıyla. sanada kaynatmak düşüyor. boşver sen yinede diğerini yap o daha kolay olur hem kaydirigubbakcemile3
ama gül şerbetine bayılmıştımmmmmmmm

benim bi arkadasta serbet yerine erik hosafi kaynatmislardi. soguk soguk daha hostu.

Birlikte çıkalım mola verelim siz oturdukça benimde oturasım geliyor böyle kaydirigubbakcemile3

bencede toplu cikip 1 saat mola verelim. cikamiyorum, daha yatak bile toplamadim.:kedi:

bende geçen gün yıkadım kenyanın dediği deterjanlaa
daha bugün kokusu yeni çıktı evden sankiii
miss gibi koktular yaaa.
benimde halıları aldı halıcı yerler çıplak çıplak oturuyoz
işler gittikçe azlıyor valla...
gittikçe ağırlaşıyoruz canım çok normalll
bu 8.ay gerçekten de ağır geçiyomuş yaaa
çorbanı içteee yat dinlen azıcık..

dalinin granül deterjanından aldım mis koktuu asarken
haklsın canım hala kendimizi normaal zannediyoruz koşturuncada böyle halimiz kaçıyor işte çorbayı koyiyimim ocağada gidip namaz kıliyim öpüyom sizlerii

edacım bende bebek görmeye gıtmısdım dogumdan 1 hafta sonra çıkolatadan harıc serbetde verdıler sımdı dogumdamı verek mevlutdemı gııı
benım kaynanam mevlutde gun gıbı yaptı eltıme pasta börek ırmık tatlısı sarma kurabıye felan cay verdık bız pıde attırdılar kafam karıstı ulennnn gene kafamçokkarıştı

yaa ben mevlütte etli pilav yapmayı düşünüyorum ...
benim kociş adak adamış bana da söylemedi hiçç...geçenlerde bi arkadaşım fal baktı adağınız var falan dedi...ben de şaşırdım...kocişe sordum evet dedi melek kızım hayırlısıyla gelsin hemen yerine getiricem...ayy öyle çok ağladım ki...demek o da çok etkilenmiş 3 sene önce yaşadığımız şeyden de bana belli edememiş üzülüyorum diye ...canım kocammm opuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

habire yeni bisey cikiyo. simdide tuylu terlik cikti. ama ona hic hevesim yok.kaydirigubbakcemile3

kızlar yaa ben dötüme göre bişi bulamıyorum evde giymeye altlık hiç bişem kalmadı hep göbeğin altına iniyler ordanda kasıklarımı sıkıyorlar.
burada havalarda buz gibim oldu donuyorum valla kaloriferler de anca ekim sonu gbi yanar
iç donlarımda sıkıyor delirecem yavvv şurda bir ay kaldı dayanayım bişi almayayım diyorum ama göbeği açıkta dolanılmaz kiii üşütüp enfeksiyon kapcam son ayda durduk yere
gidemde belimin üstüne çıkacak cinsten eşofman altı bakayım. inşallah istediğim gibi bişey bulurum.

benim bi arkadasta serbet yerine erik hosafi kaynatmislardi. soguk soguk daha hostu.

bencede toplu cikip 1 saat mola verelim. cikamiyorum, daha yatak bile toplamadim.:kedi:

Tamamdır ozaman kaydirigubbakcemile5 kaydirigubbakcemile5

Azıcık iş güç birşeyler yapalım en azından yemeği hazırlıyayım ben sonrasında yine aktif olurum..Pcde açık zaten :lepi:

dalinin granül deterjanından aldım mis koktuu asarken
haklsın canım hala kendimizi normaal zannediyoruz koşturuncada böyle halimiz kaçıyor işte çorbayı koyiyimim ocağada gidip namaz kıliyim öpüyom sizlerii

bende dalinin sivi deterjanini ve yumusaticisini alip gelicem birazdan.

benim kociş adak adamış bana da söylemedi hiçç...geçenlerde bi arkadaşım fal baktı adağınız var falan dedi...ben de şaşırdım...kocişe sordum evet dedi melek kızım hayırlısıyla gelsin hemen yerine getiricem...ayy öyle çok ağladım ki...demek o da çok etkilenmiş 3 sene önce yaşadığımız şeyden de bana belli edememiş üzülüyorum diye ...canım kocammm opuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

Allah kabul etsin canim. bizde ben hamile kalinca kestirmistik, bide dogum sonrasi insallah.:1hug:

Tamamdır ozaman kaydirigubbakcemile5 kaydirigubbakcemile5

Azıcık iş güç birşeyler yapalım en azından yemeği hazırlıyayım ben sonrasında yine aktif olurum..Pcde açık zaten :lepi:

bende bi dolanip gelim, camasir atayim makineye. Allah'tan yemegim varda rahatim.kaydirigubbakcemile5

erik hoşafıda güzel oluyor şu kırmızı sulusundan olanı.

hadin çıkn bakim ahanda ben gidiyom önden önden arkamdan takip edin bak kandırmaca yok :)))

herkesleri öptüm Allahıma emanetsinizzzzzzz opuyorumnanaktan

amaaan asebam takma beee bu kaynanların hepsi bi alem yaavv akannehirakannehir
yok ya takmıyom fazla zatii şu saat oldu daha aramadı inş. aramaz
aaayyh senin kaynanandan baa fenalık geldi gııı
gerçi bizimki yakın olsa pek fark olmazdı heraldee
hiç seemem milletle öpüşmeyi bayramlarda gidince hep hasta oluyom o yüzden mafoldumben
ee sana ordan fenalık geliii ben ne edem yaaa
aslında kötü bi insan deel amma çok ısrarcı fazla ısrar ediyo insanı zora soktuğunu düşünmeyo
nedense gelinleri is yaparken gorunsun cok hoslarina gidiyor. bende yurt disinda buyudum, boyle gelenek goreneklere gelemiyorum. saygisizlik etmem ama dedikleri gibi gidince habire onun bunun elini opup iste yapmam. esime soyleyince, anne istersen boynundan bi iple tavana asalim gelen giden bakar demisti.kaydirigubbakcemile3
ayy sorma benim ailemde öle bişe yok o yüzden garip geliyoo bide burası küçük bi yer ve çok kalabalıklar ve benim annem ne beni ne yengemi gelin diye zorlamazdı sadece bize gelirlerse hizmet ederdik o kadar

günaydın karılaaaaaaaaaaaaar nasılsınız.ayyyy uyudum geldim.teyzemin telefonuyla uyandım.ısrarla beni deli etmeye devam ediyo kendileri.
doktora soracakmışım doğum ne zamansa o zaman gelecekmiş.diyom yok adam bilmiyom diyo diyo versin bi tarih.herif erecekte normal doğumun ne zaman olduğunu söyleyeek.neyse sonuç itibariyle 3 aydır ben bunu bu karıya anlatamadımakannehir
ayyy senin teyzen de haa gelmesin daha iyi gıı
ayyy benm de teyzemin kızının şimdi 3 yaşında olan bi kızı var o vaktiyle bi arkadaşından beşik almış beşikler çok pahalıymış ben hamile kaldığımdan beri sürekli bu beşiği sana vercem seninki de yatsın dedi durdu ben de hep biz alırız dedim o da annen alcak nasılsa yazık o parayla başka şey alır ben veririm kullanınca gene iade edersiniz dedi hatta arkadşaına bile söylemiş ben yeğenime vercem die anlamadı laftan ben de tel.de anneme söyledim olurmu öyle saçmalık iyi kötü de olsa biz alcaz ilk bebeğin alıncak tabii istemem öyle dıdının dıdısının kullanılmış beşiğini dedi kocam da karşı çıktı ben bozarım teyze kızını merak etme dedi, geçen gün de aynı kadın bana kızının eskimiş ayakkabılarını verdi bide diyo ki aman iyi bak sonra geri verirsin saklıcam ben bunlarıı delirdim resmen ben aldım dedim anlatamadım koydum bi kenara giydirmicem bi süre sonra da giydik die iade edicem gıcık oldum ama ne diyeyimmm

heee durum değişti o zaman güzelim
benm de hamile kaldığımdan beri arkadaşlarım hiç aramadı gibi bişey
kendi aralarında toplaşıp geziyolar birbirilerine gelip gidiyolar ama beni arayan yok ben hamileyim ya sanki cüzzamlıyım töbe töbeeee
ben de napiim tek başıma gidiyorum bi yerlere giderken kimseye de haber vermiyorum artık ben de kimseyi aramıyorum nerdesin sen diyolar ben şunu öğrendim ki fedakar ve verici olduğun sürece insanlar nasılsa bu hep benm yanımda olcak ne dersem ne istersem yapıcak diye seni hep el altında tutuyolar die güvenip senin hassasiyetlerine değer vermiyolar bencil davranıyolar ne zamanki ben demeye başlıyosun o zaman çevrende pervane oluyolar
mesela ben de en yakın dediğim arkadaşım evlenirken istemesi,nde saatlerce bulaşık yıkadım kahve yaptım nişanında deli gibi koşturdum düğün günü o üzülmesin die üstüne titredim hatta kuafördeki kız bile arkadaşıma ne kaa şanslısınız böyle bi arkdaşınız var bile dedi ama ben ne karşılık gördüm yabancı gibi düğün başlayınca geldi kibarca bi kez döndü oynadı o kadar nişanda da ortada gezindi istemede yoktu o kdar zor günler geçirdim ne azaplar çektim ortada yoktu şimdi ben de eskisi kadar aramıyorum bile
geçen gün teyze kızı geldi ben d esoğuk davrandım laf soktum o da amaaa niye bööle yapıyosunnn dedi kocam da o gidince ne fenasın diyor ama içimde kalacağına söylerim daha iyi ertesi gün de aradı sordu halimi hemen böyle davranmayınca olmuyomuş...
cnm yalnız başına dr a gitmek çok kötü bi duygu farkındayım ama sen de alışverişe giderken arama onu ben olsam aramazdım kötü günümde olmayan, iyi günmde hiç yaklaşmasın yanıma derim hep
Allah insanı güzel insanlarla karşılaştırsın
ben nerdeyse tüm arkadaşlarımdan koptum bi tek siz varsınız işte
benimde çocukluktan beri çok samimi bi arkadaşım vardı ben herşeyine koştum aynı apartmandaydık misafirleri gelince pastalarını bile gidip yapardım düğününde kocişimi(o zaman nişanlımdı) kırma pahasına bile onunla kuaföre gittim ama o benim düğünüme bile gelmedi antepte oturuyodu sorunları varmış bilmem neymiş ve aramadı da ararsa ağlarmış konuşamazmış diyee 2-3 defa msj felan attı heeç cevap vermedim bile

koca kari hikayeleri ama bende kestirmedim. oglumdada kestirmemistim, simdide disimi sikiyorum. normalde kisa kullaniyorum saclarimi, ozledim ama dogumdan sonra bi ara kestiririm.

üff kizlar ya insan inanmasada sonra cok laflar cok etkiliyor ne bileyim.. sizlerde inanmiyosunuz ama kestirmiyosunuzda.. gecen kuaför kadinda dedi.. eskilerin bi bildigi varmiski böyle bisey söylenmis dedi.. ben olsam kestirmem dedi.. annemde diyor inanmasanda 2 ay daha sabret diye.. karar veremiyorum.. ben asla inanmam hurafelere ama cevre cok etkiliyor sanirim.. kasta aliyoruz agdada yapiyoruz hem kökten aliyoruz.. saci ucundan kestiriyoruz.. bebegin ömrüyle akliyla ne ilgisi varsa..

canım ben kestirdim. hatta kendim kestim saçımı:) haftaya bi daha kestirecem doğumda rahat edeyim diye.
vallahi bne kestirdim ne alakası var çocuğun ömrüyle benim saçımın Allah bilir herşeyi aslında ben inat olsun diye kestirdim böle bişey olmadığına inanmak için

Şu loğusa şerbeti yerine yeni çıkan limonatalar var çok hoşuma gidiyor onlar alsam 1 koli dağıtsam mevlütte olmaz mı yoksa şerbet şartmı???

kızlar lohusa şerbeti dağıtmak şart değil kiiii
biizim çevrede dağıtan hiç yok hiç görmedimmmm
bizde de adet değildir öyle dağıtmak
ben hiç dağıtmayı düşünmüyorum açıkçasıı
heleki mevlütte o kadar insanla nasıl başa çıkılır...
en mantıklısı eve bebek görmeye gelenlere oda yakın akrabalara felan dağıtmak...
anaa bu şerbet işide ne yaa nasıl bişeyki bu normalde hayolı olsuna gelene yapıp mı vercez ben heeç bilmem böle şeyleri ve mevlüt ne zaman yapılır mevlütte ne olur ondan da çakmam vallahi eğer kaynanam veya annem böyle bişeler var derse yaparım yoksa komşuları yakın akarabaları toplar bi yasin okuturum temam kızlar bu mevlüt 40 ndamı oluyoo

ayy hadi hep beraber çıkalım...yoksa çıkamıycam :roflol::roflol::roflol:

yemeği yaptım diye seviniyodum az kalsın yanıyomuş zor yetiştim :roflol::roflol::roflol:

Allah kabul etsin canım bizimde adağımız felan yok ama bebişimiz olduğunda bi kurban keseceğiz inşallah tam benim doğum bayram arefesine geliyoo o yüzden bayramdan soora kestirmeyi düşündük

habire yeni bisey cikiyo. simdide tuylu terlik cikti. ama ona hic hevesim yok.kaydirigubbakcemile3
ayy ben alırım onlardan işte ben kokoş bi karıyım zaten ilk önce süsümdür rahatımı heeç düşünmem

kızlar yaa ben dötüme göre bişi bulamıyorum evde giymeye altlık hiç bişem kalmadı hep göbeğin altına iniyler ordanda kasıklarımı sıkıyorlar.
burada havalarda buz gibim oldu donuyorum valla kaloriferler de anca ekim sonu gbi yanar
iç donlarımda sıkıyor delirecem yavvv şurda bir ay kaldı dayanayım bişi almayayım diyorum ama göbeği açıkta dolanılmaz kiii üşütüp enfeksiyon kapcam son ayda durduk yere
gidemde belimin üstüne çıkacak cinsten eşofman altı bakayım. inşallah istediğim gibi bişey bulurum.
ayy bende bulamiidim lcw dan eşofma altı ladım belinin lastiğiyok iki kat çevirip kıullanılıyomuş ben açıp giyiyom göbüşüm
de kapatıyoo ve de 16 ya aldım bide olan2-3 tayt var idare edeyom evde

ayy hadi hep beraber çıkalım...yoksa çıkamıycam :roflol::roflol::roflol:

yemeği yaptım diye seviniyodum az kalsın yanıyomuş zor yetiştim :roflol::roflol::roflol:
ayy bende namaz kılcam duşa girecem komşuya inecem babsı ölmüş kocasıda kalp krizi geçirmiş ayıp olur inmem lazım
soora gelerümm aşamda gezmeye gidicem bi arkadaş evlenmişti taaa mayısta daha gidemedik teyzemin kızıyla onlara gitcez inşallah

yaa kızlar lohusa şerbeti diyonuz yaaa bizde kaynar yapılır onun gibi bişeymi acep
kaynar içine tarçın felan bisürü aktardan alınan bişe katılıyo bol şekerli oluyoo üzerine ceviz döküp içiysun

allah sağlık versin herşey alnır cnmm opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan
ama ben tam bi tv bağlımsı olarak yatak almaz tv alırdım kızzz :roflol::roflol: çok fena hastayım ben :roflol::roflol:
delüüü kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3
kız artık boşverdim dedim ama yok hatun inat her arayışta aynını diyo.sanki karı hiç doğum yapmamışta bilmiyo.
sen de tahmini olanı söle sata göre olanı yaniii
ne uğraşıyon kız gelir bakar doğurmuşun :roflol:
kizlar selam cok fazla duramicam.. ama bisey sormam lazim.. hamisken sac kestirdinizmi? benimkiler acaip uzadilar ve ben bu ne sekilde idare edemiyorum artik.. dogumdan sonrada 40gün kesemicez lohusayiz diye.. bu kkoca kari laflari benim canimi sIkIyor.. ne kadar inanmasamda kafami karistiriyor?
canliz kiz sen kestirdinmiCADIARZU
ben kestirmedim ama isteseydim kestirirdim inanmıyom böle şeylere
inanmak da günah diye düşünüyom
canım bi tarif ediver beeeee.kız kociş gözünü kapatıp domates almış ne edeceksem o kadar domatesi.neyse kullan kullan azalttım ama son nefeslerini vermek üzereler hemen kullanmam lazımda çorba edem dedim.
senin herüf dee hep beele yapii gıı

anaa bu şerbet işide ne yaa nasıl bişeyki bu normalde hayolı olsuna gelene yapıp mı vercez ben heeç bilmem böle şeyleri ve mevlüt ne zaman yapılır mevlütte ne olur ondan da çakmam vallahi eğer kaynanam veya annem böyle bişeler var derse yaparım yoksa komşuları yakın akarabaları toplar bi yasin okuturum temam kızlar bu mevlüt 40 ndamı oluyoo

benim oglum 6 aylikti mevlut okuttugumda. onada 3-5 kisi gelmisti zaten. onda bile kayinvalidem kendi evinde yapmak istemisti, niye bu cocugun evi yok mu dedim de kendi evimizde yaptik. serbette sart diil, ben sahsen soguk bisi veririm, oda havaya bagli.

Back
X