2009 Mart Anneleri Memeden Ne Zaman Keseceksiniz?

reyyan07

gül
Kayıtlı Üye
2 Mart 2009
430
2
96
39
Antalya
bazılarımız hiç emziremedi bazı bebekler kendileri bıraktı.peki ya hala emziren anneler 1 yaşını doldurdu kuzular nekadar daha emzirmeyi düşünüyorsunuz?ben kesmeyi düşünüyorum ama kendimi alıştıramadım hala nasıl kesicem hiiiç bilmiyorum..

çok iştahlı benimki çok da düştü memeye ben 1 yıl daha emzirmeyi düşünüyorum ya kıyamam heralde...

eger bebekleriniz emmek istiyorsa ve sütünüz varsa 2 yaşına kadar emzirmek en güzeli.benim oğlum 21 aylık hala emiyor ben bu yaz kesmeyi düşünüyorum.ne kadar emzirirseniz hastalıklara karşı o kadar korursunuz bebeğinizi.....

benimki aklına geldikce emiyo maşallah aman emsin 3-4 yaşına gelince emzirebilecek miyiz nasılsa sütümüz varken nedne mahrum bırakalım değil mi... işte benim ki emince yemek yemiyo ama o sorunumuz var ek gıda almak istemiyo pek...

canı nekadar isterse emsin amaaan memeler bi işe yarasın sallan dur nereye kadar

benımkıde cok duskun 2 yasına kadar kesmeyı dusunmuyorum o bırakmadıkca gercı bırakcagınıda sanmıyorum masallahı var kızmın hıc dusurmez agzından emzık kullamadıkya o nıyete cekıp bıtırdı delikafadulden

Rüya emzik kullaniyr ama uyumadan önce yani günde iki kez öglen uykulari ve aksam uyudugunda birde aksam bir-iki kalktiginda emziriorum ... Uzun dakikalarca dgil ama emiyor iste bende simd birakmayi istiyorum aslinda ama ona kiyamiyorum birde alistiramadim kendimi Ileride biraktirmasi daha zor olacak ama bunuda biliyorum... :) ben azaltipta biraktirmaya calisacaktim ben öyle yapmaya baslayinca o daha bi düsgn oluyor sanki yada bana öyle geliyor ne yapsam karar veremedim doktorum birakma 2yasina kadar emzir diyor , hemsire birak ileride biraktirmasi cok zor olacak diyor KARARSIZIMMMM

meriçte tam gaz devam ediyor emmeye :)))) çok ilginç o emdikçede süt azalmıyor, one yetecek kadar mutlaka oluyor, 9 aydan sonra besleyeciliği olmadığı yönünde bir sürü yazı okudum ama bağışıklık sistemi için ne kadar emerse o kadar kâr diye düşünüyorum... niyetim yaza kadar emzirmek, çünkü çalışıyorum yazın sıcakta sabahtan akşama kadar sütümün bozulacağından endişeleniyorum, sağıp saklama imkanımda yok burda, süt iznim varkan her gün öğlen gidip 3 kere emziriyordum ama şimdi sabah emdikten sonra akşama kadar ememiyor maalesef... ama gece beni emiyor eve gidincede emiyor.. çok istedim hamileyken emzirebilmeyi, çok şükür meriçte emdi, sütümde oldu... ilk 6 ay başka hiç bir gıda almadan anne sütü emdi şimdi büyüdü tabi bütün ek gıdalardan alıyor yemek ayırt etmiyor çok şükür, beni emmesi iştahında bi sorun yaratmıyor... sütlü kahve niyetine.... :)))
yaza kadar da emsin tatilde ayırmayı düşünüyorum... tabi hayırlısı önce...
hepimize şimdiden kolay gelsin :)))

ben yarın kesiem inşallah ama hala kendimi alıştıramadım buna gece 10
defa kalkmasa emzirirdim.yaa kuran dada 2 yaşına kadar emzirin diye yazıyor ya ondan kötüyüm sonuçta ilerde emziremicem çokta seviyor ama doktor kes artık dedi 1kilo alsaydı kesmezdim..

bende daha emzirmeye devam ediyorum. bazen yarım saat kalıyor memede bazen iki dakika. kendi haline bıraktım ben.. bir bakıyorsun günde iki defa emmiş bir bakıyorsun sekiz...gece her kalkışında emiyo ve maalesef 3 saati geçirmiyo haaalaaaaaaa (
hiç ayarı yok tosbağamın.
kendisi istediği sürece emziricem ben nasıl olsa mondofon gibi oldu memeler eski halinden eser yok :))
son zamanlarda ısırmayada başladı. emme bitince gözüme bakıp ısırıyo ben hayır deyincede dudağı büzüp ağlıyo.. birdahakine bişey demiyoum yine ağlıyo oyun oldu artık. ağlamaya bahane arayıp beni kullanıyo sanırım oyuncu :))

doktor kesin bırkmlısın dediği için cumadn anneme gittim orda daha kolay olur diye düşündüm ylnız beceremezdim bu zor işi.cuma günü uyandı hiç vermedim öğlen uykusu geldi salça sürdüm göğsüme ee oldu dedim kuscaktı çok midesi bulandı ellemek istedi acıyo annecim dedim boynuma sarıldı baya ağladı canım acıdı diye heralde sonra annem salladı uyudu uyanıncada çok aramadı geldiğinde gösterdim istemedi.nekadar koly oldu yaa diye düşünüyordum taaki geceyi görene kadar kızım doğduğundn beri okadar ağlmadı gece niyeti bozdu salçalıda olsa emcekti midesi dayanmadı.bu arada benim sütüm doldu süt sıtması tuttu acayip rahatsızlandım midem çok bulndı neyse ağlaya ağlaya sabahı ettik güzel khvltı etti ama zorlaya zorlaya sonr yine başldı bir ağlama sesi kısıldı artık annemlerin yzlığa götürelim orda çocuklar falan var dedik yolda uyudu tam yatağa yatırırken uyandı sonra kesinlikle uyutmadık çarşafta bile salladık mümkün değil ben ağlıyorum kızım ağlıyor.sonra dayanamadım başlarım dedim zayıf oluversin daha çok küçük diye düşündüm ama gece sütüm kesilsin diye ilaca başlamıştım 1 kiloda nane yedim kesilsin diye doktoru aradım 1taneyle bişey olmz dedi.kucağıma aldım göğsümü açtım anlatmam size o anı hemen aldı kuzum çok ağladım okadar huzurla emdi ve hemen uyudu uyanıncada yüzü gülüyordu.yüzü solmuştu kuzumun gülmemişti hiç.tam 1buçuk gün emzirmedim ama kararlıyım en erken 1buçuk yaşınd kesicem ozamanda zor olucak ama ben görevimi yapmış olucam vicdan azabı çekmicem..yemeside düzeldi bunu tehdit olrak algıladı galiba hemen geliyor sofraya fazla yemiyor ama önce hiç yemiyordu iyi oldu.bende felaket hasta oldum yatktan kafamı zor kaldırıyorum..

buğrahan'da çok düşkün memeye tabi emdiği için ek gıdada istemiyor... asla ve asla emmeden uyumaz, uyusa bile 5 dakikayı bulmaz uyanır ve emmek ister... amannn 3-5 sene sonra emsin desek emecekler mi boşverin kızlar emzirelim daha 1 yaşında kuzucuklarzemuszemus

benimde bi kaç gündür sütüm azaldı sanki çok hırslanıyo emerken çok çekiştiriyo ve yemek yemiyodu bi kaç gündür ağzını açmaya başladı anne aaa dio elimde ne görse bu günleride gördüm şükür hiç yemek yemicek diyodum bu kız çok olmasada yiyo enzından artık masallah diyeyimdeeeee

ya kesmeyin emdikleri kadar emsinler yazık.keşke benimkide emseydi kesinlikle kesmezdim memeden.

ya reyyan kardeşim bıraktırma yazık ya ben burda dayanamadımbiberonla süt versen belki hem bişeyler yemiş olur belkide kendiliğinden bırakır.oyyy kıyamam yaaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…