canım ben avonun fondotenını rımelını kullandım memnun kaldım sevıyorum ben avonun urunlerını bu zamana kadar hıc yanıltmadı benı kaydirigubbakcemile5
slm kızlar
bi kahve alıp yeni oturdum inanın.. yrn evimi temizleyecegim ben bugunden mutfagımı ve wcbanyo yıkadım offf bide sogukki sormayın bizim wc ve banyo(
aslıdirek ve siribron aslı bizimkide aynı sizingibi yan basıyo,dönmüyo agzına hiç bişi götürmüyo aslında bu hoşuma gidiyo fazla mikrop almamış oluyo ama ben bis.falan agzına degdirince ancak agzına goturuyo... oturdugu yerden kımıldamıyo bile :)) çok üşengeç çokkk ama çenesini hiç susumuyı hep çıglık hep yaygara :))
burcu al bacım al çok ucuzmş hakkaten geçen ay bende 2uçlu kalem aldım avondan çokta güzelmiş..
ferdacım iyi geceler
güzel kızım 9 aylık oldu teyzoşlar opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan
Kizlar Iyi Aksamlar,
Ben geldim nihayet. Bu sabah kiz kardesimi yolculadik, yeri öyle belli ediyor ki! Yattigi odaya henüz giremedim:gitme:
Dolu dolu iki hafta gecirdik, sadece havalar bazen kirdi hizimizi. Birde gecen haftasonum feciydi. Mastit denen illetten oldum yine ve bu defaki feciydi. Atesim oldu 40,5.Sitmaya tutulmus gibi titredim durdum. Hastaneye de gitmeme konusunda diredigim icin, esim nöbetci eczaneden bitkisel bir ilac aldi geldi, o biraz kirdi. O stresle 1 haftadir sütümde bariz bir azalma var, cogaltamazsam alternatif olarak ne yaparim bilmiyorum:sinifsinif:
Doruk'a gelince, iki gündür acayip bagiriyor ve bunu oyun olsun diye yapiyor. Sanirim artik kendine daha cok güvenmeye basladi. Mizmizligi(yemek yememe konusunda) resmen tavan yapti. Hele teyzesini görünce iyice simardi. Kafasini saga sola salliyor "yemiyecegim" diye. Israr etmiyorum pek yemekten iyice sogumasin diye ama hem cok yorucu, hemde cok üzücü bir durum yasiyorum. Sürekli yeni birseyler yapmak ve onlari tattirmak, sevmesini umut etmek durumundayim. Disleri henüz cikmadi ama neredeyse damaklarinin görünen her yani bembeyaz ve eli sürekli agzinda, cildirir gibi damaklarini kasiyor.
Konusma konusu gecmis kisaca baktigim kadariyla. Doruk epeyce kelimeyi bilincli olarak kullanmaya basladi. Örnegin susadiginda, "Anne bübübüvv!"diye agzini sapirdatiyor. Bugün kardesimi tren garina götürürken, oyalansin diye eline bir dergi vermistim. Orada uyuyan bir bebek gördü. "Ne yapiyor oglum?" diye sordum, "nenne" dedi ve beni cok sasirtti. Ufak ufak iletisim kurma cabalari var ve ben bu konuda ne yapacagimi pek bilmiyorum. Bol bol ve tane tane konusuyorum sadece. Fiziksel aktiviteler konusunda tembeliz. Emeklemeyi hic tercih etmiyor, onun yerine yuvarlanma ve sürünmeyi tercih ediyor. Ama cogunlukla ayakta kalmak istiyor. Kollarindan tutup gezdiriyorum bende evin icinde. yürümeyi cok seviyor ve ciglik atiyor sevincten. Destekle bir yerde kisa süreli duruyor ama hemen ardindan korkuyor, sanirim zamanla daha cok güvenecek bu konuda kendine. Yürütece alternatif, Sibel'in Yagiz Pasa'ya aldigi arabayi almayi düsünmüstüm ama vazgectim. Cocuk doktorumuz cok karsi cikti, pek cok ülkede yasaklanmis ve cocugun erken yürümesini sagliyormus ama bunun cocuga yarardan cok zarari dokunuyormus. Uzun uzun konustuk bu konuyu ama özetle su sonuc cikiyor, bir cocuk zamanindan önce yürümemeliymis...
Bizden simdilik havadisler bu kadar kizlar, gecmise bir bakayim okuyabildigim kadariyla.
Cnm geçmiş olsun, emzirirken emzirmeyi bitirdiğin göğüsten başlat, ben 4 sefer mastitten sonra anca 3. ayda rahat yüzü görmüştüm ama bu ayda niye olduki sana yavs ek besine geçelide çok oldu, bana emzirmeye başladığım zamanlarda süt fazlasından oluyodu... aman bi ağrı bi ateş kıpkırmızı bi ten... emzirirken çektiğim ağrılarda cabası... he bak bide meme ucundaki yaralarda bunu yapabiliyormuş haberin olsun mikroplar ordan memenin içine yerleşip yuvalanıyor e iltihaplanıyorlarmış... ona dikkat et, yara varsa ilacın altına e vitamini sür daha çabuk geçirir,
Kuzumada maşallah, bilinçli olarak konuşma ya başlama zamanı 1 yaşından sonra diye iliyorum ben ama demekki bazı bebeklerde öncede olabiliyormuş
Burcu'cugum, iki nedende olmus olabilir haklisin. Doruk gögüslerimi emerken damaklariyla cok cekistiriyordu ve meme baslarim yara olmustu gecen hafta. E vitaminli bir kremim var, sürekli sürüyorum yara olsun olmasin ama ne kadar etkili bilmiyorum. Birde geceleri bazen emmeye kalktiginda uyku sersemi gögsümün hepsini bosaltmadan yatiyor ve süt birikiyor, ondanda olmus olabilir. Velhasil cok beter birsey, insallah bir daha yasamayiz hic birimiz.
Konusmaya gelince, henüz cok yeni ve utaniyor bazen. Ama sanirim erken konusacak cünkü pürdikkat izliyor konusmalari ve agziyla taklit ediyor sözcükleri. Pedegog olacak bir arkadasim var Avusturya'da, gecen telefonla konusurken ona sordum. Bol bol sohbet etmemi önerdi, bende öyle yapiyorum.
bizde iyiyiz tatlım öpüyoruzhosbulduk canım sukur kavusturana dıyelımmm :=)bende cok ozledım sızı yaaaaa....
ewde bişi oluyo yagızla ılgılı pc olsa kızlara sorardım falan dedıım cok olduu yaaaa.....
ıyıyız canım yaramazlık dewamm allahtan artık oyuncak oynuyo benım hınzırrr kendı halındee bısuree....bırazdaha rahatız yanıı ınşallah dahada ıyı olcak zamanlaa nedıyeyım esracımmm...TÜRKİZİM NASILLL....cok opuyorummm annesii...arkadasına bende cok uzuldum canım yaaa.....hakkında hayırlısı olsunnnn ınşallahhhh..
sağol canım Allah herkese mutluluk versinSelam canım tatil başladı gözün aydına.s.Arkadaşınada üzüldüm ya ama bi noktada insan tıkanıyo yapacak bişi kalmıyo allah yardımcısı olsun
Hoşgeldin canıma.s.Garanti halletmiş iyi olmuş canım artık buralardasındırr
Evet ya fena hava bende balkona bi çıktım buz halinde girdimmeyvahedigeldismile
Aynen ya elektrik falan gitmez inşallah
Ne insanlar var yaaohaoldumsmile
inşallah ne kadar geç o kadar iyi vallacnm bende deneyeyim bari sağolasın,gündüz de öyle mi uyuyormuş selin
Allah yardımcısı olsun cnm
geçmiş olsun ya ağrıların var demek normalmiymiş acaba esenn
inş gelmez cnm kaynana rahat edersin sende
arkadaşına da üzüldüm ya hayırlısı olsun cnm
hoşgeldin cnm
Allahımdelikafaduldendelikafadulden:mymeka:
soğuktan donduk valla iyi yapmışsınız küçük odaya geçerekselam herkese..
iki gündür ancak fırsat bulabiliyorum yazmaya valla..Dün kayınvalidem geldi ,bende full Dağhanla ilgilendiğim için açamadım hiç..Bugünde fırsat olmadı pazar günü malum,kaocişte evde ama sabahtan beri çalışıyor dünde çalıştı bu hafta hiç faydası yoktu bize yanii..
aman burda bi kar varki kızlar,bi görsenizz çok güzell yaaa..ama Allah dışardakilere yardımcı olsun zor vvalla..çok soğuk,hatta biz küçük odamıza geçtik salondan.galiba alttakiler üsttekiler oturmuyoo salonda bi anda buz oldu Dağhanda hep yerlerdeya hadi gçelim dedik iyide oldu çok daha sıcak vee daha iyi hakim oluyoruz beyfendiyee...
Şimdi uyudu bizde balık keyfinden sonra şimdi de kk keyfi yapıyoruzz..
Hepiniz iyisiniz umarım..
Öpüldünüzz...
haklısınız küçük oda çabuk ılır.benim kızda tembel yaCnm yürütece bindirme bence bi süre belki yürüteçten olabilir, kağan normal atıyo adımı, ama başlarda parmak ucuna basıyodu sonra düzeldi, ay mugladaa hava kötü demek burdada berbat, aslında karda gezmesi güzelde buzu yokmuuuuu o kötü işte, bana bugün kargoyu getiren komşumuzun kızı dün buzda düşmüş, hala popom acıyo diyo yaa deli :))) Allahım sen koru ya...
geçmiş olsun cnm kağanında burnu akıyo...
iyi yapmışsınız cnm kağanla bende küçük odada uyuyoruz daha ılıman oluyor
aynı benimki daha büyük ama hala tık yok dr 10. aya kadar basmazsa problem dediMerhaba kızlar,benim kızım 3 gün sonra sekiz ayı dolduruyo,ama daha emeklemiyo.Bizimki mi tembel acabaa,Bide eline aldığı şeyleri ağzına götürmüyo norml mi sizce?
aynen uyuşuk bunlarbenim zilli ancak geri geri atıyo kendini.Amaa bazı bebekler emeklemeden yürürmüş belki de bizimki öle olur.Çünkü yüz üstü durmayı hiç sevmiyo.Hemen sıkılıp ağlıyo.Ama örümcekte kendini atıyo:) Hiç konuşma çabasıda yok bazen kendi kendine baba dede diyo nadir.Doktora götürsem mi acaba sorsam mı bilemedim şimdi
dediğim gibi bizimkiler biraz uyuşuk sanırım dr 10. ay dedi bakalım ne olacakCnm benim oglum yurutecte geri geri gidiyo tam gazzz,cok komikk yaa..benimkide öle hep karin ustu döndugunde ciglik atardi kebap gibi ceviriodum durmadanAma yaklasik bir aydir kendi dönuyor,hatta yuvarlana yuvarlana butun evi geziyor..destekle tutunuyor masaya felan..bir iki kelime edio(daha erken onun icin) daha yeni yeni oturmayi ögrendi ..ama öne dogru egiyo kendini dik pozisyonda oturamiyor..Yarin asi olacak zaten dr zamanimiz var,sorucam bakalim....tembell bunlar yaaaa....konusmasi icin cok erken daha ,dr nuza danis sende istersen...a.s.
hemen bakayım çok uygunmuşSağol cnmm, rimelide 6 tl kız ay kaçırmayalım kızlar ihtiyacı olan alsın bu ay :)))))
oh kahve ha süper iyi keyiflerslm kızlar
bi kahve alıp yeni oturdum inanın.. yrn evimi temizleyecegim ben bugunden mutfagımı ve wcbanyo yıkadım offf bide sogukki sormayın bizim wc ve banyo(
aslıdirek ve siribron aslı bizimkide aynı sizingibi yan basıyo,dönmüyo agzına hiç bişi götürmüyo aslında bu hoşuma gidiyo fazla mikrop almamış oluyo ama ben bis.falan agzına degdirince ancak agzına goturuyo... oturdugu yerden kımıldamıyo bile :)) çok üşengeç çokkk ama çenesini hiç susumuyı hep çıglık hep yaygara :))
burcu al bacım al çok ucuzmş hakkaten geçen ay bende 2uçlu kalem aldım avondan çokta güzelmiş..
ferdacım iyi geceler
maşallah tatlımızagüzel kızım 9 aylık oldu teyzoşlar opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan
hoşgeldin canım bak Doruka maşallah kız çabuk konuşcak bizimki sadece anne dede bide dadada gibi sesler çıkarıyor.bu dr larda herşeyi yasaklıyor biz napcaz şimdi yürütece hayır ona hayır yazık bebişlerimize gerçi onlar daha iyi bilir ama bize de yardımcı olyor bu oyuncakalarKizlar Iyi Aksamlar,
Ben geldim nihayet. Bu sabah kiz kardesimi yolculadik, yeri öyle belli ediyor ki! Yattigi odaya henüz giremedim:gitme:
Dolu dolu iki hafta gecirdik, sadece havalar bazen kirdi hizimizi. Birde gecen haftasonum feciydi. Mastit denen illetten oldum yine ve bu defaki feciydi. Atesim oldu 40,5.Sitmaya tutulmus gibi titredim durdum. Hastaneye de gitmeme konusunda diredigim icin, esim nöbetci eczaneden bitkisel bir ilac aldi geldi, o biraz kirdi. O stresle 1 haftadir sütümde bariz bir azalma var, cogaltamazsam alternatif olarak ne yaparim bilmiyorum:sinifsinif:
Doruk'a gelince, iki gündür acayip bagiriyor ve bunu oyun olsun diye yapiyor. Sanirim artik kendine daha cok güvenmeye basladi. Mizmizligi(yemek yememe konusunda) resmen tavan yapti. Hele teyzesini görünce iyice simardi. Kafasini saga sola salliyor "yemiyecegim" diye. Israr etmiyorum pek yemekten iyice sogumasin diye ama hem cok yorucu, hemde cok üzücü bir durum yasiyorum. Sürekli yeni birseyler yapmak ve onlari tattirmak, sevmesini umut etmek durumundayim. Disleri henüz cikmadi ama neredeyse damaklarinin görünen her yani bembeyaz ve eli sürekli agzinda, cildirir gibi damaklarini kasiyor.
Konusma konusu gecmis kisaca baktigim kadariyla. Doruk epeyce kelimeyi bilincli olarak kullanmaya basladi. Örnegin susadiginda, "Anne bübübüvv!"diye agzini sapirdatiyor. Bugün kardesimi tren garina götürürken, oyalansin diye eline bir dergi vermistim. Orada uyuyan bir bebek gördü. "Ne yapiyor oglum?" diye sordum, "nenne" dedi ve beni cok sasirtti. Ufak ufak iletisim kurma cabalari var ve ben bu konuda ne yapacagimi pek bilmiyorum. Bol bol ve tane tane konusuyorum sadece. Fiziksel aktiviteler konusunda tembeliz. Emeklemeyi hic tercih etmiyor, onun yerine yuvarlanma ve sürünmeyi tercih ediyor. Ama cogunlukla ayakta kalmak istiyor. Kollarindan tutup gezdiriyorum bende evin icinde. yürümeyi cok seviyor ve ciglik atiyor sevincten. Destekle bir yerde kisa süreli duruyor ama hemen ardindan korkuyor, sanirim zamanla daha cok güvenecek bu konuda kendine. Yürütece alternatif, Sibel'in Yagiz Pasa'ya aldigi arabayi almayi düsünmüstüm ama vazgectim. Cocuk doktorumuz cok karsi cikti, pek cok ülkede yasaklanmis ve cocugun erken yürümesini sagliyormus ama bunun cocuga yarardan cok zarari dokunuyormus. Uzun uzun konustuk bu konuyu ama özetle su sonuc cikiyor, bir cocuk zamanindan önce yürümemeliymis...
Bizden simdilik havadisler bu kadar kizlar, gecmise bir bakayim okuyabildigim kadariyla.
selam kızlar.
sonunda ceylin'in üst ön dişleri de çıktı. bugün farkettim. alt iki dişi 5 aylıkken çıkmıştı. üstler niye bu kadar gecikti anlamadım. neyse çok şükür rahatladı yavrukuşum
oyy kuzum maşallah ya utanmayıda öğrenmiş :))) aman konuşsun cnm ya önce çişni söylemeyi öğret bezden kurtulsun çocuk:ecrin_bebek:
selam kızlar.
sonunda ceylin'in üst ön dişleri de çıktı. bugün farkettim. alt iki dişi 5 aylıkken çıkmıştı. üstler niye bu kadar gecikti anlamadım. neyse çok şükür rahatladı yavrukuşum
bizde iyiyiz tatlım öpüyoruz
sağol canım Allah herkese mutluluk versin
inşallah ne kadar geç o kadar iyi valla
soğuktan donduk valla iyi yapmışsınız küçük odaya geçerek
haklısınız küçük oda çabuk ılır.benim kızda tembel ya
aynı benimki daha büyük ama hala tık yok dr 10. aya kadar basmazsa problem dedi
aynen uyuşuk bunlar
dediğim gibi bizimkiler biraz uyuşuk sanırım dr 10. ay dedi bakalım ne olacak
hemen bakayım çok uygunmuş
oh kahve ha süper iyi keyifler
maşallah tatlımıza
hoşgeldin canım bak Doruka maşallah kız çabuk konuşcak bizimki sadece anne dede bide dadada gibi sesler çıkarıyor.bu dr larda herşeyi yasaklıyor biz napcaz şimdi yürütece hayır ona hayır yazık bebişlerimize gerçi onlar daha iyi bilir ama bize de yardımcı olyor bu oyuncakalar
benim kızımda henüz emeklemiyor. ama sürünerek heryere gidiyor. bizim doktorumuzda belki emeklemeden yürür dedibenim zilli ancak geri geri atıyo kendini.Amaa bazı bebekler emeklemeden yürürmüş belki de bizimki öle olur.Çünkü yüz üstü durmayı hiç sevmiyo.Hemen sıkılıp ağlıyo.Ama örümcekte kendini atıyo:) Hiç konuşma çabasıda yok bazen kendi kendine baba dede diyo nadir.Doktora götürsem mi acaba sorsam mı bilemedim şimdi
ben rimelini kullanmıştım. güzeldi canım.kızlar avon ürünlerinden kullanan varmı aranızda, concealer (göz altı kapatıcısı) siparişetmeyi düşünüyorum indirimdeymiş 6tlye düşmüş iyimidir acaba ya...
aynen canım benim kuzumda çok geveze. çenesi bir an durmuyor.slm kızlar
ferdacım iyi geceler
oy kuzum. nice aylara yaşlara inşallah opuyorumnanaktangüzel kızım 9 aylık oldu teyzoşlar opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan
canım geçmiş olsun. maşallah doruk konuşmaya başlamış. ceylin sadece baba kelimesini bilinçli söylüyor. hatta baba nerde deyince direk babasına bakıyor. onun dışında çok geveze ama anlaşılır bişey yok.Kizlar Iyi Aksamlar,
çıkarır annesi merak etme. 11. aya kadar çıkarmaması normalmiş opuyorumnanaktanmaşallah bizde tık yok daha
Cnmm hadi gözünüz aydın, kağanım ne kadar ağrı çekiyo kaç gündür o dişlerden bizimkide bugünük yarınlık gibi geliyo bana bakalım ne zaman gelicek üstlerselam kızlar.
bizde iyiyiz tatlım öpüyoruz
sağol canım Allah herkese mutluluk versin
inşallah ne kadar geç o kadar iyi valla
soğuktan donduk valla iyi yapmışsınız küçük odaya geçerek
haklısınız küçük oda çabuk ılır.benim kızda tembel ya
aynı benimki daha büyük ama hala tık yok dr 10. aya kadar basmazsa problem dedi
aynen uyuşuk bunlar
dediğim gibi bizimkiler biraz uyuşuk sanırım dr 10. ay dedi bakalım ne olacak
hemen bakayım çok uygunmuş
oh kahve ha süper iyi keyifler
maşallah tatlımıza
hoşgeldin canım bak Doruka maşallah kız çabuk konuşcak bizimki sadece anne dede bide dadada gibi sesler çıkarıyor.bu dr larda herşeyi yasaklıyor biz napcaz şimdi yürütece hayır ona hayır yazık bebişlerimize gerçi onlar daha iyi bilir ama bize de yardımcı olyor bu oyuncakalar
benim kızımda henüz emeklemiyor. ama sürünerek heryere gidiyor. bizim doktorumuzda belki emeklemeden yürür dedi
ben rimelini kullanmıştım. güzeldi canım.
aynen canım benim kuzumda çok geveze. çenesi bir an durmuyor.
oy kuzum. nice aylara yaşlara inşallah opuyorumnanaktan
canım geçmiş olsun. maşallah doruk konuşmaya başlamış. ceylin sadece baba kelimesini bilinçli söylüyor. hatta baba nerde deyince direk babasına bakıyor. onun dışında çok geveze ama anlaşılır bişey yok.
bizim doktorumuzda kesinlikle yürüteç kullanmayın, hatta avrupa'da yasaklanmış dedi. ama playskoolun ilk arabasına izin verdi. onu aldık ama henüz yardımsız kullanamıyor ceylin. ben arkasından yürüyüp destek oluyorum. onun içinde erken galiba. bir kaç hafta sonra tekrar deniycem.
çıkarır annesi merak etme. 11. aya kadar çıkarmaması normalmiş opuyorumnanaktan
uykum geldi. ben yatmaya gidiyorum.
hepinize iyi geceler, kuzucuklarınıza da deliksiz uykular opuyorumnanaktan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?