arkadaşlar herkese selamlar
vbiz kızmla iyiyiz alhah şükür yalnız
dün ev işini biraz abarttık yorulduk amam bugün iyiyiz çok şükür ::))
ama hala tükürükleirm ve poşet olayım devam ediyor
varmı çevrenizde böyle benim gibi aşırı tükürük salgısı problemi yaşayan nette okudum 100 kişiden 5 kişide oluyormuş :::(((((((((((A
ama keşek bir an önce bitse artık çok bunaldım
günaydınlar mayıs annişleri,nasılsınız,umarım sorunu olan yoktur,ufak tefek olan şeylerden başka,kendinize ve bebişlerinize ,iyi bakın,ben siteye pek giremiycem bu hafta ama arada bakarım,hepinizi öpüyorum.
bayanlar aklıma gelmişken sorayım. saçlarına herhangi bir bakım yapan, krem kullanan falan var mı? benim saçlar çok dökülüyor
haftasonu görümcemin düğünü vardı. kuaför bana yeni bebek mi doğurdunuz yoksa hamile misiniz diye sordu. benim göbek çıktı biraz. 1,5 kg aldım ama kıyafetlerden çok anlaşılmıyor. şaşırdım, nerden anladınız dedim. saçlarınız çok yıpranmış, çok güçsüz bakım yapmanız lazım dedi. bir de kısa saç kullanın dedi.
hamilelikte saç kestirilmez de diyorlar. ben yine kararsız kaldımne dersiniz?
AYNEN ZAMAN GAZETESİNDEN ALINTI YAPIYORUM:
Mısırlılar 4 bin yıl önce gebelik testi yapmış
Milattan önce 2200 yıllarında arpa ve buğday kullanılarak gebelik testi yapıldığı ve çocuğun cinsiyetinin belirlendiği ortaya çıktı. Bu metotlar, bilimsel olarak da doğrulandı.
Gebelik testinin günümüzden 4 bin yıl önce hiçbir ilaç kullanılmadan uygulandığı ve doğacak çocuğun cinsiyetinin belirlenebildiği ortaya çıktı. Prof. Dr. Ahmet Hulusi Köker, MÖ 2200 ile 2000 yıllarında Mısırlıların, buğday ve arpa kullanarak gebelik testi yaptıklarının 1898, 1862 ve 1873'te bulunan papirüslerde yazılı olduğunu açıkladı.Gebelik testinin günümüzden 4 bin yıl önce hiçbir ilaç kullanılmadan uygulandığı ve doğacak çocuğun cinsiyetinin belirlenebildiği ortaya çıktı. Prof. Dr. Ahmet Hulusi Köker, MÖ 2200 ile 2000 yıllarında Mısırlıların, buğday ve arpa kullanarak gebelik testi yaptıklarının 1898, 1862 ve 1873'te bulunan papirüslerde yazılı olduğunu açıkladı.
Kullanılan yöntemin bilimsel olarak doğrulandığını kaydeden Prof. Dr. Köker, şu bilgiyi verdi: “Papirüslere göre, hamile şüphesi olan bir kadın her gün sabah idrarıyla biri buğday, diğeri arpa dolu iki torbayı sularmış. Hamilelik şüphesi olmayan bir başka kadın da yine ayrı ayrı buğday ve arpa torbalarını idrarıyla sularmış. Hamilelik şüphesi olan kadının idrarla suladığı buğday ve arpa dolu torbalar, diğer kadının suladığı torbalardan daha önce çimlenirse, hamile olduğu anlaşılırmış. İki kadının suladığı buğday ve arpalar aynı anda çimlenirse hamilelik olmadığı ortaya çıkarmış. Hamile olan kadınların sabah idrarlarında aşırı miktarda hormon bulunduğu için, buğday ve arpa torbaları diğer normal idrarlarla sulananlardan çok daha önce yeşerirmiş.”
Belgelere göre Mısırlılar bebeğin cinsiyetini de şöyle belirliyor: “Hamile kadının idrarıyla sulanan tohumlardan, buğday taneleri daha önce filizlenirse bebeğin erkek, arpa taneleri daha önce filizlenirse bebeğin kız olacağı anlaşılıyor.”
Bu metot 1933 yılında Prof. Dr. Julias Manger tarafından teste tabi tutuldu. Manger, laboratuvar ortamında Mısırlıların kullandığı yöntemlerin doğruluğunu ispat etti. Bu arada Mısırlıların kadınlarda kısırlık olup olmadığını soğan ve sarmısak kullanılarak tespit ettikleri de belirlendi. Prof. Dr. Köker, bu uygulamayı şöyle anlattı: “Kadında kısırlığın tespiti için rahim ağzına akşam yatarken sarmısak veya soğan yerleştirmişler. Sabah kadın uyandığında genzinde sarmısak veya soğan kokusu duyarsa tüplerinin açık olduğu ve gebe kalmasına bir engelin olmadığı anlaşılırmış. Koku duyulmazsa kadının tüplerinin kapalı olduğu, bu nedenle hamile kalamayacağı bilinirmiş.”
BEN YAPTIM BUĞDAY FİLİZLENDİ. AMA DOĞRULUĞU NE ADAR BİLEMİYORUM.BU TESTİ YAPMAK DİNİ VE ETHİK AÇIDAN SAKINCALI DA OLABİLİR BUĞDAY VE ARPA NİMET SONUÇTA.
arkadaşlar hepinize günaydın cumartesi dr.gittim teyzeleri bir kızım oluyor dr.zaten kız demişti bu gittiğimdede %90 dedi.herşey yolunda allah şükür ense ölçümü 1,2mm çıktı ikili test sonucunuda perşembe günü alacağız.inşallah iyi çıkar dua edin kızlar.ayy kıpır kıpırdı çok tatlıydı ama şimdi görmek için 1ay daha bekliycem yaa(
bayanlar aklıma gelmişken sorayım. Saçlarına herhangi bir bakım yapan, krem kullanan falan var mı? Benim saçlar çok dökülüyor
haftasonu görümcemin düğünü vardı. Kuaför bana yeni bebek mi doğurdunuz yoksa hamile misiniz diye sordu. Benim göbek çıktı biraz. 1,5 kg aldım ama kıyafetlerden çok anlaşılmıyor. şaşırdım, nerden anladınız dedim. Saçlarınız çok yıpranmış, çok güçsüz bakım yapmanız lazım dedi. Bir de kısa saç kullanın dedi.
Hamilelikte saç kestirilmez de diyorlar. Ben yine kararsız kaldımne dersiniz?
günaydın canım banada tahmin yaparsan cok sevinirim kana göremi bakıyorsun sırrını merak ettim
eşim 06.01.1976
ben 19.01.1978
sat 06.08.2008
muhtemel doğum 13.05.2009
selam arkadaslar ben şimdi dr. geldim..ikili testim yapıldı sonucları persembeye alacagım ama..ense kalınlıgı 0,92 mm yaklasık 1 mm yani acaba normal ölcülermi bunlar ..tasti yaptıran arkadaslar sizinkiler kac mm cıkmıstı acaba??boyuda66 mm...
selam arkadaslar ben şimdi dr. Geldim..ikili testim yapıldı sonucları persembeye alacagım ama..ense kalınlıgı 0,92 mm yaklasık 1 mm yani acaba normal ölcülermi bunlar ..tasti yaptıran arkadaslar sizinkiler kac mm cıkmıstı acaba??boyuda66 mm...
markettten bioblas aldım benim de saçlarım dökülüyor
canım bende yeni yaptırdım ense ölçümü 1,2mm.çıktı norml dedi dr.bende test sonucunu perşembe günü alacağım,sende endişelenme dr.ne dedi?canım boyu mm.mi?cm.mi? inşallah sonuçlar iyi çıkar bence çok merak ediyorum :Saruboceq:
canım bende yeni yaptırdım ense ölçümü 1,2mm.çıktı norml dedi dr.bende test sonucunu perşembe günü alacağım,sende endişelenme dr.ne dedi?canım boyu mm.mi?cm.mi? inşallah sonuçlar iyi çıkar bence çok merak ediyorum :Saruboceq:
pardon arkadaslar 3cm diyecektim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?