2009 Mayıs Anneleri

gecen ay 9.5 du kanım 1 ay ıcınde 7 ye duşmuş ınsallah bu şekılde bıraz yukselır ıkı tane kuzucuk olunca boyle cok duşuyor malesef selamları var teyzesı ellerınden operler :ecrin_bebek:

Afiyet olsun canım. İyi gezmeler yerimseniben

Birsoooo hoşgeldin bacım. Nasılsın? Nasıl oldun?

sağol canım

kızlar hastanedeyim iyi dileklerinizi okudum sağlun

birsen çok geçmiş olsun en kısa zamanda çıkarsın inş dualarımız seninle canım

Şimdi nasıl oldun canım çok merak ettik seni. :teselli:

Afiyet olsun cnm cokacimcoook

sağol canım

birsencim nasılsın hayatım prensler nasıl herşey yolundadır inşallah :))))))))))

kızlar bizde yemekten geldik herkese afiyet olsun

nasıl oldun ılgıncım biraz daha iyisin inş

vallahi bir doğuyormuş sırım gibi

selam mayıs annelerı nasılsınız ben doktora gıttım pazarttesı bır gun hastaneye yatırıp kan takıcaklar başka turlu yukselmez cok duşuk dedı hayırlısı artık

serumdan takacaklar dimi canım geçmiş olsun

DORUK olsun DORUK olsun DORUK olsunsositososito

yağız yağız yağız olsun

kızlar biz geldik kızımla bu arada wenice ye gittim çok güzle şeyler aldım dayanamadım söz vermiştim doğuma kadar artık almıycam diye çünkü çevremde hep şey diyorlar küçük gelir giydiremezsin falan diye

[

serumdan takacaklar dimi canım geçmiş olsun

sanırım oyle canım kızılaydan kan alınıp serumla verılcek

marylin canım aynen banada çok şey alıyorsun giydiremiceksin diyorlar ama ben tutamıyorum kendimi.eşimde artık alma yeter dedi şimdilik çarşıya çıkma yasağı geldi bana:)))))

ilgin0707 kullanıcısından alıntı
birsencim nasılsın hayatım prensler nasıl herşey yolundadır inşallah :))))))))))

kızlar bizde yemekten geldik herkese afiyet olsun

nasıl oldun ılgıncım biraz daha iyisin inş

marlyıncim burnum tıkanık başım ağrıyor tatlım ya çok kötüyüm izin alabilirsem çıkacağım yada sabredeceğim mesai bitsin diye

marylin canım aynen banada çok şey alıyorsun giydiremiceksin diyorlar ama ben tutamıyorum kendimi.eşimde artık alma yeter dedi şimdilik çarşıya çıkma yasağı geldi bana:)))))

ya ben cok fazla alamıyorum ne alınması gerktıgını cok bılmıyorum en cok bu tulumlardanmı almak lazımkı

Kızlar merhaba,
ben arada bi takip edebiliyorum sizi,işlerin öyle yoğunki fırsat bulamıyorum.
Rahatsız olan anne adaylarına çok geçmiş olsun.
Buarada İlgincim senin konun çok dikkatimi çekti anladığım kadarıyla görümcenle ciddi sorunların var.Gelin görümce arası bi defa iyi olmayaınca hep öyle gidiyo.
Kendini huzursuz etme,hiçbişeyi içine atıp susma.Sana söyleyeceğim tek şey nasıl mutlu olucaksan öyle davran.Sonra ne olur sorularına takılma.
Benim görümcem yok ama ben görümceyim:)

seherim canımzaten yaza geliyor ben genelde çıtçıtlı yarım uzun kollu badylerdenn aldım. tulumda epey aldım ama çok kalın değil mevsimlik olanlardan..istersen neler almaya başladık topiğinde resimler var herkes koymuş orayada bir bak fikir olur.

a.s.

canım merhaba aslında sadece görümcem değil eşimin ailesiyle biz baştan itibaren kopuğuz şimdide hiç yanımızda olmayan insanlar bir anda gelip düzenimizi değiştirdiler zaten hassasım hamlilelikten dolayı birde bu olaylar beni çok strese sokuyor tam bir yıl oldu bize geleli düzenim tamamen değişti saygılı olsa temiz olsa başımın üzerinde yeri var ama en ufaş şeyde saygısız afedersin ama wcnin sifonunu bile çekmiyor ee doğal olarakta bende sinirleniyorum tatlım bir kızım var işim evim ailem hamileliğim deerken birde evimde ki kişinin böyle yapması beni incitiyor arkadaşlarımda çok sabırlısın diyor ama olan bana oluyor
sağol desteğin için tatlım

bacım ne guzel şeyler almışınız oyle ya bayıldım hepsıne benım sızın ıkı katınızı almam lazım yandım ben kocışın cok calışması lazım cookkk :roflol::roflol::roflol:

İlgin sendeki sabır gerçekten çok büyük.Bir sene diyosun dile kolay.
Hem örnek verdiğin şey herşeyi özetliyor.Buradan şöyle yap böyle yap demeklede olmuyor tabi başa gelince bazı şeylere çare bulunmuyor tahammül etmek zorunda kalıyosun.
Sen ne olursa olsun eşini fethetmeye bak o baksın bu işin çaresine.
Hamilelik en keyifli geçireceğimiz günlerimiz ama herbirimizin biyerlerden canı sıkılıyor işte.
Bende içimi dökerim biara

sağol canım konuşmak istersen bende herzaman dinlemeye hazırım tatlım a.s.

BİZ GELDİK KIZLAR ŞÜKÜR FABRİKAYA GİTTİM ORANIN TELEFONLARIYLA İLGİLENDİM ANCA GELEBİLDİM YA
BENCE YAĞIZ GÜZEL İSİM
MİMARESRA CANIM BEN ONLARI İNTERNETTEN ALIM nikahşekerli .comdan aldım canım yavuz süs oran alabilirsin
ılgıncım inş düzelir durumlar çok gıcık bişey ya bende hala kayınvalidemle yemek yiyorum çokta sinir bir durum bu ilk önce paraları yok borçlar bitene kadar yiyelim dedi eşim şimdi borç bitti kaynana emekli oldu hala birlikte yiyoruz bakalım doğum iznime çıktığımda ayrılıcam artık birlikte yemem dedim ama

canım düzelse bile ne farkederki benim ikinci hamileliğimde stresle geçti sayelerinde bir daha yaşayamayacağım için hamileliği artık umrumda bile değil ne kayınvalide ne görümce
tatlım birgünde yaptığım temizliği ikinci gün göremiyorum evimde mutfak eşyalarım karmakarışık sayesinde
Allah yardımcımız olsun ne diyeyim valla

EMZİK ZARARLI MI ?
(Bu yazı toplam 33440 defa okundu)

Yapılan çeşitli araştırmalara göre bebeklerin yaklaşık olarak %85 inin birinci aydan başlayarak emzik kullandığı gösterilmiştir. Annelerde emzik kullanımı ile ilgili yapılan anketlerde, emzik kullanımının genellikle normal bir davranış olarak kabul gördüğü ve bebeklerin emziğe kuvvetle bağlandıkları saptanmıştır. Anne sütünü kısa süre alan bebeklerde emzik kullanma sıklığının daha fazla olduğu bilinmektedir.
450 anne-bebek ikilisinde yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre;

- Erken dönemde emzik kullanan bebeklerde, kullanmayanlara göre 4 kez daha erken anne sütü bırakıldığı görülmüştür.

- Emzik kullanan annelerden bazıları ya anne sütünü kesmiş ya da emzirme arası süreyi uzatmışlardır.

- Bu annelerin emzirmekten utandığı ve ağlama sesinden rahatsız olduklarını da belirtmişlerdir.

- Bu bebeklerde büyüme geriliği de saptanmıştır.

- Emzirmekten rahatsız olan annelerde emziğin anne sütünün kesilmesinde etkili olduğu ancak emzirmekten rahatsız olmayan annelerde emzirme süresine etki etmediği görülmüştür.

Diğer açılardan incelendiğinde de bebeklik döneminde sıklıkla kullanılan emziğin en geç 2 yaşın sonunda çocuk tarafından bırakılması gerektiği görülmektedir. Aksi halde yukarıda sayılanların dışında da bazı sorunlarla karşılaşılabilir. Uzun süreli bir emzik alışkanlığı sonucunda karşılaşılabilecek problemler:

- 2 yaşından sonra devam eden emme alışkanlığı dişlerin yer değiştirmesine ve üst dişlerin öne, alt dişlerin arkaya çekilerek aralarında açıklıklar meydana gelmesine neden olur. Bu dönemde bıraktırılabilirse bu açıklıklar kapanır. Ancak 3,5 yaşından sonra meydana gelen açıklıklar kalıcı hale gelebilir.

- 3-4 yaşlarına kadar emzik emen çocuklarda v tipi üst çene (üst çene darlığı) ve dolayısı ile yüz yapısında bozulma meydana gelebilir.

- 4 yaş civarına kadar emzik emmeye devam eden çocuklarda kulak ve burun hastalıkları daha sık gözlenir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…