2009 Mayıs Anneleri

Emziğin Faydaları

- Emzik bebeğin doğal emme içgüdüsünü tatmin eder ve ona güven hissi verir.

- Emme hareketi bebek için başlı başına bir memnuniyet kaynağıdır. Çünkü doğumu izleyen haftalarda bebeğin en güçlü refleksi emmektir.

- Emzik sayesinde üzerindeki gerilimi atar, sakinleşir ve uykuya daha kolay dalar.

- Emzik kullandırılmayan bebek, bir süre sonra parmak emmeye başlayabiliyor. Ancak çocuğunuzu emzikten vazgeçirmek parmak emmekten vazgeçirmekten daha kolay oluyor.

- Bazı uzmanlar, emziklerin, bebeğin elleriyle bazı beceriler geliştirmesine de yardımcı olduğunu ileri sürmektedirler. Ağızlarından düşürdüklerinde bulmak için beşik ya da yataklarının çevresini yoklamalarına ve emziği yeniden ağızlarına sokmaya çalışmalarına yol açar.

saol ilgincim.ama ben şimdilik kullanmıcamz aten.sağlık ocağındaki hemşirede kullanmayın demişti. ama annem bakıcağı için zorluk olurmu diye düşünmüyor da değilim.

rica ederim tülaycım ama benim doktorum önermemişti emziği sende kullanmamaya çalış bebişine annesi :)))

sabret canım az kaldı inş

marylin canım aynen banada çok şey alıyorsun giydiremiceksin diyorlar ama ben tutamıyorum kendimi.eşimde artık alma yeter dedi şimdilik çarşıya çıkma yasağı geldi bana:)))))

ama ne yapalım ilk bebişimiz insan hevesleniyor ya

ya ben cok fazla alamıyorum ne alınması gerktıgını cok bılmıyorum en cok bu tulumlardanmı almak lazımkı

canım kısa ve uzun kollu çıtçıtlı badi ve zıbın al tulumlar çok kullanışlı olmuyormuş ben fazla tulum almadım 3 tane hastane çıkışı aldım ilk zaman için yeter diğerlerinide tekil takılıyorum çıtçıtlı badi çok alıcam ama boy boy çünkü çabucak büyüyorlarmış hemen ufalıyormuş pijama alabilirsin ayaklı olanlardan onlar çok işe yarıyormuş çıt çıtlı badileride boyunda çıt çıtı yada geniş olanlardan al çünkü giydirirken zorlanma oluyormuş

kızlar siz emzik kullanmayı düşünüyormusunuz??

valal canım hala kararsızım bakalım duruma göre davranıcam

saol ilgincim.ama ben şimdilik kullanmıcamz aten.sağlık ocağındaki hemşirede kullanmayın demişti. ama annem bakıcağı için zorluk olurmu diye düşünmüyor da değilim.

aynen canım bizim de babaanne bakacak belki zorlanırsak veririz ne yapalım tek canımı sıkan diş yapısını bozuyor olması kızlarımızın dişleri inci gibi olsun::::)

evet canım inci gibi olsun valla ben kendimi bildim bileli diş yaptırırım:)))))umarım bana çekmezyakında komple porselen dişlerle dolaşıcam

kızlar bebişlerim iyi ama benim bazı sırunlarım var demirim çok düşük
alerjim aldı başını gitti tsh lardan t4 olanı düşük çıktı
hala hastanedeyz yanii bu arada cerrahpaşayı çok beğendim kızlar orada yatıyorum
çok güsel ilgileniyolar herşeyini didikliyolar ..ve şekerimde yüksek çıktı
100 lük yapılcak şimdi nette sorun var yazamıyorum işte yakaladımmı yazabiliyorum

tatlım benim geçmiş olsun bitanem Allah yardımcın olsun aklımız sende ve prenslerde birsencim umarım herşey yolunda girer tatlım hastanenin iyi olmasına ve seninle ilgilenmelerine çok sevindim

birsencim çok sveindim inşallah senin sorunlarında geçicek.en azından hastane içine sinmiş canım. dikkat et kendine.

Canım çok şükür Allah beterinden saklasın... Hastaneyi de sevmişsin.Güzelce tedavini ol. Sağ salim bebişlerini al inşallah kucağına

Emzik bende kullanmak istemiyorum ama kullanılacaksa da yapacak birşey yok artık...

Kızlar bu arada hamile olan arkadaşımla konuştum. Hani öğretmen olan ve çok çalıştığı için bebişinin kalp atışları yavaşlayan diye anlatmıştım. 39+4 olmuş bugün. Salı günü 40 haftası tamamlanıyo. Gece hafiften sancısı başlamış. Şimdi annesindeymiş. Heyecanla hafta sonu doğurmayı bekliyorum inşallah dedi. Bende onu öyle duyunca çok acaip oldum ya. Nasıl heyecanlandım. delikafadulden Sanki benimde sancım başlamış gibi hissettimbirden psikolojik olarak :) Ayyy geçsin şu 3 ay geçsin hayırlsııyla :Saruboceq:

Birde normalde günde 3 lt su içenbi insandır arkadaşım. Hatta bende öyle olduğumdan eşlerimiz dalga geçer hep bunlara tank bağlamak lazım diye. Bundan öncekilerde hep normalken son 2 kontrolünde doktor suyun azaldı demiş. İçebildiğin kadar sürekli su, komposto, meyve suyu falan iç demiş. Aman kızlar elimizden geldiğince zorlada olsa içelim suyu. İhmal etmeyelim...

Son düzenleme:
dırımkızı geçmiş olsun kızlar bir müşetir geldi buraya anlatamam patronlarda yok kafayı yedim resmen of izine çıkmak istiyorum koştur oraya buraya öldüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…