2009 Mayıs Anneleri

heee anladım cnm .....valla ben evde olmadığımdan öle bir lüksüm yok önce odayı yerleştirp temizlerler sonra nisan ayında komple evi temizlerler

ya sizce biz kaçıncı haftada nts ye gircez ben bugün 30 oldum bu cumartesi girermiyim acaba?
Bilen varmı kaçıncı haftada girirldiğinden?
cnm senin durumuna bağlı ama 28 haftadan sonra girilebiliyor eğer sorunun varsa
yani sen sancım var kasılmam var dersen sokabilirler cnm

Yok bacım sanmam. 34'den sonra falan mıydı acaba?

Bu arada ben şu mide yanması için Gaviscon aldım kızlar. Ama doktora gün de ne kadar içebilirim diye sormayı unuttum?
cnm gaviskonu ben her yandığımda içiyorum ama öle tepeleme bir kaşık içmiyorum korkma bi zararı yok arkadşımşarapçı gibi elimde gaviskonla gezerdim diyordu

aman cnm bişey olmaz işyerinde ama açık koma sesi basılırsın ölee
gerçekten o vakte kadar çalışacanmı kızz delüüüüüüüüüü

kıss gittt konuşsana ne panikk yaptınnn kaydirigubbakcemile3 hem kovarsada tazminatını alırsın fena mı ??delikafaduldendelikafaduldendelikafadulden

bu fikreee sonuna kadar katılıyorum yawwwdelikafadulden

NON STRESS TEST (NST)
Bu teste “non stress” denmesinin nedeni, yapılan işlem sırasında, bebeğinizde hiçbir sıkıntı yaratan durum olmamasıdır. Çok basittir ve herhangi bir girişimsel olay yoktur. Hastanede veya muayenehanede, 28 haftanın üzerindeki gebelere yapılır.

Nasıl Yapılır?
Test aleti annenin karnına takılır. Bir tarafı bebeğin kalp hızını ölçer, diğer tarafı ise anne rahmindeki kasılmaları kaydeder. Bu şekilde 20-30 dakika boyunca kalp hızı ve hareketler ile bunların oranları kaydedilir. Bebeğin hareket etmiyor olması , burada bir problem olmasını gerektirmez. Bu sırada uyuyor olabilir. Ses çıkaran bir uyarıcı ile uyandırılarak teste devam edilebilir.
Hangi Durumlarda Yapılır?

Eğer bebeğinizin, her zamankine göre daha az hareket ettiğini hissederseniz

Beklenen doğum tarihiniz geçtiyse

Plazenta yani eşte problem olduğunu düşündüren herhangi bir şüphe varsa

Riskli bir gebeliğiniz varsa NST yapılabilir.

Bu test ile bebeğinizin, plazenta ve göbek kordonu ile gelen oksijeni, yeterince alıp almadığı anlaşılır. Ayrıca bebeğinizde sıkıntı yaratabilecek diğer durumlara da işaret edebilir.

Anneye Veya Bebeğe Zarar Verir Mi?
Girişimsel bir işlem olmadığı gibi, anne ve bebeğe zarar verecek herhangi bir durum da yaratmaz.

NST Ne Zaman Yapılmalıdır?
Genelde 28 hafta sonrasında yapılır. Bu tarihten önce bebek teste cevay verebilecek kadar tam gelişmediği için yapılmasının pek anlamı olmayacaktır.

NST İle Nelere Bakılır?
Buradaki asıl amaç, bebeğin hareketleriyle oluşan, kalp atışındaki değişiklik durumudur. Sağlıklı bebeklerde hareketlerle kalp hızında artma olur. Dinlenirken ise kalp hızı azalır. Böylece hareketleri için gerekli oksijeni sağlayıp sağlayamadığı anlaşılır. Oksijen seviyesi düşükse bebeğin hareketleri normal olmayacaktır. Oksijen düşüklüğü, plazenta veya göbek kordonundaki sorunlardan kaynaklanıyor olabilir.

NST Sonucunun Anlamı Nedir? Ne Zaman İleri Tetkik Gerekir?
NST nin reaktif çıkması kan akımının yani oksijenin bebeğe yeterli miktarda gittiğini gösterir.
Non reaktif çıkması ise oksijenin zayıf olduğunun bir göstergesidir. Bebek uykuda ise veya annenin kullandığı ilaçlara bağlı da sonuç non reaktif çıkabilir. Bu yüzden nedenini bulmak için tekrar çekim yapmak ve başka araştırmalar daha yapmak gerekecektir.

harçlık istemiyosun hoş patronundan hakkını ıstıyosun bı cesaret gıt kapısına konusmak ıstıyorum de.senın cekıngen tavrın onunda işine gelıyor bebegının hakkını yedırme bence

ooo sende he bacımm sadaka istemiyosun ki hakkın olanı istiyorsunn o yüzden rahat ol ve kendinden emin biş şekilde biran önce konuş bence kaydirigubbakcemile5

Aha diye diye kaçırdık adamı kaydirigubbakcemile3 Ben acil toplantıya yetişeceğim gidiyorum dedi gitti kaydirigubbakcemile3

kızzz gittt konuş paranı bırakma artık patoronlar yamyam
Heeee bana 3 hafta sonra randevu verdiğine göre o zaman tam 32 haftam bitmiş oluyor. Belki girerim. Gerçi klinik ya gittiğim yer. Orda var mıdır bilmiyorum da :uhm:

vardır cnm elbette.....

ayy kızlar hapşırmaya başladım yawww kociş hastaydı acaba banamı geçirdi yawwwwwwww gebertecem bu adamıııı gerçi öle girp gibi değilim ama burnum akıyorr

pınarım sende benim gibisin sekiz çizdinn adamı kaçırdınnnnnnnn

siboko güsel bilgi için sağoll

dün akşam oğlumun perdesiyle halısını da aldım... buarda ikeadan aldım fiyatlar çok uygun ve halı %100 pamuklu... düşünen varsa oraya bakabilir... haftayada dolapları falan temizleyip cicilerimiz yıkayıp odamızı yerleştircez inşallah.... öle kaldıkca rahatsız oluyorum bitsin de rahat edeyim diyorum...

Valla çalışıcam birsencim napıyım mecbur yoksa sonrasında oğluşu 2 aylık bırakıp gelemem kızzzzz :1no2:

heee kızlar o zaman duruma göre beni bu hafta nst ye alabilir doktor. doktora gittiğimde 30+5 oluyorum. birde benim arada kasıklarım sancıyor sizde de oluyormu. karnımı alttan tutarak geziyorum.doktora diyecem zaten.

Neyse patron kaçtığına göre bende toparlanıp kaçayım. Kısmetse yarın konuşacağım artık. Çok çok öptüm sizi kuzularrrrr a.s.

sibiko ne iş yaparsın sen yawwwww öle çalışıyonnn

pınar güle güle cnm

ojeli kasılman ve sancın varsa sokar özellerde ekstra ücret alınıyor nst den haberin olsun

heee kızlar o zaman duruma göre beni bu hafta nst ye alabilir doktor. doktora gittiğimde 30+5 oluyorum. birde benim arada kasıklarım sancıyor sizde de oluyormu. karnımı alttan tutarak geziyorum.doktora diyecem zaten.

Bendede oluyo hatta az önce böyle bi ağrı geldi geçti gibi çok uzun sürmedi ama bende gidince soucam bugün Birsen'de söledi ihmal etmeyelim canım

Neyse patron kaçtığına göre bende toparlanıp kaçayım. Kısmetse yarın konuşacağım artık. Çok çok öptüm sizi kuzularrrrr a.s.

Ah canım yaaa keşke bi atak yapsaydın neyse yarına kaldı artık sana güveniyoruz bitir bu işi kaydirigubbakcemile5

sibiko ne iş yaparsın sen yawwwww öle çalışıyonnn

pınar güle güle cnm

ojeli kasılman ve sancın varsa sokar özellerde ekstra ücret alınıyor nst den haberin olsun

Canım çağrı merkezi satış projelerinde yöneticilik ve eğitmenlik yapıyorum yani yeni işe giriş eğitimleri satış eğitimleri falan..

heee herkes gidiyooo kimseler kalmıyorrr

Evet bende çıkıcam birazdan

evet evet! o bendim! arkidiş geldi bir anda çıkmak zorunda kaldım. kusura bakmayın gerçek adımı soruyosanız o da Ayşe kızlar. şimdi bi yemek yiyip gelcem. öpüyorum göbeciklerden:asigim:

Canım çağrı merkezi satış projelerinde yöneticilik ve eğitmenlik yapıyorum yani yeni işe giriş eğitimleri satış eğitimleri falan..

Evet bende çıkıcam birazdan

kafa karıştırıcı bir iş beeeeeedelikafaduldenneyse sen kendini yorma derim ve sanırım sen o zamana kadar çalışmazsın
bebeğini düşün cicim çok çalışıp yorulursan oda yorulur yaaaa

herkese hayırlı akşamlarrr biz bugün çok yorulduk derslere girdik yordu bizi bayaaa kk ya da girewmedim zaten özledim sizi kızzzz nasılsınız bakemmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…