keçi sütüne dün akşam başladım.uyumadan önce muhallebisini onunla yaptım güzel yedi. ama sabah biberonda sade verdim içmedi. zorla ağzına sıka sıka biraz içirdim. alışır inşallah.
ağız kilitleme ceylin'de yapıyor bazen. şebeklik yapıp güldürüyorum o ara sokuyorum ağzına kaşığı.
ne verdiğime gelince; benim akıllı kızım gece hiç uyanmaz maşallah. onun için gece beslemiyorum. uyumadan önce muhallebi veriyorum.saat 9'da uyuyor. sabah 6'da uyanıyor. sütünü içip tekrar uyuyor. saat 8-8.5 gibi kahvalısını yapıyor. kahvaltıda milupanın kahvaltı mamalarına (artık sütle yapıyorum ama) tereyağı, birgün peynir birgün yumurta sarısı, ceviz koyuyorum. yarım saat sonra bir kaşık pekmez içiriyorum. pekmezi sütle beraber vermemek gerekirmiş. ha bir de sütle yaptığımdan beri kıvamlı olsun diye evde yaptığım kekten koyuyorum. ama bugün kızların tarifiyle bisküvi yapıcam. sabah öğlen arası meyve (en çok muzu severek yiyor) havuç suyu ve elma püresini karıştırıyorum, armut artık vermiyorum çünkü avrupa bizim armutlarda kimyasal bulup geri göndermiş bize satıyorlar onları.
öğlen 12 gibi çorba (havuç,patates,ıspanak,brokoli,karnabahar,kabak,pirinç,irmik azıcıkta bulgur koyuyorum) ve yoğurt beraber veriyorum. yoğurdu tek başına yemiyor zilli. öğleden sonra formül mamalardan veriyordum artık süt içiyor. akşam üzeri tekrar meyve ve yatmadan önce muhallebi veriyorum.biraz uzun oldu ama bizim menümüz böyle canım.a.s.
bu arada evet kızınla adaşız ve aynı gün doğum yapmışız ne güzel kaydirigubbakcemile3