-2009 Mayis Annelerininin Portreleri-

kıvılcım ve ferdacım çok güzel bir konu açmışsınız sizi tebrik ederim :)))

kendimi anlatacak olursam
ben çok titiz detaycıyım herkese kolay kendimi açabilen bir insan değilim önce insanları izler değerlendirir ondan sonra karar veririm samimiyet dereceme çok affediciyim sevdiğim insanları mutlu etmek için elimden gelenin fazlasını yaparım genelde tabi bu bazen değmeyen insanlara denk gelse bile
beni anlamak zordur iş yerinden arkadaşlarım çok gizemlisin derler kimseye çok fazla güvenmem hep bir adım geride dururum
ailem söz konusu olunca akan sular durur çok değer veririm bazen kendimi çok suçluyorum kızlarımın hiçbir anında yanında olamadığım için ama mecburen onlara daha iyi bir gelecek vermek için çalıştığımı düşününce geçer bu duygum
çok duygusalım çokkkkkk karşımdaki insanın üzgün olmasına dayanamam
karar verdiğim anda yaparım hiç beklemem tabi bunun artılarıda var eksileride
herşey biranönce olmalı hayatımda sabırsızım
eşimle kızlarımla dolu dolu yaşamayı seviyorum hayatımı yanlız kalmayı hiç sevmiyorum misafirperverim gelenim eksik olmaz sağolsunlar :))))
dostluğa değer veririm çok iyi bir sırdaşım
benden bu kadar aslında anlatacak çok şey var ama:)))

canım benim banucum teşekkür ediyorum. evet dedimya hiçbir zaman sorumsuz biri olmadım gerçekten. annem hep der senden allah razı olsun bir evlat olarak bizi hiçbir zaman kırmadın üzmedin incitmedin sende öyle gör der.

bende seni tanıdığım için hatta burdaki tüm arkadaşlarımı tanıdığım için çokkk şanslıyım.iyi ki tanımışım sizleri olumunekankayizsmile

şanslıyım ki böyle bir babaya ve anneye sahip olduğum için ...

canım bizde seninle benziyoruz.okuyunca kendimi gördüm sanki...
duygusalım, sabırsızım , iyi bir sırdaşım ve yalnız kalmayı bende sevmem.
hayatın boyunca hep dolu dolu yaşa canım hayatın seni üzmesine izin verme. o güzel yüzün hep gülsün...
ve unutmaki kızların çok şanslı senin gibi bir anneleri olduğu için...opuyorumnanaktan

filizciğim annem kuzularımın gelimiyle tamamen iyi oldu gibi
annemin büyük ataklarından sonra hayel görme vs. gibi şeyleri devam ediyordu
sürekli kendi takip ettiklerini,yada ona başka şeyler.neyse çok detay olmasın
sonrasında annemde bayılma atağı oluyordu ama anneciğim
en son benle hastanede yatarken kısa bir bayılma yaşamış...oda ben çok sancı çekiyordum kimse yokmuş yanında kızın doğurabilir demişler .....

ama ALİ ve ÖMER le yeniden hayat buldu yeni nefesi oldu

gece vakti uyku tutmadi..hazir firsat bulmusken buraya yazayim yerimseniben

efendim ben 4 kişilik bi ailenin küçük kizi olarak dünyaya geldim :ecrin_bebek: rahmetli abimle aramda 9 yas vardi..bildiginiz üzere abimi 19 yasinda kaybettik..abimin vefatiyla ailecek hatta sülalecek degistik..nasil anlatsam bu degişikliği..şöyle diyim abimden sonra daha dindar bi aile olduk..

hayatimda en cok etkisi olan kişiler annem ile dedem oldu..baba tarafimi erken kaybettiğimiz için onlarla cok vakit geciremedim..fakat annemin tarafiyla beraber yasadik hep..dayimlar,kuzenler felan..7 yasima kadar sariyerde,ondan sonrada kavacikta aile apartmaninda büyüdüm..özellikle abimden önce annemler cok sık yurtdişina gittiği için anneannem ve dedemle cok vakit gecirdim..zaten yazlarida hep dedemin muaynehanesinde vakit gecirirdim..oyuzden onlar benim için 2.ebeveyn oldular hep..

dedecim cok neşeli,cok esprili tam bi tontondur..ondan cok fazla şey ögrendim..ona hayran büyüdüm..ondan ögrendiklerime gelince..sanirim en cok insanlari analiz etmeyi ögrendim..dedeme her türlü insan gelirdi..mevkisi en yükseğinden en düşüğüne kadar..bi bakardim ordinaryus prof.lar,valiler,bel baskanlari vs..bi bakardim ciftciler,kapicilar,işsizler vs..ama ögrendimki insanlarin mevkisi,tahsili,parasi pulu vs övünebilecegi ne varsa bosmus..önemli olan insan olmasiymiş..dedem hepsine ayni davranirdi..her kesim insan tarafindan sevilirdi sayilirdi bu yuzden..

sonra ögrendigim ise hastaliklarin %90i sinirselmiş..psikolojikmiş..moral yüksekliği,sevgi en iyi ilacmiş cogu zaman..kin,nefret,hasetlik gibi kötü duygular insani hasta edermiş cogu insani..buyuzden herzaman bardagin dolu tarafini görürüm.."derdine bakip vahlanma,derdimden büyük Rabbim var" sözü tam bana göre yerimseniben

ve en önemlisi dedemden sevgiyi ögrendim..dedemle benim aramda 60 yas var..rahmetli anneannemle aralarinda 10 yas vardi..50küsur senelik evlilerdi..ama birbirlerini liseli aşıklar gibi severlerdi..dedem elinde ciceklerle gelirdi..kendinden önce hep anneannemi düşünürdü..onlarin ilişkiisi tam bir romantik komedi olmustur :) otur izle onlari olumunekankayizsmile

dedemden daha cok sey ögrendim..yaz yaz bitmez elbet..hatta benim bile hala farkinda olmadigim şeyler vardir muhakkak..

anneme gelince..annem ilginç bi insandir ya :) bi kaliba koyamam onu :) bi bakarsin cok agirbaslidir bi bakarsin cok cilgin :) bi bakarsin kur'an yada ilahi dinliyor agliyor bi bakarsin julio,enrico dinlerken kedisini kucagina alip dans eder :)

ben hep anneme cok düskün biri oldum..ama abimin vefatindan sonra bu katlandi..hele evlenince iyice katlandi..hele hele serrostan sonra katmerlendi boshayallersmile

hayatimdan bazi insanlar hep benim "anneme bagimli" oldugumu söyledi..onlara "bagli" olmaliymişim "bagimli" degil..aslina bakarsaniz umrumda degil kimin ne dedigi :) kelimelerede cok takilmiyorum..bagimliysam bagimliyim bagliysam bagliyim :) insanlarin kacirdigi bi nokta var..ki o da annemin yasadigi aci..özellikle serrostan sonra oyuzden daha da düşkün oldum anneme..kiyamiyorum ona..abimin yoklugunu zaten hücrelerine kadar hissediyordur elbet..ama bir nebzecik onu ferahlatabiliyorsam ne mutlu bana diyorum hep :) neyse bu konuya cok girmeyeyim..aglarim valla :))

annemin beni yetiştiriş tarzina gelince..hala pek anlamiyorum nasil dengeyi kurdugunu :)) mesela bana asla türk filmleri dizilerini izlettirmezdi,türk muzikleri dinletmezdi..aklimi bulandiracagini beni gereksiz yere melankolik yapacagina inanirdi..ozamanlar pek algilayamazdim her ne kadar sebebini bana bin kere anlatmiş olsada :)) ama şimdi hak veriyorum ona..

ay bide bizde herşeyin sebebini aciklama vardir :)) ben bunu herkeste böyle sanardim küçükken kaydirigubbakcemile3 mesela ayakkabinin baglarini sıkı bagla demezlerdi..sıkı baglamassan takilip düşebilirsin derlerdi..bende böyle alişmişim..evlendikten sonra iyice fark ettimki herkes böyle degilmiş :)) hatta eşim hep dalga geciyor benimle..şimdi sana bişi söylicem gene "sebep söyle" diyeceksin der kaydirigubbakcemile3

genel itibariyle cok sıkıydı annem..kurallari vardi..okul zamani aksam 8 dedimmi muhakkak yatak vaktiydi..isterse cumhurbaskani gelsin hayatta tolerans göstermezdi..dinlenmen lazim,uykunu alman lazim derdi..c.tesileri serbesttim..ama pazar günleri kahvaltidan sonra kesinlikle ders calişirdim..

okul gezilerine felan asla yollamazdi..ama okadar cok gezdirirdiki beni küçücük yasimda bile ist.daki heryeri bilirdim..ama tabi cocuksun arkadaslarla gitmekte istiyorsun :) kiyamazdi :) ya kendide bizle gelirdi yada muhakkak o hafta beni oraya götürürdü..cok bilirim sinemaya gidip 2 sira arkamda annemin oturdugunu :))) kafa dengi biri oldugu için her dönemde arkadaslarimda annemi severdi zaten :)

bunun yaninda bana karsi cok saygiliydi..beni kirdiysa (cocukken aşiri sulugözdüm ) gelirdi özür dilerdi..babamda öyleydi..kapimi tiklatmadan asla içeri girmezlerdi..oturur karşilikli kahve içerdik..saatlerce sohbet ederdik..bol bol gezerdik,yemege cikardik,camilere giderdik..hiç birşeye özendirmediler beni..aslinda şimarmaya cok musait bi durumum vardi..abimden sonra tek kalmiştim..anneannemle dedemin tek kizinin tek cocugu kalmiştim..ama kimse şimartmadi..öyle bi gereksinim olmadi hiç..sevildigimi hep bildim,sonuna kadar hissettim..

yani uzun lafin kisasi cok güzel bi cocukluk dönemi gecirdim Rabbime binlerce kez hamdolsun :kedi:

bu hayatimin ilk portresiydi kaydirigubbakcemile3 genc kizligim kismini yarin anlatayim yerimseniben

öptüm şimdilikkk Şeniz opuyorumnanaktan

birsencim yaşadıkların çok zor ama annende hiç eseri kalmamış belle ki gerçekten ufaklıklar iyi gelmiş
bundan sonra hep mutlu olursun inşallah ve çok güçlü bir anne olursuna.s.

tuba çok güzel geçmiş çocukluğun ne güzel eğer dedem yaşasaydı benimde ondan öğreneceğim çok şey olabilirdi
çünkü babamdan hiçbişe görmedim(

Filiz'im yüreğine sağlık canım... daldım gitti yazdıklarınıza kızlar... herkes ayrı bir kitap acılar, umutlar, sevinçler... ne çok şey kalmış geride diye düşündüm yaa ne zaman büyümüşüm ben?...ne çabuk geçiyor zaman...
Ben kimim diye hiç düşünmemişim Filiz bana bunu hatırlattın biraz düşüneyim yazarım daha sakin bi anımda

kızlar bende bişiler yazıyım bari:

ewet canlarım ben cok ilgili ve sevecen bir ailede dünyada geldim
genelde cok canayakın sevecen ve sımarıgımdır (öz eleştiri yapim demi birazkaydirigubbakcemile3)
güzel bir cocukluktan sonra müthiş bir genc kızlık yasadım ve ewlendim
hayatımın askı diyemem belki ama cok iyi beni el üstünde hatta bas üstünde tutan bir kocam var :dance:
birazda sımarık olmamın sebebidir belki kaydirigubbakcemile2
ben ewliliğimin ilk 2 yılını vajinismus olarak gecirdim :sinifsinif:
zor günlerdi ama kocam süper destek oldu vee kk sayesinde yendim :hooray: hamile kaldım :teytey:
hamilelikle birlikte bende degiştim sımarıklık aynı sevecenlik hareketlilik aynı ama bi korumacılık sahiplenmecilik huy oldu bende daha 6 haftalık hamileyken arabaya bile binmedim bebegime bişi oursa diye :kedi: 9 ay kocamında burnundan getirdim :kedi: sagolsun kocacım agızını acıp tek laf etmedi bana sabırlı yavrum benim sengözlerimebaksanab bu pimpiriklilik dogumla daha beter arttı şimdi hanzadedin bir tüyüne kıyamıyorum atesi 37.1 olsa doktora kosuyorum delikafadulden
şuandada anne olmam dışında huyumda hatta sımarıklıgıma,catlaklıgımda,hareketliliğimde,liseli genc kız gibi davranmamda hiç bişeyim değişmedi :sm_cool:
ama iyiki degişmedi hayatımızda renk var benim sayemde

ama bazı sevmediğim ama degiştiremediğim huylarda yok degil affedici olamıyorum cok darbe aldıysam kii affetmediğim kişiler katagorisinde kayınbabam ve kaynanam var
hayatımın en berbat zamanlarını yasattılar en asalayıcı seyleri sölediler haketmediğimiz (ailem ve benim) iftiraya kadar gittiler.suan kızımı onlara asla göstermek istemiyorum ama onlara acıyorum
neyse bu konular derin vee uzun

işte böyle canlarım beni azda olsa tanısınız hihoyyyt
hepinizi suan diyorum ki iyiki tanımısım cok iyi doatlarsınız:teytey:

tubişim
sen var ya sennnnnn canimsin benim :) kiz sana ne yazayim ben :) daha dogrusu nerden baslayayim bilemiyorum ki :) cok tatlisin..cok cadisin..cok komiksin..tam biz lazsin :) gece 12den sonrasinda %100lazsin :)))))) anladin sen onu p iyiki seni tanimişim kiz :) hamilelik zamanlarinda bikmadan usanmadan beni dinlerdin,teselli ederdin :) bak şimdi duygusal moda geciş yapicam elimde olmadan :) sohbetin okadar tatliki insan seni msn'de birakip uyuyamiyor :) cok iyi niyetlisin..pinara dedigim gibi insan seninlede cok rahat konusuyor..ne diyorsam onu anliyorsun :) hatta anlamakla kalmayip cevabi yapiştiriyorsun cogu zaman sana takilmak,seni kizdirmak büyük bir keyiff :) ama biliyorumki o güleryüzünün,o umursamaz tavrinin altinda cok ince düşünceli bi semros var :) geyige vursanda cogu zaman yeri gelince ciddiyetinde tavan yapabiliyor :) sana seni anlatmaktansa kisaca iyiki tanimişim seni diyeyim ben sana :)
yok

ayy ıyıkı bu topıc acılmış yoksa senden guzel şeyler duymak herzaman nasıp olmaz:))))) canım benım duygusala bagattın benı yazın okudugumda sulugozlulukden yazamadım gercekten zor sıkıntılı bır hamılelık gecırdık ama ıyıkı tanışmısız akşam olsunda msnde goruselım dıye beklerdım tabı gece uyku yok sabahda kalkmak :))) hep enguzel ve en kotu zamanlarımda yanımda oldun cıddı anlamda cok şey ogrendım senden bende senın akıllı halını cok sevıyorum sordugum sorunun cevapı kesın dogrudur gozuyle bakıyorum hep (dıyet konusu harıc:))) bıde o temız kalbın yokmu kuzularımı kendınınmış gıbı dusunmene ılgılenmene bayılıyorum cakma degıl cıddı teyzesın yanı :)) bır senle beyhoş konusunda anlaşamadık sanırım neysekı seanslar bıttı :)) o konuda bıle benı kendı kardesınmış gıbı benımsemende cok guzeldı uyamadım ama dogru oldugunuda bılıyordum ee kım soyluyor nede olsa :)) canım benım okadar soyleyebılecek sozum varkı senın hakkında en guzelıde ne bılıyormusun kotu eleştırı yapabılıcegım tek yanın yok.... ayrıca cok şanslısın emıne teyze gıbı bır annen var ve serroşta cok şanslı senın gıbı bır annesı var canımm
[/QUOTE]

canım benım keşke hep guzel yanları benzese ama hayat hep guzellıkler sunmuyorkı ınsana yınede onemlı olan zorlukları yenıp guzellıklerın tadını cıkarmak

hepınızın yazdıklarını teker teker okuyorum gercekten cok ıyı bır topıc olmuş farklı yonlerden tanıma şansımız oldu bırbırımızı hepınıze teker teker yazmak ıstedıklerım var ama bır fırsat bulmam lazım yaramaz kuzulardan

O kadar güzel ifade ettinizki hepinizde kendinizi,korkar oldum yazmaya,doğru şekilde ifade edemicemi düşünür oldum kendimi..
Neyse ben başlıyım o zaman ...
yazıma bu rengi seçtim,çünkü benim rengim bu,uçuk pembe..Hayatımdaki herşeyinde bu renk olmasını istedim hep belkide ondan çok seviyorum bu rengi..
Ailemin 4 yıllık uğraşlarından sonra doğan ilk bebekleriyim ben,Çok zor bulduklarındanmı yoksa benim tatlılığımdanmı ( )kaynaklanıyor bilmem ama bütün aile çok severmiş beni küçükken!A.annemin teyzemin,halalarımın,hala kızlarımın,amca kızlarımın elinde büyümüşüm,Çok uslu bi bebekmişim,hiç ama hiç üzmemişim annemi yada başka birini..O zamanlar bile herşeyi çok ince düşünürmüşüm.Tıpkı şimdi olduğu gibi..Evet belkide en büyük özelliğim bu benim kızlar,her şeyin ince detayına kadar düşünmek,akışına bırakamıyorum hayatı,hep geleceği düşünüyorum,böyle olursa ne olacak,şöyle olursa ne olur gibii,Hatta bazen bu düşünceler karamsarlığa itiyor beni..Hayattaki en büyük korkum ölüm..Ama yanlış anlamayın kendi ölümüm değil..Sevdiklerimin ölümü,belkide bunu düşünmeme sebep bu yaşıma kadar,5 amcamı,2 halamı,iki amca oğlumu ki biri abim gibiydi,büyükbabamı kaybetmiş olmam olabilir dimi!!
Evet o kadar çok ölüm gördümki çocukluğumdan beri,artık kaybetmek istemiyorum diye isyan ettiğim oluyordu çoğu zaman ama takdir ilahi demekten başka çare çözümde yok bunu biliyordum en alasından.Şimdi en büyük duam Allahıma sevdiklerime uzun ömürler versin,onları bana bağışlasın…
Öyleki hayatımın aşkıylada bi ölüm olayının ardından tanıştım artık bunalıma girme noktasındaydımki (bu kez erkek arkadaşımı kaybetmiştim ondan çok fazla bahsetmek istemiyorum bende saklı kalsın istiyorum),ailem bunu farketmiş olacak bir an evvel bi tatil planlayıp benim kafamı dağıtmak için ortam hazırlamışlardı.Sanırım amacına ulaştı bu fikir,çünkü o karanlık çukurdan eşim çekip çıkardı beni...Belki ona böyle tutkuyla bağlanmamın en büyük nedenide bu!!3 eylül 2001 de başladı herşey..Yaz aşkı sizinki uzun sürmez diyordu herkes.Bana da öyle geliyordu,olurmuydu acaba?ımkansız olmaz dediğim ilişki yıllara,yollara rağmen son sürat yol alıyordu,Ben Giresunda eşim Aydında sürdürüyorduk.Ama zorluğunu gelin birde bize sorun... ve sonunda dayanamadık,artık ayrı kalamayacağımıza inandık ve bir yaz aşkını evlilikle devam ettirmeye karar verdik ve 25 haziran 2006 da evlendik,Mücize gerçek oldu,hayatımın aşkına kavuştum zorda olsa çünkü babam çok zor verdi,dedimya çok kıymetliydim ben hiç kıyamazdı bana,siz şimdi diceksinizki tek çocukmusun?hayır değilim 4 kardeşiz biz ama babam ve annem için hepimizde birbirimizden değerliyiz,her anne baba gibi.bunu biliyoruz.Neyse konuyu dağıtmadan sanırım burdan ne kadar sabırlı biri olduğumu anlamışsınızdır kızlar 5 yıl bekledim aşkımı,beklediğimede değdi,çok ama çok seviyorum onu mükemmel biri,birbirimiz için yaratılmışız biz..Allahım ağzımızın tadını bozmasın..
Fedakar bi eşim ben,evim için eşim için çok fedakarlığa katlandım,bilmem belki sizin için fedakarlık denmez ama ben durumu iyi bi ailenin kızıydım,nebiliyim 18 yaşıma bastığımda arabamı almıştı babam mesela,bunu şımarıklık olsun diye söylemiyorum kızlar ne olur yanlış anlamayın beni, öyle olsa,evi olmayan arabası olmayan bi adamla evlenirmiydin,benim için önemli değildi çünkü gönlü zengindi benim kocamın..halada öyle başta zorlandık çünkü herkesin alışkın olduğu bi düzen var ama sonra alıştık, hatta babamda alışmış olacakki baktı araba filan alacağımız yok tuttu gönderdi o da bize,belki de torununa kıyamadı kimbilir zaten her imkanımız olmasına rağmen hiçbirimizde şımarık değilizdir,her gören her tanıyan anneme çok iyi evlat yetiştirdiği teşekkür eder.ya kızlar böylede yazınca insan bi garip hissediyor kendini ama sanırım kendimizi anlatmak içinde olanı olduğu gibi söylemliyiz öyle değimli!!
Neyse yani ben sevdimmi adam gibi severim derler ya hani ,para pul,güzellik çirkinlik, madii şeyler önemli değildir benim hayatımda..Öyle severimki gözüm görmez hiçbişeyi..

Biraz inatçıyımdır,aslında biraz demiyim baya inatçıyımdır,ne de olsa oğlağım ben yaa,Gülhancım da bilir oğlaklar inat olur bu gerçek,istesekte,istemesekte sevsekte sevmesekte bu huy değişmiyor işte..ıllede dediğimiz olacak! Allahtan şimdiye kadar büyük bi dert açmadık başımıza bunun yüzünden..
Hayatta değer verdiğim çok insan var aslında ailem eşim ve oğlum başta olmak üzere,bikaç sevdiğim dostum arkadaşım var..Aslında tüm insanlara değer veririm ben ama gerektiği kadar,fazlasını verip de şımarttıklarım da oldu ama kürkçü dükkanına dönüşleri geç olmadı.Affediciyimdir,kolay holay kin tutmam ama unutamadığım şeylerde olur,asla affetmeyeceğim bikaç insanda vardır muhakkak hayatımda..
Dışardan ilk görüşte çok havalı,soğuk bulur insanlar beni neden bilmem,beklide çekingen yapımdandır,hiç hoşuma gitmez bu özelliğim ama böyleyim malisef, hatta üniversiteden candostum bile beni ilk görüşünde hiç sevmemiş ,şimdide beni aramadan bigün duramaz mesela.Dış görünüşe aldanmamak gerekiyor sanırım,bi insanı tanımak için yeterli değil..
Çok fazla gülemem ben olur olmaz her şeye ama gülebilenlere hep imrenmişimdir.ıçimden gelmez nebiliyim,biraz karamsarım sanırım..Gerçekçiyim yani!
Çok tezcanlıyım,bi işin uzamasına tahammülüm yoktur,olup bitmeli bir an evvel..Bazen eşimle tartıştığımız filan olur mesela hayatta küs uyuyamam,gece yarısı uyandırır,konuşurum muhakkak..
Çok iyi sır tutarım ben,hiç sevmem biri hakkında bildiklerimi 3.kişiye anlatmayı..Bunu yapan insanlada görüşmem zaten arkadaşım olamaz benim.
Titizimdir ben..evim,giysilerim,her şey yani temiz olmalı benim hayatımda.Düzensizliğe,disiplinsizliğe tahammülüm yoktur,bu konuda Dağhanla ne yapcaz bilmiyorum,ne de olsa erkek çocuğu çok da düzenli olacağını düşünmüyorum ama eğitimlerim şimdiden başladı
Biraz da sinirliyim sanırım  nefret ediyorum ama kahretsin değiştiremiyorum,hemen her şeye sinirlenebiliyorum.Herşey istediğim gibi gitsin istiyorum.Her zaman bu böyle olmuyor tabiî ki.Özelliklede Dağhan’la ilgilenirken sinirlenmek istemiyorum ama bazen sabrımı sınıyor.çok zorlanıyorum.şu an hayatımın merkezinde olan tek insan ama ona bile sinirlendiğim oluyor.Ama biliyorumki gerçekten zor bi çocuk elde avuçta durmayan,kucağımdan sabun gibi kayıp giden,bir dk.bile oturduğu yerde oturmaya bi çocuk ben ne yapıyım..!!Haksızmıyım 
Şimdilik bu kadar yazabiliyorum.Bir an evvel paylaşmak istediğim için bitirmek istiyorum kızlar.Ama aklıma gelenleri yine yazıcam muhakkak..Tekrar Filiz’cim sana teşekkür ediyorum.Ama yinede bi insanı tanımanın en iyi yolunun onunla vakit geçirmek olduğunu düşünüyorum.
Bu arada oğlumla ilgili olan kısmı ikinci perdede yazıcam ona sayfalar yetmez gerçi ama olsun paylaşmak istediğim şeyler var.
Hepinizi tanıdığım için çok çok mutluyum kızlar,sizi çok seviyorum.Keşke hamile kaldığım anda size ulaşma imkanını bulsaymışım biraz geç kaldım ama geç olsun da güç olmasın dimi,arayı kapatmışımdır umarım.Bende bi çoğunuzla ilgili yorumlarımı bidahaki sefere yapıcam,biraz çalışmam lazım üstünde…
Sevgiler…

gülen yüzlerim çıkmamış,kare çıkmış hayret,ammada uzun yazmışım sıkılmazsınız umarım,rengi göz alıyo sanki,değiştirsemmi acaba??neyse kalsın bakalım..

Ferdacım yakın kayıpları cok sık yasamanın dışında cok guzel bı hayatın var.Hep boyle mutlu olsun ömrün canım benım.Ve cok ama cok kesısen noktalarımız var en önemlısı bız aynı gun evlenmısız arkadasım.Aynı yıl tanışmısız eslerımızle bızdede mesefe vardı.Aynı burctanız ve yavrularımız aynı ay doğumlu.Cok sasırdım okuyunca.Detaylı okuycam yıne.

hepsini okuyamadımmafoldumben. Ama bu devam etmiycem anlamına gelmiyoryerimseniben. 2010 mayıs annesi olarak sık sık aranıza gelip tecrübelenmek adına yazdıklarınızı zevkle okuyorumopuyorumnanaktan.Ve bu konu sayesinde sizleri azda olsa tanıyabilmek ne güzelolumunekankayizsmile. dostlugunuz baki olsun hanımlarbuyrunnnnnnnnn

kız uyuyorken yazayım yazmayı pek sevmem ama hatta beceremem diyelim şuna:))yinede denemekte fayda var kendimi tanıtmam lazım di mi ama:))

öncelikle geçmişe bakmak lazım ben 4 çocuklu bir ailenin 3. çocuğuyum
ilkokul 3. sınıfa gidene kadar çok güzel bir ailemiz vardı.durumumuz çok iyi değildi ama mutluyduk ta ki babam işlerini düzeltene kadar
3.sınıftaydım babannemle halamın konuşmalarını hatırlıyorum erkek evlat lazım diyorlardı babamda dinledi onları erkek evlat uğruna ikinci bir evlilik yaptı kadın bizimle yaşadı anneme kimse kucak açmadı ki kadın bizi de alsın sığınsın mecbur çekti
istedeikleri oldu bir erkek doğdu ama o doğana kadar biz neler çektik pıs,deli bir kadınla aynı evde kalmak zorunda kaldık o kadın yüzünden evdeki havlular hergün değişiyor tik kaldı bende(
hadi tamam ikinciyle evlendin doymak bilmeyen babam üçüncü bir kadınla daha evlendi üstüne bi de yemekli düğün yaptı her evlendiği kadına bir ev verdi (şimdi bize ver desen vermez)canım annem o zamanlar güçlü durmaya çalışsada içinde fırtınalar esiyordu bize bile bakamadı benim canım fedakar ablam herşeyimizle ilgilendi
bunlar yetmezmiş gibi sürekli insanlara laf anlatmak zorunda bırakıldık............... kelimeler düğümlendi ellerimde yazamıyorum sadece o günler aklımdan gözyaşlarıyla geçiyor

büyüdük ama nasıl........ rahat bir gençkızlık dönemi geçirdim başımızda babamız yoktu anneminde psikolojisi malum ablamlar olmasaydı sanırım bu kadar iyi yetişemezdi ablamın öncülük etmesiyle okula ısındım derslerimi düzelttim kendime bir hedef koydum ve başardım şu anda da hedefime ulaştım
hiçbişey kolay sunulmadı önümüze üniversiteyi kazandığım yıl şansımla tanıştık 4 yılsonra evliliğe karar verdiğimizde babam karşı çıktı ne hakla diyordum içimden ama hep baba hakkı denildi ve susmak zorunda bırakıldım
eşimle evlendik canım annem onun yardımları manevi desteği olmasaydı yapamazdık bunu
evlendik çok şükür hemen bir bebeğim olsun istedim, ama o da kolay sunulmadı bize imtihan dünyası işte bebeğim için 4 yıl bekledim tedavilerle yoruldum ama Allahb yüzümüzü güldürdü canım kızım Allah acısını göstermesin şimdi herhalde hayatımın en güzel yıllarını geçiriyorumdur
yaşadıklarımdan olsa gerek güvensiz bir insanım özellikle erkeklere hiç güvenmem eşimle evlenmeden önce omu çok zorladığımı bilirim
insanlara kolay açılmam burası bir terapi gibi oldu:)
güleryüzlüyümdür ama yinede ilk tanıdığım insanlara karsı soğuk dururum sonradan açılırım
aşırı inatçıyımdır dediğimi yaparım.kurallarım vardır kararlıyımdır birşeyi beğenince hemen alırım ve acaba mı demem.
sır tutarım ,sevmeyi sevilmeyi severim ,hediyeleşmeye bayılırım (zaten sevgi dilim bu)::))okumayı çok severim özellikle tarih ve psikoloji kitapları okurum tarihe bayırlırım ama hiç bir zaman tarih dersim iyi olmamıştır:))yanlışmı okuyorum nedir anlamadım:))matematiği çok severim

babamın olayları olmadan önceye kadar aşırı şımartıldığım için hala şımarığım:))tabi anneme ve eşime karşı
annemin tarafıyla birlikte büyüdük onlara aşırı düşkünüm ,baba tarafımla nerdeyse hiç görüşmüyoruz
kin tutmam (olayların başlangıcı babanneme bile tutmamıştım düşkün olduğunda annemle ben baktık)çabuk barışırım insanlarla hatalıysam özürdilerim ama özür dilemek çok zor geldiği için özür dilenecek bişe yapmamamya gayret ederim,çok sinirliyimdir ama dışarı yansıtmam damarıma basılmadıkça belli etmem ,damarıma basılırsa da kimse beni tutamaz kız uyandı malesef yazamıyorum daha:))))
kendimi bir de sizden dinlemekisterim

Son düzenleme:

zaten kesişen noktalarımız olduğunu baştan beri anlamıştım cnm,çeken bişey vardı sanki,demek aynı gün evlenmişiz,çok hoş yaa..konuşalım cnm kimbilir daha neler çıkıcak,şimdi baktımda sanada yalnış anlaşılmalardan dolayı ukala damgası yakıştırılıyormuş çou zaman,al benden de o kadar ne yapıyorum anlamadım ama ukala oluyorum bazen..sen anladın beni heralde..

ay kizlar hem güldüm hem gözlerim doldu okurken :) yorumlarimi yapicam azsonra büyük cocugumuda yatirayimda geleyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…