2009 Nisan Anneleri buraya

yok onun kaynanası başındaydı ya kurtulmaya çalışıyodur kaydirigubbakcemile3
lananın haftası ilerdeydi evet neden kuvöze koydularki bebişi

Makat gelişte normal doğum şansı yok mudur?
Riskli olmasına karşın makat gelişerde bazı şartlar sağlandığı taktirde vajinal doğum denenebilir. Bu şartlar şunlardır:

Gebelik miadına ulaşmış olmalıdır.
Normal doğuma engel bir tıbbi durum olmamalıdır.
Bebek saf makat gelişte olmalıdır. Term bir gebelikte bacaklar ve kalçanın biraradaki büyüklüğü kafa büyüklüğüne ve sertliğine yakındır. Diğer durumlarda ise (tam ve tam olmayan makat geliş) yumuşak olan kısımlar rahim ağzına yeteri kadar baskı yapamazlar ve açılmasını sağlayamazlar.
Bebeğin kafası fleksiyonda yani öne eğilmiş, çenesi göğsüne değer pozisyonda olmalıdır. Yüzün direk ileriye baktığı ya da ektensiyonda (normal bir insanın açıkhavada yıldızları seyrederken durduğu gibi) olduğu durumlarda eylem sırasındaki kasılmalar bebeğin boynunda ve omuriliğinde çok fazla zorlanmaya neden olacaktır.
Annenin kemik çatısı kendini kanıtlamış olmalıdır. Bu ne demektir? Yani anne daha önceden makat gelen bebeğin tahmini ağırlığı kadar ya da daha büyük bir bebeği normal vajinal yoldan doğurmuş olmalıdır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, incelemeyi yapan doktor son derece deneyimli ve kullanılan ultrason cihazı gelişmiş olsa bile bebeğin tahmin edilen ağırlığı ile gerçek ağırlığı arasında ciddi farklılıklar olabileceğidir.
Doğum eylemi kendiliğinden başlamış olmalıdır.
Doğumu gerçekleştirecek olan hekim makat doğumlar konusunda yeterli deneyime sahip olmalıdır.

şimdi durduk yere kızın günahını almayalım kızlar, gerçekse bide kötü oluruz bence!! eğer şakaysa linç ederiz, ama sanmıyorum şaka yapacağını..da yalnız sabah doğum yapıp öğleden sonra bize nereden haber verdi?? hastaneden çıkmış mı? yoksa hastaneden mi haber veriyo?yazmış mı belki benim gözümden kaçmıştır!

ya valla bu croxilex yüzünden kimseye inanamaz olduk he kulakların çınlasın croxilexxxxxx
ya ara tamammı deki dün gece makat gelişle normal doğum yapan biri varmı de
herkes makattan doğuramaz zaten sakıncalıdır
bide 3 hafta erken gelmiş
bağırsınlar yatakhanelerin orda kadınlar kulubünden lana kadınlar kulübünden lana
acil telefona bekleniyosunuz :))))

lanada iki satır yazdı kayboldu!! croxilex de aynı şeyi yapmıştı, okuyup okuyup gülmüş bide halimizeeee! lana umarım öle bişi yapmıyodur, yapmaz di mi cık yapmaz yapmaz!

GEÇ DALGANI MİNİK CADIIIIIIII

delikafadulden

delikafaduldendelikafaduldendelikafaduldendelikafadulden

selam kızlar.
Demet doğum yapmış
Listemize yeni bir bebek eklendi
Allah analı babalı büyütsün inşallah..
Bu arada lanada mı doğum yaptı ?

Yok canımm lana yapmazzzzzz ......

DoĞum olmuŞtur... Ben ınanıyorurm....

Şımdık merak ettıĞım - bu kız akŞam doĞurdu.. Bıze haber verdı saĞolsun.....

Huzur nerde pazartesı doktora gıtmıŞtı, bır daha kendınden haber alınamadı...
6 cm aÇıkla doĞuramadımı ne????????????

Aklıma kÖtÜ Şeyler gelemeye baŞlıyor..........

yanlız şu anda forumda 12 kayıtlı kullanıcı ve 5 misafir var
kim bu misafirler heey okumayın yazdıklarımızı szde kimsiniz...............

Ben geldiiiiiiiiiiiiim.Yoksa biz mi demeliydim?:)

ne renge boyatıosun canım:)

Benim saçımda beyazlar var onun için kendi rengine boyatıyorum.Kahverengi yani:)

kızlar ben doğurdum.mart annesi oldum.zaten iki gündür sancım vardı.dün gece suyum geldi.makat geliş normal doğurdum.
Valla ben de inanıp inanmamakta tereddüt ettim ama Alllah analı ,babalı, mutlu, sağlıklı büyütsün canım.İnşallh kısa zamanda çıkar kuvözden.

Ne güzel ya.Benim de çoktur öyle köpecik, kedicik beslediğim.

kızlar bu arada croxilex şaka yapmıştı ya ondan beri ortada yok acaba gerçekten doğurmuş olabilir mi?

O kaynanasıyla mutlu, huzurlu(!) oturuyordur.delikafadulden

ya bilgisayarın başına bi gidip geliyorum doğum haberi çıkıyor.
lana hayırlı olsun.
arkadaşlar lanada gebelik şekeri vardı.bu da bebeğin ciğer gelişimni geciktirebiliyormuş.belki o yüzden kuvözdedir.inşallah herşey yolundadır.
ben de croxilex den sonra zor inanmaya başladım ama 37 hafta artık normal sayılır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…