geçmişi okuduk,, şimdi sıra bugünkü hastane maceramıza geldi...
10:30 da doktordaydık.. ilk önce ultrasyonla baktı.. bizim baran efendi.. kanala iyice girmiş..
ben de bir kaç gündür gündüzleri kasılmalarım yani sertleşmeler oluyor karnımda dedim...
kaç defa oluyor demez mi ,,, ne bilim saymadım dedim..
çok olmuş dedii.. çünkü iyice kanala girmiş dedi...
kanala girdiğinden kilosunu ölçemedi. suyu iyi dedi..
benim oğlan gelmiyor,, siz bu gidişle beni pazartesi yatırırsınız dedim... yok dedi ben cuma düşünüyorum dedi.... ,
birde alltan bakalım dedi.. alltan bakınca gene bağırdım.. hiç acılma yok dedi..
nst bağlan bakalım dedi...
acılma iç olmadığından pazartesi yatışını yapalım dedi..
nst de de bişey çıkmadı..
pazartesi 9 olmadan gel dedi.. yatış kartımı verdi..doğum şekline epidural normal yazdı..
saat 10 suni sancı verseler acaba saat kaçta doğum gerçekleşir...
akşamı buluruz herhalde.......
şimdi benim anlamadığım.. epidural 3-4 saat te ayılıyorsun diyorlar..
ben akşama anca doğurursan ne olacak şimdi..
bu arada hastaneden çıkmadan ben ağlamaya başladım...
ben doğum yapmaktan korkuyorum diye....
eşimde gülmeye başladı... herkes nasıl doğuruyorsa sende öyle doğurursun diye....
ama şu bir gerçek beni şimdiden korku sardı... artık günde belli,, beyeefendi kendi gelmezse pazartesi doktor zorla getirecek ...
bende hem korkuyorum.... hemde normal diye tutturuyorum..
manyakmıyım neyim ben... anlamadım...
olsana sezeryan...uyu kalk herşey bitmiş olsun...
yok anacım normal olacam ...
ağlayarak... korkuyorum.....
ben kullanıyorum hergün 2-3 bardak içiyorum çok menunum tavsiye ederim sütünün yarama mevzusundada benim dr günde 5 kez idrar say 5 kere yapıyolarsa yarıyodur dedihuma still çayı gerçekten işe yarıyomu kullanan varmı?
hastaneden çıktıktan 2 gün sonra sök bandajı dedi dr 2 günde birde batikonla dedi halen devam ediyorum göbek dikişlerin üzerine kapanıyo benim malesef dr o yüzden sık sık kurula nemli kalmasın terden falan dedi dikişte sanki japonla yapıştırmışın gibi bi değişik iki baştada dikişler var iki tane onlarda banyodan banyoya düşecekmiş zamanlakızlar sezeryandan sonra bandajı kendiniz mi çıkardınız.bandajdan sonra bişey kullandınız mı?bir de benim hala sızı ve ağrım var.8. günümüz.normal mi?
kızlar zinko kullananlar nasıl kullanıyo emzirdikten hemen sonramı veriyosunuz içinde yazdığı gibi 4 damlamı kullanıyosunuz biz zeren sıpasına dün zinko başladık gazını çok zor çıkarıyo çok inliyo yavrucak ama 4 damla bana çok gibi geldi 2 damla verdim yeterlimi acaba
şenaycım ben ilk günden beri kullanıyorum zinkoyu emzirdikten sonra 2-3 damla damlatıyorum çok şükür alttan üstten çıkarıyor bide ben myo oil diye bir yağ ile karnına ayaklarına masaj yapıyorum o da çok iyi geliyor tavsiye ederim 4 damla banada fazla geliyor ama bitkisel bişey olmaz.
şirvancım hep normal yapıcaklar kaldı valla nedir bizim çektiğimiz benimde karnımda sık sık sertleşme oluyo cumartesi gitcez bakalım gene nts iii çıktı bizimde doktor pazartesi karar vericek ama sıpalar bi desteksiz gelmeyi beceremicekler herhalde
şirvancım senin nasıl oluyo karın sertleşmen bide normal doğum yapan bi arkadaşım gögüsünün altından elini koy 4 parmak düz duruyosa az kalmıştır doğuma dedi gerçi bana 2 gün içinde doğurursun dedi ama bakalım yarın 2 gün dediği olucakmı
bende geçen doktora gittiğimizde yatırmıştım biraz ezildi büzüldü gibi ama kucakta daha zor olur
amin cnmn valla bide yarı baygındım hayal mayal hatırlıyorum çok kötüydü
ceyo ben özel doruk tıp merkezine götürdüm çekirgeedekine...
bir arkdaşım oraya götürüyor bebeği 4 aylık memnun
ben de gittim ii bir bayan ve herşey,i cevaplıyor sormadan sölüyor
bende sana bişey sorcam topuk kanı aldılarmı senin bebişten jimerde hastanede çıkarken veya çıktıktan sonra bununla ilgili geri dönüş oldumu
yani tekjrar sağlık ocağına aldırdınmı ben aldırmayı düşünmüyorumn çünkjü ben hastaneden çıkarken bana sadece doğujm raporu işte sultan cs sezeryan ile canlı erkek bebk dünyaya getirmiştir yazıyor sana başka bişeyler verdilermi
Biz de Doruk a götürdük,Cengiz Bey e ,biz de memnun kaldık,bundan sonra aşılar için de oraya götüreceğiz,devletin yaptığı aşıları onlar da ücretsiz yapıyorlarmış,aşı kartı verdiler,birkaç tane de özel aşı var,onları da orada yaptırırız.
Topuk kanına gelince;Jimer de aldılar,hastaneden çıkmadan,sonra da Sağlık Ocağında aldırdık 1 haftalıkken,Jimer deki de Sağlık Ocağındaki de İl Sağlık Müdürlüğü ne gönderiliyormuş,ben aradım sağlık müdürlüğü nü,sonucu öğrendim,sorun yokmuş.Senin kimlik no ile öğrenebiliyorsun.
Bana da Jimer den Doğum belgesi verdiler,bir de Hepatit aşısı olduğunu gösteren aşı kartı verdiler,bide okula vermeem için rapor aldım ben kadar,sen pek memnun kalmadın sanırım hastaneden,yanlış mı anladım?
canım benim bende de olmuştu doğumdan sonra davul gibi şişmiştim doktor bazen olur normal demişti...bol bol su iç ve maydonoz ye maydonoz hem süt yapıyor hem de ödem attırıyor. benim bir kaç gün sonra normale dönmüştü seninde düzelir inşallah.. bir de doktor bana bol bol yürü demişti...aslında annemler hayatta beni çıkarmazlardı ama doktor dediği için eşimle az da olsa yürüyüş yapmıştık. sende yürümeyi dene istersen
ah canım benim allah bir avazda kurtarsın seni inşallah... baran bey inatçı çıktı desene
şirvanım moralin mi bozuldu senin?
merak etme zırt diye bitecek sen bile anlamiicaksın nasıl doğurduğunu
ay şirvan yaa 39 hafta doldurduk şu 2/3 gün sabredemiyoz deme..
kızım sakin ol bu zamana kadar hiç üzmedi yavrularımız bizi bundan sonrada üzmez inşallah.. benimde dünden beri sancım var ama alıştım pazartesiden erken gelmiycek gibi geliyor benimki. bide erkek olduğu için son günü bekliyorlar. aslında bizim geç filan değilde burda çoğunluk sezeryan olduğu için biz normaller sona kaldık.. geç kaldık gibi geliyor. doğum ara ara benimde aklıma geliyo bi ter basıyo -tatlicadiarzu- sonra diyorum ki devamında rahat edicem. inşallah da öyle olur.
normali beklemek çok zor sancı olsada geciyo hiç hastanelik etmiyo valla kızlar erken gelir tezide yalan oldu benimki kız ama sonuna kadar beklicek herhalde
Canım muhtarım bozma moralini.Yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin.Merak etme üzmeyecek oğlun seni.Herşey çok güzel olacak:))
kız dün bende arayıp sordum doğurmadınmı diye banadamı kızdın valla merak ettim göremeyince ondan sordum
şirvancım senin de geri sayım başladı sayılır geçmişte okuduğum kadarıyla ptesi ye kadar bekliyorsunuz sonra suni sancı olabilir demişsin hayırlısı neyse o olur inş.en kısa sürede gelir baran beyzade.....oo sende s_ebru gibi oldun.. sona kadar bekledi...
bu arada suyunuz nasıl kızlar.......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?