2009 Nisan Anneleri buraya

doğumdan 3 gün sonra aynı şeyleri bizde yaşamıştık canım ama pes etmedim çok ağladı oğlum kesinlikle emmeyi reddediyodu mamayı kaşıkla vermemize rağmen alışmıştı bizim kuzuda, tabi anneannesi sayesinde ben fazla uyuyim diye benim canım annem çocuğa bol bol mama vermiş kuzumda kolay a alışmış istemiyodu bizde şöyle yaptık ben mememi ağzına veriyodum memenin kenarından mama bırakıyoduk kaşıkla oda memeden gelip sandı ve emmeye başladı yaklaşık 2-3 gün bu şekilde emzirdim sonra alıştı çok şükür ama daha çok küçüktü şimdi kanarmı senin bebeğin bilemiycem çünkü çok zekiler...:hooray:bu arada mama da veriyorum artık bi gece 1 gündüz 120 cc..benimde sıkıntım inşallah biberona çok alışıptı emmeyi bırakmaz 6 ay emsin hiç olmazsa diyorum..
kendini de çok yıpratma lütfen olmazsa olmaz nasip kısmet diye bişey var eğer anne sütü nasip değilse olmuyo işte sen ne yaparsan yap..benim tek tesellim şimdiki mamalarda çok kaliteli anne sütüne çok yakın..bizim ve bebeklerimiz için ne daha hayırlı ise o olsun..:Saruboceq:

evet canım 4 temmuzda evlendimmmmmm..6 nisanda anne oldum :))

çok geçmiş olsun geda bence ciddi bişey yoktur canım sen hiç telaş etme biraz midesini üşütmüştür sadece onuda atlatır inşallah..

milupa pre aptamil mamayı günde 2 defa 120 cc olarak veriyoum düzenli olarak vermeye 15 gün önce başladım hala 5 günlük var canım ama ben 5 -6 defa da emziriyorum sütüm olduğu müddetçe..harbiden bu mamayla nasıl baş edicez hiç bilmiyorum 20 lira 1 kutusu..veee zaman geçtikçe miktar artacak..zavallı kocalar delikafadulden

kızlar.... çok kötüyüm.. bebeğim kusmaktan ememiyor... ve kusmaları değişti.... offfffffff dua edin nolur....
canım dualarımız seninle..

meraba canım öncelikle çok geçmiş olsun malt içeceğini bende deniycem ama biraz çekiniyorum açıkcası içince psikolojik olarak sarhoş olabilerem heh heeee..

evet ya harbiden bende biraz öne araştırıyodum iğne en kolayı gibime geliyo pek fazlada yan etkisi yok ara ara kanama ve bulantı görülebiliyormuş..ne bileyim ya kafam çok karışık spiral taktırmaya da korkuyorum bi daha o masaya çıkamam ben..hem spiralle hamile kalan bi çok kişi tanıyorum allah korusun ama bi daha hamileliği en az 8 -10 yıl sonra düşünebilirim oda çok küçük bi ihtimal..belki bide kızım olsun isterim ama şimdi asla..allahım olmayanlara nasip etsin..bana kuzum yeter bi onu güzel bi şekilde büyütsem daha ne isterim..:teytey:

temmuz da evlenenler çok aceleci çokmışlar anlaşılan..ama ne yapalım demi tam yaz havalar sıcak oteller da balayı derken ne oldyğunu anlamadan hamle kaldık..ama pişman değilim arada bunalım takılsam da oğluma dünyayı değişmem..

kızlar bebeklerin doyma hissi yok demişti doktor sakın çok yüklenmeyin o küçük midelerine,hem sindiremediğinden gaz da yapar doğal olarak...

ee bizim kız doyunca hemen memeyi de atıyo ağzından biberonuda bi daha sokmaya çalışırsan da hayatta almıyo toksa bence onlar aç olup olmadıklarını gösteriyo zaten bize yoksa nerden bilcez ne kadar yiyeceklerini her bebek farklı sonuçta ortalama şu kadar yerler diyerek bebek beslenmez ki o zaman

ayy 150 cc verendemi var..bende 120 veriyorum ama çoğu zaman 30 cc filan kalıyo artık daha az yapıcam mamayı..bide o kalanı dökmek çok zor geliyo yaa yazık ne çok para veriyoz biz o mamalara..eeşim kızım dök şunu alırız ne olacak diyo ama gelde bana sor ben çok mu cimriyim nee..

kızlar yaa arada kaynadı sanırım..çiçekkkkkkkkk cevap bekliyorum canım yaaaa...

kızlar bişey sorcam ben korseyi yeni takıcam 45 günlük olduk biraz geç kaldım biliyorum ama drmuz izin vermedi dikişlerim biraz problemliydi..acaba şu saatten sonra taksam işe yararmı???bi de siz korseyi süreklimi kullandınız gece çıkardınız mı ..korseyi çıkarınca yine o sarkıııkkkkk iğrenççççççççç görüntü mü oluyo zamanla toparlanıyomu yaa..öfff çok çirkinim çok..

ben 3-3,5 saatte bir 90 cc veriyorum aralardada emiyor süt oldugu sürece, bazen 90lık çok geliyor,eğer emdiyse ancak 50 cc filanı bitirebiliyor,ama maksimim 3 saatte bir acıkıp basıyor yaygarayı..

bizim kızda mamayı 60 cl olarak veriyorum onu bitirince doymassa 30 cl daha veriyorum ama genelde 90 cl yetiyo bazen artıyo bile doyunca ağzını bi kitliyo bi daha biberonu sokmak zor iş o cadıya

aynen yaa kuzularımız için değer tabi ama dökünce benim de içim gidiyo benim eşim de dök ne olcak diyo ama 3 günde bi paket gittiğini duyunca o da şaşırdı daha büyüdüklerinde 2 günde bir allah yardımcımız olsun valla ama sağlıklı olsunlarda gerisi boş tabi napalım idare edicez
bu arada kızlar sağolun valla bende sizin gibi veriyorum ortalama 3 saatte bi 90 ya da 60 gece 120 normal demekki içim rahat etti sağolun

ya veriorz o kdr mamayı ama üstünde daha az yazıo kötü mü ediyoruz acaba

ben takmıom artık korse falan aslında faydasını gördüm de çok sıkkıldım yani canım.
yatarken çıkarıodum 3 hafta taktım işe yaradı aslında ama ne bilim sıkıldım işte bence çok geç kalmadın korse için

Arkadaşlar benim 2. çocuğum ve doktoruma da çok güveniyorum.. bebekler emme hareketi arama aç gibi davranması refleks.. herşeyi yemeye kalkıyorlar ama bu aç anlamına gelmiyor. gazı olduğunda karnı ağrıdığında bile karın ağrısını açlık sanıyorlar... siz çok yediği zamanki mide karın ağrısını açlık sanıp verirseniz siz susmuyorlar..ben de deneyimli olduğum halde ilk hafta yaptım bu hatayı ve kabus gibiydi...
10 dk. bir meme emzir gaz çıkar 3-4 gark şeklinde ağzından.. sonra diğer meme 10 dk...yine gaz çıkar.. gırklara aldanmayın altında büyük bir gark var...sırtına pat pat diye vurmaktan çekinmeyin....az vurunca da çok ses çıkıyor sanki dışarıdan pata küte dövüyormuş gibi oluyor ama öle değil. doktorumuz böle gösterdi..sırtını ovalayın. yüz üstü yatırın.. eğer sırt üstü uyur pozisyonda yatırmazsanız sabredip te mutlaka kendi kendine gaz çıkarıyorlar...barsaklara inerse gaz ağrıdan uyumuyorlar....

ayrıca humana nın stel tea çayından aldım baya faydası var... benim de sütüm az idi arttı şimdi... ve pişmaniye süt yapıyor...

hoşçakalın..

doktorumuz açlık ağlamasını bekle diyor.. hiç bir şekilse susmuyorsa

vala bizim jinekologlar daha aynı fikirlere sahiplerdi sanki kızlar bu çocuk dr ları demek ki çok farklı düşünebiliyo..çevremde birinin dr u yediklerin sütünden kesinlikle çocuğu etkilemez gaz yapamaz diyo,benim dr çocuğun ağzına dokununca ya da yanaklarına ağzını açarsa açtır diyo seninki bu refleks diyo,ayrıca bende ağızdan gaz çıkartırıyorum mutlaka ama hala çok gazlıyız evden de çok nadir çıkıyoruz üşütemeyiz.bağırsaklar da kendileri içerde gaz yaparmış bizim dr ööle dedi ama dediğim gibi çocukları anlamak zor olduğu için sanırım dr larda farklı şeyler sölüyo çok

herkesemerhaba,saatlerdırgecmısı okuyorumsımdı bıttı..benım kuzum uyuyor.
aklıma bısey takıldı yalnız
sızın verdıgınız mamaları duyunca ben sankı bebegımı ac bırakıyormusum gıbıme geldı.ben bazen gunde 1 kere 60 cc verıyorum oda bazen yanı.bu 2-3 gunde 1 ırıde bulabılıyor.kızımı uyandıkca emzırıyorum oyle 2 saatte 1 felan degıl bazen 3-4 saat uyuyor.30 gunluk ama oyle cok agen 800 gram almıstı 5100 olmustu.ben az almıs dedım doktor ırı dogmus onunda etkısı var dedı.ac mı acaba ama aglamıyo cok

cnm ağlamıyo ve emmeden o kadar saat uyuyosa aç olamaz ayrıca normal kilo almmış ebe bize 500-1000 gr arası 1 ayda normal demişti.demek ki senin sütün çok iyi besliyo yavrunu deli misin ne maması o zaman süte devam bizim sütler yetmi ve dr tavsiyesi old. için ve benim bebeğim sütümle çok az kilo ald. için mama veriyoruz

cnm ndden ağlıyorsun dua etki sütün var varsın memeyi almasın

ben 1 haftalıkken takmaya başladım aklıma geldikçe takıyorum asma yatarken çıkarıyorum çok sıkıyor çünkü
ilk günle şimdiki göbeğin arasında fark var ytabi ama nerde o eski göbeğim
sen tak faydası oluyo
kızlar.... çok kötüyüm.. bebeğim kusmaktan ememiyor... ve kusmaları değişti.... offfffffff dua edin nolur....
cnm benimkide kusuyordu yaa doktora üşüttümmü acaba bebeği dedim üşütmekle kusmanın bi alakası yok dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…