doğumdan 3 gün sonra aynı şeyleri bizde yaşamıştık canım ama pes etmedim çok ağladı oğlum kesinlikle emmeyi reddediyodu mamayı kaşıkla vermemize rağmen alışmıştı bizim kuzuda, tabi anneannesi sayesinde ben fazla uyuyim diye benim canım annem çocuğa bol bol mama vermiş kuzumda kolay a alışmış istemiyodu bizde şöyle yaptık ben mememi ağzına veriyodum memenin kenarından mama bırakıyoduk kaşıkla oda memeden gelip sandı ve emmeye başladı yaklaşık 2-3 gün bu şekilde emzirdim sonra alıştı çok şükür ama daha çok küçüktü şimdi kanarmı senin bebeğin bilemiycem çünkü çok zekiler...:hooray:bu arada mama da veriyorum artık bi gece 1 gündüz 120 cc..benimde sıkıntım inşallah biberona çok alışıptı emmeyi bırakmaz 6 ay emsin hiç olmazsa diyorum..iyi geceler kızlar...
ağlamaktan gözlerim şiş oğlum doğduğundan beri göğsümü emmedi memeyi ağzına alınca avazı çıktığı kadar ağlıyor ilk 3 gün ağlamaktan helak olmuştu acile zor yetişmiştik allahıma sonsuz şükürler olsun ama emmiyor bende makinayla sağıp dr brownsun biberonuyla veriyorum ama çook zor oluyor acaip titizlik hastalığı geldi bana bütün günüm süt sağmak ve biberon yıkamakla geçiyor ben emsin istiyorum ama mümkün değil diyeceksinizki biberona alışmış ilk bir hafta biberon vermemiştim dr mama yazdı pre aptamil aldım ama vermedim mamayla büyümüş bir bebek olarak hala immun sistemim çok zayıf oğlum anne sütü içsin diye kendimi parçalıyorum arannızda böyle olan varmı maşallah acaip zeki bir bebeğim var bugün 40 mız çıktı ama değişen bişey yok ....
kendini de çok yıpratma lütfen olmazsa olmaz nasip kısmet diye bişey var eğer anne sütü nasip değilse olmuyo işte sen ne yaparsan yap..benim tek tesellim şimdiki mamalarda çok kaliteli anne sütüne çok yakın..bizim ve bebeklerimiz için ne daha hayırlı ise o olsun..:Saruboceq:
evet canım 4 temmuzda evlendimmmmmm..6 nisanda anne oldum :))selam kıslar..
demek ki aynı şeyleri düşünüyozsen de mi temmuzda evlenmiştin:):) evet düşününce büyük nimet... hele onların böcük göslerindeki masumluk...
tahlil sonuçlarımız çıktı... tetkik lökosit çıktı yani bi enfeksiyon atlatmış Allah tan kültür temiz... sanırım ben bebişi üşüttüm... çünkü başka bi neden kalmıyo ya da benim kısım reflü.... çünkü son 5-6 gündür kusmaları süt fazlası değil... fışkırır tarzda ve su içinde peynirler; ya da çok koyu lapa gibi... offfff nedeni inşallah üşütmektir ciddi bişiy yoktur... bakalım bi şurup verdi haftaya kadar bi bakcaz... dua edin teyzeleri...kilo kaybedecek böyle giderse... çünkü hep bağıra bağıra ağlıyo.... içim gidiyo onu öyle görünce................ neyse şimdi uyuyo ben de biras uzanayım... ha bi de gazzzzz.... aşırı gaz varmış bebişte kayısı suyu içtim demişti hazırsa o yapmıştır dedi.. gazlı bebekleri olanlar hazır meyve suyu tüketmeyin... yoksa mahvoluyo kuzular....bize neo baby verdi dr şu sıkıntılı günler geçene kadar kullancam..... herkese sağlıklı ve gazsız, bol uykulu geceler diliyorum....
çok geçmiş olsun geda bence ciddi bişey yoktur canım sen hiç telaş etme biraz midesini üşütmüştür sadece onuda atlatır inşallah..
milupa pre aptamil mamayı günde 2 defa 120 cc olarak veriyoum düzenli olarak vermeye 15 gün önce başladım hala 5 günlük var canım ama ben 5 -6 defa da emziriyorum sütüm olduğu müddetçe..harbiden bu mamayla nasıl baş edicez hiç bilmiyorum 20 lira 1 kutusu..veee zaman geçtikçe miktar artacak..zavallı kocalar delikafaduldenbiz uyandık 6 da her sabahki gibi herkese günaydıınn..
kızlar bizde çok gazlıyız ama anlamadığım kızım zor da olsa gazını çıkarıyo hem de bayaa bi çıkarıyo ıkına ıkına ama bi türlü bitmiyo gazı ve rahatlayamıyo tam olarak ne kadar ki bunların karnı o kadar gazı tutuyo içinde anlamadım ya da çıkarıp yenisini mi yapıyo ki bunlar gaz fabrikası gibi :uhm:
birde az süt çok mama veren kızlar 1 paket mamayı(300 gr) ne kadar günde bitiyosunuz.bizimki 3 gün dayanıyo çok çabuk bitiyo yani nasıl baş edicez bilmiyorum kafamçokkarıştı
canım dualarımız seninle..kızlar.... çok kötüyüm.. bebeğim kusmaktan ememiyor... ve kusmaları değişti.... offfffffff dua edin nolur....
meraba canım öncelikle çok geçmiş olsun malt içeceğini bende deniycem ama biraz çekiniyorum açıkcası içince psikolojik olarak sarhoş olabilerem heh heeee..uzun zaman sonra yeniden merhabalar,
çok özledim burada muhabbeti.. ama benim huysuz oğlum bana yapışık yaşıyo resmen..kucağımda uyuyo sürekli, yerine koyunca uyanıyo!!bugün tam 1 aylık olduk ama 40 değil 400 ü bile çıksa benim sıpa iflah olmaaaazzzzz!saattende anlaşılacağı gibi uykusuz bi gecenin uykusuz sabahındayız..7 de emzirdim bi saat oynadık şimdiyoruldu uyutmaya çalışıyorum..bebekleri hasta olanlara allahtan acil şifalar diliyorum..
geçen perşembe sol göğsümde mastit oluştu ve 39 derece ateşle sabahı zor ettim..dr. uçları yara olduğu sürece tekrarlar dedi..ve zar zor çoğalttığım sütüm antibiyotik kullanmak zorunda kaldığımdan tekrar azaldı..dr. alkolsüz bira sütü artırır dedi..kızlar e bebekte falan var, hatta ülker bile çıkarmış alkolsüz malt içeceği.. cidden işe yarıyor, tadını sevmedim ama cidden işe yarıyor..
bu arada bizim sıpayı kabızmı diye dr.a götürmüştük..dr. kabız falan değil aç bu çocuk dedi, ne bulsunda çıkarsın dedi(( adam ağzının içine bakmak için ahşap bi sıpatula sokmuştu bizim arsız çubuğu yemeye kalkınca dr. tahtayı yiyecek çocuk açlıktan dedi..mamayı arttırın dedi..hem emiyo, hem sağıp veriyorum hemde mama veriyorum anca doyuyo..1,5-2 saatte bir en az 150 cc süt yada mama veriyorum..daha versem yiyecek!! ama uyku sıfır..! oooof of..
çiçekcim sab simplex i banada verdi ama sakın mamasına falan karıştırma dedi, niye diye sormadım ama sanırım iyi değil karıştırmak..ben ağzına damlatıyorum 3-4 damla o bile yetiyo valla..zaten en etkili gaz ilacı buymuş.
canım neden iğne zararlıymış..daha doğrusu ne gibi zararları varmış..ben iğne düşünüyorum, çünkü spiral kayabiliyomuş falan 100 % korumuyo falan dediler..bide sinir geldi orayı açıp durmaktan, hemde korkuyorum hala canım yanacak diye...
allaha şükür gerçekten dünya tatlısı bebeklerimiz var ve sağlıkları yerinde..ama ne yalan söyliyeyim ilk günler kucağıma bile almak istememiştim ve sürekli ağlıyordum..ama şimdi sevmeye doyamıyorum kuzumu..bende 10 aylı evliyim :)))
çok geçmiş olsun canım..inşallah biran önce düzelir fıstığın..
canım ben ikisinide çok kullanıyorum..haftasonu almıştık mamayı bugün dibini gördük...1 öğün mama 1 öğün süt veriyorum ben..
evet ya harbiden bende biraz öne araştırıyodum iğne en kolayı gibime geliyo pek fazlada yan etkisi yok ara ara kanama ve bulantı görülebiliyormuş..ne bileyim ya kafam çok karışık spiral taktırmaya da korkuyorum bi daha o masaya çıkamam ben..hem spiralle hamile kalan bi çok kişi tanıyorum allah korusun ama bi daha hamileliği en az 8 -10 yıl sonra düşünebilirim oda çok küçük bi ihtimal..belki bide kızım olsun isterim ama şimdi asla..allahım olmayanlara nasip etsin..bana kuzum yeter bi onu güzel bi şekilde büyütsem daha ne isterim..:teytey:
temmuz da evlenenler çok aceleci çokmışlar anlaşılan..ama ne yapalım demi tam yaz havalar sıcak oteller da balayı derken ne oldyğunu anlamadan hamle kaldık..ama pişman değilim arada bunalım takılsam da oğluma dünyayı değişmem..