2009 Nisan Anneleri buraya

Kasılmalar
Doğum demek kasılma yani kontraksiyon demektir. Düzenli olmayan ve hafif kasılmalar gebeliğin son dönemlerinde sıkça karşılaşılan bir durumdur. Bu kasılmaları çok ciddiye almamak gerekir. Hastaneye gitmeyi gerektirmeyen kontraksiyonların nedeni rahimin gerilmesidir. Biraz istirahat ya da ılık bir banyo çoğu zaman iyi gelir. Ancak kasılmaların sıklığı ve şiddeti giderek artıyor ise ya da herzamanki hafif kontraksiyonlardan farklılık gösteriyor ise doktorunuzla temasa geçmeniz gerekebilir.

Baskı hissi
Bebeğin aşağıya doğru indiğinin yani pelvise girdiğinin bir başka belirtisi de sürekli olan basınç hissidir. Yatağa uzanmak ile bir miktar azalan bu hissin en iyi tedavisi yüzmek ya da boy hizasında bir havuzda dinlenmektir. Ancak günümüz şartlarında ve her mevsimde olanaksız olan bu yaklaşım yaz anneleri için güzel bir alternatifdir.

Tekmeler
Gebeliğin ilk dönemlerinde anne adayına heyecan ve sevinç veren bebek hareketleri ve tekmeler son dönemlerde acı verici hale gelebilir. Bebeğin içinde yüzdüğü sıvı ve dolayısı ile bebeğe kalan boş alan azaldığından, hareketler direk olarak hissedilebilir. Zaman zaman kaburgalara kadar vuran ağrılı bebek hareketleri olabilir. Hatta bazı durumlarda anne adayının karnında ve göğüsünde morarmalar dahi bildirilmiştir. Bu ağrılar için yapacak birşey yoktur. Ancak elinizi karnınıza koyup bebeğinizle konuşarak canınızı acıtmamasını isteyebilirsiniz.:))

Denge problemleri
Gebelik büyüdükçe vücudun denge merkezi yer değiştireceğinden, dengeyi sağlamak güçleşebilir. Anne adayları sık sık düşebilirler. Bu açıdan çok dikkatli olmak gerekir. Merdivenlerden inerken trabzanlara tutunmak, yine benzer şekilde duş yaparken tutunacak bir yer bulmak ve hatta ideal olarak evde kimse yokken duşe girmemek ve duş esnasında banyo kapısını açık bırakmak anormal sayılmamalıdır. Düşmek istenmeyen bir olay olsa da zaman zaman kaçınılmazdır. Bebeğin içinde bulunduğu amniyon kesesi ve sıvısı onu bu tür zararlı etkenlerden korur ancak yine de düşme esnasında karın üstüne düşmemeye çalışılmalıdır.

selam kıslar....
geçmişi yani dünü bugünü okudum.... bi sorun yok maşallah... grip olanlar geçmiş olsun..
ruya görenler bursasu:) hayır olsun...
çiçekcim bilgiler için teşekkürler...
megul iyi dileklerin için saol canım... bi de senin şeker sorunun mu oldu.. ben tatildeykenki bölümleri çok dikkatli okuyamadım hoplaya zıplaya.. o yüzden anlayamadım.... geçmiş olsun....
april taşınıyomuşun kolay gelsin bu halde zor olmalı....
şimdilik bu kadar... herkese iyi akşamlar... duayla.....

merhaba canım bende winni the pooh lu yaptım bordürlerimi ama resim eklemeyi bilmiyorum yardımcı olursanız oğlumun odasının resimmlerini eklerim..

ImageShack® - Image Hosting adresine gir browse yazan yere resmi ekle.resize image yazan yeri işaretle ve 320*240 boyutu seç sonra host it yazan yere tıkla açılan sayfadaki resme tıkla sol tarafta forum yazan bi link göreceksin.yazdığımız yere onu kopyala yapıştır.
işallah açık anlatabilmişimdir

Son düzenleme:
kızlar bugün bebişimin kıyafetlerinin bi kısmını yıkadım.deterjan bi ara konuşuluyodu daha almayanlara tavsiyem dalin alın,hem yumuşacık oldu bebişimin kıyafetleri hemde acayip güzel bi koku.odaya getirdim çamaşır askısını odada mis gibi koktu.kimbilir kendileri ne kadar güzel kokarlar,Allah ım hayırlısıyla mis kokulu yavrularımızı sağlıkla kucağımıza alıp koklamayı nasip etsin bize..:Saruboceq:

ohhhhh mis gibi olmuştur kuzunun kıyafetleri sinehascım ellerine sağlık:)

valla öyle oldu çiçekcim ama ütülemek ne kadar zor olacak kestiremiyorum.minicik kıyafetler zor olacak belliki ama o kadar şekerlerki insan sürekli onlarla oynamak istiyor gamyoncuiremsu
Allah üzerlerinde görmeyi nasip eder işallah :Saruboceq:

inşallah tatlım ama onları ütülemek pek de keyifli olmuo biyerden sonra çıldırıosun minik minik heryeri

delikafadulden bende kendimi avutuyodum yaa niye moralimi bozuyonki delikafaduldendelikafadulden
en iyisi s.o.s. annemi çağırayım o yapsın kolayını buldum ben kaydirigubbakcemile2

Evet ya önce bi heves başladım ütülemeye ama sonra fenalık geldi inan.Yine de güzeldi diyim de korkutmayayım gözünü:)
Çiçek göbiş fotosu ekledin mi?Sözün vardı ya sabahtan:)

eşim gelsin onu bekliorm makine onda canım hihihih koyucam koca göbeğimi merak etme

sinehas bende anneme yaptırdım çoğunu zaten anne gel kek yaptım dersin eline tutuşturuverirsin gelincede hihihihihi

eşim gelsin onu bekliorm makine onda canım hihihih koyucam koca göbeğimi merak etme

sinehas bende anneme yaptırdım çoğunu zaten anne gel kek yaptım dersin eline tutuşturuverirsin gelincede hihihihihi

delikafadulden iyi fikir annem aşağı katta oturuyor bolca görüyom zaten kolay olacak yani eline tutuşturmamkaydirigubbakcemile2
zaten bütün hamileliğim boyunca annemi gördüm kesin sana benzicek bu bebek diyorum onada.öyle deyince daha bi seviniyo anlamadım neden :uhm:
halbuki ben kime benzeyeceğini hiç düşünmüyorum yeterki sağlıklı ossun:Saruboceq:

kızlar benimde bugün kayınvalidem aradı bbebek kıyafetlerini yıkamaya gelcekmiş
ki zaten makine yıkıyor bide dediki ben ütülemeyi sevmem sen oturduğun yerde ütülersin kafamçokkarıştı
yani bunun neresi yardım anlamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…