• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Nisan Anneleri buraya

cnm bende gündüz çok sık değiştiriyorum gece değiştirmiyorum 10-11 saa aynı bezle kalıyo ama kaka yapmıyo hçiç gece çok şükür pişik falanda olmuyo

egede çok azda olsa pişik var.
krem kullanıyorum geçiyor,bırakıyorum başlıyor.
teni çok hassas,beyaz tenli .
egeyi tutunca parmak izlerim belli oluyorkaydirigubbakcemile3
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
kızlar ben dün akşam öyle şeyler yaptımki kendime çok kızdım.mafoldumben
alışverişe gidicektik eşimle egenin vitaminini vereyim unutmadan dedim.,
bir elimde vitaminin şırıngası ağzına verdim diğer elimde emziğiyle şişe.
tiksinince hemen ağzına emziği vericem....
tam verdim tiksindi ardından emziği vereyim deken şişe yamuk olunca vitamin egenin alnına döküldümafoldumben
sidim,yıkadım bende bir panik gözüne geldimi diye ama çok şükür sadece alnına geldi.
tam kapıdan çıkıcaz egeyi kucağımla tek elimle tutup çantamı alıyorum ege kendini ger attı kafası biraz kapıya çarptı.
eşime sen egeyi tut ben arabayı kullanayım dedim aksi gibi öne oturdular yakın yer diye.
arkamdaki sollama yapıcak arabayı farketmeden ben sollama yaptım yani kazaya ramak kala yırttık.
eve geldim sinirden ağladım bu ne ya böyle diye....
eşim canım ya şaşkın şaşkın bana bakıyor....
artık bu sıpalarla çok dikkatli olmak gerekiyor....

evet çok dikkat etmek gerek aysun sen ii kullansanda karşıdaki kullanmıyor
bende kızımla yalnız olunca araba kullanamıyorum korkuyorum koltuğuna oturtuyorum kemarini bağlıyorum ama cesaret edemiyorum onu arkada bırakmayı o yüzden hafta sonları evde oturuyorum babasını beklerkende c.tesim bitmiş oluyor :(

sağolun kızlar.
uyku düzenini bozmamak için biraz böyle devam etsin diye bekledim.
birde kızlar egenin altını yatmadan önce değiştiriyorum 1-2 kere gece kontrol ediyorum çok şişmemişse uykusunu bölmemek için değiştirmiyorum ama gündüz çok sık değiştiriyorum.
gece değiştirmeyen var mı?

ben de değiştirmiyorum kaka yapmadıkça zaten uyurlarken çok da çiş yapmıyorlar. bir problem yaşamadım şuana kadar çok şükür

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
tam verdim tiksindi ardından emziği vereyim deken şişe yamuk olunca vitamin egenin alnına döküldümafoldumben
sidim,yıkadım bende bir panik gözüne geldimi diye ama çok şükür sadece alnına geldi.
tam kapıdan çıkıcaz egeyi kucağımla tek elimle tutup çantamı alıyorum ege kendini ger attı kafası biraz kapıya çarptı.
eşime sen egeyi tut ben arabayı kullanayım dedim aksi gibi öne oturdular yakın yer diye.
arkamdaki sollama yapıcak arabayı farketmeden ben sollama yaptım yani kazaya ramak kala yırttık.
canım geçmiş olsun bazen böyle aksilikler üst üste geliyor. en azında sağ salim dünü atlatmışsınız. kötü bir günmüş

kızlar bu arada birşey soracam inegöl de oylat termal otel var belki bursalı arkadaşlar bilir nasıl güzel bir yermi değermi yani gitmeye bu hafta sonu biz gitmek istiyoruz 3 günde izin aldım 5 gün değişiklik olur ve termal su iyi gelir belki bize eşimle çok yorgun hissediyoruz kendimizi :(

aysuncum geçmiş olsun canım
demet termal çok guzel dağların arasında hem kafadinlersin hem vucudun dinlenir

sağolun kızlar.
birde kızlar egenin altını yatmadan önce değiştiriyorum 1-2 kere gece kontrol ediyorum çok şişmemişse uykusunu bölmemek için değiştirmiyorum ama gündüz çok sık değiştiriyorum.

canım gece kaka yapmadığı için gece altını almıyorum sabah zaten 6,30 gibi uyaniyor bidaha uyumuyor ozaman aliyorum altını...

çok geçmiş olsun canim ...
Allah korusun bebeklerimizi...:Saruboceq:

erik yada üzüm suyu veren var mı bursada köyden getirdik de doğal besin olsun diye versem mi? alerji riski var mı bu meyvaların

günaydın kızlar .........

oğluşumu besledim oyuncaklarıyla oynuyor birazdan uyuturum,dün annaneme gittik dayımın eşi benden 1 yaş küçük iki çocuğu var biri 10 yaşında diğeri 7 giderken yanımda meyve püresi yapmak için cam rendemi götürmüştüm ay işin ne zor dedi ben herşeyi verdim hiç uğraşmadım dedi gerçekten 3 4 aylıkken menemen yiyorlardı çocukları ve iki yaşına kadar emzirdi maşallah ikiside aslan gibiler herşeyin tadını baktırıyordum ve zamanla bizim gibi yemeye başladılar dedi ben yusufa bişey verirken 50 kere düşünüyorum alerji yapar mı dokunur mu diye esasında biraz rahat olmak lazım sakınan göze çöp batıyor annemde pişirdiğin her yemeğin içine patates at onu yedir yemeğin vitaminleri patatese geçer diyor benim oğluşda lezzetli şeyleri seviyor sabah ona irmikle sütten muhallebi yaptım balla tatlandırdım anne sütü koydum 1 tanede bebe bisküvisi bayıldı hazır mamaları katiyyen sevmiyor kavanozdaki meyve pürelerinide hiç sevmedi tiksiniyor ve kusmaya çalışıyor ama benim yaptıklarıma bayılıyor sizin bebeişler neleri seviyor kızlar ?

1 yaşından küçük bebeklere kesinlikle bal verilmemelidir. Bal kolostridyum botalium adı verilen bir bakteriyi üreten bakteri sporlarını barındırır. Bu bakteri bebeklerde botulizm adı verilen tehlikeli bir zehirlenmeye neden olabilir.

Bebek botulizmi nadir görülen ancak bebeğin sinir sistemini etkileyerek ölüme yol açabilen bir tür gıda zehirlenmesidir. Yetişkinlerin aksine bebeklerin sindirim sisteminde botulizm sporlarını kontrol eden ve bakterinin çoğalmasını ve zehir üretmesini önleyen faydalı bakteriler henüz gelişmemiştir.

Botulizm belirtileri şunlardır:

Düzelmeyen kabızlık

Bebeğin kolları, bacakları ve boynunun gevşeklik

Kas zayıflığı nedeniyle bebeğin ağlamasının cansız ve zayıf olması

Bebeğin güçlü bir şekilde emememesi ve beslenememesi

Bebeğin sürekli yorgun, cansız olması

Bebeklerde botulizm riskini azaltmak için, 1 yaşın altındaki bebeklere, tadımlık da olsa bal veya mısır şurubu vermekten kaçının. Botulizm sporları iyi pişirilmemiş yiyeceklerde de üreyebilir. Bu nedenle bebeklere iyi pişirilmemiş herhangi bir yiyeceğin verilmesi de risklidir.

sağolun kızlar.

bizimki ilk zamanlar her emzirmeden sonra kaka yapardı, geceleri de mecbur degiştirirdim. ne zamanki gece kaka yapmayı bıraktı, artık değiştirmiyorum. zaten prima da gece uyku tabakası var, hakikaten çok emici.

canım çok dikkat etmek lazım, hele de arabada. kesinlikle ne olursa olsun bebek kucakta taşınmamalı ne önde ne arkada..zaten önde hava yastıkları açılırsa bebegi öldürüyor. oto koltugunda dahi olsa yine ölümle sonuçlanabilen çok ciddi zararlar veriyor. o yüzden bebek öne baglandıgında hava yastıklarını devre dısı bırakmak gerekiyor. ve hava yastıkları bazen küçük kazalarda bile çarpmanın şiddetiyle açılabiliyor.arkada kucaktayken de kaza anında bebek ön camdan fırlayıp çıkıyor. anne babaya bir şey olmasa da bebek ölüyor. o yüzden oto koltugu kullanın mutlaka sonra pişman olmamak için...ve bir çok kaza kısa mesafelerde meydana geliyor ne yazık ki..

aysun sen bebeğimin kendi kendine uyumasını sağladım demiştin di mi cnm ağlıyo muydu ilk bu şekilde uyumaya başladığında yeni alıştığı için?

hiç uyuyan yılanı uyandırma aysun....valla idil uyusa hiççççççççççççççççççççççççç dokunmam isterse 10 saat geçsin.... okadar akıllılar ki meraklanma çok aç olsa bak nasıl feryat ediyor......az biraz sinirliyimde bebelere karşı yani kendiminkine...belli olmuyor dimikaydirigubbakcemile2

Çok güldüm. Uzun zamandır yazacaktım fırsat olmadı. Sen de kendimi görüyorum idilin uykusuzluğu, ağlaması vs. tıpkı benim oğlan kaydirigubbakcemile3

Bunları bir araya getirsek düzelirler mi dersin?kaydirigubbakcemile5

ben sizlere bişey sormak istiyorum nisan doğumlu o0lduklarına göre bebişleriniz 4 buçuk yada 5 aylık olmaları lazım benim bebişim prematüre doğduğu için merak ediyorum sizin bebişlerinizin kiloları ne kadar bi ayda kaç kilo alıyolar boyları ne kadar uzuyolar

aysun sen bebeğimin kendi kendine uyumasını sağladım demiştin di mi cnm ağlıyo muydu ilk bu şekilde uyumaya başladığında yeni alıştığı için?

uykuya kolay dalamadığı için başlarda mızırdanıyordu ama emziği ağzında olduğu için çok zorluk çıkartmadı bana.
gözleri ovalıyor hatta şuan ben pc başındayım ege oyun halısında uyuyorkaydirigubbakcemile3
canım oğlum benim.

Back
X