• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Nisan Anneleri buraya

Hayirli cumalar
6aydan sonra ilk kes 6saat deliksiz uyudum bomba gibiyim:)))
evde pencereler degisiyoo insaat resmen berbat durumdayiz::(((((

ipek bana doktorum hazır yoğurt ver dedi.sütcüden alınma sütle yapma zaten sağlıksız olur pastörizeden de tutturacağına hazır yoğurt ver dedi.danone verebilirisn dedi.

asla dısarıdan süt almam zaten ben, günlük sütle yapıyorum, benim dr. um da pastorize süte danone yogurtla mayala dedi.

uyku konusunda koy yatağına hadi bakalım ee yapçaz de sallanabiliyosa biraz salla yatağı sonra bırak odadan çık bağırsın ağlasın bşraz sonra yine git hadi bakalım ee yapçaz de eeee söle işte
zaten çozuk mayışıyo bırak gel yine ağlasın boşver maşallah dyeyim 3 gecedir ben böle yapıyorum kendi kendine uyuyor
valla deneye deneyeyim ama benim kızın en büyük sorunu ağladığı zaman katılıyor. ilk günden beri böyle olduğundan dolayı uzun süre ağlatamadım :(((

Kızlar merhaba,geçmişi okuyarak geldim.
seninki peki yiyebildimi benimki diliyle dışarı dıaşrı veriyor. 5. ay dolmak üzere 6 eylülde.. hala diliyle atıyor..nap cam bide tatlı kaşığı ile veriyorum ben
kaşığı ağzına koyuyorum orda bekletiyorum kaşığı sizde bu şekilde mi veriyorsunuz...... acaba benim veriş şeklimde mi bi hata var :)))))))9:1no2:benneyaptımki
Ben dudağına değdiriyordum ilk başta,istiyorsa açıyordu,ama çok da bir problem yaşamadık,belki elinde onun ilgisini çekebilecek birşey tutabilirsin,havaya ona bakarken ağzını açar sen de hoop mamayı ağzına,ama bence de mamayı ver çek kaşığı.

öfffffff yarın kaynanam öbür gün görümcem çağırmış iftara gitti haftasonum salak insanların yanında
Keşke beni de yemek yapma derdinden kurtaracak ir kaynanam ve görümcem yakınımda olsaydı.

hihih sağolun kızlar.
bebelacdan mail geldi adres tel falan istemişler.göndereceklermiş numuneleri
Bana da gelmiş mail,Tuğba sen istediği bilgileri nereye yazdın,ben mavi yazmışlar,onların karşısına ne istiyorsa yazıp,forward ettim.Yoksa yeni bir mail olarak mı yazmalıydım?

5. ayda

Kız alt sınır ortalama Üst sınır

kİlo 5 6.9 8.6 kg
boy 57 64 70 cm

erkek alt sınır ortalama Üst sınır
kİlo 4.2 6.3 8.1 kg
boy 58 64 7 0cm

Sanki bana bir yanlışlık var gibi geldi,kızların kiloları daha fazla görünüyor,öyle mi olması gerekiyor ki?

yarım kiloluk mayalayın ve mümkünse kap yayvan olsun....akşamları kalan yoğurttan cacık yaparsınız

sen böyle söyleyince ampul yandı kafamda :)) ben normalde hep bir kase dolusu mayalardım. bir kaç gündür evde bize yogurt çok, yasemin in de yiyecegi 2-3 kasık bir şey, kalmasın diye kasenin yarısına mayalıyorum. acaba ondan mı tutmadı dersin? dur bakiim, bu akşam tam kase mayalayayım tutacak mı?..

bende bugün denedim yarım patates ve bir küçük havucu ben buhar makinasında pişirdim makine yoksa suda kaynat sebzeleri sonr aiiice ez çok katı olmasın benimki yiyemedi kaynattığın sudan dök çok lapa olmasın
tuz falan atma birde kızlar zeytinyağ birkaç gün sonra konmaya başlanıyormuş devamlı veriyosun mesela 4.gün yağ katıyosun

didem bende bu gece ii uyudum ama uyudukça uyuyası geliyor insanın
bebelactan mail geldi
Merhabalar,

Öncelikle ilginize çok teşekkür ederiz.

Belirtilen adrese en kısa sürede gönderim yapılacaktır.

Bebeğinizi iyi günlerde büyütmeniz dileğiyle...

valla deneye deneyeyim ama benim kızın en büyük sorunu ağladığı zaman katılıyor. ilk günden beri böyle olduğundan dolayı uzun süre ağlatamadım :(((

Zaten katılana kadar ağlatma canım,ben de Sultan ın dediği gibi yapıyordum ilk başta,ama ağlaması sanki kendi kendine ninni söyler gibiydi.Bakıyordum ninnisi kesilmiyor,demekki bir sorunu var deyip alıyordum,ya gaz çıkarıyor,ya da meme verdiğim zaman emiyordu.sonra yine kaldığımız yerden devam..Bazen yeni emzirip yatırdığımda yine ağlıyordu,ilk zaman diyordum ki,karnı tok,uyusun.Ama bakıyorum susmuyor,yine emziriyordum,yine emiyordu,bazen kendi tam doymamışken de bırakabiliyormuş memeyi,ya da memeye alıştığı için onunla uyumak istiyordu.Şu anda da zaten emerek uyuyanlardan oldu.

yoğurt mayalamanın bildiğim sırları
sütün sıcaklığı
mayalanan ortamın sıcaklığı mesela utfakta mayaladın ben camı falan açmıyorum
mayalamak için ayırdığınız yoğurt soğuk olmayacak
sütü mayaladıtan sonra asla yerinden oynatmayacaksın
çok bekletirsen ekşi olur kapağını açmadan 5-6saat sonra buzdolaba koymalısın
bildiklerim bunlar benim

bu arada dikkatimi çekti ne kalabalığız maşallah

bursasu, aylasyrk, ceyo16+, chveneburi, denizela, didem1981, dilekruzgar+, eftelyasu, merakli_misafir, ovtemizkan, roseberry, Ruveydax+, sev_rey, ssengun+, takvim

bende danone veriyorum 1 hafta oldu şimdi 3 tatlı kaşığı yiyo max. ama çok şükür gaz olmadı çok korkuyodum bende

Aaa bu arada bana da Hero Baby den geldi numune,onu söylemek için girdim,unutmuşum.
1 adet Karışık meyveli kavanoz maması
1 adet Sütlü Armutlu 8 Tahıllı kaşık maması
1 adet Sütlü bisküvili Muzlu kaşık maması
1 adet Organic Kahvaltı Saati kaşık maması
1 adet Organic ıyi Geceler kaşık maması
1 tane de Bilgilendirme kitapçığı

bayanlar anladığım kadarıyla hemen hemen herkes ek gıdaya başlamış.. ek gıdaları veren ve aynı anda emziren arkadaşlara sorum. nasıl ayarladınız. yani bir öğün meme emiyor diğerinde ek gıda mı alıyor bebekleriniz??

emzik konusuna gelince benimki hala emzik almıyor. ne yapmamı önerirsiniz??

bir de uyku konusunda kızım hiç yalnız uyumuyor. ya sallamalıyım ya da arabasıyla dışarda olmalıyız. kendi kendine uyumaya nasıl alıştırabilirim. tavsiyeleriniz bekliyorum....

bu arada ben regl olmaya hemen lohusa kanamamdan yaklaşık 15 gün sonra başladım. sürekli emzirmeme rağmen regl oluyorum. sizler m. şanslısınız yoksa ben mi bahtsız bilmiyorum yerimseniben

ek gıdaya yeni geçiyoruz sadece ara öğün gibi 11 civarı meyve suyu veriyorum pazar günü de öğleden sonrasının ara öğünü olarak yoğurt başlıycaz
benimki de emzik ve biberon almıyor ağzına verince öğürüyor ağlıyor ben de artık denemiyorum:ecrin_bebek:
ben de 4. ayda regl oldum ,bunda kiloların etkisi büyük ne kadar çok yağ o kadar çok östrojen bu da sonuçta erken regl olmanı kolaylaştırıyor

Back
X