• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Nisan Anneleri buraya

her üç doktordan biri, internetteki sağlık bilgileri yüzünden hastaları ile olan ilişkilerinin zorlaştığını ve güvenilirliklerinin azaldığını düşünüyor.
Ispanya miguel hernandez üniversitesi'nden bilim adamlarının yaptığı araştırmaya göre, hasta olsun ya da olmasın, interneti bu amaçla "kurcalayan" insan sayısı her geçen gün artarken, bu durumdan memnuniyetsizlik duyan doktor sayısı da buna bağlı olarak artıyor.
Ispanyol bilim adamlarının "atenci\'f3n primaria" isimli dergide de yayınlanan araştırmasında, her yüz ispanyol'dan 40'ının sağlıkları ile ilgili olarak internette bilgi aradığını ve buna karşılık her üç doktordan birinin, internetteki sağlık bilgileri yüzünden hastaları ile olan ilişkilerinin zorlaştığını ve güvenilirliklerinin azaldığını düşündüğünü belirledi.
Ispanyol sağlık sistemi'ne kayıtlı doktorlar arasında yapılan araştırmada öne çıkan bir başka bulguya göre de, hastaların yüzde 90'dan fazlası, tedavi olacakları doktor ile ilgili internette bilgi arıyor.
Doktorların sadece yüzde 20'si ise internetin hastaların özgürlüğünü artırdığını düşünüyor.

Neymiş, internet dogru kullanıldıgında bizi bilgilendirir, doktorları da hastalarının bilgi düzeyleri karşısında bilgilerini tazelemeye zorunlu kılarmış. Yani ister örgün öğretimden mezun olun, isterse dünyaca onaylanmıs internet üzerinden egitim veren fakültelerin birinden, mesleginizin yeniliklerini iyi takip etmezseniz aldıgınız ünvan sizi o meslegin erbabı yapmaya yetmezmiş.

Bu arada jeandark, çok kolay gaza gelebilen bir yapın varmıs, onu da ögrenmiş olduk arkadasım...

sıkıyor böle şeyler..
"yapılan bir araştırmaya göre" cümlesiyle başlayan kopyalanmış bir alıntıyı okumak..
arkadaşım herkezi düzeltmek uyarmak akıl vermek iyi niyetli bile olsa itici geliyor anlasana....paylaşımlar güzel evet yanlışlar doğruları tartışmak..ama üslup yanlış...

Bu arada farkında mısınız?
Kimse bu dersi yanlış öğretiyorsun demez öğretmenlere
Tartışmaz avukatlarla- terminolojiyi kimse anlamaz ama anlamak da istemez zaten
Muhasebecilerin hesaplarına kimse karışmaz
Yöneticilerle kimse aşık atmaz

kendin söylemişsin " anlamak da istemez zaten" diye. anlamak istemezler çünkü ya işlerine gelmez, ya da anlamazlar. ayrıca bu dediklerinin hepsi de yapılır, yapılmalı. egitim sistemini değiştiriyorlar, sorgulamacı bireyler yetişsin diye..

Vallahi canım gaza gelsem şimdiye kadar çoktan gelirdim. Yani sen üye olduğundan beri desem

eh, demek ki bu kadar dayanabildin..

ee sende bu bilgileri internetten indirmiyomusun?? yoksa yanında ansiklopediylemi dolaşıyosun..?? merakımdan soruyorumm

evet, bazılarını kendi bilgimle yazıyorum, bazılarını da internetten indiriyorum. hatta kendi bilgilerimi bile insanlara yanlış cevaplar vermemek adına farklı kaynaklardan sorguluyorum çogu kez..

:lepi:
Bu arada farkında mısınız?
Kimse bu dersi yanlış öğretiyorsun demez öğretmenlere
Tartışmaz avukatlarla- terminolojiyi kimse anlamaz ama anlamak da istemez zaten
Muhasebecilerin hesaplarına kimse karışmaz
Yöneticilerle kimse aşık atmaz

Vallahi canım gaza gelsem şimdiye kadar çoktan gelirdim. Yani sen üye olduğundan beri desem

ee sende bu bilgileri internetten indirmiyomusun?? yoksa yanında ansiklopediylemi dolaşıyosun..?? merakımdan soruyorumm

Neyse ya laf ebeliği yapmaya gelmedim ben. İsteyen istediğini yazsın. İsteyen istediği dersi alsın. Kesin ifadeler kullanmaksızın tabi.

şimdi kopyaladığın bu yazıdan bunumu çıkardın? pess
insanlar internette sağlık bilgisi arayıp kendi teşhislerini koyuyorlar neredeyse böylelikle doktorlara güvenleri yada ihtiyaçları kalmıyor.bu o kadar yanlış ki.burda çoğu zaman sende insanlara bişeyler telkin ediyorsun eminim çoğuda nette araştırdıkların bazen ilaç ismi verildiği bile oluyor.bu ne kadar doğrudur?

insanların faydalanması gereken şey nette doktoruyla ilgili bilgi toplamaktır.yoksa oldu olacak kapatsınlar tıp fakültelerini.tıp makale okumakla öğrenilecek bir bilim dalı değildir.

feride için sarfettiğin çirkin cümleyide kınıyorum.burda ay sen herşeyi biliosun deyip araştırmaya üşendikleri herşeyi soranların gazına kim geliyor aşikar.

sıkıyor böle şeyler..
"yapılan bir araştırmaya göre" cümlesiyle başlayan kopyalanmış bir alıntıyı okumak..
arkadaşım herkezi düzeltmek uyarmak akıl vermek iyi niyetli bile olsa itici geliyor anlasana....paylaşımlar güzel evet yanlışlar doğruları tartışmak..ama üslup yanlış...

kapatalım tÜm fakÜltelerİ.....

:lepi:alkisalkisalkisalkisalkisalkis

kendin söylemişsin " anlamak da istemez zaten" diye. Anlamak istemezler çünkü ya işlerine gelmez, ya da anlamazlar. Ayrıca bu dediklerinin hepsi de yapılır, yapılmalı. Egitim sistemini değiştiriyorlar, sorgulamacı bireyler yetişsin diye..

Eh, demek ki bu kadar dayanabildin..

Evet, bazılarını kendi bilgimle yazıyorum, bazılarını da internetten indiriyorum. Hatta kendi bilgilerimi bile insanlara yanlış cevaplar vermemek adına farklı kaynaklardan sorguluyorum çogu kez..

sen acilen bi işe başla bu kadar çok zaman harcama internet başında.çünkü zaman alıyor böle şeyler.belki bizi yanlış bilgilendirmemek için yapıyosun ama.tadını çıkar ya eğlen biraz burda....bırak yanlış yapsınlar birazda:))
germeyelim birbirimizi:))

insanlar internette sağlık bilgisi arayıp kendi teşhislerini koyuyorlar neredeyse böylelikle doktorlara güvenleri yada ihtiyaçları kalmıyor.bu o kadar yanlış ki.burda çoğu zaman sende insanlara bişeyler telkin ediyorsun eminim çoğuda nette araştırdıkların bazen ilaç ismi verildiği bile oluyor.bu ne kadar doğrudur?

insanların faydalanması gereken şey nette doktoruyla ilgili bilgi toplamaktır.yoksa oldu olacak kapatsınlar tıp fakültelerini.tıp makale okumakla öğrenilecek bir bilim dalı değildir.

feride için sarfettiğin çirkin cümleyide kınıyorum.burda ay sen herşeyi biliosun deyip araştırmaya üşendikleri herşeyi soranların gazına kim geliyor aşikar.

kimseye körü körüne güvenmemeyi ilke edinmiş bir insanım ben.. neden? çünkü körü körüne güvenilen insanların, özellikle de doktorların aslında ne çok şeyden habersiz olduklarına gözümle şahit oldum onlarca kez..

feride için çirkin bir cümle sarfettigimi düşünmüyorum. ayrıca bazı insanlar arastırmaya üşendikleri gibi bazı insanlar da neyi nereden arastıracagını bilemiyor olabilirler. burası bir paylaşım forumu ve ben soru soran yardım isteyen kimseyi cevapsız bırakmamaya çalışıyorum. onlar da sagolsunlar teşekkür ediyorlar. bunun neresi kötü?.. haa siz de bilin, arastırın, size de sorsunlar..

eh, demek ki bu kadar dayanabildin...

Ayrıca neden dayanmam gereksin ki. Bu arada röntgen polemiğini hatırlatırım. Sen insanlar karşı çıksın diye mi yazıyorsun bunları yoksa bilgi vermek için mi. Ben hep ikincisi diye düşündüm. Dayanmamam gerekiyorduysa birincisi içinmiş diye düşünürüm.

Sana cevap yazdım ama server hatası verdi 5 dk kadar. Neyse boşver yazdıklarımı.
İnternetten tıp diploması verseler siz de doktorunuzun internetten diplomalı olduğunu bilseniz gider misiniz o doktora? Ben gitmem. O kadar.
:hooray:
Her üç doktordan biri, internetteki sağlık bilgileri yüzünden hastaları ile olan ilişkilerinin zorlaştığını ve güvenilirliklerinin azaldığını düşünüyor.
İspanya Miguel Hernandez Üniversitesi'nden bilim adamlarının yaptığı araştırmaya göre, hasta olsun ya da olmasın, interneti bu amaçla "kurcalayan" insan sayısı her geçen gün artarken, bu durumdan memnuniyetsizlik duyan doktor sayısı da buna bağlı olarak artıyor.
İspanyol bilim adamlarının "Atenci\'f3n Primaria" isimli dergide de yayınlanan araştırmasında, her yüz İspanyol'dan 40'ının sağlıkları ile ilgili olarak internette bilgi aradığını ve buna karşılık her üç doktordan birinin, internetteki sağlık bilgileri yüzünden hastaları ile olan ilişkilerinin zorlaştığını ve güvenilirliklerinin azaldığını düşündüğünü belirledi.
İspanyol Sağlık Sistemi'ne kayıtlı doktorlar arasında yapılan araştırmada öne çıkan bir başka bulguya göre de, hastaların yüzde 90'dan fazlası, tedavi olacakları doktor ile ilgili internette bilgi arıyor.
Doktorların sadece yüzde 20'si ise internetin hastaların özgürlüğünü artırdığını düşünüyor.

neymiş, internet dogru kullanıldıgında bizi bilgilendirir, doktorları da hastalarının bilgi düzeyleri karşısında bilgilerini tazelemeye zorunlu kılarmış. yani ister örgün öğretimden mezun olun, isterse dünyaca onaylanmıs internet üzerinden egitim veren fakültelerin birinden, mesleginizin yeniliklerini iyi takip etmezseniz aldıgınız ünvan sizi o meslegin erbabı yapmaya yetmezmiş.

bu arada jeandark, çok kolay gaza gelebilen bir yapın varmıs, onu da ögrenmiş olduk arkadasım...

ya geç bunlaarı meraklı taze
yine netten bulmuşun satıyosun bize töbe töbeeeeeeee

heee benim ablamda eczacı...
bazen anlatıyorumda...offf ya git başımdan diyor.nerden duyorsun böle şeyleri diyor.)))

yaw ey aşk nerdesin dizisinde bir sahne vardı o geldi aklıma çok komik.
kız polise ben avukatım diyor.
poliste ee ne yapalım havamı atıyosun diyor..belki izliyorsunuzdur:))
sitede netten diplomalı birinden duyuyorum hergün de sende:DD:roflol::roflol:

:roflol::roflol::roflol::lepi:

bende!

kendin söylemişsin " anlamak da istemez zaten" diye.

evet, bazılarını kendi bilgimle yazıyorum, bazılarını da internetten indiriyorum. hatta kendi bilgilerimi bile insanlara yanlış cevaplar vermemek adına farklı kaynaklardan sorguluyorum çogu kez..

iyide güzelim burası deneyimlerimizi gözlemlerimizi tecrübelerimizi paylaştığımız bir topik..
kim 500 milyar ister yarışması değilki...kendini o kadar strese sokmana gerek yok yanii. araştırma yapıcam diyee..kaydirigubbakcemile3

sıkıyor böle şeyler..

sen acilen bi işe başla bu kadar çok zaman harcama internet başında.çünkü zaman alıyor böle şeyler.belki bizi yanlış bilgilendirmemek için yapıyosun ama.tadını çıkar ya eğlen biraz burda....bırak yanlış yapsınlar birazda:))
germeyelim birbirimizi:))

insanların yanlış yaptıgını okuyup göz göre göre ona dogrusunu söylememek, onu yanlışıyla baş basa bırakmak bana göre değil.. yanlışı yüzünden birisine zarar verdigi zaman ve gelip buraya bunu yazdıgı zaman ne olacak?.. ben de vicdanım rahat onun çektiklerini okuyup geçecegim öyle mi?.. burası her ne kadar sanal olsa da hepimiz gerçegiz.. bilgisayarı kapatınca puf! diye ortadan kabolmuyoruz hiç birimiz, yapılanlar, çekilenler..

kimseye körü körüne güvenmemeyi ilke edinmiş bir insanım ben.. neden? çünkü körü körüne güvenilen insanların, özellikle de doktorların aslında ne çok şeyden habersiz olduklarına gözümle şahit oldum onlarca kez..

feride için çirkin bir cümle sarfettigimi düşünmüyorum. ayrıca bazı insanlar arastırmaya üşendikleri gibi bazı insanlar da neyi nereden arastıracagını bilemiyor olabilirler. burası bir paylaşım forumu ve ben soru soran yardım isteyen kimseyi cevapsız bırakmamaya çalışıyorum. onlar da sagolsunlar teşekkür ediyorlar. bunun neresi kötü?.. haa siz de bilin, arastırın, size de sorsunlar..

la havleee..bu ne kendine güvendir yahuu komik duruma düşürecek kadar hemde

EY NİSAN ANALARI SİZE SÖYLÜYORUM MERAK ETTİĞİNİZ HERŞEY GOOGLE DA VAR YAZIN ARAŞTIRIN ARAŞTIRIRKEN DAHA FARKLI BİSÜRÜ ŞEY ÖĞRENİN

ha bebeklerimizle ilgili bazı paylaşımlar müstesna...ama kimse doktorculuk oynamasın

ıŞıne baŞla sen ıharcanma buralarda...
vatana mıllete faydan olur.
bız dÜŞe kalka ıdare ederız..
kah yumurta yedırırız en kayısısından..kah rÖntgen Çektırırız..olur gıder beee sıkma canını..
:))))))))))))))

aaaa kızlar noluyooo yaa..ama tam benimde çok gıcıkkkkkk olduğum bi konuya parmak başmışsınız helal olsun..

kızlar bu arada farkettim ki aslında herkes patlamak üzreymiş..hepimiz aynı şeyleri düşünüyomuş..valla bizim topikte öle çok bilmişliğe yer yokkkkkkkk...

Back
X