saol canm inşşşş yaaallah rahatlık versın,sınav stresı zor,emeklerının karşılığını alacağına emınım,darısı 2 sene sonra mezunıyetıne ınşallah
ayy inanmıyorumm çok kötü olmşş insan arada dalıp gidioo ne yaptıgını hatırlamıyoo neyse bundan sonra dikkatli olsllmm hem dışarı çııkmak istiyorum hemde evde oturmak temizle temizle evin işi bitmiyor deliriciimmm
dün alak ben ne yapmıışım
keremin çamaşırlarnı atıyodum makinaya elimde temiz 4-5 tane bezi vardı onlarıda atmışım hiç te hatırlamıyorum makina ve eşyalar maf olmuş bezin içindeki o tnecikler şişmiş of temizle temizle bi hal oldum akşam akşam
hersey harıka sofra.sen.ela maşallahhhhhhhhhhh
maşallahh :)Kızımın haftasonu Üst 2 dİŞİ bİrden Çıktı
(zaten alt İkİ dİŞİ de bİrden ÇıkmıŞtı)
sonundsa dİŞlerİ 4 ledİk:)
egenin pastası çok güsel mişşş..
teşekkürler teyzeleri...evet egenİn pastası Çok gÜzel.
egenİnde doĞumgÜnÜ kutlu olsun..
maşallah...Ay ne çok yazmışınız anca bitirdim, hasta bebişlere geçmiş olsun,
Bende para biriktirmeyi sevenlerdenim çünkü hayat bu ama bu aralar birikmiyor yeni taşıncağımız eve masraf ediyorum birde yeni başladım işe inş.biriktiricem ama.....
Bizde cuma dr a gittik boyumuz 78 cm kilomuz da 9.800 olmuş göz drunada gittik ilk başta ağlamadı damladan sonra kıyameti kopardı bir dahaki kontrol 3 yaşında, çocuk drumuzada hftda 2 balık yediremiyorum dedim balık yağı yazdırdım, maydonoz dah birşeyler daha demişti yiyebilir filan dedi...
vallas en kacıyorsun ne güzel ben ne yapayım saah 7de uyandı daha uyumadı...aay bu çocuk durmuyo
istediği olmazsada ellerini boğazına kdr sokuyo
ben en iyisi ananesine gidiyim bi hava alsn çocuummm
hadi atlattın sende gözün aydın:):):)selammm nisan anneleri ve kuzuları dün çook güzel bir gündü kuzum tam 1 yaşında oldu çok duygulandım.herşey çook güzeldi.çoook güzel bişey yaaa
anammmmmmmmmmmmmmmm ne yaptın kız... bende gecen gün pilav yapıcam dök cicek yagın belki yarım kilo tencere bakıom hem heee ha bire döküomcnm nie kızaym bende güldüm ama sinirden :=)3 kere yıkattıırdım sonrasında
bu arada deniz sakın bidaha yok göbeeem var yok bsenim var duymayayım senden o ne güzellik öyle
yabancı bir aktriste benzettim ama ismini çıkaramadım
günaydın.
dün ecrini doktora götürdük.10.ayında kilo vermişti bu ay 450 gr.alarak 10 kilo olmuşuz nihayet.boyumuz 77 cm.
doktora iştahsız olduğunu söyledim kilo almış ama hep süt içmek istiyor sebze falan yediremiyorum dedim.Vimin-fer diye bir vitamin verdi hani tv de reklamları çıkıyor kaşık şeklinde içinde bir miktar sıvı var.1 kullanımlık kaşıklar.tadı reçel gib.iştah açarmış.demir ve birkaç vitamin ihtiva ediyor.dün biberonla içirebildim ancak.
ama şimdi düşünüyorum kilo alımı güzel sadece sebze yemiyor diye de iştah şurubu içirilir mi? çocuk bide doymak bilmeyen şişman bi çoccuk haline gelir mi diye korkuyorum.ama sebze yemesini de istiyorum.kararsızım...
selam kızlar keremi dün kendi dpktpruna götürdük diğer doktora çok kzdı bronşit falan değil dedi soğuk algınlığı diğer doktorun verdiği tüm ilaçları bıraktık zaten kullanamıyoduk o ayrı..
ped...kullanıyoruz ateşi çıkarsa da fitil verin 3 gün böle devam edicez duruma bakıcaz
merak ettiğiniz için teşekkür ederimŞeniz
İyi geceler kızlar
Yarın avukatlar günü ve biz bugün kutladık. Yemekteydik yeni geldik.
2 gündür Kayra nın sol omuzunda kırmızı kabarcık kabarcık kırmızılıklar var çok canım sıkılıyor neden olabilir acaba. Baya kırmızı. Yarın doktorundan randevu aldım annanesi götürecek. Ev çok sıcak ondan olabilir mi acaba?
denizcim herşey harika gözüküyor....sen,ela,ev,sofra,pasta.....herşey çok güzel....en önemlisi ela kuzusunun hastalığı atlatıp doğumgününde güleç olması...Allah hepsine sağlık,sıhhat versin...ü.ben görevimi yerine getirmenin haklı gururunu yaşıyorum:)) hiçbirşey yokmuş gibi kalkıp oyuncaklarını bir koltuktan diğer koltuğa taşıma oyunu yapıyor....dün sabah 3.45 kalkıp 8 de uyudu sabah...bu gecede 2.30 ta kalktı belki şansım vardır diye sallamaya koyuldum belki uyur kısmet:)) herkese bol uykular...
çocuklarımızın olumsuz davranışları ve nedenleri :
çocuk devamlı ağlıyorsa ve ağlayınca dinleniyorsa anlaşılmak ve duyulmak için daha fazla ağlar .. yada altını ıslatan tırnak yiyen tembel antisosyal bir çocuk haline gelir..
çocukta ki kıskançlık : çocuğu aşkım sevgilim diye severseniz çocukkta istenilmeyen duygular oluşabilir .. oğlunuz annesini babadan , kızınız babasını anneden kıskanır.. çünkü o sizin aşkınız değil ki sevgiliniz değil ki..
dudaktan öpmek de yanlış.. çocuğa doğru mesajlar vermek lazım .. iki sevgili gibi konuşursanız ilerde cinsel sapma bile yaşayabilir..
2 yaşında çocuğun odası ayrılmalı ..aynı yatakta hiç yatırılmamalı..
7 yaşından sonra da kız ile erkek çocukların odaları ayrılmalı.. çünkü kız çocuklarının özel halleri 8-9 yaşında olabilir...
hastalık sevgisizlik öksüzlük / neler geçirdim ben /çıkabilseydi bir güzel diyecek / güzelleşirdim ben ..
çocuğa sürekli yaramazsın derseniz çocuk yaramaz olur onu benimser..
Anne ve Babada Bulunması Gereken / temel Davranış Mesaj Linki
--------------------------------------------------------------------------------
1 - kararlı olmak
evetlerin evet hayırların hayır olması . değişmemesi..
ağlamayı silah olarak kullanmasına izin vermemeliyiz..
çocuk başını duvara vurunca istediğini yaparsa anne çocuğuna bişey istediğinde başını duvara vur istediğini yapim mesajını vermiş olur
yemek konusunda ısrarcı olma.. ara öğünleri kaldır..
2- Tutarlı olmak
anne ewet dediğğinde baba hayır dememeli
evde bir başkan olmalı bir köyde 2 muhtar olmaz..
anne babaya ait 2 ayrı kural olursa çocuk bu 2 liyi kendi menfaatleri doğrultusunda kullanır..
otorite olmalı eşitlik olmamalı..
eğer otorite anneyse çocuğa yeterli sevgiyi veremez ..
sağlıklı kişilik gelişimi için kız anneyi erkek babayı taklit etmeli..
erkek çocuk güçlü kimse onu taklit edecektir ..
anne sevgi ve şefkat kahramanıdır.. erkeksi roller alırsa otoriter olan olursa erkek çocuk annesini taklit eder .. çünkü erkek çocuk anne güçlüyse anneyi baba güçlüyse babayı taklit eder.
otoriter kişilik babada olmalı ki çocukların cinsel kimlikleri doğru oluşsun ..
bu demek değil ki babanın astığı astık kestiği kestik olsun .. diyalog olsun herkese sorulsun ama sonunda %49 anne % 51 baba son sözü söylesin ..
3-sabırlı olmak lazım
doğru davranışları hemen kazanamaz bunun için sabırla beklemeliyiz..
fakat herşeye sabır değil
bazen kızabilmeli bağırabilmeliyiz..
düdüklü tencere gibi biriktirmemeli basınç fazlalaştıkça az az dışarı vermeliyiz ki daha sabırlı olalım ..
sabrın uzun süreli olabilmesi için ara ara dışarı vermeli
4- evde sevgi olmalı
anne -baba-çocuk herkes birbirini sevmeli
6-karşılıklı kabullenme
- düşünceleri açıkça ifade etmeli
-sevdiğimizi düşündüğümüz insanlara çok çabuk kırılıyorsak bu onları kabullenmediğimiz anlamına gelir.
-ben seni severeim ama benim istediğim gibi davrandığın zaman bu şartlı sevgidir hatta belki sevgi bile değildir.
-idealimizdeki çocuğa değil elimizdeki çocuğa bakalım ona göre davranalım ..
7- sorumluluk duygusu kazandırma
-sadece sözle söyler yapmasını desteklemezsek sorumluluk sahibi olmasını beklemek hayaldir
-anneler başkalarının çocuklarını çok eleştrirler . kargaya yavrusu şahan gözükür. komşunun çocuğu bize bizimki komşuya yaramaz gelir.
-anne baba çocuğuna çok da objektif bakamaz.
- itimat tedbire mani değildir.
becerilerini geliştirmelerine izin vermeliyiz
çocuklarının yapmaları gereken herşeyi yapan lar AŞIRI anne babalardır
çocuklarımızı az eleştirmeliyiz hatta hiç eleştirmeliyiz
0-6 yaş en çok etkilenilen kişi annedir
ilkokul zamanı öğretmendir
12-13 yaş itibaren arkadaşlardır
babanın etkili olduğu dönemse hayatlarının tüm dilimlerinde en etkili olandır
babası nasılsa çocuk öyledir
baba terbiyesi eksik kalırsa hemen anlaşılır
çocuklar en çok babalarından duyduklarına inanırlar
okul evde başlar dan..
burç fm okul evde başlardan alıntıdır..
Geçmiş olsun aysuncum beyaz tenlilerde zor bulunuyor bizde 9.ayda yapmıştık bir kolunu hiç denemedi bile soldan aldı direkt, bizde kansızlık çıkmıştı demiri arttırdı dr.umuz ben zaten druda değiştiricem üff nereden bulacaksam artık...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?