2009 Nisan Anneleri

çocuklarımızın olumsuz davranışları ve nedenleri :

çocuk devamlı ağlıyorsa ve ağlayınca dinleniyorsa anlaşılmak ve duyulmak için daha fazla ağlar .. yada altını ıslatan tırnak yiyen tembel antisosyal bir çocuk haline gelir..
çocukta ki kıskançlık : çocuğu aşkım sevgilim diye severseniz çocukkta istenilmeyen duygular oluşabilir .. oğlunuz annesini babadan , kızınız babasını anneden kıskanır.. çünkü o sizin aşkınız değil ki sevgiliniz değil ki..
dudaktan öpmek de yanlış.. çocuğa doğru mesajlar vermek lazım .. iki sevgili gibi konuşursanız ilerde cinsel sapma bile yaşayabilir..
2 yaşında çocuğun odası ayrılmalı ..aynı yatakta hiç yatırılmamalı..
7 yaşından sonra da kız ile erkek çocukların odaları ayrılmalı.. çünkü kız çocuklarının özel halleri 8-9 yaşında olabilir...
hastalık sevgisizlik öksüzlük / neler geçirdim ben /çıkabilseydi bir güzel diyecek / güzelleşirdim ben ..
çocuğa sürekli yaramazsın derseniz çocuk yaramaz olur onu benimser..

Anne ve Babada Bulunması Gereken / temel Davranış Mesaj Linki

--------------------------------------------------------------------------------

1 - kararlı olmak
evetlerin evet hayırların hayır olması . değişmemesi..
ağlamayı silah olarak kullanmasına izin vermemeliyiz..
çocuk başını duvara vurunca istediğini yaparsa anne çocuğuna bişey istediğinde başını duvara vur istediğini yapim mesajını vermiş olur
yemek konusunda ısrarcı olma.. ara öğünleri kaldır..
2- Tutarlı olmak
anne ewet dediğğinde baba hayır dememeli
evde bir başkan olmalı bir köyde 2 muhtar olmaz..
anne babaya ait 2 ayrı kural olursa çocuk bu 2 liyi kendi menfaatleri doğrultusunda kullanır..
otorite olmalı eşitlik olmamalı..
eğer otorite anneyse çocuğa yeterli sevgiyi veremez ..
sağlıklı kişilik gelişimi için kız anneyi erkek babayı taklit etmeli..
erkek çocuk güçlü kimse onu taklit edecektir ..
anne sevgi ve şefkat kahramanıdır.. erkeksi roller alırsa otoriter olan olursa erkek çocuk annesini taklit eder .. çünkü erkek çocuk anne güçlüyse anneyi baba güçlüyse babayı taklit eder.
otoriter kişilik babada olmalı ki çocukların cinsel kimlikleri doğru oluşsun ..
bu demek değil ki babanın astığı astık kestiği kestik olsun .. diyalog olsun herkese sorulsun ama sonunda %49 anne % 51 baba son sözü söylesin ..
3-sabırlı olmak lazım
doğru davranışları hemen kazanamaz bunun için sabırla beklemeliyiz..
fakat herşeye sabır değil
bazen kızabilmeli bağırabilmeliyiz..
düdüklü tencere gibi biriktirmemeli basınç fazlalaştıkça az az dışarı vermeliyiz ki daha sabırlı olalım ..
sabrın uzun süreli olabilmesi için ara ara dışarı vermeli
4- evde sevgi olmalı
anne -baba-çocuk herkes birbirini sevmeli

6-karşılıklı kabullenme
- düşünceleri açıkça ifade etmeli
-sevdiğimizi düşündüğümüz insanlara çok çabuk kırılıyorsak bu onları kabullenmediğimiz anlamına gelir.
-ben seni severeim ama benim istediğim gibi davrandığın zaman bu şartlı sevgidir hatta belki sevgi bile değildir.
-idealimizdeki çocuğa değil elimizdeki çocuğa bakalım ona göre davranalım ..

7- sorumluluk duygusu kazandırma

-sadece sözle söyler yapmasını desteklemezsek sorumluluk sahibi olmasını beklemek hayaldir
-anneler başkalarının çocuklarını çok eleştrirler . kargaya yavrusu şahan gözükür. komşunun çocuğu bize bizimki komşuya yaramaz gelir.
-anne baba çocuğuna çok da objektif bakamaz.
- itimat tedbire mani değildir.

becerilerini geliştirmelerine izin vermeliyiz
çocuklarının yapmaları gereken herşeyi yapan lar AŞIRI anne babalardır
çocuklarımızı az eleştirmeliyiz hatta hiç eleştirmeliyiz
0-6 yaş en çok etkilenilen kişi annedir
ilkokul zamanı öğretmendir
12-13 yaş itibaren arkadaşlardır
babanın etkili olduğu dönemse hayatlarının tüm dilimlerinde en etkili olandır
babası nasılsa çocuk öyledir
baba terbiyesi eksik kalırsa hemen anlaşılır
çocuklar en çok babalarından duyduklarına inanırlar

okul evde başlar dan..

burç fm okul evde başlardan alıntıdır..

Son düzenleme:
faydalı bir program OKUL EVDE BAŞLAR Mesaj Linki

--------------------------------------------------------------------------------

merhaba arkadaşlar.

çocuk eğitimi,aile ,evlilik konuları hakkında merak etiğiniz herşey ve daha fazlası bir programda toplanmış.ama özellikle çocuk eğitimi üzerine.

bu program toplam 106 bölüm. her bir en fazla yarım saat sürüyor.
ben şuan 80.bölümdeyim.bitirip tekrar baştan dinlemeyi düşünüyorum.(notlar alarak)

merak edenler için google dan burç fm yazıyoruz.sonra çıkan sayfanın sol bölümünde porgram arşivi bölümü var.oraya tıklıyoruz ve OKUL EVDE BAŞLAR yazısını buluyoruz.sonra istediğiniz bölümü seçiyorsunuz.

ben çok begendim.tavsiye ederim kesinlikle.

Kadınlar Kulübü, Kadın, Kadınca > Hayatın ıçinden > Aile, Evlilik ve Çocuklar
faydalı bir program OKUL EVDE BAŞLAR

kızlar sitede dolanırken buldum .
burç fm açtım ama.. her zamanki gibi benim bilgisayar yasakladı..

slzler bir göz atın bakalım nasıl bişey..

bugün çocuğunuzun kontrolsüzce tv izlemesine izin verirseniz ,yarın çocuğumda dikkat dağınıklığı var diye uzmana gitmek zorunda kalırsınız
tv insanı duyarsızlaştırır
amerikada çocuklar a evden anne baba tv hangisi gitsin diye sorulduğunda çoğu düşünmş ve bir çoğu da baba demiştir
baba eve geldiğinde tv seyreden çocuk hoşgeldin baba diye boynuna atılmıyorsa bu evde bir problem var demektir...v.s...

biz şimdi yanlış mı yapıyoruz acaba .?***
annem seyrettiriyor . bütün gün yanlızlar..

''çocuk kumbarada kendi için para biriktirmesin..çocuk 2 lira 5 lira alıp kumbarasına koymak için hırçınlık yapabilir.aylar sonra kumbarasını açıp sevinç çığlığı atar ve parasını kimseye vermek istemez...zaten kumbara kültürü bizim anadoluda yoktur..çocuğumuza tasarrufu nasıl öğreteceğiz peki..çocuğa kendi için biriktirmeyi değil yardım için biriktirmeyi öğretelim..örneğin depremzedeler için yada afrikadaki aç insanlar için para biriktirsin ve parayı beraber yardım yapan kuruluşa yatırabilirsiniz..böylece çocuk hem tasarruf etmeyi hem de yardım etmeyi öğrenir..''

2 yaşından itibaren anne babayla aynı odada yatmamalıdır..7 yaşından itibaren de kız erkek çocukların odaları ayrılmalıdır..

'çocuk öfkelendiğinde bırakın çocuk öfkesini yaşasın bağırsın çağırsın..3 yaşındaki çocuk annesine vurabilir bunda zarar yoktur bu demek değildir ki çocuk büyüyünce de annesine vuracak..anne çocuğu hırpalayarak annelere vurulmaz Allah seni taş yapar falan dememeli..çocuğun öfkesini bastırırsanız bir uzmana benim çocuğum pısırık diye gitmek zorunda kalırsınız..''

çocuklarınıza balık yedirin,doğal glikoz pekmez yedirin..''ben pekmezi her sabah 2 tatlı kaşığı büyüme şurubu diye içiriyorum

büyüme şurubunu tuttum bende ,,

barana bende alıştıracağım..

selammm nisan anneleri ve kuzuları dün çook güzel bir gündü kuzum tam 1 yaşında oldu çok duygulandım.herşey çook güzeldi.çoook güzel bişey yaaa

hadi canım sizde atlattınız. doğum gününü.. darısı bizm başımıza artıkın.

nice mutlu yıllara diliyorum..

tuğba resimler süper çok beğendim.deniz herşey çok güzel olmuş elanın yeni yaşı kutlu olsun inşallah.egenin pastasıda süper olmuş.bu arada aysun inşallah herşey yolunda gider kayra çok ağlamıştı kuzu ağlamaz inşallah ve kilo almıştır umarım atladığım şeyler mutlaka vardır ama ev berbat dünkü partiden sonra işe koyulmak lazım

dr.kontrolümüzden geldik.
egeden kan aldılar test için inş.birşey çıkmaz.
tabi 2.de bulup kan alabildiler.
yavrum ağladı ,kucağımda uyuya kaldı..
vitaminimizi değiştirdi.zin--mega'ya geçtik.
kilo almamız için fanto-alt verdi.
birde iştahımız için amerikada üzerinde çok çalışılmış ve onaylanmış arı sütü içeren bir şurup varmış.ama adını hatırlayamadı saat 16:00da eşim dr.arıcak ajandasına bakıp söyliyecekmiş..

şirvan tv.konusu çok doğru aslında izlememeliler.
hatta yemek yerken tv.karşısında olmamalılar.
ama ege iştahsız ve reklamla 1-2 kaşık yedirebiliyorum.birde uyku vakti gelince gözleri kapanıyor ve iyice huzursuzlanıyor işte o zamanda reklam açıp yatırıyorum ama en fazla 2.dk da uyuyakalıyor...
ama bunların dışında ege zaten seyretmek istemiyor.reklam çıkarsa da hemen değiştiriyorum.
birde eşim işten gelince ege uyuyana kadar oynarlar,gündüz ben ilgileniyorum.
senin dediğin bence hiç ilgilenilmeyen ve sürekli tv karşısında oturtulan çocuklar için...

Son düzenleme:

canım inş. bişey çıkmaz..
kolundan mı alıyorlar kanı..

ayy ben tutamam baranı .. kıyamam yavrumu..
taş kalpli babasını tutar artık.
adam hiç tepki vermiyor yaa. çoçuk ağlayınca.

ben onla beraber ağlıyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…