2009 Nisan Anneleri

hele ki bize alp 5 de hala uyuyordu neyseki akşam ikea ya gidecez orada haşatı çıkar inş.biraz)
yarında k.valideme bırakırım artık çünkü annem bugün hiç kalkmamış çocuğunda düzeni bozuluyor
geçen 2 gün baktıda 10 günde zor kendine geldi valla....

Sevgi annen mi hasta,hayırdır?

Miray ın da bu sıra eskiye göre iştahı biraz daha iyi.Geçen gün pırasa yedi mesela,maşallah!Bir yemek vermeden önce nasıl geriliyorum,acaba yiyecek mi diye.Çünkü yemeyeceği şeyi asla oyunla kandırmayla yemiyor.Zaten artık diliyle de dışarı çıkarıyor,kazayla ağzına atsam da kendi çıkarıyor:-(

Bugün annemi aradım okuldayken ben gelene kadar uyut diye.12:30 da uyutmuş,14:30 da eve geldiğimde uyanmıştı.Bakalım bu akşam erken uyuyacak mı?5 de falan uyuyor olursa,hava karanlık olduğuiçin daha uzun uyuyor.bugün erken uyuduğu için çok uzun da uyumamış.

Deniz pastayı yaptığımda kremasını soranlara vermem bunun tarifini.Çok uğraştım sansınlar hihihihiiii

Kızlar Can rezil etti dün bizi. Sitede bekçi var ismi Hamit ve Can ı çok sever. Geçen Can evde bez taktırmak istemiyodu ben de dedim ki bak dışarda Hamit abi var görmesin pipini olmaaaz çok ayıp dedim.. Dün babasıyla sitede geziyodu Can bey Hamit abiyi görünce bağırdı HAAAAAAAAMİİİİT PİPİ YOOOOOOOOOOK diye Allahımmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

eheheh verme verme..pastane gibi oluyo..woow nasıl yapmış diyolar :))))
üzerine çikolata rendeledin mi?
ela da bugün 3 te uyudu 45 dk uyuttum kaldırdım..banyoya soktum yoksa bıraksam 2 saat uyuyacak..
neyse bu akşamdan itibaren karar verdim 21.30 yatak..uyuyana kadar çıkmak yok..bakalım kim pes edecek :)
şirvancım maşallah sanda allah daha da güç versin..

Deniz yarış yapalım hadi,hangisi önce uyuyacak)Miray da 14:30 da uyanıktı,21:30 uygundur sanırım.Ben uyumadım gündüz, o uyumazsa benim uykum gelir valla.

ben sana üstünü şekil veremem yamuk olur falan demiştim ya,meğer ben şimdiye kadar hiç pasta kreması yapmaışım ki Acayip düzgün oldu,çok şaşırdım.Bir tene krema düzeltmek için bışak gibi birşey vardı onu kullandım,düzgün oldu.ama çikolata almıştım onu da rendeledim.Bir dahakine sade yapacağım.Ben şantiyi sade kremoleyi kakaolu almıştım.Üstü de çikolata olunca biraz baydı beni.Üstünü de meyveli süsleyeceğim bir dahakine.

kızlar hepiniz içime su serptiniz yemek konusunda.tabiyki oh onlarınkilerde yemiyo deyip sevinmedim yanlış anlamayın.sadece çoğu annenin aynı durumu yaşadığını anladım.
müge geçmiş olsun.sevgi ile senin bebişlerin cinsiyetini çok merak ediyorum.bu konuda biraz meraklıyım.inşallah gönlünüze göre olur.

ben kendi mayaladığım yoğurdu yediriyorum.o da haftada 3 kez falan 1 küçük kase yediriyorum .yoğurdu sevmiyo ama oyunla yedirebiliyorum.hazır meyve pürelelrini daha ufakken hiç meyve yemiyodu sadece her. baby nin püresini yiyordu.ama 1 yaşından beri vermiyorum.yazın biraz üzüm çilek yedi şimdide sadece aşağ yukarı günde 1 tane mandalina yiyor.bunada şükür.

şirvan allah sana sabır güç kuvvet versin canım.eminim çok mgüzeldir ama zor olduğuda belli.iyiki doğurdun boşver .yaza kadar ele avucada gelcek burak bol bol gezersin çocuklarınla.o zaman baran bile biraz oynamaya başlar burakla.çok güzel olacak

selamsss...bende danone yoğurt yediriyorum arada ama genelde evdeki yoğurda bal katıyorum yediriyporum bazen hiç yemiyo keyfine göre .haşhaş nerde satılıyo kızlar??? bende tarçınlı cevizli kek yaptım.kayraya sulu köfte yedirdim.şirvan canım merak etme sarılık geçer bizimde 40 gün geçmedi.allah güç kuvvet versin bide barana geçmiş olsun.emel sizede geçmiş olsun canım başka varmı aklımda kalmadı.

Burcu mavi haşhaş diye vardı markette,baharat bölümünde.Benim tarifte de mavi haşhaş diyordu zaten.

evet bende cmtsi baharat alırken gördüm aldım mavi haşhaş
az önce tattım süper olmuş
4 bardak su 4 bardak şekerlr yaptığım şerbet fazla geldi 3 bardak yetecekmiş

Sultan tarifi kolaysa bir yazıversene sana zahmet.eline sağlık bu arada.

Malzemeler:

4 yumurta

1 su bardaağı şeker

1 su bardağı süt

1 su bardağı sıvıyağ

1 su bardağı irmik

1,5 su bardağı un

1 su bardağından 1 parmak eksik mavi haaşhaş

Vanilya

1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

4 su bardağı şeker

4 su bardağı su

Limon suyu

Yapılışı:

1-Şerbeti için bir tencereye şeker ve su konur.Şeker eriyinceeye kadar karıştırılır ,Limon suyu ilave edilir ve kaynamaya bırakılır.

2-Yuvarlak borcam tepsi yağlanır ve unlanır.Yumurtalar ve şeker kar haline gelinceye kadar çırpılır.Üzerine önce sıvılar :sııvıyağ,süt koyup karıştırılır.Daha sonra haşhaş,irmik,un bir kaba konup üzerine kabartma tozu ve vanilya koyup karıştırılır ve yumurta karışımının üzerine koyup hızlı bir şekilde karıştırılır.Tepsiye boşaltılır.180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

3-Pişen kekin üzerine hazırlanan soğuk şerbeti dökülür.Şerbetin çekmesini sağlamak için üzerine tepsi kapatılır.

4-Şerbeti çekince tercihe göre üzerine 2 paket krem şanti+1 su bardağı süt çırpılır üzerine sürülür veya dondurma,kaymak eşliğinde sunulur.

copy paste yaptım hemen yanlız ben 3 yumurta koydum bide şerbeti fazla oldu sen 3 bardaktan yaparsın

bu gun o kadar sınırlendım kı ses te cıkaramadım mıgrenım tutu basş ağrısından olucem sankı((
denız hangı tarıf o banada deyın merak ettım ben mı kaçırdım acaba pasta tarıfını
bende hashaslı kek dıye duymustum onun adını hatta yemekteyızde yapmıslardı elıne sağlk sultan

slm kızlar sabahtan beri kombinin bacası için kosturuyoruz ya şu servıstekıler insanı nasıl uğrastırıyorlar neyseki kombimiz oldu

bende mutfak dolaplarını sılıyorum iç dış herşeyi indir yıka yoruldum daha bitmedi

mügecim bebeişin ıyıymıs çok şükür çok sevındım cnm benım
sevgi maşallahhh senin bebişinde büyüyormus maşallah allah hayırlısıyla kucagına almayı naip etsınnnn

benim hiç evde kendimize tatlı kek yapma adetım yoktur eşim zaten tatlı sevmıyor bende olsada olur olmasada börek yapıyorum onun dışında yapmıyorum valla((ama bir misafir gelınce yaparım her şeşidinden cumartesi gunum var ne yapsam dıye düşünuyorum haşaşlı dan bende yapmıstım ama muhallebılı ,harika oluyor gerçektende içindekiler hındıstan gibi duruyror ellerine sağlık arkadaşım

Deniiiizzzzzzzzz nerdesin,ben Miray ı uyuttummmm))
Ayyyy kendi nazarım değmesin şimdi,erken uyudu ya,diken üstünde duruyorum valla uyanacak diye.

Offf yaaa,word yok bilgisayarda,şimdi kim tarifleri eliyle yazacak:-(Zaten geçen Seher in ve Denizin tariflerini de yazamamaıştım,sayfalar ilerlemiş:-(
Birde kızlar,hani birinin profiline girip o kişinin yazdığı mesajalrı görebiliyorduk,o kaybolmuş mu ne?Ben ona güvenmiştim,mesela Seherin mesajlarına girip tarifi daha kolay bulabilecektim:-(Sultan sen bilirsin..

Tuğba iyi halletmişsiniz işinizi,Allahtan çok soğuk değildi hava.Sizin facede Ecemle bir oyunparkında fotolarınız var ya,orası neresi?

Sultan tarif için de tşk.Benim yediğimde de arkadaş Dr.Oetkerin kakaolu sosunu kullanmıştı.

benım cadı kızım temızlık yaparken buz gıbı su dolu kovanın ıcıne gırdı hemen ustunu değiştirdim temızliği bitirdim seloşun öğle yemeğiydi onla beraber kahvaltı yapayım dedım sağolsun 1 fincan cayı ustune boca eettı sıcaktı hemen cıkardım bısey olmadan atlattık şükür tabı kızssamda anlamıyo dıye bısey dıyemıyorum yada bağramıyorum kuzuya yazık tam selenı uyuttum annem aradı hala dediğimiz biri vefaat etmıs acil ikindiye gömücek gel dıye saat 1 cocuk uyuyudu yenı dedım benım gelmem ıkındıyı gecer bı bağırdı soylendı kızdım bende cocuklu ınsanım ha deyınce kalkıp gıdememkikapadı yuzume telefonu zaten bıde regl donemım off yani

tuğbacım olmus bacanız sukur temızlık ıcınde kolay gelsın
sultancım cok guzel gözüküyo revanın elıne sağlık
bende elıf senın tarıfı kaybettım kurabıye tarfıfı vermıstınya bı ara tekrar rıca edıcem ama denızın tarıfınıde vermezsse alırım senden
selende uyudu 9.30 gıbı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…