birçok şekilde bebek uyuturlar,aslında anne nasıl alıştırırsa öyle gidiyo bence bunların çoğuda anneye zordur bence en zoru ayakta sallama yani alışmaktan en korktuğum halam kızını sabahlara kadar sallardı ordan biliyorum inş ben yapmam kızıma daha birçok yöntem var kucakta,beşikte sallama,annesi yanına yatarak,bebek anne saçıyla oynarak,annesini emerek.......vs önce ben yazayım ben kızımı beşiğine sadece uyuyacağı zaman yatırıyorum ve cıkıyorum 10 dak uyuyor ha emzikle tabi uykuya dalınca çıkarıyo zaten şimdilik böyle rahat idare ediyoruz ama ilerde huy değişmez inşallah.siz neler yapıyonuz?
günaydın herkeze
oğuz u sallamamakta kararlı davransamda 2.ayın içerisinde artık kollarımda güç içimde sabır kalmadığı için attım beşiğe bayıldı.şimdi orda uyutup park yatağına geçiriyorum 10 dakika sonra filan.bizimki yüzüstü yatmaya çok alıştı.başlarda tedirgindim ağzı burnu tıkanırmı diye ama gereksizmiş.doğduğu andan itibaren başını kaldırabilen bebeklerin öyle bi riski olmadığını bir ay boyunca günde 50 sefer kontrol ederek ispatlamış bulunuyorum.yolda bebek arabasında giderken bile yüzüstü uyuyor.yolda çevirip boğulcak dikat etsene diyen tiplerle bile karşılaştım.herkezede laf anlatılmazki.mobilyasının beşiğini almamıştım.ısrarla park yatağı tavsiye ettiler memnunum.6 ay sonrada ikinci katını kulanıcam.bakalım onuda sevicekmi?
sallıyorum genelde ama en çok bebek arabasına koyuyorum evde tur atıyoruz ööle uyuyo bazen de memede uyuyo kuzucukum. ama arada tam uykuya dalacakken yatağına koymak lazımmış kitapta okudum. beyin yardım almadan uyumayı öğrenirmiş
birçok şekilde bebek uyuturlar,aslında anne nasıl alıştırırsa öyle gidiyo bence bunların çoğuda anneye zordur bence en zoru ayakta sallama yani alışmaktan en korktuğum halam kızını sabahlara kadar sallardı ordan biliyorum inş ben yapmam kızıma daha birçok yöntem var kucakta,beşikte sallama,annesi yanına yatarak,bebek anne saçıyla oynarak,annesini emerek.......vs önce ben yazayım ben kızımı beşiğine sadece uyuyacağı zaman yatırıyorum ve cıkıyorum 10 dak uyuyor ha emzikle tabi uykuya dalınca çıkarıyo zaten şimdilik böyle rahat idare ediyoruz ama ilerde huy değişmez inşallah.siz neler yapıyonuz?
Ben de kızımı evde yalnızken beşiğe sepete hangisi denk gelirse koyuyorum,kendi kendine uyuyor,ama annem geldiğinde ısrarla yok ben onu ayağımda sallayacağım,öyle içime sinmiyor diyor,e ben de çok üstelemiyorum,annemi de kırmak istemiyorum tabi,ama yalnızken kolay oluyor.Ama sizler uyku saatini kendiniz mi belirliyorsunuz,ben beşiğe koyuyorum ya,hemen 10 dk içinde uyumuyor,ne zaman uyursa o zaman uyuyor.
Sadece uyuyacağı zmaan beşiğine koyuyorum demişsin ya,peki diğer zamanlarda nerde yatırıyorsun evin içinde?
Dediğin mantıklı,çünkü o zaman çocuk beşiğe yatttığı zaman onun uyku saati olduğunu düşünür ve öyle alışır.
bide benim sallamadan uyutmamada emziğin büyük önemi var o olamzsa uyumazdı bence ağzında emzik olmadan uyumuyo yani ona alıştı napıyım illaki bişeye de alışacak bana şimdilik emzik pratik geldi doğduğunda ilk gün annem verdi ağzına amadı sonra kardeşimde teyzemin avusturyadan getirdiği bi emzk vardı onu verdik cop cop ogünden beri emiyo hala baska markaları emmiyo gözüm gibi bakıyom emziği bi kaybolsa yandık ya istettimde teyzem 5 tane yedek yolladı zor olcak böyle ama napıyım sadece onu emiyo türkiyede yok o markadan markası MAM damaklı değil ama türkiyedeki damaksızlar gibi ucu balonluda durmuyo düz bişey bi ara resim çekip koyayım belki bilen vardır ha bu arada emziğide 6.ayda filan kesmeyi düşünüyorum o zaman ne furya olcak bilmem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?