2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi kuzi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bugün doğum günümdü. eşim komşu ile konuşup çağanı onlara bırakmayı planlamış. neyse öylede yaptık biz yemeğe çıktık. 2 saat sonra döndük. arkadaşlarla otururken çağan meme istedi vermedim ayağa kalktım birden arkadaş serpil çok kötü oldu dedi bi baktım ki mosmor dudaklar surat nefes almıyo. sarsıyorum yok eşime nefes almıyo diye bağırıyorum öyle bana bakıyo bide doktor. insan napıcanı şaşırıyo. en son parmağımı soktum boğazına dilini soluk borusundan çektim nefes aldı. ama ömrümden ömür gitti. işte katılmak buymuş. sonra soğuk soğuk terler döktü yavrum tabi bende.

neyse geldik eve eşim netten şu yazıyı okuttu bana bende aynen kopyaladım lütfen okuyun.

Katılma Nöbeti

Bazı bebeklerin çok ağladıklarında ya da canları yandığında nefeslerini tutarak kısa bir süre oksijensiz kalmalarına KATILMA NÖBETİ ismi verilir. Katılma nöbeti bir bayılma hali yani bir senkop durumunu tanımlar. Avaz avaz ağlamakta olan bebek birden nefesini tutar, morarır ve kendinden geçer. Bu durum en fazla 1-2 dakika sürer. Katılma nöbetleri genellikle 9 ay – 24 ay döneminde gözlenir, 3-4 yaşından itibaren görülmez olur. Bebek ve çocukların yüzde 3 ila 5’inde katılma nöbetleri dönem dönem söz konusu olabilmektedir, vakaların %25’inde ailede de bu duruma eğilim söz konusudur. Çok ağlayan, birden nefesini tutup moraran ve de kendinden geçen bebek görüntüsü anne ve baba için oldukça ürkütücü olmasına rağmen bu durum genelde zararsızdır. Anne ve babayı çok üzen bu durum çok şükür ki bebeğin sinir sistemini etkilemez, bu durumda çekilen beyin elektrografileri her zaman normal olarak bulunur.Bazı bebeklerin neden nefeslerini tutup morardıkları tam olarak bilinmese de, yapısal özellikler büyük önem taşır. Çok yoğun ağlayan bebekte sık soluma ile kan karbondiyoksit düzeyinin aşırı düşmesi, bu sorunu yaşamaya eğilimli bebeklerde solunumu ve kan dolaşımını düzenleyen mekanizmaları etkileyebilmekte ve bebek kısa bir süre nefes alamamaktadır. Bu durum havale ile karıştırılmamalıdır, havale geçiren çocukta başlangıçta avaz avaz ağlama söz konusu değildir ve havale geçiren çocukta morarma nöbet sırasında değil, nöbet sonrasında gözlenir.
Çok ağladıktan sonra birden katılıp nefes almayan ve moraran bebek, katılma nöbetinin en belirgin olduğu anda beyin dokusu kısa bir süre oksijensiz kaldığından hemen açık havaya çıkarılmalıdır. Bütün yapılması gereken budur! Bebeğin ya da çocuğun yüzüne soğuk su dökmek, bebeği ters çevirmek, sallamak, sarsmak gibi uygulamaların bir anlamı yoktur. Katılma nöbetleri yaşayan bebeklerin bir kısmında belirgin kansızlık saptanabilmektedir, bu durum tedavi gerektirir. Kansızlık söz konusu değilse tek yapılması gereken, bu sevimsiz durumun kendiliğinden geçmesini beklemektir
canım doğum günün kutlu olsuna.s.
çok da geçmiş olsun ,gerçekten soğuk kanlı olmak zorunda olanlar da gene biz oluoruz..bilgi için de teşekkür ederim,Allah tan zararlı bi durum yokmuş,umarım tekrarlamaz,nil havale geçirdiğinde ben de anca eşim gelince fenalaşmıştım,Allah bi daha göstermesin,tekrar geçmiş olsun..
ay kaana gulmekden karnım agırdı
elımı alıyor ayagına goturuyor gıdıkla dıye :))) gıdıklamayınca da kızıyor :)))))))))))))))))))))
:roflol::roflol::roflol:eşşek sıpası..a.s
okuldan da çoğu zaman yorgun geliyorum,enerjim bitmiş hissediyorum..Kucaklaşıyoruz,koklaşıyoruz..sonra biraz oyun ..Bakıcı da yeterince ilgileniyo mu bilmiyorum,belki de bi sepet oyuncak döküp işini gücünü yapıyor.Amannnn,sabah yine ağladı bırakırken..Anniiiiiiii diye ağlıyor,kalbim paramparça gidiyorum okula
ah be güselim yapma bööle kızın da hissedio senin hislerini.onun için tut kendini ayrıca çalışan anne ailenin bütünü için daha ii,daha sağlıklı..gerçekten 24 saat beraber olmak bazen anneyi yorup bebeğine ters davranmasına sebep olabilio:oklava:biraz büyüsün verirsin kreşe onun için daha ii olur:icecream:
Allah rahmet eylesin,Allah ım lütfen yalnız ölmemize izin verme
amin,bena da izin verme:Saruboceq:
saolun kızlar. lajo. biliyormusun hiç ağlamamış hep oynamış gülmüş konuşmuş durmuş. hatta butu ile tavuk yiyip 1 kase yoğurt bitirmiş. bide yemiyo diyosun diye takıldılar hatta. zaten ağlayarak katılmadı. daha ağlamadan küt diye gitti. kendine geldikten sonrada baya iç çekti. ayy allah kimseye yaşatmasın inşallah. gitti sandım valla.

:çok üzgünüm:

merhabalar:))
aralıkta işallah ben de gelcem yanınıza:içelim:
herkes iidir umarım ,herşey yolundadır..
balım canım başınız sağolsun,Allah sabır versin çook zor bi de genç ölümü daha da zor:Saruboceq:

Kızım saat 06.30 da uyanıyor
Ayşegül,ben hemen yan daireye bırakıyorum..Bakıcının eşi de asker..Eşim üçüncü göz olayından gfalan bahsetti çok da paranoyak olmasak diyoruz..Kendi evimde olsa kesin kurardım bi sistem
Aslında güvenilir bi kadın..Ama ben istiyorumki onunla oyunlar oynasın,sohbet etsin..
Elbette o na iyi bir gelecek sağlamak için çalışıyoruz hepimiz..Ben de çalışan annenin çocuğuyum..Annemle çok iyi ilişki kuramadık biz..Belki onun da sıkıntısı var..
Babam yardımcı değildi,gece hayatını seven bi adamdı..Annem sürekli yemek ,temizlik derken bizim derslerimizle de ilgilenirdi..Ama bu kadar sorumluluk ağır gelirdi ve bize patlardı..
Eşim yardımcı olmasa kafayı yerdim sanırım..Önce çok suçlardım annemi ama şimdi anlıyorum
sürekli çalışan ve yalnız bir kadın
Dolayısıyla muhteşem ilşkiler kurması insanüstü bişi olurdu
şimdi kızma çok düşkün..Sizden hiçbişi anlamadım,şimdi bu aşkın farkındayım diyıor
böyle olmak istemiyorum..Kızımla çok güzel bi ilişkj istiyorum.ınşallah başarılı olurum..Beni anladığınız için çok teşekkür ediyorum arkadaşlarım

slm hanımlar... sepetçi cnm geçmiş doğum günün kutlu olsun... Allah bebeklerimizi esirgesin inş...

Fazilet başın sağolsun...

Domuz gribi aşısı şu an için deneme aşamasında kızlar dolayısıyla biler denek olmalı mıyız bilemiyorum

okuyup yazana kadar uyandı kuzumj,kızlar şu domuz gribi aşısını vurduracak mısınız?
cnm nazın dru hangi firma getiriyo hangi ülkeden geliyo öğrenmeden asla vurdurmayın dedi bize haber vericekmiş sölerim burdan
Kızım saat 06.30 da uyanıyor
Ayşegül,ben hemen yan daireye bırakıyorum..Bakıcının eşi de asker..Eşim üçüncü göz olayından gfalan bahsetti çok da paranoyak olmasak diyoruz..Kendi evimde olsa kesin kurardım bi sistem
Aslında güvenilir bi kadın..Ama ben istiyorumki onunla oyunlar oynasın,sohbet etsin..
Elbette o na iyi bir gelecek sağlamak için çalışıyoruz hepimiz..Ben de çalışan annenin çocuğuyum..Annemle çok iyi ilişki kuramadık biz..Belki onun da sıkıntısı var..
Babam yardımcı değildi,gece hayatını seven bi adamdı..Annem sürekli yemek ,temizlik derken bizim derslerimizle de ilgilenirdi..Ama bu kadar sorumluluk ağır gelirdi ve bize patlardı..
Eşim yardımcı olmasa kafayı yerdim sanırım..Önce çok suçlardım annemi ama şimdi anlıyorum
sürekli çalışan ve yalnız bir kadın
Dolayısıyla muhteşem ilşkiler kurması insanüstü bişi olurdu
şimdi kızma çok düşkün..Sizden hiçbişi anlamadım,şimdi bu aşkın farkındayım diyıor
böyle olmak istemiyorum..Kızımla çok güzel bi ilişkj istiyorum.İnşallah başarılı olurum..Beni anladığınız için çok teşekkür ediyorum arkadaşlarım

o zaman evet paranoyaklaşmamak için fazla dert etme kızın büyüyünce de o bakıcak heralde o zaman kendi de anlatır günü nasıl geçirdiklerini, kilo alımından falan da anlarsın ya da mesela ilgilenmiosa kesinlikle çok düşer orasını burasını çarpar hayatta bırakıp ev işi yapamaz:))
baban için üzüldüm keşke sizin yanınızda olup bu mutluluğa ortak olsaymış..akşam naz kocam ben kahkahalarla yatakta zıplıyoruz bunu yaşayamayan babaya da anneye de çocuğa da acırım:gitme:

ayşegüle katılıyorum... Bişeylei ortak yaşamak gibisi yok... Benim eşimde kızımın herşeyine ortak olmayı istiyor.. Onun gelişiminin her anına şahit olmak gibi güzel bişey yok:)

eskiden ne zormuş di mi kızlar, evimiz sobalıymış kardeşimle ben 3yaş arayla, çamaşır makinesi merdaneliymiş beyazlatmazmış, hazır bezler yokmuş elde yıkarmış annem, babalar daha ilgisizmiş,hatırlıorum annemin arada terlik fırlattıı olurdu bana:)ama psikolojim bozuldu m yo hayır bence her çocuun azıcık annesinden korkması iidr..biz çok şanslıyız hep şükrediorum

merhaba arkadaslar
sepetcı canım ellerım yuregım dondu okurken yazdıklarını cok gecmıs olsun allahım bı daha yasatmasın bu onun son kazası olsun
dogum gunun de kutlu olsun canım

evet ayşegül bizde aynıydık 3 kardeş ev sobalı makine yok bez yok ev soğuk bir oda sıcak diğer yerler soğuk evde koca ilgisiz kadın ne yapsın tek başınamı ev işimi yemek mi çocuğa mı baksın annelerimiz çok zor büyütmüş bizi çok zor şimdi anlıyorum

evet emelcım cok saol bays modelını aldık katlanınca cok ıyı oluyor hıc yer kaplamıyor kaanın dolabına koyuyorum kullanmadıgımda ılk denemeyı dun gece yptım esım de yok kaan yanımda uyudu ıyı oldu habıre odadan odaya mekık dokuyordum

off kızlar bu çocuklarla artık her şey çok zor fıldır fıldır geziyor arkamdan hiçbir iş yapamıyorum , oyun oynuyoruz hemen sıkılıyor herşeye zır zır hep sakıncalı yerlerde sakıncalı şeylerle oynuyor peşindeyim çoooook yoruldum be

evet emelcım cok saol bays modelını aldık katlanınca cok ıyı oluyor hıc yer kaplamıyor kaanın dolabına koyuyorum kullanmadıgımda ılk denemeyı dun gece yptım esım de yok kaan yanımda uyudu ıyı oldu habıre odadan odaya mekık dokuyordum

bende o yüzden odasını ayıramıyorum, ben bizim odaya park yatağı almaktansa onatın odasına kendi tek kişilk yatağımı aldım :))) anlıyacağın ben kocişin odasını ayırdım :))

a.s
Duygucun sen de haklısın canım,belki bu şekilde daha sağlıklı oluyodur..Dertleştim işte
canım biliorum ben de içine su serpmek istedim,yanlış mı anlaşıldım:uhm:
eskiden ne zormuş di mi kızlar, evimiz sobalıymış kardeşimle ben 3yaş arayla, çamaşır makinesi merdaneliymiş beyazlatmazmış, hazır bezler yokmuş elde yıkarmış annem, babalar daha ilgisizmiş,hatırlıorum annemin arada terlik fırlattıı olurdu bana:)ama psikolojim bozuldu m yo hayır bence her çocuun azıcık annesinden korkması iidr..biz çok şanslıyız hep şükrediorum

canım dr dan haberi bekliorum ben de,yoksa kobay olmak mı ben de bilemedim:uhm::uhm:

katılıorum bende sana

Back
X