2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi kuzi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
merhaba güzel ocak anneleri bayramdan beri giremiyorum hastaligi yeni atlattim kayramda hastalandi ates ishal ve bademcikleri intihaplanmisti cok sükür antibiyotikle atlatik sayilir biraz sayfa okudum massallah bebeklerimiz yürümüye baslamis benimkiside siraliyor ellerini birakip duruyor ama tek yürümeye niyeti yok daha hastalarimizada allah acil sifa versin oglum kabloyu cekistiriyor neyse onunla ilgileneyim TALYA sanirim arkadasimiz basin sagolsun kolay degil insanin aileden birini kaybetmesi allah sabir versin mekani CENNET olsun

tünaydın herkese.ocak bebekleri yürümeye başlamışlar bile.hepsine maşallah:nazar: b,zimki hala parmak ucunda yürümeye çalışıyor o nedenlede dengesini sağlaması mümkün olmuyor.geç yürüycek galiba bizim cadı.
kızlar domuz gribi aşısı yaptıranınız var mı?ben ve eşim olduk iremede yaptırıcam şu günlerde.

canim ben almanyada yasiyorum burda doktorlar ve cocuk doktorlari 2 yasindan önce vurmuyorlar cocuklar icin onaylanmiyor en az 2 yasinda olmasi lazim diyorlar

ahnihayet kahvemi aldım geldim sabah beri anca oturuyorum yemek yap otalığı topla çamaşır as çamaşır topla banyoyu yıka çağanı yedir giydir her yemekten sonra bir posta üst değiştiriyoz şimdide uyuttum accık dinlenim dedim vlla yoruldum iyicene paşamda saolsun hep karıştırıyor bir yerleri sürekli peşinde olcan ay birde tamammen yürüse yandk ayol
balım önceleri bende senin gibi düşünüyordum ama artık vazgeçtim valla ona özel hazıtlıyorum yemiyor bizim patates kızartmsını götürüyor senin anlıcan meyvesini etini yedir kalanında ne yerse zaten nerdeyse yaşlarına giriyolar artık hersey serbet olucak buarada ben bu sabah süte başladım kıslar yarı su yarı süt karıştırıp içirdim anca alışır gece gene mama vericem gaz yapmasın diye ama sabahları süt artık
gülceceim kolay gelsin sanada en azından emiyor canım birde öle düşün emmeyipte iştahsız olsaydı bizimki ggibi ozaman napıcaktın valla ben parkta görüyordum yazın ellerinde yemekler kadınlar parkta peşlerinden koşarak yediriyolardı çok dua ediyorum işallah öle olmaz diye
denizim şahapada maşallah nelerde öğrenmiş öle
ayşegülcüm tarif için saol bir not edip deniyeyim bende
aşağıda emel ve sevda görünüyor ama pc başındamısınız bilmiyorum nasılsınız hatunlar :))

ya buarada izim hala dişiiz çıkmadı başka varmı dişi çıkmayan yoksa bir bizmi kaldık :(((

Merhaba kızlar, hasta olanlara bol şifalar dilerim.

incicim, allah sabır versin güzelim sana.Daha yeni gitmemişler miydi yaaa onlar:))))

güle güle kirlen emelcim:))

egede ik başlarda elini bırakmaya çok korkuyordu.Bu bir haftada iyice korkusunu attı.Artık kendisi bırakıp gezmeye çalışıyor. Bazende bizim parmağımızı tutup peşinden bizide sürükleyerek evi turluyor.

Ben süt içiriyorum canım.Bazı sabahlar süt veriyrum kahvaltısında.Birşey olmadı çok şükür şimdiye kadar.
Maşallah şahapa denizcim.Canı iterse bizimkide çak yapıyor, burnun nerde deyinde burnunu gösteriyor.Çirkin çocuk deyince burnunu çekmeye başlayıp çirkin oluyor güya:)))

Gülcecim egede bugünlerde birşey yemiyor.Her yaptığımdan 2 kaşık alıyr bırakıyor.

Ege uyandı, ben çıkıyorum kıızlar görüşürüz tekrar:)))Öpüyorum sizi ve melekleri.

kıslar hmen çıkıcam şeydada yok meydanda o yapıyordu facede görmüştüm renkli kurabiye tarifi arıyorum bilen yapan varsa bir yassın

ınci şöyle bir tarif var ama işine yarar mı bilmem..

2yumurtanın sarısı
1 yumurtanın beyazı
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 paket (250 gr) margarin (eritilmiş)
3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı kakao

Yumurtaların sarılarını, beyazını ve pudra şekerini çukur bir kaba koyun. Mikserle şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.
2. Erimiş margarini kaba ekleyin ve çırmaya devam edin.
3. Unu ve kabartma tozunu bir elek yardımıyla eleyin. Her bardaktan sonra hamuru yoğurup kıvamını kontrol edin. (3,5 bardak oda sıcaklığına göre az veya fazla gelebilir). Yumuşak bir hamur elde edin.
4. Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Bir parçasına kakao ekleyip bu parçayı yoğurun.
5. Kakaolu ve sade hamurları merdane yardımıyla aynı büyüklükte açın.
6. Kakaolu parça üste gelecek şekilde üst üste koyun ve rulo halinde sarın.
7. Rulonun çok fazla kalın olmaması lazım. Bu yüzden elinizle ruloyu biraz yuvarlayarak inceltin.
8. 35-40 dakika kadar buzdolabında bekletin.
9. Buzdolabından çıkarıp ince bir bıçak yardımıyla bir parmak kalınlığında halkalara kesin.
10. Fırını kek ayarında 180C’ye getirin, ısınsın. (önceden ısıtılmamış fırına koyarsanız kurabiyeler yayılır)
11. Halkaları yağlanmamış tepsiye dizin.
12. Tepsiyi fırına yerleştirip kurabiyeler pişene kadar (yaklaşık 10 dakika) pişirin.

22 adet iki renkli kurabiye

sagol duygu teyzesi daha belli degil cinsiyeti ama kız diyelim kız olsun:)
nil nasıl hala cadı mı?
sağlıklı bi kızın olsun işallahzemuszemus
slm kızlar biz geldiik ne var ne yok biraz bakabildm ama aklmda pek bişey kalmadı
aslnda 1hafta daha uzun kalıcaktk ama kısa kestik bu sefer nedense pek rahat edemedik naz büyüdükçe annemin evine sığamaz olduk naz 25kasmdan beri yürüyo bütün gün ayakta nerdeyse koşucak çok ilerletti bizi de gebertti saolsun:)
maşallah naz'a ..biz artık sokaklarda el ele yürüorus nill2..çook keyifli:teytey:
Merhaba kızlar, hasta olanlara bol şifalar dilerim.

incicim, allah sabır versin güzelim sana.Daha yeni gitmemişler miydi yaaa onlar:))))

güle güle kirlen emelcim:))

egede ik başlarda elini bırakmaya çok korkuyordu.Bu bir haftada iyice korkusunu attı.Artık kendisi bırakıp gezmeye çalışıyor. Bazende bizim parmağımızı tutup peşinden bizide sürükleyerek evi turluyor.

Ben süt içiriyorum canım.Bazı sabahlar süt veriyrum kahvaltısında.Birşey olmadı çok şükür şimdiye kadar.
Maşallah şahapa denizcim.Canı iterse bizimkide çak yapıyor, burnun nerde deyinde burnunu gösteriyor.Çirkin çocuk deyince burnunu çekmeye başlayıp çirkin oluyor güya:)))

Gülcecim egede bugünlerde birşey yemiyor.Her yaptığımdan 2 kaşık alıyr bırakıyor.

Ege uyandı, ben çıkıyorum kıızlar görüşürüz tekrar:)))Öpüyorum sizi ve melekleri.

ben de süt içirmek istiorummmlaelaelaelaelae
emel kıs 15 günde orman olunmazkaydirigubbakcemile:roflol:

selam kıslar nasılsınız...
sütü ben de veriyorum hiç bişey yapmadı çok da severek içiyor ama
şeker atmadan verirsem daha bi çok seviyo...
su biberonunda dorduruyorum o dönüp dolanıp bitiriyo 150 cc sütü...
yemek arası gibi oluyo...

iyi akşamlar hanımlar. geçmişe bakamadım. Hasta bebeiş ve annelere geçmiş olsun...

slm kızlar ben sabah kahvaltısını sütle hazırlıyorum gece muhallebisini de ama biberoa koyunca içmiyo daha bal vermedim var mı veren.....
ayyyyyy umarım iyisinizdir hasta olan anneler bebişler hemen iyileşsin....
sagol kızlar bu bebek kız galiba içime öyle doguyo metin tay tay duruyo hafif gidiyo ama farkına varınca korkup emekliyo bu cocuk cok tırsak yaaaa kesin kardesinden cok dayak yer:)

Merhaba kızlar, nasılsınız_?Hepinize iyi akşamlar.Egeyi uyuttum, bir bakayım size dedim:)))

selam kıslar nasılsınız...
sütü ben de veriyorum hiç bişey yapmadı çok da severek içiyor ama
şeker atmadan verirsem daha bi çok seviyo...
su biberonunda dorduruyorum o dönüp dolanıp bitiriyo 150 cc sütü...
yemek arası gibi oluyo...
Şeker koymazsam egede çok seviyor.Şekerli sevmiyor.Annesine çekmiş paşa:))))))

slm kızlar ben sabah kahvaltısını sütle hazırlıyorum gece muhallebisini de ama biberoa koyunca içmiyo daha bal vermedim var mı veren.....
ayyyyyy umarım iyisinizdir hasta olan anneler bebişler hemen iyileşsin....
sagol kızlar bu bebek kız galiba içime öyle doguyo metin tay tay duruyo hafif gidiyo ama farkına varınca korkup emekliyo bu cocuk cok tırsak yaaaa kesin kardesinden cok dayak yer:)
Arada çay kaşığının ucuyla veriyorum ben balı canım.Şimdilik sorun yok.Çok sık yada çok fazla değil ama az aza aralarda veriyorum.Bal cennetinde olupta vermemk çocuğa yazık:))))))

Duygu nasıl oldu canım yaa.Bir şey oldu mu_? Ben bilmiyorum ne yapılır.Egehanda birgün kolonyadan içmiş.Ama çok fazla değil.Annemin gözü önünde birdenbire su diye dikmiş.Allaha şükür birşey olmadı.1-2 damla içtiği için.

kızlar nil bebe yağı içti bayaa ,netten bişi bulamadım,ne olur??acil cevap ne olur??

1.ne olur:sonucu ne olur,
2.ise:lütfen anlamında:))
bonyodan soona yağladım,eline verdim ki altını bezleyebileyim ama hanımın favori diş kaşıma aracı kapağı açmış,ağzına akmış,ben de hemen bezi takayım die bakmamışım kafayı kaldırdım oluk oluk akıo:oklava:
meralcim senin sıpada yapmış yapacağını haa:oklava:

Back
X