2009 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

slm arkadaslar kaka lekesının cıkartmanın en guzel yonte mı makınaya atmadan once sabunlu suyla cıteleyıp sonra omolu kaynar suda bıraz bekletıp makınaya atın pırıl pırıl oluyor. bıraz zahmetlı ama ıse yarayan tek sey bu yontem

hoşgeldin canım geçmiş olsun

nestlecim gecmis olsun cnm umarim ameliyata gerek kalmadan iyilesir

sevilay cnm sanada gecmis olsun sendedemi basladi yaa bilek agrisi ? aman dikkat edin kizlar kendinize

bizde bugün doktordaydik teyzeleri kontrolede... oglusum 4.450 gr 58 cm olmus
bel cikikligi icin bizi ortopedi doktoruna gönderdi umarim bi sorun cikmaz
4 hafta sonra ilk asimiz yapilcakmis CADIARZU
bizim evdeki tarti bozuk doguma ben 75 kiloyla gittim dogumdan dört gün sonra doktorda tartildim cocuk doktorunda :roflol: 66 kiloydum bugün gene tartildim 63 kilo olmusum ...... 51 kiloya gelmeye daha cok varrrr bundan sonra cikolata falan yemicemmmmmmmmmmm :1rolleyes:

sekerkiz cnm cok sevindim herseyin yolunda olduguna gözün aydin cnm dinlen artik bol bol inan en güzel haftalarindasin a.s

Selam kızlar ben geldim bugün biraz yoğun biraz karışık birgün
Sabah amcamın oğlunun vefat ettiğini öğrendim kalp kirizi ne yazıkki 53 yaşında babamda aynı yaştaydı hayatını kaybettiğinde çok yakın değildik belki ama yinede üzüldüm ağlasam rahatlıyıcam gibi geliyor Amcama mı yoksa babamamı ağlamak istediğimi bilmiyorum anne olunca daha da değerli oluyor anneler babalar özleniyor ama sütüm etkilenmesin diye kasıp kendimi işe verdim Giysilerini yıkıyorum Derin'in evi toparlayıp toz alıyorum pcyi açayım dedim biraz arkadaşlarıma dökeyim içimi sizinde canınızı sıktım
ÇıĞDEM çok tatlısın ya bu can sıkıntısında senin mesajlarını okuyunca gülümsedim çok alemsin sağ tabii ki canım sütünü ben dr.a giderken falan sağıyorum yanıma alıp rahat ediyorum .Ama deterjan konusuna gelince kendi deterjanını kullanma canım ya yada arkasından deterjansız bir yıkama daha yaptır .
SSASLAN daha önce de yazmıştım sen bizim herşeyimizsin Çamaşırları normal deterjanla yıkadım bende sonra da bebek deterjanıyla giyerek eskimeyecekler nasılsa yıkarken eskisinler :))

Özlemcim cnm basiniz saolsun cok üzüldüm Allah geride kalanlara saglik uzun ömür versin cnm
cok yorma kendini cnm aksamda bebegi emzirdikten sonra git sicak bi dus al yanina kakao yada cay yap git uyu .... dinlen biraz uyku iyi geliyor böyle zamanlarda mirmirmirmir

kizlar söylemeyi unuttum biz doktorumuza haziran ayinda tatile gitmek istedigimizi söyledik doktorumuzda 6 ay daha bekleyin sonra gidin ondan önce gidilmesi riskli olur dedi
anneme yazdim msnden gelemicegimi oda kendini hazirlamisti gelicez diye herkez bekliyordu ....tamam kizim yazmis
en cok aslinda dedemler icin gitmek istiyordum ben ins. torunlarini görmek nasip olur onlara ,asil onlar icin üzüldümmm cok bekliyorlardi rabbim onlara ve herkeze uzun ömür versin 90 a merdiven dayadilar massallahhhhh :Saruboceq:

Son düzenleyen: Moderatör:
kizlar iki sorum var birincisi isal asisi yaptiran bilgisi olan varmi??
ikinciside benim doktorum asi hakkinda bisey söylemedi ikinci aydan sonrami baslaniyor asiyor ???
Tuanda birinci ayinda bile yapildi diye biliyorum ben ....

bebek bezinde biz bir hafta önce 2. numaraya gectik arada sirada oda cisini sizdiriyor simdi 3 emi gecmeliyiz ? sibelcim senin dedigin gibi keske ara numaralarida olsa bezlerin
bizimki simdi 6 kiloya kadar ama simdiden kücük geliyor .....( bebis 4450 gr bu arada kizlar)

bide annem aksam cam acalim yazmis :bbo: kesin tavir yapicak (((

canan adasim görünmüyor ortalarda ?????

Sağol Canan cım amin inşallah senin mesajını okurken elimdeydi çayım biraz daha iyiyim .
Canım aşıları sormuşsun hastanede hepatit b 1.ayında hepatit b aşısı yapılıyor .2.ayda 5'li karma ve pnömokok ve rota ( yani ishal aşısı ) 3.ay = bcg aşısı 4.ay= 5'li karma ve pnömokok ve rota 5.ay = boş 6.ay:=4.ayın aynı ama onda çocuk felçi de var

Diğer canan kim ben tanımıyorum
Birde lütfen artık tickerini değiştir o bile yazıyor bak tebrikler bebeğiniz oldu diye :)))

kızlar bugün canım çok sıkkın bugün oğlum çok ğaladı bende nerdeyse ağlıcaktım moralim hala çok bozuk
sabah kalktık sobayı yaktım bir tüttü bir tüttü sormayın bebeği yan odaya aldım ama nasıl feryat figan ağlıyor bir yandan sobayla bir yandan bebekle uğraşmaya çalıştım
sonra 3 gündür yıkamıyordum çok huzursuzdu yıkayım dedim belki sakinleşir ilk defa yanlız yıkamaya kalkıştım soba tam yanmadı suda biraz ılık olmuş bebeğim çok üşüdü giydirirken eli ayağı bumbuzdu bide mordu
sonra tam giydirdim emzirmeye başladım çat kapı
bide bizim ev dubleks haydi bebeği memeden bırak alt kata kapıya koş tabi gene feryat figan
misafir gelmiş bebek görmeye
neyse emziğini yıkayım dedim koltuğa yatırcaktım kadın dedi ver ben tutayım verdim
emziği yıkadım bebeği alıyordum
kadının bilezikleri bebeğimin kafasına battı alırken
allahım kasıldı kaldı nasıl canı yandıysa ağlıyo ama sesi çıkmıyor
içim cız etti hala ediyor
neyse aldım emzirdim uyuttum şimdi uyuyor ama
sürekli aklıma o anlar geliyor
nasıl kötü bir gündü yarappim
içim acıyo hala düşünmemeye çalışşamda aklıma geliyor
kendime çok kızıyorum çokkkkkkkkkkkkkkkk

evet biliyorum o ilacı doğum yaptığım hastane taburcu olurken bana süt ilacı diye vermişti bitene kadar kullandım ama almak hiç aklıma gelmedi sağol canım

iyiakşamlar hanımlar iki gündür giremedim baya yazmışsınız oku oku bitmedi bee cumartesi akşamı bebek görmeye gittik kzımla bir çok büyüdükya :)) gittik ama gittiğimede biraz pişman oldum çok kalabalıktı ve herkes kızımı kucağına almak istedi almaları bişey değilde doğum yapan kadın kzımı öptü hemde ağzından sinir oldum ufacık çocuk nasıl öpersin ben onunkini kucağıma bile almadım inşşallah hasta olmaz sofra filan hazırladılar ver bana bebeği sen rahat et diyor verirmiyim dedim içimden sana çocuğu allahtan taşıma koltuğunu götürmüşüm içine yatırdım çok dengesiz insanlar varya

bebek detercanlarından bahsetmişsiniz ben makinaya atmıyorum kıyafetlerini elimde beyaz sabunla yıkıyorum her banyodan sonra üstündekileri yıkıyorum birikmemişte oluyor leke sorunu yaşamadık şimdiye kadar ama biraz daha büyüsün atıcam makinaya normal deterjanla iki defa durulanınca bişey olucağını sanmıyorum

birde kızlar aranızad cihicconun baston bebekarabasını kullannan varmı bana kolay katlanan çok ağar olmayan bir araba lazım pierre cardininin enigma modeli var çif yönlü kullanılabiliyor hafif ama katlı hali nasıl bilmiyorum çokmu büyük acaba kullanan varsa söyleyebilirmi

aaaa ne kadar dengesiz insanlar varya..hiç çocuk agızdan öpülürmü...yanağından bile öpülmez şun...ben ne kendim öpüyorum yanağından ne babası çok dayanamayıp arada nadirde olsa küçücük öpüyoruz belki genelde bacagından kafasından öpüyoruz...valla kimseyede öptürüyorum isteyen darılsın isteyen kızsın...şuan çok küçükler kış ayı soguk algınlığı grip nezle zehirli ishal v.s salgın var...hemde bebekler 6 ay öpülmemeli yanakları alerji oluyor kızarıyor ve agızlarından su akıyor...neyse cok uzattım...öpmeye klkan olursa öptürme bidaha canım..saglıkla kal..kuzucugu kokla benim için :))

ayyy canım gerçekten günün kötü gecmiş ....sen anlatırken benim bile içim gitti ki .sen annesisin duygularını cok iyi anlıyorum...agladıklarında hele o minik gözlerinden o yaslar geldiğinde içim gidiyor...melek bunlar melekkkkk

evet canım bizde öpmüyoruz başından ellerinden öpüyoruz kızdığımda ozaten biz kıyamayıp öpmezken böyle şeyler olmasıklava:biranda oldu kucağındaydı öyle bişey yapıcağı aklıma bile gelmezdi sonuçta kendiside yeni doğum yapmış onunküçük bebeği var hemen aldım kucağından zaten bir daha böyle bişeye asla izin vermem

canım benim basın sağolsun allah ailesine yakınlarına sabır ve uzun ömürler versin...
asılar hakkında 1-2 sorum oluck
benim ilk hastanede hepatit b oldu
1, ay hepatit b oldu
2,ay yani 2 nisanda gideceğiz verem-karma-ve zature olucak...saglık ocaklarıda yapıyormus ücretsiz isterseniz oraya yaptırabilirsiniz dedi...
ama doktor dedi zatureyide yapmak isterler 3 ü cok agır gelir dedi zatureyi 1 hafta sonra yaptırın dedi...pnömokok ve rota bunları söylemedi....
bu arada rotayı bazıları yaptırmıyor tam tesir etmiyormus ...tekrar ishal olunabiliyormus..arkadasımın kardesi dr o söylemiş...hani yapılırsa zararı yok ama yararıda olmayabiliyormus
ben yinede yaptırcam ama ne olur ne olmaz her asısı tam olsun
dısardan alınıyormus 150 tl imiş sanırım ..agıza damlatıyormus dr...

saglıkla kalın kuzucuklara iyi bakın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…