2009 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Canım benim bende senin gibi düşünüyorum her mamada da oğluma söyleniyorum valla. Sen yeme bebkler açlıktan ölsün diye. Ben diyarbnakırda yaşıyorum görev nedeniyle. Buradaki çocuklar muzu meyveyi neredeyse çok az buluyorlar mama benim oğlum yemiyor. İnanın bana denemedik mama ve çorba çeşitleri kalmadı ama direniyor yememek için 7500 gr da takıldı kaldı 4 aydır valla.

selam kızlar
ibşa geçmiş olsun canım
selma hayırlı olsun eviniz özletme kendini işten kaçıp bak arada
sevgi bende sabahları yanıma alıyorum odasından arda yı çok korkuyorum düşücek diye yastıkları koyuyorum diğer tarafa birazda olsa engelliyo zaten uyanınca direk göğüslere saldırıyokaydirigubbakcemile uyanıyorum ama allah korusun hergün bi daha almıycam diyorum ama uyku tatlı geliyo sonuçlarınız içinde çok sevindim

bizde bugün dr kontrölüne gittik 9800 71,5 cm olmuş maşallah iyi almış çok kusuyo dedim kilo aldığı sürece bişey vermiyorum yoksa reflü ilaçlarına başlardık dedi.artık menümüze etlerde eklendi. çorba içinde kendi yaptığım çorbadan veriyorum dedim artık,tuz ekleme hiç bi sakıncası yok dedi. kahvaltıda anlaşamıyoruz sütünü sağıpta yap diyo ıhlamurla yapıyorum dedimde karıştırma onu dedi sütlede zor oluyo nası olsa emiyo sonra dedim o zaman pastörize sütle yarı sulandırarak yap dedi iyi oldu.grip aşısını sordum öneririm dedi iki doz yarım yarım yapıyoruz dedi bilmiyorum karasız kaldım

Canancığım tek kelime ile HARİKASIN. alkisalkisalkis Bayuıldım sana ya maşallah bizim muthaklarda da bunların tam tersi. Okurken kayganamı hatırlattın bana o da senin gibi ama eşime hep sorarlar ablan mı diye ama gerçekten ilk tanışmamızda bende öyle zannetttim.

anneme bıraktım ömer yusufu bende temizlik yapmaya çalışıyorum.baktım ama sevgiciğimden başka kimse uğramamış yine.
evet ya çocukla iş yapmak bir mesele

valla ben saldım çayıra mevalam kayıra kızlar zaten canımı sıkan okadar şey varki
temizlik yapmak hiç canım istemiyor günlük işleri yapıp bütün gün kardelenle uğraşıyorum

BEBEĞıNıZ GıTTıKÇE DAHA BıLıNÇLı HALE GELıYOR

Bebeğinizin sosyal çevresi genişledikçe, bebeğiniz başka insanların farkına varıp onları daha iyi anladıkça, çeşitli kaygılar geliştirir. Bu, bebek gelişiminin normal ve sağlıklı bir aşamasıdır; ama anne babalar için eziyetli olabilir. Altıncı aydan sonra yabancı korkusu kendini iyiden iyiye hissettirmeye başlar. Altıncı aya kadar son derece girişken ve kendinden emin olan bebeğiniz bir gecede ürkek ve kucağınızdan inmeyen bir çocuk haline gelebilir. Ama dünyasını daha fazla tanıyan her bebek bu aşamadan geçer. Bu dönemde gerçekten çok sabırlı olmanız gerekir. Yeni durumlara ve kişilere alışabilmesi için bebeğinizi cesaretlendirin ve ona zaman tanıyın. Bebeğiniz akraba ya da arkadaşlarınız gibi daha önce birkaç kez karşılaştığı kişilere karşı bile ürkek davranabilir hatta bu kişileri gördüğünde ağlayabilir. Şu anda bebeğiniz onlarla her karşılaştığında onları ve dünyasındaki yerlerini yeniden değerlendirme ihtiyacı hissediyor. Misafirlerinizi bebeğinizin yabancılara karşı hassasiyeti konusunda uyarmanız yararlı olabilir. Böylece kapıdan girer girmez üstüne atlayıp onu öpücüklere boğmak yerine bebeğinizin, kendinden emin ve rahat hissettiğinde kendi isteğiyle yaklaşmasını bekleyebilirler.

AYRILIK SIRASINDA YAŞANAN SORUNLAR

Bebeğiniz altı aylık olduğunda yabancılara karşı gösterdiği sıkılganlığın yanı sıra bir de sizden ayrılmak istemeyebilir. Bu dönemde her fırsatta size yapışır ve odadan ayrıldığınızda gözyaşlarına boğulabilir. Bu, bebeğinizin kişiliğinin yeni ortaya çıkan kalıcı bir özelliği değildir; sizden ayrı kalmaktan korkmaya başlamasının nedeni dünyada oynadığı rolün büyümesiyle ilgilidir. Siz onun güven kaynağı, gerçekten güvenebileceği tek şeysiniz; cesaret etmesi ve araştırması için ona güven veriyorsunuz. Sizi göremediğinde geri dönüp dönmeyeceğinizi bilmiyor ve kendini kaybolmuş gibi hissediyor. Onun tek korunağı sürekli yanında olup onu bırakmamanız! Olan bitene onun gözünden bakmaya çalışın. Böylece sizin için zor ve sinir bozucu olan bu dönemi daha kolay atlatabilirsiniz. Ayrılık kaygısının yoğun olduğu dönemde bebeğinizden ayrılmanız gerekirse gitmeden önce bu konuda ona güven vererek konuşun. Söylediğiniz her şeyi anlamayacaktır, ama sizin sakin ve emin tavrınız onu da etkileyecektir. Ayrıca, bebeğinizi yabancı korkusunu attığından emin olana kadar her fırsatta yakından tanıdığı kişilere bırakın.

BEBEĞINIZI EĞLENDIRMEK EĞLENCE VE OYUN

Yedi aylık olan bebeğinizin uyarılmaya çok ihtiyacı vardır. ış eğlenceye geldiğinde bebeğiniz çabucak mutlu olur. Her yeni nesne ve oyun onun için bir öğrenme fırsatıdır; bebeğiniz öğrenmeye çok meraklıdır. Bebeğiniz oturarak ya da gerekirse yastıklardan destek alarak elleriyle nesnelere ulaşmaya ve onlarla oynamaya çalışır. Bu, küçük kaşifiniz için sonsuz sayıda yeni fırsat demektir. Bu aşamada karmaşık bebek oyuncakları için büyük paralar harcamayın. Bebeğiniz bu yaşta yemek kapları, tahta kaşıklar, plastik bardaklar gibi basit nesnelerle ve bunlara benzer güvenli ev gereçleriyle oynamaktan da aynı zevki alır. Onu birkaç küçük eşyayla birlikte bir battaniyenin üzerine oturtun; önüne çok fazla şey koyarsanız hangisini seçeceğini şaşırır ve ilgisini tamamıyla kaybeder. Nesneler birbirine vurulduğunda ne olduğunu ya da ağzınıza plastik bir bardak koyup konuştuğunuzda sesinizin ne kadar komik çıktığını ona gösterin. O da hemen sizi taklit etmeye çalışacaktır. Hayal gücünüzü kullanarak her durumu eğlenceli bir öğrenme deneyimine dönüştürebilirsiniz. Banyoda suyla oynamasına izin verin, bez değiştirme işini "ce" oyununa dönüştürün ya da üzerindeki şekilleri ve farklı dokusunu incelemesi için eline temiz bir bez verin, karnını doyurduktan sonra oynaması için bir kaşık ve boş bir kase verin. Ama bebeğinizi bir eşya ya da oyuncakla yalnız bırakmayın. Böylece bebeğiniz hem güvende olur hem de sizinle etkileşimde bulunup deneyimlerini sizinle paylaşarak oyundan çok daha fazla zevk alır.

ya nazar değilde sıkılıyorum ya ne bileyim depresyona girdim galiba konuşmaya bile halim yok yarın ömer yusufa bayramlık birşeyler bakıcaz onu bile gözümde o kadar büyütüyorum ki ay nasıl olcak taksiyle mi gitsek babamdan arabayımı istesek.
dert tasa desen tonla.

Son düzenleme:
asiyecim bizde kaynana olcaz ama hiç mi iyi kaynana yoktur bilmem ne kadar stres yapsan ne desen haklısın valla al benden de o kadar

oğluşum dün sünnet oldu teyzeleri maşallah çok eziyet de etmedi inşallah bundan sonra da etmez ama gelgelelim gördükçe benim yüreğim dayanmıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…