2009 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

slm bayanlar aranıza yeni katıldım sayılır bende 2009 şubat annesiyim benimde şekermi şeker bir oğluşum war allah hepimizinki sağlıklı bi ömür nasip etsin inş.......

hulyacım cok uzulum cnm gecmıs olsun bnm kızın tahlıllerınde de aynı sorun cıkıo ama bısı yapmadılar smdılık dıgerlerınden sıra gelcekmı bakalım ona
beyus hosgeldın cnm allah uzun omur versın bebısıne
bızde salı carsamba fılm ıcın gıdıcz gene ızmıre ve bu sefer ılac verılıp ole cekılcek fılm gene delık desık edıcekler yavrumu
sunu cok ıyı anladım allah evlat acısıyla terbıye etmesın kımseyı ne zor bişey

evet cidden güzel yer hele o sahili cafeleriii off off her aksam orda bulusurduk arkadaslarimla :))
selmaaaa ya cok uzak oturuyon be gülümm :sinifsinif:

cigdem hayatim iyi haberleirnizi bekliyoruz kiyamam ben onlara iyilessinler biran önce ins. hepsi

Hulyacıgım g ecmıs

olsun efecıge...erdemde gecen hafta oyleydı sukur daha ıyız..
Canancıgım sende gerı sayıma basladın artık ...sayılı gum carcabuk gecer..

selma kaç kilo olduğumu bilmiyorum tartı yok evde ama 70 üstüyüm kesin :kedi:
hülya kız bende senin gibi olsam takmam kiloyu :umursamaz:

hülyacım efeyle sana çok geçmiş olsun allah şifa versin arda 2 gün önce 3 gün süren ateşi oldu çok bitkindi geçti neden olduğunu hala çözemedik ama çok kötü 3 gün geçirdim en kısa sürede atlatırsınız inşallah
çiğdem dideye de çok geçmiş olsun güzel haberler alırsınız inşallah
sevgi ben yaza girerken değişiklik planlıyorum şöyle 6 7 kilo verip saçlarımıda şuan boyamıyorum bi gölge yaptım mı süper bende 66 kiloyum boyum 1 .72 kilolu durmuyorum ama büyük gösteriyo sanki beni ondan vermek istiyorum

cnm neden boya yapmiyorsun benimde doktorum ve ebem yatirma demisti ama formdan cok duydum yaptiran var ben en so persembe boyadim mavi siyah boyanin icine birazdaha mavi kattim
cok mavi olcak sacim diye korkudan 20 dk durup yikadim dün tekrar yatim aynisini 30 dk bekledim
bu aksamda mavi boyamla sacimi taricam bakaim nasil olcakk

canan kendini palyaço zannediyon heralde kötükedihüso
gecen de kırmızı boyamıştın saçını kötükedihüso
sana siyah yakışıyii :kedi:

iyi akşamlar kızlar.hepinize tekrar teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. şükür bugün daha iyi efe,hala bitkin huzurusz ama en azından ateşi düştü.şimdide antibiotikten dolayı ishal başladı,tam bezini bağlıyorum cıırttt bi ses hadi tekrar.aman olsun yeterki iyileşsinde.
bu arada bende kadir tuğcuya msj atmıştım bu geçmeyen ateşle ilgili ve kan değerlerini yazıp,şöyle bi cevap vermiş:

WBC değerinin bu kadar düşük olması, çocuğunuzda virütik bir enfeksiyon olduğüunu gösterir. Muhtemelen 6. hastalık olup, ateşin düşmesi ile ortaya bir döküntünün çıkması ile kendini gösterir. Bir tedavisi veya önemi yoktur.Anemi durumu da YOK, bebeklerde HGB erişkinlerden düşüktür... Sadece ateşden rahatsız olduğunda ateş düşürücü ilaç verin.

bu 6.hastalığı duymuştum ama araştırmamıştım hiç bakın böyle bişeymiş

Virüslerle bulaşan döküntülü bir hastalıktır. 6 ay-3 yaş arası çocuklarda görülür.

9-10 günlük bir kuluçka döneminin ardından ateş başlar. Ateşli dönem 3-4 gün sürer. Bu dönemde ateş dışında bir bulgu görülmez.

Ateşin düşmesi ani olur, bu sırada bazen göz kapaklarında hafif bir şişmeyle birlikte döküntü başlar. Döküntü daha çok gövdededir. Birkaç saat içinde solma başlar, 2-3 günde tümüyle kaybolur.

6.hastalıkta çocuğun bakımı:

* Gerekirse yatak istirahati,
* Sulu ve yumuşak gıdalarla beslenme,
* Ateş kontrolü:ılk seçilecek ilaç, çocuğun kilosuna göre parasetamoldür (calpol, termalgine, tylol, tamol vb)
* Yeterli sıvı verilmesi: ıştah azalmasına bağlı olarak su kaybı olabilir. Bunu önlemek için,çocuk olabildiğince sıvı ağırlıklı hafif gıdalarla beslenmelidir. Acılı, baharatlı yiyecekler ve karbonatlı içeceklerden kaçınılmalıdır. Çocuğu, ağrı kesici sonrasında ağrıları azaldıktan sonra beslemek daha kolaydır.
* 6. Hastalığın aşısı henüz yoktur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…