iyigeceler evet kızlar kış geliyor bugün anladım hava öyle rüzgarlıki
ve yağmur yağıyor masraflar artıcak şimdi azmış gibi sanki
olsun sağlığımız yerinde olsun diyorum ama düşünmedende olmuyor
eşim fark ettirmesede baya sıkılıyor bu akşam moreli çok bozuktu
nedenini sormadım pek anlatmayıda sevmez zaten deliliğe vurdu
konuyu değiştirdi bende sıkılıyorum çok ev çocuk derken zaman geçiyor
işe başlasaydım destek olurdum biraz gerçi annemde rahatsız iş başı yapsam
nasıl bakıcak kardelene şimdi bile bazen bırakıyorum zor ilgileniyor
durmuyor artık kıpır kıpır offf içim sıkıldı gece gece
selam kızlarr.
aylincim çok sağol bilgile riçin,şimdi bende yolladım form bakalım daha önce duymamıştım bu merkezi ben.cvp gelmezse bile gidip kendim bi bakarım ilgimi çekti.
hayatım ben önümüzdeki çarşamba erenköydeki merkezde deneme dersine gireceğim..haftalık 45 dk 1 gün gidiyorsun..15 dakika müzikli çalışma sonra aktivite+oyun vs..eğitmenler eşliğinde tabi..onunda dışında kendinde haftanın bazı günleri gidip oyun gruplarına girebiliyorsun..eğitmensiz...fiyat tel.de vermiyorlar...gidince öğreneceğim artık...valla sosyalleşmesi lazım çocukların..adamlar 3 yaşına kadar ne yaptınız yaptınız diyor...benimki bu aralar ona arkamı dönmemi bile istemiyor..bnöyle yapışık kardeş gibi olmaz tabi...inşallah fiyatı da makuldur da en azından yaşıtlarıyla şimdiden kaliteli zaman geçirmeye başlar....bu arada level ı 10. aydan sonra değişiyormuş...o zaman sanat aktiviteleri filan giriyormuş işin içine...
kızlar şu anda kanal türkte biz anneyiz diye bir program var bebek ve çocuklar için dr çok güzel şeyler anlatıyor izlemek isteyenlere yada netten daha sonra izleyebilirsinizmesela dr diyorki bu bilgiye çok şaşırdım mesela kafamıza göre bebeklerin ateşi 38 dereceye çıkmadığı sürece ateş düşürücü şurup vermemek gerekiyormuş sebebi ise37 yada 37 buçuk gibi ateşlenmelerdeiçirdiğimizde vücudun ateşe karşı savaşma direnci düşüyormuş ve belli bir süreden sonra vücut 37 derecelik ateşte bile havale geçirebilecek duruma geliyormuşyani vücudun ateşe karşı direncini düşürüyormuşuz onlara en ufak bir ateşlaenmede ateş düşürücü şurup verdiğimizde birde havale sad4ece ateş le birlikte çırpınma yada kasılma şeklinde olmuyormuş çocuğun ateşi 38 yada 39 dereceye vardığında hiç hareketsiz bir şekilde çocuk tek bir noktaya sabit bakmaya başladıysa uzun süreli hemen alıp ya ılık duş aldırmak gerekiyormuş ama kesinlikle soğuk duş değil soğuk duş çok zararlıymış çocuğu şoka sokabiliyormuş yada büyük bir çarşafı hemen çeşmede ıslatıp çocuğu çıplak bir vaziyette bu çarşafa sarmak gerekiyormuş
Diğer önmeli bir bilgide şunu söyledi bebeklere asla 3 yaşına kadar asprin verilmemesi gerekiyormuş sanırım reyn sendromu gibi bişey söyledi dr yani beyin hasarı demekmiş bebeklerde beyin hasarına sebep oluyormuş şu an hala izliyorum yeni bişeyler söylerse eğer dr yine yazarım kızlar bu bilgilerin bir kısmını ben bilmiyordum açıkcası çok faydası oldu bana tesadüf kanalları gezerken buldum bu programıda..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?