2009 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın kızlar bugün çok işim var ama sabahtan beri uyuşuk uyuşuk dolaşıyorum.
2 makina çamaşır var katlanacak ve yarısda ütü
annemde bugün oturmaya gel dedi halamları çağıracakmış:) inş işleri bitrebilirim öğlene kadar.
bu arada burda çok güneş var tam gezmelik hava dün akşam çok yağmur yağdı hemde fırtına vardı.sabah havayı görünce çok şaşırdım.

asiye kolay gelsin canım bna iş deme benim işimde hiç bitmiyor valla sonunda alt katımdaki kadında ne sabır varmış diyorum bazen her gün süpürge çalışıyo çamaşır makinası artık her gün çalışmaktan yakında bozulacak ama gene evi topluyom akşama aynı.önceden yengeme gittiğimde annneme derdimi ne zaman gitsem vei dağınık annemde derdiki çoçukla böle oluyor .şimdi çoçuk olduktan sonra kadına hak verdim valla çok zormuş çoçukla

canım bence işe başlama konusunda bir daha düşün. ben başladımda ne oldu. sırf eşime yardım olsun diye çalışıyorum. ama olmuyor. çok özlüyorsun yavunu eşinde bunu anlamıyor. ama ben sonunda patronla konuştum. işten ayrılacam diye. 15 gündaha çalışmam lazım. sonra yavruma kavuşacam çok mutluyum ya:dance:

kızlar dün gece akın hastalandı. acile götürdük. doktor boğazları kızarmış dedi. yavrum ben işe başladığımdan beri her hfta hastalandı. ama 15 gün daha idare etsin sonra kavuşacaz ve ayrılmıycaz.

kızlar şu anda kanal türkte biz anneyiz diye bir program var bebek ve çocuklar için dr çok güzel şeyler anlatıyor izlemek isteyenlere yada netten daha sonra izleyebilirsinizmesela dr diyorki bu bilgiye çok şaşırdım mesela kafamıza göre bebeklerin ateşi 38 dereceye çıkmadığı sürece ateş düşürücü şurup vermemek gerekiyormuş sebebi ise37 yada 37 buçuk gibi ateşlenmelerdeiçirdiğimizde vücudun ateşe karşı savaşma direnci düşüyormuş ve belli bir süreden sonra vücut 37 derecelik ateşte bile havale geçirebilecek duruma geliyormuşyani vücudun ateşe karşı direncini düşürüyormuşuz onlara en ufak bir ateşlaenmede ateş düşürücü şurup verdiğimizde birde havale sad4ece ateş le birlikte çırpınma yada kasılma şeklinde olmuyormuş çocuğun ateşi 38 yada 39 dereceye vardığında hiç hareketsiz bir şekilde çocuk tek bir noktaya sabit bakmaya başladıysa uzun süreli hemen alıp ya ılık duş aldırmak gerekiyormuş ama kesinlikle soğuk duş değil soğuk duş çok zararlıymış çocuğu şoka sokabiliyormuş yada büyük bir çarşafı hemen çeşmede ıslatıp çocuğu çıplak bir vaziyette bu çarşafa sarmak gerekiyormuş
Diğer önmeli bir bilgide şunu söyledi bebeklere asla 3 yaşına kadar asprin verilmemesi gerekiyormuş sanırım reyn sendromu gibi bişey söyledi dr yani beyin hasarı demekmiş bebeklerde beyin hasarına sebep oluyormuş şu an hala izliyorum yeni bişeyler söylerse eğer dr yine yazarım kızlar bu bilgilerin bir kısmını ben bilmiyordum açıkcası çok faydası oldu bana tesadüf kanalları gezerken buldum bu programıda..

evet canım bende izledim...yalnız aspirin beyin hasarı değil karaciğer yetmezliğine neden oluyor dedi..valla bu programlar çok faydalı..saat 11.30 da kanal 1 de anneyiz biz var sonra 13.30 da da kanalturk te ben bir anneyim var...bu arada doktor çok sık hastalanan çocuklarda immünolojik yetmezlik ve alerjik sendromlar araştırılmalı dedi...

şu anda da aynı programada yine akapunktur5la kilolardan kurtulma ile ilgili dr çıkıyormuş durun bakiim birde onu seyredeyim bize uyan haberler söylerse yazarım kızlar

canım netten bir tekrar izle istersen ben ben beyin hasarı olarak anladım ama belkide yanlış anlamışımdır ikrayla ilgilencem diyee ama her neyse karaciğer yada beyin ne farkederki sonuçta bebeklere 3 yaşına kadar zararlıymış önemli olan bir şekilde vücudun herhangi bir yerine zarar vermesi ve bizim asprini kullanmamamız gerektiği bence..

Yaa bu eşleri anlamak mumkun degıl..benımde eşim bi garip sorsak ona oda bana garip der...hani şu mars venus olayı galıba...hayat herkes ıcın zor gecım derdı hepımızde memur ol tuccar ol ne olursan ol elde ettıgın şeyleri korumak gunden gune dahada zorlasıyor..dolayısıyla calısan kişilerde stress ınanılmaz onlarda bunu cevresıne yansıtabılıyorlar ya kabalıkla yada ıce donuklukle bende deli gibi aşık olup evlendıgım adamı bazen anlamkta gucluk cekıyorum...sankı oan evde yokum yanında yokum sohbet etmek ıstıyorum o gun ıcerısınde dogru duzgun takıp edemedıgı ıçn haberlerın derdınde tartısma programlarının derdınde ermenıstan protokolu,kurt acılım...ok bende ılgılenıyorum ulkemde olan her gelısmeyle ama o sesızce dınlemek ıstıyor ne zaman bıse sorsam yada bıse anlatmak ıstesem hayatım bı dakıka cok onemlı kacırmak ıstemıyorum dıyor sonrası nemı oluyor programı ızlerken uyumus oluyor...sabah kahvaltıdada ben erdemle ılgılenmek zorunda oluyorum kostura kostura bı kocama kahvaltı hazırlıyorum bı ogluma eşim kahvaltısını yaparken ben erdemı yedırıyorum dolayısıyla konsantre olupta yıne sohbet edemıyoruz cunkı işe gıtmesı gerekıyor..vs.vs...bu boyle devam edıp gıdyor gec saate kadar oturamadıgımız ıcın gece bıze yetmıyor gun içindede herkes kendı işinde bebkten dolayı tatılde yapamadık boguluyorummmm eşimi ozledim romantık anları ozledım kosturmadan bıseler yapmayı ozledım ama artık yasam degıstı eskıden aklımdan işim cıkmazdı sımdı buna bıde oglum eklendı yuzdeyuz boşkafa ile dinleb-nme luksu bıttı bu yuzdende eşime kıl olmaya basladım..yemege gıtsek ben yemgımı keyıfleyıyemıyorum erdem leılgılenıyorum eger ona yuk bınerse soylemıstım sana evımızde olsakydık bakısı atıyor..bişe soylemesede bana bunu hıssettıryor

kızlar ben de akupunkturla zayıflamaya karar verdim ve cumartesi günü için ilk randevumu aldım..olmayacak böyle diyetisyenle..iyisimi hem iştah kapansın hem diyet başlasın...bakalım bir 10 seans almayı düşünüyorum...10 seansta bana 10 kg verdirirse valla zil takıp oynayacağım...kalan 10 kg yı da daha motivasyonlu veririm bari...off ya 20 kg ne demek biliyor musunuz? 1 damacana su kadar yağ atmam lazım vücuttan..((((((((

kızlar bu domuz aşısı olayını ne yapcaz...ben netten tv dan takip etmeye çalışıyorum ama eğer kaçırırsam ne yapmamız gerektiğini burda paylaşırmısınız ya da özelime msg atarmısınız..

çok korkuyorum bu hastalıktan herkes gibi tabi..bi de bebek oluncalay daha tedirgin oluyorum...

ilk önce 6 aylığa kadar diyolar..

oofff bir an önce yapsalar da bi rahatlasam..şöölee ailece aşılansak..

hayatım aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum valla...sadece bebeği dışarı çıkarmamakla -korumakla filan olmuyor ki...babamız kule de çalışıyor..binlerce insanla birlikte...yurtdışına çıkıyor...alışveriş merkezlerine gidiyoruz...sinemalar, hastaneler vs. valla şimdi haberleri izledim...ankarada okul kapanmış..10 kişiye çıkmış vaka sayısı...ben eve tamiflu almıştım bir kutu...bir kutu daha alayım..karaborsa olacak bakın bu ilaç..görürsünüz..sağlık bakanı habire 2010 yılı domuz gribi yılı olacak diyip duruyor...el yıkamakla da çözülmez ki bu iş...valla aldı beni bir telaş...el kadar bebişleri nasıl koruyacağız..aşı önümüzdeki hafta geliyormuş ama bakalım sıra bize gelir mi...önce memurlar, sağlık çalışanları filan aşılanacakmış...yarın bir sağlık ocağına danışmak lazım...aman kızlar...uzaktan merhabalaşın herkesle..ayıbı günahı yok..ana-babanızla bile uzaktan uzağa..öyle öpüşüp koklaşmayın...allah korusun tüm bebekleri ve tabi cümlemizi...

ewet ayl,ncim aynen zaten benim fıtratımda yok öle öpüşmek koklaşmak ama türk toplumu daha sıcaktır ya bu konularda...ama dediğin gibi konu sağlık özellikle de çocuğumuz olunca umrumda değil kırılırlarsa kırılsınlar..
ben de fox u seyrettim daha çok bozuldu moralim...
tek elleri yıkamakla olmuyo ama işte..aldım banyoya protex sabunları koydum..paralara özellikle el sürünce sıkı sıkı yıkıyorum..ama içime sinmiyo..
otobüsler minübüsler ne bilim merdivenler asansör düğmeleri..her şey war işte..

sağlık çalışanlarından hamilelerden memurlardan vs....sıra gelirse biz de olcaz ama bir an önce olalım yaa..

sanırsam sağlık ocaklarına ya da hastanelere isim yazdırmamız gerekiyomuş..en son bildiğim o..

o yüzden dedim en azından burda birbirimize yardımcı olalım..senin dediğin ilaç nedir...ne kadar fiyatı eczanelereden alabiliyomuyuz...

ayincim cnm sen bu azimle 20 kilo degil 30 kilo bile veririsin hayatim

ya su domuz gribi benimde cok canimi SIKTI burda haberlerde cikmaz oldu bende bi doktorumu arayip asiyi soruyum yaptirmak gerekirse artik emzirmeyide birakabilirim bilmiyorum kafam karisti bana emzirdigim icin asi yapilmaz dediler cünki...

bide ayin 30 unda geliyoruz oraya herkez sevicek bebegi ellemeyinde diyememki offff vallaaaa ins. kimseye bulasmaz kokrmayalim cok korktukca daha cok bizi bulur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…