2009 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

rosedann hosgeldin cnm seni tekrar aramizda görmek nekadar güzel ... Allah yavrunu anali babali büyütmek nasip etsin ...
kizlar ben gecmis yazilari pek okuyamiyorum basimi kasicak zamanim olmuyor inanin ...bi yandan ev bi yandan tuan bi yandan bebek bide gelecek ay sinavim var :(((( bitirmem gereken 14 kitap yüzüme bakiyor ..dualarinizi bekliyorum ins. en azindan bir kac dersten gecsem gene pacami kurtarabilirim birazcik ......

canan allah yardımcın olsun senin bende nerelerde girmiyor pek diyordum inşşallah sınavını geçersin canım

sevdalinka sanada merhaba bende yeni üyelerdenim hamileyken takip ediyordum üye olmamıştım kısmet doğum sonrasınaymış:))
+
bende şubat annesi olacaktım ama kızım 38+3'te 31 0cak'ta geldi.3620 kg 49 cm hastana çıkışında 200 grr'a yakın kilo kaybımız olmuştu.34 günlükken gittiğimizde kilosu 4.170 boyuda 53 cm'di hastane çıkışına göre bir ayda 710 gr almıştı ben biraz tedirgin oldum kilosu konusunda ama doktar kilosunun normal olduğunu 600 gr'ın üzerndeki kilo artışlarını normal kabul ettiklerini söyledi.ama annelik işte daha çok alsın istiyorsun aslında yaptığım yanlış biliyorum ama annelik içgüdüsü sanki doymuyormuş gibi geliyor.gerçi bizde ağlama yok ama ben mama versemmi bilemedim.canım sen mamayı biberonlamı veriyorsun? kaydirigubbakcemile2

kızlar selam...dün kırkımız çıktı...çınarımızı ailenin çınarlarına götürdük..1 aylık yumurta topladık..ayrıca benim hamileliğin son günlerinde başlayan ve doğum sonrası şiddeti sürekli artan el bileğimde ağrılar oluyordu..baş parmağımı oynattıkça bilek kemiğim inanılmaz ağrıyor..dün doktora gittim..maalesef annelik hastalığı da denilen "de quervain" e yakalanmışım..çocuk taşımaktan, doyururken yanlış tutmaktan ve bileği zorlamaktan kaynaklanan ızdıraplı bir hastalık...doktor robokop a benzer bileklikler verdi..buz ve jel de uygulayacağım..büyük ihtimalle geçmeyecek dedi..çünkü süte geçer diye hap veremiyor...3 hafta sonra devam ederse fizik tedavi..yine geçmezse ameliyat..ameliyatı da biraz riskliymiş..bileklikleri takınca hiç hareket de edemiyorum..çocuğa nasıl bakıcam şaşırdım valla..aman ellere dikkat kızlar...acısı çok çünkü bu hastalığın ve bebeklerin kilosu arttıkça kendini daha çok gösteriyormuş..önleminizi alın..doğru pozisyonda emzirin çocukları...sürekli kucağınızda gezdirmeyin...ve hafif de olsa ağrılarınız varsa hemen doktora gidin..çünkü çok çabuk ilerliyor...

Son düzenleme:
kızlar selam...dün kırkımız çıktı...çınarımızı ailenin çınarlarına götürdük..1 aylık yumurta topladık..ayrıca benim hamileliğin son günlerinde başlayan ve doğum sonra şiddeti sürekli artan el bileğimde ağrılar oluyordu..baş parmağımı oynattıkça bilek kemiğim inanılmaz ağrıyor..dün doktora gittim..maalesef annelik hastalığı da denilen "de quervain" e yakalanmışım..çocuk taşımaktan, doyururken yanlış tutmaktan ve bileği zorlamaktan kaynaklanan ızdıraplı bir hastalık...doktor robokop a benzer bileklikler verdi..buz ve jel de uygulayacağım..büyük ihtimalle geçmeyecek dedi..çünkü süte geçer diye hap veremiyor...3 hafta sonra devam ederse fizik tedavi..yine geçmezse ameliyat..ameliyatı da biraz riskliymiş..bileklikleri takınca hiç hareket de edemiyorum..çocuğa nasıl bakıcam şaşırdım valla..aman ellere dikkat kızlar...acısı çok çünkü bu hastalığın ve bebeklerin kilosu arttıkça kendini daha çok gösteriyormuş..önleminizi alın..doğru pozisyonda emzirin çocukları...sürekli kucağınızda gezdirmeyin...ve hafif de olsa ağrılarınız varsa hemen doktora gidin..çünkü çok çabuk ilerliyor...

çok geçmiş olsun canım..sıkma canını düzelir inşallah. zıpırlar kucaksızda edemiyorlar ki dün benim ki 1 saat aralıksız kucağımdaydı.belimin ağrısından ölüyom waallaaa

selam kızlar nestle geçmiş olsun, cimcime allah sana kolaylık versin valla zor işin helal olsun ben bi çocuğa zor bakıyorum,
kızlar kalça çıkıklığından bahsetmişsiniz hastanede kontrolden geçti daha sonrada biz özel hastanenin bi doktoruna gittik bi baksın diye genel muayne acaba bakmışmıdır bize hiç bişey demedi yani bi problem yok dedi her yerini inceledi muaynanelerine mi gitmemiz gerekir bi doktor belirleyip bide arda çok kıvranıyo geri doğru beli ortadan ayrılcak diyorum sizdede varmı böyle bişeyler sıkınırken geri doğru veriyo kendini çok korkuyorum bişey olcak diye

selam kızlar nestle geçmiş olsun, cimcime allah sana kolaylık versin valla zor işin helal olsun ben bi çocuğa zor bakıyorum,
kızlar kalça çıkıklığından bahsetmişsiniz hastanede kontrolden geçti daha sonrada biz özel hastanenin bi doktoruna gittik bi baksın diye genel muayne acaba bakmışmıdır bize hiç bişey demedi yani bi problem yok dedi her yerini inceledi muaynanelerine mi gitmemiz gerekir bi doktor belirleyip bide arda çok kıvranıyo geri doğru beli ortadan ayrılcak diyorum sizdede varmı böyle bişeyler sıkınırken geri doğru veriyo kendini çok korkuyorum bişey olcak diye

canım ultrasonu ihmal etme...bir kalça ultrasonu çektir için rahat etsin..bizim yarın hem kalça ultrasonumuz çekilecek hem de işitme testimiz yapılacak...özele gittiğin doktora göster ultrason sonucunu da...

devlet hastanesinde çekiliyo mu bi araştırıyım bu konuyu bir ayımız dolmak üzere geç kalmayalım
bide emzirirken saçını boyatan varmı ben dün boyattım araştırdım bi problem görmedim
off çok soru soruyorum ama sigara içen var mı? ben hamile kalmadan önce içiyodum öğrendim bulantım nedeniyle bıraktım fakat bu aralr yine canım istiyo evde benden başka herkes içiyo canım istemeye başladı kendimi nasıl tutucam bilemiyorum

devlet hastanesinde çekiliyo mu bi araştırıyım bu konuyu bir ayımız dolmak üzere geç kalmayalım
bide emzirirken saçını boyatan varmı ben dün boyattım araştırdım bi problem görmedim
off çok soru soruyorum ama sigara içen var mı? ben hamile kalmadan önce içiyodum öğrendim bulantım nedeniyle bıraktım fakat bu aralr yine canım istiyo evde benden başka herkes içiyo canım istemeye başladı kendimi nasıl tutucam bilemiyorum

hayatım ben doğumdan 3 hafta önce röfle yaptırmıştım...doktorum sorun olmaz demişti..sigara konusuna gelince ben bu konuda maalesef sabıkalıyım... hamileykende şimdi de maalesef ama maalesef günde 5 tane içiyorum...1,5 paket içen biri olarak bu durum aslında benim için bıraktıma eşit diyebiliriz...ama kesinlikle hiç içilmemeli onu biliyorum...

benim normaldede içerken 10 taneyi nadir geçiyodu bi yerde emzirmeden yarım saat önce içilmesinin bi etkisi yokmuş öyle okumuştum noluyo o yarım saatte bilmiyorum,
saçımıda boyattığıma dün bin pişman olmuştum kestirmiştim de hamileyken iki kere boyattım doktorum izin vermişti bi kaç kişi boyatmasaydın keşke deyince içime kuşku düştü bide kızıla boyattım emzirme döenminde bi daha boyatamazsam turuncu olucak yandım valla

nestlecim canım çok geçmiş olsun dikkat et kendine benimde zaman zaman bileğimde şişmeler oluyor acaba bendede mi var?anneliğin herşeyi zor.kız ne yapçaz o kadar yumurtayla benim evde yumurta doldu vallahi:)

kızlar selam...dün kırkımız çıktı...çınarımızı ailenin çınarlarına götürdük..1 aylık yumurta topladık..ayrıca benim hamileliğin son günlerinde başlayan ve doğum sonrası şiddeti sürekli artan el bileğimde ağrılar oluyordu..baş parmağımı oynattıkça bilek kemiğim inanılmaz ağrıyor..dün doktora gittim..maalesef annelik hastalığı da denilen "de quervain" e yakalanmışım..çocuk taşımaktan, doyururken yanlış tutmaktan ve bileği zorlamaktan kaynaklanan ızdıraplı bir hastalık...doktor robokop a benzer bileklikler verdi..buz ve jel de uygulayacağım..büyük ihtimalle geçmeyecek dedi..çünkü süte geçer diye hap veremiyor...3 hafta sonra devam ederse fizik tedavi..yine geçmezse ameliyat..ameliyatı da biraz riskliymiş..bileklikleri takınca hiç hareket de edemiyorum..çocuğa nasıl bakıcam şaşırdım valla..aman ellere dikkat kızlar...acısı çok çünkü bu hastalığın ve bebeklerin kilosu arttıkça kendini daha çok gösteriyormuş..önleminizi alın..doğru pozisyonda emzirin çocukları...sürekli kucağınızda gezdirmeyin...ve hafif de olsa ağrılarınız varsa hemen doktora gidin..çünkü çok çabuk ilerliyor...

nestle tarif ettiğin ağrıyı bende yaşıyorum sol bileğimde ama seninki kadar şiddetli değil ara ara oluyor ama ağır kaldıramıyorum benimde hamileliimin son ayında başladı halad devam ediyor sen doktora ortopediyemi gittin bende gitmeyi düşünüyorum korktum şimdi

aaa yeni topik açılmışdelikafadulden
herkese hayırlı olsun ya ben bu oğlanla ugraşacam diye hiç giremiyorum. neler oluyor takip edemiyorum şimdi bile ağlıyo :oklava: neyse şimdi çıktım:bbo:

nestle tarif ettiğin ağrıyı bende yaşıyorum sol bileğimde ama seninki kadar şiddetli değil ara ara oluyor ama ağır kaldıramıyorum benimde hamileliimin son ayında başladı halad devam ediyor sen doktora ortopediyemi gittin bende gitmeyi düşünüyorum korktum şimdi

evet hayatım ortopedi doktoruna gittim..hem medical e hem acıbadem e gittim...her ikisi de aynı teşhisi koydu..aman ihmal etme...ilerledi mi hiçbir iş yapamaz hala geliyorsun acısından...

nestlecim canım çok geçmiş olsun dikkat et kendine benimde zaman zaman bileğimde şişmeler oluyor acaba bendede mi var?anneliğin herşeyi zor.kız ne yapçaz o kadar yumurtayla benim evde yumurta doldu vallahi:)

dadanalım omlete hayatım...aman ihmal etme bileğini..benimde şişmeler oluyor bileğimde...bu arada doktora gidene kadar buz uygulaması yap..iyi geliyor...

ya kızlar yarı kırkımız çıktı 25 günlük olduk 19unda banyo yaptık 20sindede dışarı çıktık banyomzdada özel bişey yapmadık gezmedede kayınvalidem eskidendi onlar dedi bizde bişey yapmadık içimde kaldı valla

ya kızlar yarı kırkımız çıktı 25 günlük olduk 19unda banyo yaptık 20sindede dışarı çıktık banyomzdada özel bişey yapmadık gezmedede kayınvalidem eskidendi onlar dedi bizde bişey yapmadık içimde kaldı valla

olsun canım üzülme 40 nız çıkınca yaparsın sende buarada bebişlerimiz arasında bir gün var :asigim:

canancım allah kolaylık versin canım sınavlarında başarılar dualarımız seninle
nestle geçmiş olsun en kısa zamanda düzelir inşallah

geçmiş olsun canım aman sağlık çok önemli sende tedavini olda inş. en yakın zamnda geçer.

buarada bebekler kırklanırmış ya yaptınızmı neler yaptınız
biz 20 günlükken kırkladık suyuna altın koyup kırk kepçe su döktük. siz neler yaptınız???

bizde yıkanma suyuna 40 adet çakıl taşı, kırk parça süpürge sapı, altın, gümüş yüzük ve çiçekler koyduk..hepsini besmeleyle attık suya..aile büyükleri iyi dileklerde bulundu..yıkadık-pakladık işte...ertesi günde yeni giysilerle büyüklerin evlerine gittik..yumurta, makara, çamaşır filan verdiler..ayrıca saçına sakalına un sürdüler..beyazlayıncaya kadar yaşasın, ömrü uzun olsun demekmiş..

Back
X