2009 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar bugün anneyim ben diye bir programda bebek hemşiresi tarif etti önce altı kere göbek deliğinden aşağıya bastırmaktan kormadan ovucaz sonra ayaklarını havaya kaldırıp 10 a kadar sayıcaz sonra göbeğin çevresinde saat yönünde diğeride ters yönde ovucaz ardından tekrar ayakları 10 kadar sayaycaz havada bekletecez ben denedim baya işe yaradı diyebilirim

canım anlamadığım bi yer var önce göbeğin çevresinde saat yönünde biraz ovucaz sonrada tersi yöndemi biraz ovucaz

arkadaşlar bu kabızlık anne sğtüyle besleyince mi oluyor....benim günde 10 kere yapıyor.......ama işte çok yaptığı içinde kilo fazla almıyo yoksa şimdiye 6 kilo olmuştu

merhaba arkadaslar benım moralım cok bozuk oglum mememı ıstemıyor emzırmek ıstedıgımde cıglık cıglıga bagrıyor bende mecburen sagıp verıyorum kendımı cok kotu hıssedıyorum.memeın ucuna tatlı ne varsa surdum banamısın demıyor...gazdan dolayı kuş uykusu gıbı uykusu uffff kocamda bende olduk kac gundur yorgunluktan...bu gaz olayından nefret edıyorum gaz yuzundan kucagada alıstı heralde kucagımızda rahat edıyor
dısarıya cıkartıp gezdırmek ıstıyorum ama havalar bı tuhaf bı kosede gunes varsa bı kose ruzgarlı korkuyorum hasta ederım dıye..
o agladıkca sınırlerımız bozuldu esımde bende zor tahammul edıyoruz bı onun kucagında bı benım uykusuzluktan mıdır nedır cok zormuss cocuk buyutmek cook allaha sukredıyorum bıze cok guzel bebek nasıp ettı ..ama cok yorucu bazen sus dıye bagrasım gelıyor ıcımden hemen salak mısın sen nasıl dusunce bu dıye kendı kendıme kızıyorum sonrada pişmanlıkla bebegıme sımsıkı sarılıyorum..icimden de olsa boyle bıseyı dusunmus olmaktan utanc duyuyorum..

günaydın arkideşler hepinizee..

sibellas cnm bende sizleri özlüom uzak kalınca valla..

ibşa ne olur moralini bozma canım,üzülürsen sağmayada sütün olmaz sonrasenağlama. sen yinede ara ara dene vermeyi tesadüfen falan bi tutarsa memeyi tekrar alışır heralde

bebişçimkayra sanırım kabızlık bebeğin yapısıyla alakalı çünkü ben daha hiç mama flan vermedim,bırak kabız olmayı aksine bizimkide aşırı cıvık,çok fazla yiyor bu kadar çok yapmasa dombili bişiy olacak.

sevgicim hele şu 3 ayımızı bi atlatalım bağırsaklar düzene anca girermiş.pkei zorlanıomu yaparken?yani kendisine bi sıkıntı vermiyorsa az yapmasında problem yoktur diye düşünüyorum ama

merabalarrrr ay anca kahvaltı ediyorum vallaa.berruda da kaka problemi var yaaaaaa.zorlanıyo bide.fitil veriyorum bende napiim.

merhaba arkadaslar benım moralım cok bozuk oglum mememı ıstemıyor emzırmek ıstedıgımde cıglık cıglıga bagrıyor bende mecburen sagıp verıyorum kendımı cok kotu hıssedıyorum.memeın ucuna tatlı ne varsa surdum banamısın demıyor...gazdan dolayı kuş uykusu gıbı uykusu uffff kocamda bende olduk kac gundur yorgunluktan...bu gaz olayından nefret edıyorum gaz yuzundan kucagada alıstı heralde kucagımızda rahat edıyor
dısarıya cıkartıp gezdırmek ıstıyorum ama havalar bı tuhaf bı kosede gunes varsa bı kose ruzgarlı korkuyorum hasta ederım dıye..
o agladıkca sınırlerımız bozuldu esımde bende zor tahammul edıyoruz bı onun kucagında bı benım uykusuzluktan mıdır nedır cok zormuss cocuk buyutmek cook allaha sukredıyorum bıze cok guzel bebek nasıp ettı ..ama cok yorucu bazen sus dıye bagrasım gelıyor ıcımden hemen salak mısın sen nasıl dusunce bu dıye kendı kendıme kızıyorum sonrada pişmanlıkla bebegıme sımsıkı sarılıyorum..icimden de olsa boyle bıseyı dusunmus olmaktan utanc duyuyorum..

Canım benim kız da emerken zorluk çıkarıyordu. EEEnnnn fazla 1-2 dk emiyordu oda iyi olduğumuz zamanlar ve sonra kendini geriye atıyor bağırmaya başlıyordu ağlıyor bile demiyorum farekındaysan bu 1 ay böyle devam etti artık sinir krizleri geçirecektim ne oluyor böyle bu çocuğa diye ama hiç biberon vermedim inat ettim valla, çünkü biberon verince memeyi hiç almıycakmış gibime geliyordu inat ettim ve o da inadıma yenik düştü 3-4 gündür (MAAŞALLAH :nazar: ) güzel emmeye başladı tekrar. sende inatla devam et emzirmeye o ihtiyacı olanı alır hem senin de emzirmedikçe sütün azalır. Çok zor gerçekten emmemesi ama sabırllı olmalıyız, aypacak bişey yok. Kilo alımını takip et bi sorun yoksa emzirmeye devam....

ay kızlar amma kaynatmışsınız
oku oku zor bitirdim
hayır aslında işim de var ama dedim bitireyim yazayım sonra işime bakarım
haftasonu eşimle başbaşa kalmaktan bahsetmişisn canancım
valla bayağı bir güldüm
sanırım benim için hayal artık bu
iyiden iyiye sinirlerim bozuluyor

neyse onu geniş zamanda yazarım
Çınarımız perşembe 3. ayını dolduracak ne çabukk geçti
ben gündüz yüzüstü gece sırtüstü yatırıyorum oğluşu
zaten gündüz sırtüstü yatırırsam en fazla 5-10 dak. sonra uyanıyor ya da daha yatağa koyarken gözlerini açıyor

kanguru ben chicco nun you&me modelini almıştım belim rahatsız diye
fakat o kadar para verdik tamam güzel destekliyor ama bebişler biraz daha ağırlaştığında taşıyabilmek mümkün olmayacak sanırım
çınar 6 kg iken bir tek pazarda gezme süresince taşıdım 2 gün bel ağrısından öldüm
belki benim belim problemli diyedir

bizim evde rutubet ve dolayısıyla da küf problemi olmuştu
cuma temizlikte yardımcı vardı kıyafet dolabımızı tamamen boşaltıp içindekilerin hepsini yıkamaya başladık dolap havalansın diye temizleyip açık bıraktık heryerini
ev felaket bir halde bir de üstüne hava yağmurlu olunca evin her yerinde kurutmaya çalıştığımız çamaşırlar serili
biraz daha böyle durursa bırakıp kaçacağım sanırım :))

özlemcim derinin sitesi çok güzel oluyor
ben de heves ettim aguagu.comda daha önce üyelik yapmıştım şimdi yavaş yavaş bilgileri giriyorum

canancım erkek milletine ara sıra böyle oyun krizi geliyor ne yapalım onlar da bizim çocuklarımız gibiler
gerçekten çocuklarla ilgileniyormuş gibi davranmamızı bekliyolar bazen
yasağınız bitsin o oyuna oturdukça sen yasağın bittiğini hatırlatırsın bir süre oyundan soğur belki
ama çok ümitlenme
alışkanlıklar zor bırakılır etki etmeyebilir de
kocişin de senin gibi hoş, güzel becerikli bir hatunu bulmuş da bunuyor sanırm
daha olmadı gönder bu taraflara onu şöyle bi temiz dövelim :PP aklını başına alsın

dövme grubu kurarsak benim kayınvalideyle kayınpederi de ortalarına atıvereyim :P

dün sabah kalktık eşimle kahvaltıdan sonra oğluşu uyuttuk dolap kapısında problem vardı onu halletmeye çalışıyoruz kapı çaldı eşim bu kim şimdi dedi
ben de sence kim olabilir dedim
tabi ki kayınvalide ve kayınpeder
neyseki çınar uyuyodu
geldiler biz o zaman pazara gidelim dediler ama kayınvalde örgüsüyle gelmiş belli bütün gün bizde
sanki bütün hafta arası gelmiyormuş gibi
bunlar pazara gitti biz de eşimle yatak odasında kıyafetleri ayırıyoruz ben arada üstüme oluyorlar mı olmuyorlar mı kontrol ediyorum bir ses oldu
bir baktık kayınvalidemler anahtarla kapıyı açıp içeri girdiler :1shok::1shok: Çok üzgünüm çoookÇok üzgünüm çoook:oklava::oklava:

eşime dedim yuh yani bu kadar da olmaz ayıp bu yaptıkları
tam sinirimi çıkartıcam surat yapacam benimki yanıma gelip asma suratını bana benim suçum yok haklısın demesin mi
kızamadım
surat yapsam kesin üstlerine alınmayacaklar eşimle tartıştık sanacaklar
ay çok çenem düşmüş
ben şimdi giyinmeye gideceğim eşim 2 gibi bizi alıp çarşıya kadar götürecek dönüşte görüşürüz

ewt canım bencede bu konuda birazsabırlı ve ısrarcı olnak gerekiyorrr...zor br durum gerçekten

ay kızlar amma kaynatmışsınız
oku oku zor bitirdim
hayır aslında işim de var ama dedim bitireyim yazayım sonra işime bakarım
haftasonu eşimle başbaşa kalmaktan bahsetmişisn canancım
valla bayağı bir güldüm
sanırım benim için hayal artık bu
iyiden iyiye sinirlerim bozuluyor

neyse onu geniş zamanda yazarım
Çınarımız perşembe 3. ayını dolduracak ne çabukk geçti
ben gündüz yüzüstü gece sırtüstü yatırıyorum oğluşu
zaten gündüz sırtüstü yatırırsam en fazla 5-10 dak. sonra uyanıyor ya da daha yatağa koyarken gözlerini açıyor

kanguru ben chicco nun you&me modelini almıştım belim rahatsız diye
fakat o kadar para verdik tamam güzel destekliyor ama bebişler biraz daha ağırlaştığında taşıyabilmek mümkün olmayacak sanırım
çınar 6 kg iken bir tek pazarda gezme süresince taşıdım 2 gün bel ağrısından öldüm
belki benim belim problemli diyedir

bizim evde rutubet ve dolayısıyla da küf problemi olmuştu
cuma temizlikte yardımcı vardı kıyafet dolabımızı tamamen boşaltıp içindekilerin hepsini yıkamaya başladık dolap havalansın diye temizleyip açık bıraktık heryerini
ev felaket bir halde bir de üstüne hava yağmurlu olunca evin her yerinde kurutmaya çalıştığımız çamaşırlar serili
biraz daha böyle durursa bırakıp kaçacağım sanırım :))

özlemcim derinin sitesi çok güzel oluyor
ben de heves ettim aguagu.comda daha önce üyelik yapmıştım şimdi yavaş yavaş bilgileri giriyorum

canancım erkek milletine ara sıra böyle oyun krizi geliyor ne yapalım onlar da bizim çocuklarımız gibiler
gerçekten çocuklarla ilgileniyormuş gibi davranmamızı bekliyolar bazen
yasağınız bitsin o oyuna oturdukça sen yasağın bittiğini hatırlatırsın bir süre oyundan soğur belki
ama çok ümitlenme
alışkanlıklar zor bırakılır etki etmeyebilir de
kocişin de senin gibi hoş, güzel becerikli bir hatunu bulmuş da bunuyor sanırm
daha olmadı gönder bu taraflara onu şöyle bi temiz dövelim :PP aklını başına alsın

dövme grubu kurarsak benim kayınvalideyle kayınpederi de ortalarına atıvereyim :P

dün sabah kalktık eşimle kahvaltıdan sonra oğluşu uyuttuk dolap kapısında problem vardı onu halletmeye çalışıyoruz kapı çaldı eşim bu kim şimdi dedi
ben de sence kim olabilir dedim
tabi ki kayınvalide ve kayınpeder
neyseki çınar uyuyodu
geldiler biz o zaman pazara gidelim dediler ama kayınvalde örgüsüyle gelmiş belli bütün gün bizde
sanki bütün hafta arası gelmiyormuş gibi
bunlar pazara gitti biz de eşimle yatak odasında kıyafetleri ayırıyoruz ben arada üstüme oluyorlar mı olmuyorlar mı kontrol ediyorum bir ses oldu
bir baktık kayınvalidemler anahtarla kapıyı açıp içeri girdiler :1shok::1shok: Çok üzgünüm çoookÇok üzgünüm çoook:oklava::oklava:

eşime dedim yuh yani bu kadar da olmaz ayıp bu yaptıkları
tam sinirimi çıkartıcam surat yapacam benimki yanıma gelip asma suratını bana benim suçum yok haklısın demesin mi
kızamadım
surat yapsam kesin üstlerine alınmayacaklar eşimle tartıştık sanacaklar
ay çok çenem düşmüş
ben şimdi giyinmeye gideceğim eşim 2 gibi bizi alıp çarşıya kadar götürecek dönüşte görüşürüz

Valla Sibelcim yanlız değilsin bende tırlatıcam artık, oğlum çok ağladığı ve durduramadığımız için annem memleketten yanıma geldi yardımcı olmak için tabi bunu fırsat bilen kayınvalide görümce ve kayınpeder sürekli bizde benimkiler surat yapsamda anlamıyorlar sıkıldım artık ya bu böyle devam ederse çekeceğimiz var

merhaba kızlar bende sizdenim kayınvalide herakşam bizde abartısız söylüyorum bıraksak utanmadan 12 ye kadar oturur eşim sürekli uyarıyor koskoca kadını gündüzde annem bende çok yakınız sürekli uğrar yani bende çıldıranlar arasındayımdelikafaduldendelikafadulden

Selam hatunlar .
ıBŞA canım ısrar et emzirme konusunda ama illaki almazsa sağıp ver sonuçta anne süyü fakat ben biberonla gaz sorununu Dr.browns biberonla çözdüm birde ben parfüm falan kullanmıyorum artık tenime sadece giysilerime sıkıyorum :(( koku değişirde almaz yada Derin'in hoşuna gitmez diye .
Bu kaynana konusu benim sütlerimi kesecek korkarım dün bana bebek görmeye gelicek olanlar varmış daha yeni uyanmışım afyonum patmamamış eşim demezmi annem yapmış börek falan komşuyada kek yaptırmış diye benim şalter attı tabii benim evime gelen misafirin ikramına sen ne karışırsın be kadın bütün gün vermedim bende Derin'i fırsat bulduğumda söylücem ama eşimde çok sinirlendi en sonunda kaçıracaklar bizi evden benimde işime gelicek tabii ...
Bu arada bizi izlemeye devam edin ve siteye girdiğinizde yanda ziyarteçi yeri var orayı tıklatın lütfen mevlüt resimlerimizi ekledim :))) Derin

saol sibelcim baya yogun gecmis hafta sonun ,bizimde ev aldi basini götürüyor walla heleki benim tembelligimle bu ev hiiiiiiiiiiiic düzene girmez
ya bende neden sizler gibi islerimi zamaninda yapmiyorum kiii biseyi illaki son ana birakicam
doktorda randevum var mesela saat 11 :30 da ama ben evde anca 11 :30 da cikiyorum 11:40 da orda oluyorumm nolur dimi 10 dk erken ciksam evden zamaninda gitsem oraya
yok illa gec kalicam sırnaşık şey
buraya nasil nerden geldik derseniz walla bende bilmiyorum
camasirlardan bahsetmissin ya benimde aklima geldi bebegin hic giycek biseyi kalmadi hepsini yikicam simdi ,tuaninda öyle ....

kayinvalidenlere süpriz olara aslinda kapi kilidini degistirip onlara süpriz yapmak lazim
gercekten cok ayip etmisler ya ,kendi oglunun evi olsa bile öyle pat diye girilirmi hic
keske o anda esinle sarmas dolas olsaydiniz belki onlarda pat diye geldikleri icin utanir bidaha cat kapi gelmezlerdi delikafadulden

isba hayatim sen devam et israrla memeni vermeye eger senin stressin olursa ozamanda emmiyorlarmis
ve derinin dedigi gibi eger agir bi parfümün varsa vs.....
biliyorum cok zor anlar onlar memeyi almak istemediklerinde bizde onlarla stress giriyoruz ama sakin olmaya calis canim daha cok üzülüp sütünden olma

ben gecen yazdigim olay yüzünden sütüm gitti inanilmaz bisey gercekten sevgi selma demisti üzülme sütün gider diye
gercekten bende yasadim
hic sorun yasamamistim süt konusunda ,emip uyuyordu simdi uyutamiyorum bile yavrum agliyor kasiga SIKIYORUM öyle agzina tikiyorum gelmiyor sütüm resmen yaaa
bi yandan onla ugrasirken bi yandanda bol bol su iciyorum simdiye kadar 2 bucuk litre su ictim yemek yedim
haa bide düzenlide beslenmeye basladim tekrardan
baligimi yogurdumu eksik etmiyorum sütüm kesilmesin diye
umarim gene sütlenirim :Saruboceq:

özlemcim derinin sayfasi gercekten cok güzel oluyor
kizlar sizde yapin cok güzel bi ani olur ben yapmicam
cünki TUANA da yapmamistim yani imkanim yoktu simdi TANa yaparsam ayrimcilik yapmis olucam ondan yoksa bende cok istiyorum
yapsamda ilerde TUANA göstermesemmi acaba kiskanmasin diye -tatlicadiarzu-

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende çoğu zaman Efe yi vermek istemiyorum, bi de okadar rahat ki benim evimde bu rahatlık beni rahatsız ediyor gerçi işine gelinde rahat ev de iş yapılacağı zaman ise misafir gibi oluyor

derinin sayfasi gercekten cok güzel oluyor
kizlar dizde yapin cok güzel bi ani olur ben yapmicam
cünki TUANA da yapmamistim yani imkanim yoktu simdi TANa yaparsam ayrimcilik yapmis olucam ondan yoksa bende cok istiyorum
yapsamda ilerde TUANA göstermesemmi acaba kiskanmasin diye -tatlicadiarzu-[/QUOTE]
İkisine ortak yap Canan Tuan büyüdüğünde sen doğduğunda bilmiyordum böyle birşeyi dersin :utangac:

İkisine ortak yap Canan Tuan büyüdüğünde sen doğduğunda bilmiyordum böyle birşeyi dersin :utangac:

inanirmi dersin kaydirigubbakcemile3
sonra bana cahil kari demesin :utangac: :roflol:
yapicam cnm bende ama albül olarak :sm_cool:
cok güzel fikir gercekten ikisine birden yapmak :1hug:

ya şimdi ben hakkını yiyemem kayınvalidemin ama biraz anlayış istemek de çok mu
gelip ütü falan yapıyor çamaşır asıyor falan
aman yapmasın da gelmesin de diyorum
yalnız bıraksalar kendi kendime evimin işlerini düzenli düzenli yapacağım
fakat şimdi madem geliyor gelince karşılıklı bakışıp durmayalım çalışsın bari diye ben de ütü falan yapmıyorum
kısırdöngü oldu bu biraz sanırım :P

massallah diyelim ozaman sibelcim kayinvalidene
benimkide iyi ama daaha gelemediler biz gittik bi defa bebegi göstermeye oda bebek arabasinda uyuyordu iki saat durduk yüz görümlüügümüzü aldik geldik
cok yogun calisiyor bide tasina telaslari var simdi sanirim bir ay daha görüsmeyiz :))

kizlar ya bana bi akil verin
simdiiiii gelelim sorunuma
18.19 nisan sinavim var toplam 9 kitaptan sinavim var

TUAN ve TAN a esim bakmak zorunda kalicak sinav aralari emziriyim diyorum
esimde ogün mama veririz
iki cocukla orda okul cikisinda beklemek bizi mahveder diyor
hani oturcak gidilcek biyerde yok bide sabah 9 da baslicak sinav aksam 18 e kadar araiklarla devam edicek iki gün boyunca :((((

ben hic calisamadim bu dönem derslerime acaba hicmi gitmesem sinava
o kredi alirim sinava girmezsem sinifta kalma sorunum falan olmicak ama simdi gitsem aklim tuanla tanda kalicak
gitsemde gitmesemde öyle yada böyle kötü puan alicam belli :(( hic calisamadim cünki :((
offff esimin arabasida yok metroyla falan yollarda olucaklar tuan birden esimin elini birakip caddeye falan firliyor öyle bi tip cocuk

ne yapardiniz ?????????

kızlar ya efe doğduğundan beri kayınvaldemler bizdelerdi ayrı şehirlerde olunca tabi gelindiği zaman uzunca kalınıyor,eşimin iş durumu çıkıncada bende onlarla beraber döndüm,1 ay dahada burda beraberiz.sonra kociş gelip bizi alıcak ve anca 3 ayımızda çekirdek aile kıvamına geleceğiz.gerçi bu süre içinde ben bi rahatsızlık duymadım tek sorunum dışarı rahat rahat çıkamamk oldu bebek küçük diye pek çıkartma taraftarı değiller tabi,ee bende şimdi çıkıpta bi problem olursa ''aman işte bak çıkardında hasta oldu'' falan demesinler diye sabrediyorum.
benim esas derdim eylülde çalışmaya başlayınca nolacak diye?? yine kayınvaldem gelip bakacak,benim annem malesef hayatta olmadığı için bu tip sorumluluklarda kayınvaldeme düşüyor:( Allah için şimdi hakkını yiyemem oda bana kızı gibi davranıyor ama sizin yazdıklarınızı okudukça hafiften bi tırsma durumu başladı bende de ..ya daha uzun süreli bi arada olduğumuzda sorun yaşarsak?eski samimiyetimizi kaybederiz,soğuma başlar diye korkuyorum.ama başka çaremde yok bakıcıya falan hiç güvenemem..off ne zor işlermiş ya

cevabinizi bekliyorum canlarim
A sikki = gidicem ama sinava calisamadigim icin toto oynuyup isi sansa birakicam ayni zamanda aklim hem bebekte hemde esimde olucak

B sikki = gitmiyip hic bi kredi almicam ama elimdeki derslerden gelecek sinavda sorumlu olucam

birazcik calistim ama cok yetersiz aksam erkenden uyuyorum gece kalkip calisiyim diye gecede kalktigimda gözümü acamiyorum
birisi olsa güvenebilcegim ona birakirdim cocuklari evde
esime sen gelme ben tek gidiyim yollarda iki cocukla olmaz diyorum hayir diyor :((
bir bucuk saat sürüyor cünki metroyla yol
cokda hevesliydim bu sinava

Back
X