ahh canım seni o kadar çok iyi anlıyorum ki ben bende 10 sene sonra hamile kaldım emin ol bu çektiklerini çektim ama benden daha kötüleride varmış üzülme canım çok şükür bak hiçbişiyin yok rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin hepimizin bebeklerini :Saruboceq:
Katılıp katılmamak değil sözkonusu olan..Bir değil bir çok doktora sorduğumuz bir durum bu..Haziran ayı,temmuz ayı ya da ocak ayı..hangi ayın hamilesi olduklarının önemi yok..Erken dönemlerde kendini çok dinleyen anne adayları her duyduklarını, hissettiklerini bebek hareketi diye yorumluyorlar...Öyle hissetttiklerine kendilerini inandırmak istiyorlar...a.sHer halde 7-8 doktor birden yanılmış olamaz...Bu benim sorduklarım ve diğer arkadaşlar da sormuşlar...Onların sordukları doktorlar da aynı düşüncede zaten..
Kişisel fikirlermizi değil bir çok doktora sorduğumuz şeylerdir..Hadi bunlar sadece bilimsel açıklama diyelim..Ama doğum yapmış anneler de en erken 4. -5. aylarlarda hissetmeye başladıklarını söylüyorlar..Bilimsel veriler de zaten araştırmalar ve gözlemler sonucu elde edilen şeyler...kaydirigubbakcemile
Bunu inata bindirmek gereksiz...
derıncım canım benım.:1hug:
hamıle kalan herkese cok sevınıyorum ama boyle zorluklarla basa cıkıp sonunda hamıle kalanlara daha da cok sevınıyorum.hihoyyyt
masallah melegıne canım.saglıklı bır sekılde dogmayı nasıp etsın ınsallah ALLAH ım.:Saruboceq:
Benim cok yakin bir komsum da 8. haftada cok net hissettigini iddia ediyordu. hatta kayinvalidesi nerde hissettin kizim demis. gobegimde demis o da. o zman erkek demis kayinvalidesi. ne dedimse inandiramadim. 1.5 cmlik bir sey. ve gobekte olmasi imkansiz cunku daha rahimin icinde rahim bile buyumeye baslamamis.
bu kisi cok ekstrem bir ornek. ama israrin boylesini anlatmak istedim size. daha o arkadasin nasil erkek bebek yaptigini anlatsam dudaklarinizi isisrirsiniz.
ama ben de hani 16. hafta olmasa da 15. haftanin icinde falan hissetdilebilecegini dusunuyorum ama 12-11. haftalar gercekten cok erken.
Benim cok yakin bir komsum da 8. haftada cok net hissettigini iddia ediyordu. hatta kayinvalidesi nerde hissettin kizim demis. gobegimde demis o da. o zman erkek demis kayinvalidesi. ne dedimse inandiramadim. 1.5 cmlik bir sey. ve gobekte olmasi imkansiz cunku daha rahimin icinde rahim bile buyumeye baslamamis.
bu kisi cok ekstrem bir ornek. ama israrin boylesini anlatmak istedim size. daha o arkadasin nasil erkek bebek yaptigini anlatsam dudaklarinizi isisrirsiniz.
ama ben de hani 16. hafta olmasa da 15. haftanin icinde falan hissetdilebilecegini dusunuyorum ama 12-11. haftalar gercekten cok erken.
kıbele zaten bebek hareketlerını hısseden ben ve benım gıbı dusunen arkadaslarımızın cogu 14-15 haftalık.
zaten bızde bebek tekme atıyor felan demıyoruz.kaydirigubbakcemile3
sadece bebegın durdugu yerde bır kıpırtı oldugundan bahsedıyoruz kı cogumuz bebegının hangı tarafta oldugunu bılıyordur.
maalesef bu konu gercekten farklı bır boyuta ulastı.
acıkcası ınanıp ınanmamak sızlere kalmıs.
ıyı aksamlar hepınıze.
eyetkiner badem karen 81gaydın 58 hepinize çok teşekkürler inşallah sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alalım hepimiz
ben yumurta takıbı yaptırdıgım ıcın hamıle kaldıgım ay, hangı over den yumurtladıgımı bılıyorum.Rosem ,ben hem bu gün hem de dün 2 ayrı doktora sordum..benim bebekler ne tarafta ben önce solda hissediyordum şimdi iki tarafta hissediyorum sol tarafım şişmişti dedim...Doktor da o rahim ve kasık kaslarının şişliği dedi..Rahmin büyüdükçe yanları şişer dedi..Bebekler ortada dedi..Ki ben de doktor solunda ya da sağında diyecek diye bekliyordum açıkçası...fisfisfis
ben yumurta takıbı yaptırdıgım ıcın hamıle kaldıgım ay, hangı over den yumurtladıgımı bılıyorum.
hamıle kaldıgım ay sagdan yumurtlamıstım ve bebegım sag tarafta duruyor.
doktorumda hep sag taraftan bakıyor bebege. sagdan ortaya dogru ultrason aletını goturuyor.
ama hıc soldan bakmadı.
Yedim yemeğimi de aklım pastada kaldı. Alacağın olsun Badem. Hiç yoktan soktun aklıma. Ispanak pasta yerini tutmuyor ki.
Ah bitanem şu bebekler doğsun hep beraber kutlar ,kocaman güzel bir pasta yaptırıp yeriz afiyetle inşallah...:1hug:
kızlar ben geldimhihoyyytbebeğim çok iyiydi ama ben resmen titradim korkudan muayene olurken bile dişlerim birbirine değmiyordu şükürler olsun allahım:Saruboceq:maaşallah yerinde duramıyordu bebişim eeeee anne çok hareketli babada aşırı hareketli ne olacak.ayyy nasılda kocaman olmuş öyle bebeğinizin gelişim,i çok iyi dedi. iğneyi bıraktık çok şükür artık gerek yok dedi ayyyy hergün korkuyla vuruyordum kendime çok şükür.:teytey::teytey:
canımm güzel haberlerle gelmişsin maşallah:1hug:
gözün aydın çok sevindimm :1hug:
sizler gösterdiğiniz sabırlarla bizlerden çok daha mutluluğu hakediyorsunuz a.s.
Rabbim kimsenin kucağını boş koymasın inş..:Saruboceq::Saruboceq:
Rabbim tüm annecikleri yavrularıyla kavuşmayı nasip edr inş :Saruboceq::Saruboceq:
bademcim maşallah de canım nazar değmesin
Rabbim eşin ve bebişlerinle mutluluğunuza mutluluk katsın canım :1hug:
sadece tek bır doktora muayene oldum.cunku baska bır doktorun yaptıgı olcumu dıger bır doktor farklı cıkartabılıyr.kafam karıssın ıstemedım.Tek bir doktora göründün değil mi? ben hem sağdan hem de soldan yumurtladım mikro enjeksiyon olduğu için..Sonra transferle yerleştirdiler...Embriyolar bir kaç gün rahim içinde kendilerine uygun yer arıyorlar yumurtlama işleminden sonra tekrar tüplerden geçerlerken spermle birleşip tüplerdeki tüycükler sayesinde tekrar rahme düşüyor ve kendilerine uygun yer bulup oraya gömülüyorlar..Yani yumurtlamanın olduğu yerde kalmıyorlar..İşte bu yüzden tüplerin açık olması önemli sağlıklı bir döllenmenin gerçekleşmesi için...
Sen sağda diyorsan sağdadır tabi....
sadece tek bır doktora muayene oldum.cunku baska bır doktorun yaptıgı olcumu dıger bır doktor farklı cıkartabılıyr.kafam karıssın ıstemedım.
sagda yada solda derken tabıkıde vucudumuzun en sagında yada solunda demıyorum.
yanlıs anlasılmasın lutfen.
demek kı benım yumurta kendıne sag tarafta uygun bır yer bulmus.kaydirigubbakcemile3
neyse buda sımdı tartısma konusu olup baska bır boyuta ulasmasın lutfen.kaydirigubbakcemile
ıyı aksamlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?