2009 temmuz anne adayları (ARSIV)

Canım maden suyu işe yarar belki..bir de kabız olmamak için bir kase yoğurda bir tatlı kaşığı keten tohumu karıştırıp yemek işe yarıyor..Ama arada bir..bağırsaklar için çok iyi..Ancak her zaman almamak lazımmış....

meraba anneler
bir gündüz girmedim sayfalar birikmiş
bugün bebeşimi görmeye gittik
çok şükür sağıklıymış..... elini ayağını oynatırken gördüm çok mutlu oldumkaydirigubbakcemile2hihoyyyt
ben 3 lü test yaptırmıyacağım sonuçta ne olursa olsun bebeğime kıyamam bide onun kıpır kıpır hareketlerini görmüşken
dr bu konuda çok humanist bir yaklaşım dedi sonuçta karar bizim
ama allaha şükür şimdilik sorun yok
bugün zaten ayrıntılı ultrasyon yaptırdık

benzer şeyleri ben de yaşadım canım o yüzden çok ok iyi anlayanlardanım seni ..
yumurta takipleri ,
geciken adetlerden sonra umutla yapılan BHcg testleri ,
sonra aşılama bile yapılamayacağının haberini alıp soluğu bir tüp bebek merkezinde almalar
olumsuz sonuç alınan ilk deneme
aman noolcak sanki deyip 6 ay sonra ikincisini deneyip o da olumsuz sonuçlansın
sonra eşimde sorun var diye varikosel amliyeatı olsun
1 sene geçin ama hala gebelik elde edilmesin
Türkiyeniin en iyisi burası denen yerde 3. denemeyi yapıp yumurta toplamadan ( OPU ) sonra küçük bir iç kanama geçirip , olumuz soncu da alınca , OPU sonrası iç knamadan yurt dışında bir kadının hayata veda ettiğini de öğrenince tedaviye dair herşeyi bir kenara atmalar
aradan 1 sene geçip te " acaba yeniden denesem mi " deyince görüş alının bir kaç dr.un önerisiyle laparoskopi ameliyatının yapılması ,
derken 4. tedaviyi eşimin " bu kez her zamankinden çok yanında olucam , gerekirse işimi - kendimi riske atıcam ama her anında yanında olucam " sözünü yerine getrememesi ve tedaviyi ayrı şehirlerde yaşayarak onun manevi desteğini , okşayan elini başımda hisedemeden tamamlamak ..
aralarda yaşadığım , sizlerin de yaşadığı hem evlilik yılından hem artık yaşımın geldiğinden dem vurulan çocuk muhabbetlerine " istemiyoruz , daha erken " yada ters günümdeysem " sadece sizin itemenizle olmuyo O'nun da istemesi gerekiyo " gibi cevaplarla arşılık vermek ... bir süre sonra bebek mevlütlerine bahaneler bularak katılmamak , tedavilerden sonra aldığın kiloların arkadaşlarınca fark edilip " hamile misin " sorularına dişini sıkarak , gözünün yaşını içine akıtarak cevap vermek ... başkalarıın çocuklarına yada yeğenlerine değil de artık kendi bebeğine-çocuğuna bir şeyler almayı istemek ve bazen o günün hiç gelmeyeceğni düşünüp içideki annelik güdüsünü-beklentisini öldürmeye çalışmak ...
4. tedavinin sonucuna 1 gün kala regl olup dünyanın yeniden başına yıkılması ve ağlamaktan yorulmak ..
sonuç kağıdına bakıp sana sımsıkı sarılıp ağlayan eşinin bu davranışına anlam veremeyip " heralde yine olumsuz sonuç aldık , eşim çok üzüld şimdi " diye içinden geçirip onu ağlamasına bin kat daha üzülmek ve sonuç kağıdındaki 207,5 i görünce bile , bunca şeyin üstüne bir de sevinmemek , donup kalmak ...
her ultrasonda önce yüreğin ağzıında uzanmak ve dr.un bebekle ilgili sağlıklı sözlerini duyuncaya kadar ekrana bakamamak ..
bebeklerden birini kaybetmek ve çok küçük de olsa evlat acısı yaşamak ve öbür düünyada onu görmeyi dilemek her cuma ..
her şeyi bir mucizeden çok rüya gibi algılayıp uyanmaktan korkmak ve o yüzden belki anneliğe kendini çok kaptıramamak ..
bunları yazarken geçmişe dönüp yaşadıkarıın ağırlığını hissetmek yürğinde ve bir koca düğüm boğazında ....

umarım meleğim dünyaya sağlıkla gelir ve tüm bunları bana unutturur teker teker ...

Son düzenleme:

Çok güldürdün beni. :roflol:
Sen de bugün havandasın Star Dust.

teşekkürler canım a.s., maden suyu içeyim o zaman ..

Gözlerim doldu okurken. Çok zor günler geçirmişsin. O umutla bekledikten sonra günün geldiğinde adet olmak ne kadar feci bir duygudur. Dünyanın nasıl başına yıkıldığını yüreğimde hissettim. Biz daha bu kadarına girişmemişken bile hamile kaldığımı öğrendiğimde ağladım gözlerin pörtleyene kadar. Susturamadım kendimi. Bu kadar çok çocuk istemiş olamama kendim bile şaşırdım. Eşime ilk söylediğimde o da ağladı durdu. Ama hepsi geçti canım. Allah sabredene mükafatını veriyor.

gaazdan dolayıdır o , havam batsın :roflol:

Yeterrrrr. Bir ağlatıyorsun beni bir güldürüyorsun. Sayende dışarıdan bakana manyak gibi görünüyorum. Zaten grip olduğum için burnum da kırmızı oldu silmekten. Tam palyaçoya benzedim.-tatlicadiarzu-
İçimi acayip bir huzur sardı birden. Teşekkürler arkadaşım.

sağol canım :1hug: .. geçti hepsi evet ama daha izlerini silecek güzellikleri yaşamadığımdan mıdır nedir bir duygusal oldum bugün benneyaptımki

sağol canım :1hug: .. geçti hepsi evet ama daha izlerini silecek güzellikleri yaşamadığımdan mıdır nedir bir duygusal oldum bugün benneyaptımki

İlk 12 haftayı atlattın. Bundan sonra izleri silecek melek sana doğru sağlıkla geliyor. Onu kucağına aldığında herşey unutacaksın. Bebekler de anne babasını seçermiş. O seni seçti, istedi, tutundu ve geliyor işte. 3 gündür o da seni izlemeye başladı. Bundan sonra daha dikkatli izleyecek. Senin karnındayken senden birşeyler öğrenecek. Sen sevindiğinde svinecek. Sen stresliyken tepinecek.

bence hamilelik sapıttırdı beni . hakkaten öyle de hissediyorum , bi dokunsalar ağlayacak bir de her an ne hınzırlıklar geçiyor aklımdan ..
yok yook , normal değlim bugün ben , sanırım uranüsün şu günlerde etkisindeyim , kim bilir hangi gezegen terk-i diyar etmekte beni ters açıyla , gelgitler bu yüzden olabilir sırnaşık şey

Tanrım !!! kendime çekidüzen vermeliyim o zaman , zira bir bizi gözetliyor :jeyyar:
junior bu pejmürde kadın da kim ola demesin sakın :)))))))))

Farkında mısın topikte kimse kalmadı. Ne çene varmış bizde de. Herkes kaçtı gitti. Keşke Kibele de olsaydı. 1 maden suyu içtim ikincisini de içsem birşey olur mu diye soracaktım. Bugün çok pis boğazım. Maden suyunu bile aşeriyorum.

Canım ben de çıkıyorum. Eşim spordan gelecek birazdan. Salatasını yapayım. Kendine iyi bak. Yarın görüşürüz.

Valla ona göre façayı topla. Korkutma meleği. Benimki kesin pijamalarımı tanıyordur artık.

benimki de benimki deeeee delikafadulden
korkarım yarın bir gün o pijamaları başka biri giyse yürüse anne diye peşinden gidebilir :)))))

hakkaten :)
biz de birazdan maden suyu almaya biraz da hava almaya çıkıcaz dışarı
ayıptır söylemesi İzmirde havlar şu iki gündür nasssı güzel :teytey:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…