yediğim sebze yemekleri gaz yaptı galiba
karnım felaket şişti , zor nefes alıyorum diyeblirim :çok üzgünüm:
bir de benim kelebek konunşmaya mı başladı acaba , içimden galdır duldur sesler geliyor , gerçi bu sesler bir bebekten çok godzillayı andrıyor ya kaydirigubbakcemile3
ay söylemeyi unuttum
oğlummmmmmmmm olacak
bugün ona hemen maviş maviş patik aldım
yani bu karşımda kocaman yatan bebek benim bebeğimmi hayalmi gerçekmi biri beni tokatlasın ayy ben senelerce o kadar acı çekmiştim başlarda maddi durumum yoktu tüp bebek yapamıyordum arkadaşım yaparken ağlıyordum ben hiç yapamıyacağım diyesonra aşılamalrda o kadar acı burdan 3 saatlik yollara düş karda kıyamette 3 saatlik yolu 6 saatte gelerek geçmeyen 12 günler ve negatif sonra tüp bebekler başlıyor o yumurta toplamalar yine geçmeyen kahrolası 12 gün hergün ağlama ve negatif e heralde yani o kadar üzülürsem bu sefer tutacvakmı diye tabi tutmaz veeeeeeeeeeee çevre tabiii bu kiloyla çocuğun olurmu hayatta olmaz şimdi bişi diyemiyolar her gittiğim yerde çocuk muhabbeti herkese tek tek anlat.bebek mevlütlerinden ağlayarak geliyordum bebekleride hep bana sallatıyorlardu herkes karşımda hüngür hüngür ağlarken ben nasıl durayım 11 sene dile kolay o kadar acı ve inşalklah mutlu son ve yavrumun inşallah hiçbir kusuru nyokturinşallah annesine babasına hayırluı bir evlat olur yavrum benim artık banada ANNE diyecek bir yavrum olacak inşallah ayyy kafanızı şişirdim ama valla o kadar mutluyumki ultrason kağıdı elimde geziyorum birden geçmişe dödüm yazmak istedim allah bütün isteyen herkese versin bu dünyanın en muhteşem olayınıkaydirigubbakcemile3:içelim::dance:
yediğim sebze yemekleri gaz yaptı galiba
karnım felaket şişti , zor nefes alıyorum diyeblirim :çok üzgünüm:
bir de benim kelebek konunşmaya mı başladı acaba , içimden galdır duldur sesler geliyor , gerçi bu sesler bir bebekten çok godzillayı andrıyor ya kaydirigubbakcemile3
Canım maden suyu işe yarar belki..bir de kabız olmamak için bir kase yoğurda bir tatlı kaşığı keten tohumu karıştırıp yemek işe yarıyor..Ama arada bir..bağırsaklar için çok iyi..Ancak her zaman almamak lazımmış....
Çok güldürdün beni. :roflol:
Sen de bugün havandasın Star Dust.
ay söylemeyi unuttum
oğlummmmmmmmm olacak
bugün ona hemen maviş maviş patik aldım
benzer şeyleri ben de yaşadım canım o yüzden çok ok iyi anlayanlardanım seni ..
yumurta takipleri ,
geciken adetlerden sonra umutla yapılan BHcg testleri ,
sonra aşılama ile yapılamayacağının haberini alıp soluğu bir tüp bebek merkezinde almalar
olumsuz sonuç alınan ilk deneme
aman noolcak sanki deyip 6 ay sonra ikincisini deneyip o da olumsu sonuçlansın
sonra eşimde sorun var diye varikosel amliyeatı olsun
1 ene geçin ama hala gebelik elde edilmesin
Türkiyeniin en iyisi burası denen yerde 3. denemeyi yapıp yumurta toplamadan ( OPU )sonra küçük bir iç kanama geçirip , olumuz soncu da alınca , OPU sonrası iç knamadan yurt dışında bir kadının hayata veda ettiğini de öğrenince tedaviye dair herşeyi bir kenara atmalar
aradan 1 sene geçip te " acaba yeniden denesem mi " deyince görüş alının bir kaç dr.un önerisiyle laparoskopi ameliyatının yapılması ,
derken 4. tedaviyi eşimin " bu kez her zamankinden çok yanında olucam , gerekirse işimi - kendimi riske atıcam ama her aında yanında olucam " sözünü yerine getrememesi ve tedaviyi ayrı şehirlerde yaşayarak onun manevi desteğini , okşayan elini başımda hisedemeden tamamlamak ..
aralarda yaşadığım , sizlerin de yaşadığı hem evlilik yılından hem artık yaımın geldiğinden dem vurulan çocuk muhabbetlerine " itemiyoruz , daha erken " yada ters günümdeysem " sadece sizin itemenizle olmuyo O'nun da istemesi gerekiyo " gibi cevaplarla arşılık vermek ... bir süre sonra bebek mevlütlerine bahaneler bularak katılmamak , tedavilerden sonra aldığın kiloların arkadaşlarınca fark edilip " hamile misin " sorularına dişini sıkarak , gözünün yaşını içine akıtarak cevap vermek ... başkalarıın çocuklarına yada yeğenlerine değil de artık kendi bebeğine-çocuğuna bir şeyler almayı istemek ve bazen o günün hiç gelmeyeceğni düşünüp içideki annelik güdüsünü-beklentisini öldürmeye çalışmak ...
4. tedavinin sonucuna 1 gün kala regl olup dünyanın yeniden başına yıkılması ve ağlamaktan yorulmak ..
sonuç kağıdına bakıp sana sımsıkı sarılıp ağlayan eşinin bu davranışına anlam veremeyip " heralde yine olumsuz sonuç aldık , eşim çok üzüld şimdi " diye içinden geçirip onu ağlamasına bin kat daha üzülmek ve sonuç kağıdındaki 207,5 i görünce bile , bunca şeyin üstüne bir de sevinmemek , donup kalmak ...
her ultrasonda önce yüreğin ağzıında uzanmak ve dr.un bebekle ilgili sağlıklı sözlerini duyuncaya kadar ekrana bakamamak ..
bebeklerden birini kaybetmek ve çok küçük de olsa evlat acısı yaşamak ve öbür düünyada onu görmeyi dilemek her cuma ..
her şeyi bir mucizeden çok rüya gibi algılayıp uyanmaktan korkmak ve o yüzden belki anneliğe kendini çok kaptıramamak ..
bunları yazarken geçmişe dönüp yaşadıkarıın ağırlığını hissetmek yürğinde ve bir koca düğüm boğazında ....
umarım meleğim dünyaya sağlıkla gelir ve tüm bunları bana unutturur teker teker ...
gaazdan dolayıdır o , havam batsın :roflol:
Gözlerim doldu okurken. Çok zor günler geçirmişsin. O umutla bekledikten sonra günün geldiğinde adet olmak ne kadar feci bir duygudur. Dünyanın nasıl başına yıkıldığını yüreğimde hissettim. Biz daha bu kadarına girişmemişken bile hamile kaldığımı öğrendiğimde ağladım gözlerin pörtleyene kadar. Susturamadım kendimi. Bu kadar çok çocuk istemiş olamama kendim bile şaşırdım. Eşime ilk söylediğimde o da ağladı durdu. Ama hepsi geçti canım. Allah sabredene mükafatını veriyor.
sağol canım :1hug: .. geçti hepsi evet ama daha izlerini silecek güzellikleri yaşamadığımdan mıdır nedir bir duygusal oldum bugün benneyaptımki
Yeterrrrr. Bir ağlatıyorsun beni bir güldürüyorsun. Sayende dışarıdan bakana manyak gibi görünüyorum. Zaten grip olduğum için burnum da kırmızı oldu silmekten. Tam palyaçoya benzedim.-tatlicadiarzu-
İçimi acayip bir huzur sardı birden. Teşekkürler arkadaşım.
İlk 12 haftayı atlattın. Bundan sonra izleri silecek melek sana doğru sağlıkla geliyor. Onu kucağına aldığında herşey unutacaksın. Bebekler de anne babasını seçermiş. O seni seçti, istedi, tutundu ve geliyor işte. 3 gündür o da seni izlemeye başladı. Bundan sonra daha dikkatli izleyecek. Senin karnındayken senden birşeyler öğrenecek. Sen sevindiğinde svinecek. Sen stresliyken tepinecek.
Valla ona göre façayı topla. Korkutma meleği. Benimki kesin pijamalarımı tanıyordur artık.
Farkında mısın topikte kimse kalmadı. Ne çene varmış bizde de. Herkes kaçtı gitti. Keşke Kibele de olsaydı. 1 maden suyu içtim ikincisini de içsem birşey olur mu diye soracaktım. Bugün çok pis boğazım. Maden suyunu bile aşeriyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?