2009 temmuz anne adayları (ARSIV)

Aşağıdaki yazıyı okuyabilirsiniz arkadaşlar,

Hamilelikte demir gerekir...
Günlük besinlerle alınan demir annenın demir gereksinimini karşılayamaz. Bir hamilenin günde 1 gram demire gereksinimi vardır. Bunun 300 miligramı Can'ın kan hücrelerinin yapımında, 500 miligramı Annenın fazladan yapılan kan hücrelerinini yapımında kullanılır. Geriye kalan 200 miligramı da da günlük gereksinimdir.
Demir kırmızı kan hücrelerinin ana maddesidir. Demir eksikliği kırmızı kan hücrelerinin az sayıda yapılmasına ve demir eksikliği kansızlığı denilen duruma yol açar. Hamilelikte kan hücrelerinin yapımı bir süre vücudun demir deposunca karşılanır. Ancak hamilelik öncesi yetersiz beslenmiş, bol ve düzensiz ve sık adet kanaması olmuş ya da daha önceki hamileliklerde deposunu tüketmiş Annelerde daha hamileliğin başından itibaren kansızlık belirtileri ortaya çıkar.
Kansızlık belirtileri...
Kansızlığın en sık görülen belirtileri solukluk, halsizlik, baş dönmesi ve çarpıntıdır. Aşırı kansızlık durumunda ise dudak ve ağızda çatlaklar, kulak çınlaması, tırnaklarda kırılmalar, yutma güçlükleri ve toprak yeme gibi anormallikler ortaya çıkar.
Bu nedenle hamileliğin 16.-20. haftalarından itibaren hergün demir içeren haplar alınmalıdır. Demir ile beraber C vitamini alınması demirin emilimini arttırır. En iyisi demir hapının portakal suyu ile içilmesidir.
Dikkat! Demir hapı süt ile birlikte alınmamalıdır. Süt demirin emilimini engeller. Yine mide ekşimesi için alınan anti asitlerde demir emilimini etkiler.
Demir hapları dışkıya siyaha çalan bir renk verirler. Önemli bir durum değildir. Bazan demir doğuma kadar kapatılamayacak düzeyde düşük olabilir. Bu durumda demir içeren iğneler bu açığı kısa sürede kapatır. Bazan kan verilmesi gerekebilir.Hamilelikte demir gerekir...
Günlük besinlerle alınan demir annenın demir gereksinimini karşılayamaz. Bir hamilenin günde 1 gram demire gereksinimi vardır. Bunun 300 miligramı Can'ın kan hücrelerinin yapımında, 500 miligramı Annenın fazladan yapılan kan hücrelerinini yapımında kullanılır. Geriye kalan 200 miligramı da da günlük gereksinimdir.
Demir kırmızı kan hücrelerinin ana maddesidir. Demir eksikliği kırmızı kan hücrelerinin az sayıda yapılmasına ve demir eksikliği kansızlığı denilen duruma yol açar. Hamilelikte kan hücrelerinin yapımı bir süre vücudun demir deposunca karşılanır. Ancak hamilelik öncesi yetersiz beslenmiş, bol ve düzensiz ve sık adet kanaması olmuş ya da daha önceki hamileliklerde deposunu tüketmiş Annelerde daha hamileliğin başından itibaren kansızlık belirtileri ortaya çıkar.
Kansızlık belirtileri...
Kansızlığın en sık görülen belirtileri solukluk, halsizlik, baş dönmesi ve çarpıntıdır. Aşırı kansızlık durumunda ise dudak ve ağızda çatlaklar, kulak çınlaması, tırnaklarda kırılmalar, yutma güçlükleri ve toprak yeme gibi anormallikler ortaya çıkar.
Bu nedenle hamileliğin 16.-20. haftalarından itibaren hergün demir içeren haplar alınmalıdır. Demir ile beraber C vitamini alınması demirin emilimini arttırır. En iyisi demir hapının portakal suyu ile içilmesidir.
Dikkat! Demir hapı süt ile birlikte alınmamalıdır. Süt demirin emilimini engeller. Yine mide ekşimesi için alınan anti asitlerde demir emilimini etkiler.
Demir hapları dışkıya siyaha çalan bir renk verirler. Önemli bir durum değildir. Bazan demir doğuma kadar kapatılamayacak düzeyde düşük olabilir. Bu durumda demir içeren iğneler bu açığı kısa sürede kapatır. Bazan kan verilmesi gerekebilir.

merhaba kızlar... kaç gündür giremiyordum hasta yatmaktan....

sizler nasılsınız?

BADEM---- ROSEM-----NAR-----SİBEL--- cinsiyetleriniz belli olmuş tebrik ederim. allah kucaklarımıza almayı nasip etsin kızlar

BEYAZ MELEK-- DERİN sizlere de geçmiş olsun kızlar

afiyet olsun canım.. eşin haklı havalandırmayı ihmal etme..

ya bu demir hapını kaçıncı aya kadar kullanmamız gerekiyo bilen var mı?yani kullanmasak ne olur 4. aydan sonra..?

Canım hemoglobin değerin çok düşük..Bence demir hapını hamileliğin boyunca alman gerekicek gibi görünüyor..Eğer hap olarak alamıyorsan her gün kalçadan demir iğneleri yaptırman gerekecek...:sm_confused: Şurup şeklinde olanları da var.Ferplex folik asid takviyeli..Ama onların değerlikleri ve mg ları düşük olduğu için etkisi gnyo ferrasanol kadar hızlı değil...

Bu arada arkadaşlar sizlere imreniyorum valla..Çoğunuz rüyanızda bebek görüyorsunuz..Ben garip rüyalar görüyorum..Mesela dün rüyamda bir arkadaşıma telefonla ulaşmaya çalışıyordum..Tanımadığım biri aradı o anda..Elif miş adı-tatlicadiarzu- Dedi ki Alişanla Gülşen arasındaki olaya girme,ortalığı karıştırma dedi....-tatlicadiarzu-kaydirigubbakcemile3 Ne alaka,ne işim olur onlarla ,ben sade bir vatandaşım .Kendilerini tanımam etmem dedim..Yanlış numara dedim..Hayır sensin o,biz araştırdık,ayağını denk al adedi..Ben de savcıya gidip şikayet edicem sizi dedim...kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 Yani ne alaka Alişan,Gülşen falan dedim kendi kendime..Galiba bir tarafım açıkta falan kaldı ki böyle alakasız rüyalar görüyorum...:roflol:

Beyaz Melekçik,güzel haberlerle dön bu gün inşallah...:1hug:

banyonun buharı yapmıştır belki canım dikkatli ol ,banyo ederken kapıyı falan açık bırak

ipeğimu teşekkürler canım verdiğin bilgilerden dolayı. ben hafta içi ihmal etmeyeyim barii yaptırayım kan sayımını.

ipek o demir iğnelerinden ne çektim ben .feci bi şekilde can yakıyor ve abartmıyrum 3-4 ay kalcam ağrıdı iğneden sonra

sağolun kızlar ben yavaş yavaş hazırlanayım bakalım.......
birazdan çıkacağım........
inşallah güzel haberlerle dönerim aranıza...
kendinize çok iyi bakın...
3 gibi falan ancak döneriz heralde eve...

ipek o demir iğnelerinden ne çektim ben .feci bi şekilde can yakıyor ve abartmıyrum 3-4 ay kalcam ağrıdı iğneden sonra

Ben hiç olmadım ama yaptıranlar çok yaktığını söylüyor. Zaten iğneden nefret ederim. Popoma birşey batıracaklarını bilmek bile çok kötü. Kasıyorum kendimi.
Halam da benim gibi. Dr'u ona hamileyken iğne vermek istemiş. O kabul etmeyince şimdi adını hatırlayamadığım, 1 kullanımlık küçük şişelerde, pekmez gibi kokusu, tadı olan bir ilaç vermişti. Ama onu da içtikten sonra ağzında demir tadı bırakıyormuş. Onu içti. Dr bunla düzelmezse iğne vuracağız demiş.Ama o ilaç işe yaradı. Aklında bulunsun.
Badem o ilacın adını eşin kesin bilir.

ahh canımm hadi bakalım güzel haberle gel...a.s.

Canım bende ağır anemi vardı ben de kullandım..Hemoglobinim 4 e düşmüştü bir ara.Sonra 7-8 gibiydi..4 kez kan verildi bana..O kan iğnelerinden hem de kaç kutu kullandım aylarca...Ama pruluton ve progesteron iğnelerinin onda biri kadar bile ağır değil o kan iğneleri..

Hafifler bile..

Ben de çıkıyorum kzılar. Geç kalktım kahvaltı yapmadım daha. Bugün program yoğun. Kuaföre gidip kendime biraz çekidüzen vereceğim. 3 aylık aranın ardından pazartesi işe başlıyorum da
Akşam 17 yıllık sevdiğim bir arkadaşımın nefret ettğim karısının doğumgünü de var. 3 felak 3 nas okuyup oraya gideceğim. Arkadaş için çiğ tavuk bile yiyoruz yani:)
Herkese iyi bir haftasonu geçirmesini diliyorum. Kendinize iyi bakın.

Doğrudur bilmiyorum ki. Pruluton'u bana SSK'daki dr 6. haftamda vermişti kanama ihtimaline karşın ama olmadım. Olanlar çok acıttığını söylüyor. Valla ben senin gibi tüp bebekle hamile kalanları çok takdir ediyorum. Karnına iğne, tutsun diye iğne, düşmesin diye iğne. Delik değiş oldunuz Allah yardımcınız olsun.

Evet çok uğraştık..Ama değdi..2 güzel mucizeye...

kızlar duş aldım az kalsın bayılacaktım resmen çok kötü oldum duşta nefessiz kaldığımı hissettim allahtan eşim evdeydi...
Yalnız kalmaya korkuyorum ben artık

canım geçmiş olsun bu bana da oluyor sık sık
içeride çok buhar olmamasına dikkat et
o beni çok rahatsız ediyor
perdeyi yada duşakabini ne var bilmiyorum evinde o nu aralık bırak yıkanırken ben bir keresinde saçlarımı durulayamadım bayılcak gibi olmuştu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…