2009 temmuz anne adayları (ARSIV)

Hamilelik sırasında kadınların en sık yakındığı konuların başında gelenlerden birisi de kabızlık yani konstipasyondur. Bu durumun temel nedeni hamilelik sırasında salgılanan progesteron hormonunun düz kaslar üzerinde yarattığı etkidir. Düz kaslar vücudumuzda kendi kontrolümüz dışında çalışan kaslardır ve bu nedenle istemsiz kaslar olarak da adlandırılırlar. Mide, barsaklar, idrarı böbreklerden mesaneye taşıyan üreterler istemsiz yani düz kaslara örnek olarak gösterilebilir.

Progesteron hormonu vücuttaki hemen hemen tüm düz kaslarda yavaşlamaya neden olur. Bu nedenle barsaklarınız içindeki besin artıkları hamilelik öncesi dönemde olduğu kadar hzılı ilerleyemez. Bu durumun doğal sonucu da kabızlıktır.

Öte yandan hamilelik ilerleyip rahim büyüdükçe barsaklar üzerinde yarattığı baskı da başka bir konstipasyon etkeni olabilir.

Kabızlığa yol açan etkenleriden bir diğeri de beslenme alışkanlığıdır. yeteri kadar lif ve sıvı alınmaması dışkının sertleşmesine neden olur.

Hamilelik sırasında kullanılan demir ilaçları da kabızlığa neden olabilirler.

Kabzılık hamilelik sırasında herhangi bir dönemde ortaya çıkabilir. Dönem dönem azalıp artış gösterebilir.

Önlemler
Hamilelik sırasında konstipasyon yakınmasını en aza indirmek için bazı önlemler alınabilir. Bunlardan en önemlisi bol miktarda lif yani fiber tüketmektir. Bol miktarda meyve ve sebze yemek soruna yardımcı olacaktır.

Bir diğer önlem de yeterli miktarda sıvı almaktır. Hamile bir kadın günde en az 8-10 bardak su içmelidir.

Düzenli egzersiz yapan kadınlarda da kabızlık sorununa dah az rastlanmaktadır.

Tüm bu önlemler işe yaramadığı taktirde doktorunuz dışkıyı yumuşatacak ve gebelik sırasında kullanımı güvenli olan ilaçlar önerebilir.

slm arkadaşlar
benim kabızlığım için dün doktorumu yine aradım bana bir hap önerdi bol su ile al yanında takviye kayısı da ye dedi gece yatmadan aldım ve sabah kahvaltıdan önce şükürler olsunki rahatladım ilaç kullanmak istemedim ama malesef ben problemimi çözemedim içmediğim kadar sıvı kayısı aktiveya yoğurt incir hatta dupalac şurup hiçbiri bende etkili olmadı gün aşırı çıkıyorum ben bazen her gün ama dayalınmaz işkence çekiyorum inş. bunndan sonra düzelir çünkü doktorum kesinlikle ıkınmamalısın diyor

ilsu cgulistan geçmiş olsun kızlar kabızlık çok fena özellikler hamilelikte bol bol sıvı alın canlarım..
aynı şeyi bende geçirdim ama çok şükür geçtii..

canım yemem içmemde bi sorun yok.meyvayıda çok yerim suda çok içerim.bide yemekleri çok yavaş yiyen birisim.ama yinede oluyo..inş en kısa sürede geçer..

ben henüz vitamin ilaçlarına başlamadım..16.haftadan sonra başıyacağız dedi doktorcum...
Ama o ilaçlar yüzünden kilo almaktan korkuyorummmmmmm
içmesem olmaz mı acaba doğal yoldan takviye yapsam

ben henüz vitamin ilaçlarına başlamadım..16.haftadan sonra başıyacağız dedi doktorcum...

ben içemiyorum vitamin falan anında çıkartıyorum :1no2:

sadece demir hapı içiyorum o da artık çok çok fazla düşmüş kanım mecburiyetten içiyorum gece yatarken alıyorum ki bulantı yapmasın diye, eğer içmezsen iğne yapıcaz başka çaresi yok dedi doktor bende korktum çünki kan iğneleri çok fazla can yakıyorkaydirigubbakcemile

inş düzelir canım .masallah sende çok güzel beslenyiormuşsun

elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum canım..çok şükür şimdiya kadar hasta olduğumu bilmem..hamilelik boyuncada şükür çok rahattı.ama şimdi bu aralar bu sorun var sadece..inş buda geçer..:1hug:

melekkkk özellikle kan demir hapı kilo aldırıyomuş :1no2:
bende şuan sıf vitamin içiyoum 2 haftadır 1 kg aldım toplamda .

Ben cumartesi konuşacağım doktorumla çoooook gerekliyse başlıyayım diyeceğim kilo aldırmalarından bahsedeceğim bakalım ne diyecek

bende 16 haftada başladım vitamine ve başka bişey kullanmıyorum..bebekler 17 haftadan sonra depolamaya başlıyormuş.o yüzden herzaman doğal yollarla aldığımız yeterli olmayabiyormuş..hatta dr.lar vitamin ilaçlarını doğumdan sonrada 3,4 ay kullanmayı tavsiye ediyorlarmış..bebek gelişimi için çok önemliymiş..ihmal etmemek gerekiyor.ama sen yine dr.bi görüş istersen canım :1hug:

bende demir ilacı v.s kullanmıyorum dr um vermedi sadece c vitamini içiyorum :))) şimdilik ama belki cuma ya gittiğimde ilave ilaçlar verir bana da..

Ay ya şimdi.sol tarafımda sanki hoplayan birşey oldu.sanki sol tarafım gereiliyormıuş gibi.acaba bebeğimmi bu.yoksa gaz filanmı tuhaf birşeydi.böyle olan oldumu aranızda

bademicm canım hoşgeldin
umarım biraz daha iyisindir.

Hoşbuldum İLSU cuğum evet daha iyiyim çok şükür..

Ben de hamilelikten önce yaşamadığım şeyleri yaşadım..Grip nedir bilmezdim..Çok seyrek nezle olurdum..Hele hayatımda hiç kabız olmamışım meğer..Yani daha önce yaşadığım sıkıntılar kabızlık bile sayılmazmış diyorum kendime..Aktivya aldı eşim her gün bitane yiyorum sade..Bu arada 2-3 gün iştahsız olduğum için bişey yiyemedim.3 kilo vermişim bile..zayıf kollar bacaklar,kaşık kadar bir surat,uzun boy ve şişik bir göbeğim var...Eşgalimi verseler uzun boylu,zayıf ve göbekli kelimesi yeterli olur sanırımkaydirigubbakcemile3

Ben normalden çok su içerim..yani Günde nerdeyse 2 litre falan..Kabızlıkta sadece sıvı tüketimi yeterli değilmiş..Mutlaka lifli gıdalar yemeliymişiz..Bir de çok bulantısı kusması olan arkadaşlar da potasyum eksikliğinden dolayı kabızlık olurmuş..Beni de uçak sonrası otobüs tutmuştu,sürekli midem bulanmıştı..Ertesi gün kabız olduğumu farkettim..Eşim eczaneden lağman aldı..Onu yaptım kendi kendime hiç işe yaramadı tabi...benneyaptımki Sonra zeytin yağı ile falan yumuşattım..Amann neyse iğrenç işte...Ama ağlamaktan ölüyordum....Hiç böyle bişey yaşamadım..Yaşamam inşallah...Kabızlık nedir ki geçer diyordum..Ama insan yaşamadan anlamıyor..Ben zaten daha evvel hiç kabız olmamışım meğer....benneyaptımki

Son düzenleyen: Moderatör:
badem canım gecmiş gribi atlattınmı canım
olsun bende hiç kabızlık nedir bilmezdim ama berbat birşeymiş dün doktorada dedim yemediğim kullanmadığım şey kalmadı diye telefonda bana kahkaha ile güldü ama şükürler olsun verdiği ilaç bugün işe yaradı ama ben yinede çok korkuyorum inş. bidaha bu derece şiddetli olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…