2009 temmuz anne adayları (ARSIV)

acaba bu yardımlar emeklisandığında olanlara veriliyormukiCADIARZU merak ettim şimdi bak ...

hoşgeldin canım.ne güzel hasret giderdin annenle..keşke benimkide yakında olsada doyasıya bi hasret giderebilsemm:asigim::asigim:

şu çoğumuzun korkulu rüyası olan rahim ağzı yetmezliğini + tetanoz aşısını + gebeliğin ilerleyen haftalarında tekrarlanan ve bende tekrarlanmayan kan-idrar tetkiklerini sordum , cevabı sizlerle paylaşayım dedim :

" Rahim ağzı yetmezliği gebeliğin ilerleyen aylarında vajene doğru baskı hissi oluşturabilen bazı durumlarda da hiç belirti vermeden 6 veya 7. ayda ağrısız hızlı ilerleyen doğum tablosu ile ortaya çıkan bir durumdur.Rutin kontrollerde rahim ağzı uzunluğu ve şeklindeki değişiklikler değerlendirilip bu durum saptanabilir.Tetanoza gelince ,aşılama programı yenidoğan tetanozunu engellemek için devletin başlatıp uyguladığı bir programdır.Tetanoz aşısı olmak ( 5 yıllık tekrar dozlarıyla) tüm bireyler için önemli bir korunma yoludur.Bu açıdan bakınca aşı olmak doğrudur ancak sağlıklı ortamda steril şartlarda doğum ve sezaryende bu enfeksiyonu beklemiyoruz.Türkiye genelinde ev doğumlarını göz önüne aldığınızda tehlikenin orada olduğunu farkedersiniz. Tetkikler ise düzenli kontrol olan hastalarda belli şikayet ya da bulgular varsa tekrar edilmeli herkese gerekmeden tekar tekrar tahlil istenmemelidir .."

ama ben ne olur ne olmaz diye olucam o tetanoz aşısından a.s
şimdi hem pazara dolaşmaya hem de yakınlarda varsa bir sağlık ocağına gidip kayıt olmak için çıkıcam ..

görüşmek üzereeeeeeeee :teytey:

hoşbuldum canım cidden uzakta olması daha kötü martın sonunda gidcekler memlekete annem doğumuma gelecek bi kaç gün varken doğumdan 15 gün sonra tekrar gidecek kasımda gelecekler anlıcan 6 ay burda 6 ay memlekette 1 ay var gitmelerine şimdiden içime düştü sıkıntısı

Demetciğim sorma ya...Son birkaç gündür çok zordu benim için.
Salı günü ;bebeğimin hareketlerini hissedemediğim için sağlık ocağına gidip bir kalp atışlarını duymak istedim.O gün eşiminde hastane randevusu vardı.Beraber gittik.Önce sağlık ocağına...Kalp atışlarını duydum bebeğimin çok rahatladım.Hemşire gelmişken tetenoz aşısını yapalım dedi.Erken değil mi diye sordum.Hayır dedi.O gün 20+0 idim.Aşı yapıldı.İdrar tahlili istedi.Onda da tortu bulundu.kalsiyum olabilir dedi doktor.Ertesi günü kan tahlili için gitmemi ve kanda kalsiyum ve böbrek faaliyetlerime bakılacağı söylendi.Bu arada mide yanması için ilaç yazdırmak istedim.Aslında ben Renni Duo'nun kullanılabileceğini araştırıp birkaç kez kullanmıştım.Sonra ilaç bitince hazır gelmişken sağlık ocağından yazdırmak istedim.Ordaki doktor kendi doktoruma sormadan ve onay almadan yazamayacağını söyledi.
Hastaneyi aradı eşim.Çok zor ulaştık ama doktorum için operasyonda dediler.Daha önce de birkaç kez birşey sormak için aramış ama ulaşamamıştım.O gün Büyükçekmece sigorta hastanesine eşime bir test yaptırmak için gitmişken benim hastaneye,doktoruma da uğrayıp hem ilaç adı soralım hemde cep no.sunu isteyelim dedim eşime.Hava çok soğuktu ve kar yağıyordu.Velhasıl gittik doktoruma...Kapıdan sordum.Bana kullanabileceğiimi söyledi.Sonra cep tel.istedim.Bana veremeyeceğini,hastane prensiplerine aykırı olduğunu söyledi.Şok oldum.yani acil bir durumda ben doktoruma ulaşamayacağım...
Eşim de ben de çok bozulduk.Eşim doktoru değiştirelim diye tutturdu o andan sonra.
Sağlık ocağına gelip Renni duo yu yazdırdık.Mide yanması yanında ağrı da oluyordu midemde.O gece başım çok şiddetli ağrıdı yatınca geçer diye uyumaya çalıştım.
Gece bir ateş...Başağrısı...Aşı yapılan kolumun ağrısı ve bütün vücudumda ağrı...Sabahı zor ettim.Aşıdan dolayı ateş olabilir diye düşündüm.
Sabah yorganın altında tir tir titriyorum...Olacak gibi değil.Yanlış olduğunu bile bile eşimden üstüme bir kat battaniye daha istedim.Çok terleyince titreye titreye yataktan çıkıp zar zor bir ılık duş aldım.Ama daha kötü oldum.Eşim sağlık ocağını aradı.Aşıdan olabilir mi bu durum diye.Olmaz dediler ve hemen hastaneye gitmemi söylediler.Yataktan çıkacak durumda değildim.Ateşten annemi sayıklayıp durdum.Annem çoook uzaklarda oysa...Yine zar zor giyindim.Büyükçekmece devlet has.acile gittik.
Acil demeye bin şahit ister.Kapıda 30 kişi sıra bekliyor.Eşim yaygarayı kopardı.Doktor çıktı ne oluyor diye.Durumumun aciliyetini anlatmaya çalışıyor eşim,ben ayakta duramıyor,titreyip duruyorum,ateşim çok yüksek...Doktor bir güzel bağırıp hiç birşey yapamayacağını ve sırayı beklememizi söyledi.Herkes bize bakıyor.ve hiçbirinde acillik bir durum göremiyorum bu arada.Aralarında konuştuklarını duyuyorum.''Kadın hamileymiş,ateşi 41...Orda beklemem ne mümkün! Eşime dedim bizim hastaneye gidelim.O doktoruma kızdığı için önce oraya gitmek istememişti ama mecburduk artık...
Gittik...Orda da saat 18 e 10 var mesai bitmek üzere.Acilde ateşime bakıldı, 39 ...Doktor yok ortalıkta.Nöbetçi doktor gelecek biraz bekleyin dediler.10 dk,20 dk,30 dk...Bekle bekle...Hastane boşaldı.Sonunda geldi doktor.Önce bebeğime baktı ultrasonda.Çok şükür iyiydi.En büyük korkum ona bişey olacak diye idi...Yüksek ateşten birşey olacak diye ödüm koptu...
kan tahlili yaptırdım.Viral enfeksiyon dedi.Fena üşütmüşüm yani.Serumla ateşi düşürelim dedi önce...İdrar yollarımdaki problemden dolayı antibiyotik kullanmış ve daha yeni bitirmiş olduğum için yazmadı.Ilık duş,vitamin ,dinlenme ve minoset ile 24 saate kadar ateşim düşmesse serumla düşürürüz dedi.O geceyi de zor geçirdim.Ateşimi sirkeli suyla ,ılık duşla biraz düşürdük.Dün biraz toparlandım.Bugün daha iyiyim.

Çoooooook uzattım farkındayım.Ama yaşadıklarımın belki size de faydası olur...

ayy canım yaa neler yaşamışsınnnn:1no2:
okurken ben kötü oldum çokkk çokkkkkk geçmiş olsunnnn:teselli:senağlama

dikkat et kendine ve bebişineŞeniz nasıl oluyorda anlamadın o kadar kötü olana kadar yaa neyseki daha iyisina.s.

herkese hayırlı cumalar arkadaşlar
kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 evet stardustcum valla kaybolmak istemiyorum bende ama ne yapıyım bu seferde pc nin remi yanmıştı düzeldi şükür
evet gittim dr a ama gene göstermedi benimki cinsiyetini bu çocuk beni daha doğmadan göbeğimden çatlatacak kesin kız göstermiyor yaa valla salı günü bi daha gidicem bakalım gösterecekmi yakındır drum muayenehanesinin önünde yatmam benim :)kaydirigubbakcemile3
ama güzel bi haberrr artık bebeğim kımıldıyor karnımda benim hissediyorum artık hareketlerini
bidee yarın annem geliyorr 1 haftalığına bana kalmaya :)

çok geçmiş olsun arkadaşım ya çok üzüldüm bende aşıdan sonra epey rahatsız oldum doktora sorduk ağrı normal dedi 3 gün kalkmadı kolum ama herkeste aynı olmuyormuş ateşlenmene de çok üzüldüm benim de korkulu rüyam oldu ateş

çook geçmiş olsun canımm.iyi olmana sevindim..
aşının ateş yaptığını duymuştum demek yokmuş öyle bişey..
inş bidaha böyle sıkıntılar çekmezsin canımm..Rabbim hepimizi ve bebişlerimizi korusun inş..

çok geçmiş olsun canım inşallah bi daha yaşamazsın hastalık bi yerde ama hamilelikte insanın direnci hiç olmuyo daha çabuk yatağa düşüyor allah korusun meleklerimizi:Saruboceq:

kızlar sizdede oluyormu 2 haftadır birfiil baş ağrısı çekiyorum dayanılmaz derecede böyle olupda bişiyler yapan varmı ne olur banada söyleyin artık dayanamıyorum bu ağrılara ben yaa(

kızlar benimde dün aksam vajinamdan bir ağrı girdi ki çok kötü oldum hemen uzandım dinlenince geçti .çok korktum.sizde de benzzer ağrılar oluyor mu

Çok teşekkürler canımmm....

benim uyuyunca falan geçmiyor canım malesef
ilsu arada oluyor canım benimde ben dr a sordum rahim genişlediği için bu tür kasılmalar normal kend,ni fazla yorma dedi banada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…