2009 temmuz anne adayları (ARSIV)

kızlar selam..sgknın yaptıgı dogum yardımı konusunda bilgisi olan var mı? Benm gb özelde çalışıp ta bu duruma vakıf olan arkadaşlardan cevab bekliyorumm...

canım doğumdan 8 hafta önce doktorundan rapor alıyorsun bi kaç evrak daha var onları tamamlayıp muhasebeye veriyorsun onlar halleder doğumdan sonra doğum yardımıyla süt parası almana yarıyor 2000.00lira doğum parası 70lirada süt parası alıyormuşsun ama süt parası 120 lira oldu diyende var geçen gün araştırdım bi sitede bunları okumuştum sgknın kendi sitesindede var ama ücretten bahsetmiyor

Bu güzel duaya ancak canı gönülden amin denebilir.Sağolasın canımmmm:1hug:

SGKNIN SİTESİNDEN ALDIM KIZLAR Bİ GÖZ ATIN BAKALIM

Doğum Yardımı, sigortalı kadının veya sigortalı erkeğin sigortalı olmayan karısının; doğum sırasında veya doğumdan sonra gerekli sağlık yardımlarıyla, ilaçların ve sağlık malzemesinin sağlanmasıdır.
Doğum yardımının Kurumca aynen sağlanamadığı yer veya hallerde, bu yardım yerine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı?nca onanacak ve önceden bildirilecek tarifeye göre Kurumca maktu para yardımı yapılır.
Birden fazla çocuk doğarsa, her çocuk için yapılacak yardım, çocuk sayısına göre bir kat daha arttırılır.
Doğum yardım parası alabilmek için; doğumun 3 ay içinde Kuruma bildirilmesi gereklidir.
Bu bildirme; hekim veya diplomalı ebeden alınacak doğum kağıdı yahut onanmış nüfus kayıt örneği ile olur.
C) Emzirme yardım parası ödenir.
Emzirme yardımı; sigortalı kadının veya sigortalı erkeğin sigortalı olmayan karısının doğum yapması sebebiyle, doğan çocuğun beslenmesi için, doğumdan sonra yapılan para yardımına denilmektedir. Bu yardım, çocuğun canlı doğması halinde yapılır.
Eğer, birden fazla çocuk doğmuşsa, yardım çocuk sayısına göre bir kat daha arttırılır.
D) Sigortalı kadına, doğumdan önce ve sonra işinden kaldığı günler için ödenek verilir.
Sigortalı kadına, analığı halinde; doğumdan önce ve sonra 6 şar haftalık sürelerde, işyerinde çalışmadığı ve işinden kaldığı günler için verilir.
Esasen, İş Kanunu hükümlerine göre, kadın işçilerin doğumdan önce 6 ve doğumdan sonra da 6 hafta işyerinde çalıştırılmaları yasaktır.
Ödenek alabilmek için, sigortalı kadının doğumdan önceki bir yıl içinde kendisi için en az 120 gün Analık Sigortası primi ödenmiş olması gerekir.

ya kızlar b ara verin şu cici mobilyalarada, haklarımızı ögrenelim, ne dersiniz?

canım benim hiçbir bilgim yok bu konuda bilen arkadaşlar buyursun yazsın ama cicişleri de paylaşalım nolur ki:sm_confused:

demet bu çok güzel bişey yeri olmayanlarada çok pratik köşe kullanılmış küçük yerlere çok iyi olur ay tam benlik. Nerden buldun cnm

demet cok guzeller gercekten! yabanci sitelerden mi alinti?

Yaaaa harika bişey bu,mavilisi var mı acabaa :)))

ayyyyyyyyy bunlarde neeeeeeeeeeeee bayıldımmmmmmmmmmmmm:asigim:

evet kızlar yaa harika ve değişikler kızıma değişik bir beşik arıyorum ve bulduklarımı da sizlerle paylaşmak istedim yabancı site değiller canım ama nerde satıldığı ve markası yazmıyor:mymeka:
mavisi de var çiçekcim değişik modeller buldukça eklicem sizlerde fikir edininŞeniz

Bu güzel duaya ancak canı gönülden amin denebilir.Sağolasın canımmmm:1hug:

hoşgeldin canım ya nerelerdesin özledik:1hug:Şeniz

demet bunlar süper rahatlık açısından şu ebeveyn yatağına monte olabilen bi harika emzirmek için hemen yanına alabilirsin ben bi dönem kızımın karyolasının bir yanını çıkarıp aynı böyle yatağa yapıştırmıştım çok rahat oluyor tabi bir yaşından sonra ayırmak lazım odaları

hürremcim teşekkür ederim cevabın için, bu gerekli evraklar konusunda net bilgin var mı? bir de mesela ben mart basında işten çıksam sgkm 6 ay daha gecerli bildiim kadarıyla..yani yinede dogum parasından yararlanabilirmiyim ?

kızlar selam..sgknın yaptıgı dogum yardımı konusunda bilgisi olan var mı? Benm gb özelde çalışıp ta bu duruma vakıf olan arkadaşlardan cevab bekliyorumm...

cnm doğumdan 2 ay önce ve doğumdan 2 ay sonra toplam 4 ay çalışamaz raporu alıyosun dahasonra gidip ssk dan minimum 1750 tl ve doğum parası 75 tl ni alıyosun cnm

Canım diğer evrakta hastaneden alınacak doğum belgesi yada nufustan alınacak nufus kayıt örneği birde vizite kağıdı istiyorlarmış eşim bu hafta sgk ya gidecek ondan tam öğrenip bilgi veririm ayrıca doğumdan önce bir sene içinde 120 günlük primin olması gerekiyormuş seninde 120 günün varsa yararlanabilirsin

cnm doğumdan 2 ay önce ve doğumdan 2 ay sonra toplam 4 ay çalışamaz raporu alıyosun dahasonra gidip ssk dan minimum 1750 tl ve doğum parası 75 tl ni alıyosun cnm

canım teşekkürler cevabın için..peki ben 32. haftada iş göremez raporu aldıktan sonra izne ayrılsam ve sonrasında da işten ayrılsam yani hiç işe başlamasam dogum sonrası n olacak?sormak istediğim bu yardımdan 4 ay yararlanabilioruz ve sonrasında işimize devam edio olmamız mı gerekiyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…