• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 temmuz anne adayları (ARSIV)

günaydın kızlar bugün pazar kimseden ses soluk çıkmaz artık:) uyuyun bakalım kızlar ben 8 9 saatten fazla uyuyamıyorum sizler gecede en fazla 1yada 2 kere wc kalkıyorum uykum fazla bölünmüyo ama gecede 12,30 dan önce yatmıyorum sabah 9 gibi kalkmış oluyorum normalmi...

Hanimlar sizlerle burada gordugum cok da hosuma giden, Turk annelerimizde ve arkadaslarimd agordugum buyuk bir yanlisi paylasmak istiyorum.

Cocuk oldugu anda ister istemez hayatimizin merkezine koyuveriyoruz. Cunku cok seviyoruz, cok ozlemle bekliyoruz. Her sey ona gore ayarlaniyor. yeme, icme gezme disari cikma, cikamama... aslinda bana gore cok yanlis bir sey.

cocuk oldu diye anne babalar sinemaya gitmeyi beraber vakit gecirmeyi unutuyorlar. Anneler once cocugu yediriyorlar hangi ortamda olursa olsun. cocuk da nazlana nazlana yiyor. yemiyor, kaciyor. anne pesinde dolaniyor iki kasik daha agzina tikabilmek icin.

Inanin bana ben bundan hic hoslanmiyorum belki ben de oyle bir anne olacagim. simdi gulup geciyorsunuzdur basina gelince gorursun diye. ama ben tersini de gordum. bunun tersini basaranlar da var.

7-8 sene once 6 ay ingiltere'de cocuk baktim. 2 senedir de ABD deyim.Inanin cocuk yetistirme tarzlari bizimkinden cok farkli. asla bagirma siddet yok. anlata anlata konusa konusa. ama cocugu simartma da yok. disiplin de on planda. biz cocuga bir seyi yaptirmamaya kalksak ya tepine tepine aglar, ya inatlasir ya da benzer bir sey. Inanin buyuk markletlere alisveris merkezlerine gidiyorum. sessiz sessiz anneleri ile alisveri yapan cocuklar var. ama boguren aglayanlar da. inanin o bogurenler buyuk ihtimalle ya Turk cikiyor, ya da Arap vs.

Biz cocuklarimiza yanlis egitim veriyoruz. siddet yok, bagirma yok tamam ama disiplin de yok. cocuklar tepemizde.

burada cocuklari olan 2 tane Amerikali arkadasim var. sik sik gorusuyoruz. Yani aileleri de Amerikali. Ikisinin de bir de iki yasinda kizlari var. hatta yeni dogum yaptilar, yeni birer de bebekleri oldu. Ama inanin cocuklarina verdikleri terbiyeye hayranim. bu kadar guze anne cocuk iliskisi olamaz. anne cocuk gruplarina katiliyorlar sosyal aktivitelerden zak durmuyorlar. ama cocuga terbiyeyi de cok guzel veriyorlar. Cocugun agzina yemek tikistirmak gibi huylari yok. cocuk sofrada oturuyor. kendi ozel catali kasigi var. yasina uygun. sandalyesi de masaya gore yukseltilmis. yemek vakti anne babasi ile oturup yemek yiyor.(2 yasinda!) tabaginin hepsini de bitiriyor, inanin ben o kadar yemek yemiyorum. bu cocuk daha 2 yasinda. digeri de oyle. Benim daha buyuk yaslarda cocuklari olan arkadaslarim var. elinde tabak cocugun arkasinda geziyor. cocuk yesin diye. cocuk da iki oynuyor. 1 yiyor. masaya oturup dogru duzgun yeme diye bir sey yok. digeri nasil yapiyor? bu cocuksa digeri de cocuk. aradaki fark ne?

Biz cocugumuzun ustune ne kadar dusersek o kadar bebeklesiyor. bu bahsettigim mini kiz cocugu ustu basi kirlenince goturup kirli sepetine atiyor. cunku boyle ogretilmis. bir sey kirlenince yuikanir. onun icin da ortaya atmak yerine kirli sepetine atilir.

ya o kadar imrendim ki cocuk yetistirme tarzlarina. Cocuga cocukmus bebekmis gibi degil, her zaman yetiskinmis gibi ve dogru olani ogretecek sekilde davraniyorlar. cocugun yerine kendileri yapmiyorlar o davranislari. cocuga bunu yap sunu yap diye degil. guzel model oluyorlar. cunku cocuk direkt kopyaliyor sen ne yaparsan.

mesela biz kucuk bebekle disari cikmak istemeyiz. ya da bir geziye, dag yuruyusune vs. ama burada cocugunu almis kangurusuna koymus, selalye piknik yapmaya gelmis. selaleden boyle yere carpan sular cocugu irkiltiyor ama cocuk memnun. benim ne isim var cocukla burada deyip eve kapanmamis.

anlatmak istedigimi insallah anlatabilmisimdir.

uzun oldu ama yazdiklarim. sizi bilmem ama dogrusunu ben gorrdugum icin gercekten uygulayabilmek isterim. insallah da basaririm. duyarli cocuk yetistirmek istiyorum insallah bebegim o imrendigim kiz cocugu gibi olur.

canım bu konuda sana katılıyorum eve kapanmak dopru bişey değil çok yanlık ve ben kızım olduğunda hiç evde oturmadım desem yeridir hergün gezdim:) eşimlede hafta sonları hiç evde durmazdık bide üstelik kışın ortasıydı :) annemler çok kızardı bi evde oturmuyosun torunumu hasta edicen kar yağsada ben dışarı atardım kendimi düşün yani okadar gezmeyi severim ve kısıtlamam tiyatroyada gittim sinemayada istanbulda bir çok fuarlarıda gezdim yazın hele kızımda 6aylıktı aklına neresi gelirse istanbulda gezdirmiştim kızımı:) ve benimde bi huyum var evde kızımı doyurmadan asla dışarı çıkarmam şimdide öyleyim dışarda canını isterse yer istemezse yemez üstelemem kayın valdem bana kızar sen alıştırmadın bu çocuğu boğazlı bi çocuk değil hiç bişey yemiyo der:) ama üstleeyince daha beterini yapıyo insan helak oluyo başlarda denedim sonradan huyunu alınca kendi haline bıraktım şuan dolu dolu 4 yaşında kızım kendi yer kendi bi çok şeyini yapar ve pc yi inanmazsınız her türlü kullanıyo desem yeridir pcde kendine oyun açar intertten oynar kendi müzik açar tvde kumandayı rahatlıkla bütün kanları açar kapar yani kızımın bana bi yüksünlüğü yok zaten wc sorunuda yok çoık kolay alıştı wc de kendi wc gider şimdide zorlanmıcam zaten kızım okula başlıcak bu sene bebişimde tam 3 aylık felan olacak ana kucağına alrıtız hergün bi okula bi eve canımız sıkıldı haydi gezmeye yine oturmucam evde kapamıcam kendimi bide ay çocuk üşür ay terledi bunları fazla çocuğa alıştımayın benim kızım pek sıkı giyinmekten hoşlanmaz ev içinde bile baz anneler yeleksin otrutmazlar ama ben alıştırmaıdm terledi sırtına bez koyma olayını yapmadım doktorun önerisiyle ne kadar çocuğu nazik alıştırırsan okadar çok hasta olur derdi evde kendi nasıl dolaşıyorsan çocuğunuda öyle alıştır derdi bende aynen öyle yaptım çok şükür benim kızım senede 1 yada 2 kez hasta olur oda yatağa felan düşmez ayakta grip gibi atlatır çok sğalıklıdır minik kızım abooo baya konuşmuşum çenem açılmış sabah sabahdelikafadulden:roflol::roflol::roflol:

günaydın hanımlarr...

bugün pazar pek kalabalık olmaz dün hiç bakamadım aklım sizdeydi umarım herkes iyidir.. biz bebeğimizle iyiyiz cuma gününü sabırsızlıkla bekliyoruz....

iyi pazarlar hanimlar,
star dust cok sevindim canim gozun aydin oglun oluyormus, allahim saglikla kucagina almayi nasip eder insallah
darisi bana, bakalim ben nezaman ogrencem?? kesin en son ben ogrenirimmirmirmirmir

Badem şimdi okudum güzel haberi. Zaten benim de içimden diğer bebeğinin kız olduğu geçiyordu. Çok sevindim. Hayırlısı ile kucağına alırsın meleklerini inşallah.
Dilara, eyetkiner size de teşekkür ederim.

bademcim gercekten cok sevindim. allah hayirla saglikla kucagina almayi buyutmeyide nasip etsin. darisi benim gibi cinsiyeti henuz ogrenemeyenlerin basinakaydirigubbakcemile2

:teytey::teytey::teytey::teytey::teytey::teytey:
işteee buna halayyy çekilir bademmmmm:teytey::teytey:(anladın sen onusırnaşık şey)

çok ama çok sevindimm ya....:lepi:

allah tamamını erdirsin...hihoyyyt
sağlıkla gelsin prensimiz ve prensesimiz...:nazar::nazar:

bişeyi gerçekten çok yürekten istersen bu gerçekleşiyor ben buna yürekten inanıyorum...:teytey:
çünkü ben de bi kızım olmasını çok diliyor ve çok istiyordum...allahım o kadar büğük ki nasip etti gönlümdekini...:sm_cool:

allah sana da gönlüne göre vermiş....tebriklerrrdelikafadulden

SABAH SABAH EN GÜZEL ALDIĞIM HABER .BADEMCİM ÇOK İSTİYORDUN ALALH GÖNLÜNE GÖRE VERDİ .BİR KIZ BİR ERKEK İNSAN BASKA NE İSTERKİ . ANNENLER FALANDA ÇOK SEVİNMİŞTİR MUTLU HABERİN KEYFİNİ ÇIKARTMAYA BAK SEN .:nazar:

BADEMCİM tebrikler canım. allah gönlüne göre verdi.... sağlıcakla doğsunlar inşallah...

selam kızlar bende bu tatil gününde çalışanlardanım öğlene kadar buradayım maalesef..

bademcim gözün aydın inşh.miniklerini hayırlısı ile alırsın kucağına ne güzel bi kız, bi erkek .....çok güzel ya Allah bağışlasın canım ....

Öncelikle herkese günaydınnn,önce geçmişi okuyayım dedim ama bademmm valla çığlık attım şurda arkadaşta şaşırdı noluyo diye :).Çokkk sevindim canım ya gözünüz aydın.İkisininde tadını çıkaracaksın hemde bi seferde ne güzel :nazar:

ikiz-bebekler.jpg

bademcim çok sevindim tatlım rabbim onları korusun ailesine bağışlasın:nazar::nazar::Saruboceq::Saruboceq:
Çok teşekkür ederim arkadaşlar..Allah hepinizin gönlüne göre versin inşallah..:1hug:

Dün izmirden istanbula oradan da Bolu ya geldik...

İzmir de hava çok güzeldi. İstanbul ve Bolu da çok soğuk..

Ya çok özleyeceğim ben İzmiri gene....Sanırım en az 1 sene daha gidemeyeceğim...:çok üzgünüm:

İzmir yiyecek içecek ve kalite açısından çok iyi..Ulaşım sorunu da yok öyle pek..Ama istanbulda havalaalanından kozyatağına gidinceye dek içim bayıldı....kaydirigubbakcemile

Umarım bir gün tekrar izmire döneriz..Çocuklarımın kesinlikle İzmir de okula gitmesini istiyorum....

dr. kontrolümüz çok güzel geçti
veeeeeeeeeeeee oğluşum olucakmışşşşşşşşşşşşşşşş :asigim: :teytey: :nazar
maşallah keyfi yerindeydi paşamın , bağdaş kurmuş yattığı yerden elleriyle oynuyordu kımıl kımıl :emir_bebek:
bu da kanıtımız , her açıdan gösterdi bize maşallah neyi var neyi yoksa kaydirigubbakcemile3
:

pipilikuzumkt3.th.jpg

Tebrik ederim bitanem,sağlıkla dünyaya gelsin tatlı oğluşun inşallah..:nazar:a.s.:1hug:

İzmir -istanbul-Bolu hava değişimi beni kötü etkiledi ve hasta oldum...:çok üzgünüm:

Üstelik bu gün doğum günüm ama evden dışarı adım atamıcam..

Bu günlerde belim ve başım çok ağrıyor...:çok üzgünüm:

Son düzenleyen: Moderatör:
gercekten de bacak bacak ustune atmıs canım.cok seker gozukuyor.:1hug:
masallah.:nazar:
demek kı keyfıne duskunlugu babasına cekıcek.

teşekkür ederiz Rosem teyzesi Şeniz
heyecanlıyız halen :dance:

canım hadi hayırlısı olsun çok sevindik. maşallah OĞLUŞUNA canım.

teşekkürler canımmmm Şeniz a.s.

ayy gözün aydın canımmmmm tebrik ederim prensini sağlıkla kucağına al inşallahhhh:nazar:Şeniz

şunun keyfine bak yaaa tü tü tüüü maşallahhhhhhhhhhhhhhh:nazar:

teşekkür ederiz demetcimmmmmmmmmmmmmmm Şeniz
ayyyyyyyyyynen öyle keyfine düşkün küçük sıpam benim o :asigim:

canım geldin demek akşamüstüden beri girip bakıyordum geldimi diye gözünaydın demek paşa geliyor darısı başıma inş çarşamba günü bende öğrenirim :teytey::teytey:

canımmmm merak ettin demek , sevindim birden :asigim:
inşallah Allah gönlünden geçeni verir , kullanıcı adın " derin " den midir nedir , ben hep senin kızın olacağını düşnüyorum . kız olsaydı cinsiyetimiz Derin Naz koymayı düşünüyorduk isim olarak yerimseniben
tabiki Allah hayırlısını ve sağlıklısını versin hepimize :Saruboceq:
[/QUOTE]

maşalahhhhhh:nazar::teytey:
şu paşanın keyfine bak yaa :nazar::emir_bebek:
bi çayı kahvesi eksik :kahve:kaydirigubbakcemile3
oy yesin onu teyzesi ŞenizŞeniz
gözünüz aydın canımm..Rabbim nazarlardan korusun :Saruboceq:

en son kızlar öndeydi ama paşalar son atklarla öne geçtiler sanırım a.s.

ya sorma canımcım , çok keyfine düşkün olacak , bayacak beni galiba :roflol:
teşekkür ederizzzzzzzzzzzzz Şeniz

canim cok sevindimm.. allah hayirla tamamina erdirsin ins. bende ogrenmek istiyorum yaaakaydirigubbakcemile4

amin canım , teşekkür ederim a.s.
inşallah sen de bir an önce öğrenirsin :1hug:

canım tebrık ederım cok sevındım masallah oğluşuna:nazar:Şeniz

teşekürler canım a.s. :1hug:

hayırlı olsun canım oğluşun nekadar da tatlı duruyor baksana
pipisini bile görebiliyorum :))))kesin erkek yani:dance:

teşekkürler canım a.s.
ya o göbek kordonu olabilir mi acaba :uhm: yakın çekim pipili resmini ekliiim ben en iisi yerimseniben

star dust çok sevindim bebeğinin sağlıklı olmasına tabi cinsiyetini öğrenmede.darısı öğrenmeyenlerin başna.

teşekkür ederim canımmm a.s.
amin inşallah herkesin merakı son bulur gönüllerince :asigim:

iyi pazarlar hanimlar,
star dust cok sevindim canim gozun aydin oglun oluyormus, allahim saglikla kucagina almayi nasip eder insallah
darisi bana, bakalim ben nezaman ogrencem?? kesin en son ben ogrenirimmirmirmirmir

teşekkür ederiz Ebush teyzemiz Şeniz
öyle deme , ben de senin gibi düşünüyordum , bu hafta göstereceğinden hiç umutlu değildim :1no2: ama süpriz yaptı bize böceğim , yerim onu ben :asigim:
bak gör , ilk dr. kontrolünde öğreneceksin yerimseniben

Tebrik ederim bitanem,sağlıkla dünyaya gelsin tatlı oğluşun inşallah..:nazar:a.s.:1hug:

İzmir -istanbul-Bolu hava değişimi beni kötü etkiledi ve hasta oldum...:çok üzgünüm:

Üstelik bu gün doğum günüm ama evden dışarı adım atamıcam..

Bu günlerde belim ve başım çok ağrıyor...:çok üzgünüm:

teşekür ederiz Badem teyzemiz :1hug:Şeniz
dikkat et canım ben de 2 hafta önce ist.a gittiğimde dikkat etmeme rağmen biraz üşütmüştüm , boğazlarım şişti felan ..
bel arısı biraz gezmekten , ayakta fazla kalmaktan oluyormuş , Boluda dinlenirsin bol bol , dinlenmek çok iyi geliyor yerimseniben
geçmiş olsun canımmmm :teselli:

VEEEEEEEEE
YENİ YAŞINDA TÜM BEKLENTİLERİNİ GERÇEKLEŞTİRMEN DİLEĞİYLEEEE
a.s. :1hug:

kibeleci çok teşekkürler şu idrar meselesi için..belkide haklısın abartıyorumdur..anne olmak böle bişi heralde, aman bişi oldu, aman böle şöle...derken..:=)bir an önce kucagıma istiyorum serrayı yaaa..

teşekür ederiz Badem teyzemiz :1hug:Şeniz
dikkat et canım ben de 2 hafta önce ist.a gittiğimde dikkat etmeme rağmen biraz üşütmüştüm , boğazlarım şişti felan ..
bel arısı biraz gezmekten , ayakta fazla kalmaktan oluyormuş , Boluda dinlenirsin bol bol , dinlenmek çok iyi geliyor yerimseniben
geçmiş olsun canımmmm :teselli:

VEEEEEEEEE
YENİ YAŞINDA TÜM BEKLENTİLERİNİ GERÇEKLEŞTİRMEN DİLEĞİYLEEEE
a.s. :1hug:

bademcim doğum günün kutlu olsun.eşin ve ikiz bebeklerinle nice mutlu senelere

badem iyi seneler..sende bir kovaymışsın:=)..Herşey gönlünce olsun..

Çok teşekkür ederim arkadaşlar...:1hug:a.s.

Evet ben de bir kova burcuyum..Güzelliğimi,zekamı ve özgüvenimi burcuma borçluyum..-tatlicadiarzu- kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

Şaka bir yana burnum akıyor,yutkunurken zorlanıyorum.Eşim arada bir nane limon tarçın karışımı yapıp veriyor..İnşallah çabuk toparlanırım...Sevmiyorum hasta olmayı...:1no2:

doğum günün kutlu olsun nice senelere bademcim
buarda çok geçmiş olsun hava değişiminden ötürü olmuş olabliri .

stardust canım tebrik ederim maşallah oğluşuna çok tatlı :)

bademcim ilk önce doğum günü kutlu olsun canım yeni yaşına bebeklerinle girmen ne hoş.. kendine dikkat et bu arada çok da geçmiş olsun..

merhaba kızlar cinsiyetler öğrenilmiş allah hepinizinkini hayırlı etsin badem çok sevindim 1 kız 1 erkek hee çok tatlıya senin için sevindim gözünüz aydın bende perşembe gidicem bakalım cinsiyeti belli olucakmı benim oğlum var inşallah buda kızdır hayırlısı artık

doğum günün kutlu olsun nice senelere bademcim
buarda çok geçmiş olsun hava değişiminden ötürü olmuş olabliri .

stardust canım tebrik ederim maşallah oğluşuna çok tatlı :)

bademcim ilk önce doğum günü kutlu olsun canım yeni yaşına bebeklerinle girmen ne hoş.. kendine dikkat et bu arada çok da geçmiş olsun..

merhaba kızlar cinsiyetler öğrenilmiş allah hepinizinkini hayırlı etsin badem çok sevindim 1 kız 1 erkek hee çok tatlıya senin için sevindim gözünüz aydın bende perşembe gidicem bakalım cinsiyeti belli olucakmı benim oğlum var inşallah buda kızdır hayırlısı artık

Çok sağolun arkadaşlar..Allah hepinizin gönlündekini versin inşallah..
Bende bir de kabızlık başladı...Off o kadar da sıvı alıyorum,fazla katı şeyler almıyorum,iyi çiğniyorum ama bunlar hamileliğin getirdiği şeylerden sanırım...:çok üzgünüm:

Back
X