2009 Temmuz Anneleri Bugün bebişler ne yedi?gelin paylaşalımm...

ElifxEylul

Nirvana
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2007
6.143
6
683
İstanbul
evet kızlar artık bebişlerimiz bir çoğu ek gıdaya geçiş dönemine geldik hepimiz birbirimizden tecrübelerimizden fikirlerimizden yararlanalım bebişlerimizin günlük beslenmelerini burda paylaşalımm ne dersiniz?opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

Evet artık bebişlerimiz büyüdüü, ben geçen gün sizlerden özenip şu hazır pürelerden aldım ama oğluş hiç sevmedii. Annem elma rendeleyip yedirmiş onu sevdi evde hazırlayacam bende hem taze olur.İlk elma püresiyle başladık hadi hayırlısı bakalım

süper olur derim...
ipek kızım 3 ay bitti.4 aylık şu anda...(22temmuz).
bu hafta pazartesiden itibaren 1 elma suyu verdim.
1 elmayı kabuklarını soydum meyva sıkacağından geçirdim daha sonra türbentten süzdüm 30 cc çıktı...
hergün sadece elma..
yarın pazar var burda yarında havuç alacağım yarından itibaren aynı işlemi havuç ile yapacağım...
amacım:şu an 4 aylık bazı şeylerin tadını almasını istiyorum 5. ayda yoğurt vericem 6. dan sonrada çorba....
kafamda böyle sıraladım.her hafta başka bişey vermemin sebebi kakasını kontrol ediyorum..elmayı ilk aldığı gün yeşil sümüksü yaptı sonraki gün düzeldi normale döndü...ilk gün bi değişiklik oluyor demekki....
kızım ilk tattığı şey elma suyu olduuu :emir_bebek:hihoyyyt

Son düzenleme:
sen ne veriyorsun diloşş..

canım ben dün 4 cicibebe 2 tatlı kaşığı yoğurdu karıştırdım verdim maşallahh küçük bi kase oldu bitirdi gerisi varmı diye aradı ağladı:) bu karışımı öğlen verdim saat 4 tede sebze çorbası yaptım ilk defa 6 7 çorba kaşığıda ondan yedi bayıldı sebze çorbasınada kaşıkla yemeği çok seviyo maşallah hiç buluştırmıyoruz:)

sebze çorbamızın içindekiler:)

küçük bi patates
küçük bi havuç
2 çiçek karnıbahar
bi küçük kereviz
1,5 çorba kaşığı piinç
1,5 çorba kaşığı kırmızı mercimek
hepsini kaynattım blendırdan geçirdim 1,5 tatlı kaşığıda zeytin yağı koydum karıştırdım yedirdim nasıl ilk çorbamızzzkaydirigubbakcemile3

şimdide cicibebeyle yoğurdumuzu yedikk maşallah kuşumaa:nazar:

hee bide akşam meyve yerken mandalina için deli oluyo görsün verin diye ağlıyo nerdeyse büttün bi mandalinanın suyunu emdi akşamm:)

ewet güzelmiş....
işte hepiminz her ne kadar temmuz annesi olsakta genel bakmamak lazım ...
eylül haziran sonu doğdu ipekte temmuz sonu aralarında 1 koca ay var..
ipek 4 aylık eylül 5 ..
çorbada yer yoğurta yer bu gidişle seni bile yer maşallaahhh...
çorbanda çok lezzetli şu mevsimde pırasada koy birde dereotuda koy harikkaa oluyorrrr...tam ağızıma layıukkkkkk

ewet güzelmiş....
işte hepiminz her ne kadar temmuz annesi olsakta genel bakmamak lazım ...
eylül haziran sonu doğdu ipekte temmuz sonu aralarında 1 koca ay var..
ipek 4 aylık eylül 5 ..
çorbada yer yoğurta yer bu gidişle seni bile yer maşallaahhh...
çorbanda çok lezzetli şu mevsimde pırasada koy birde dereotuda koy harikkaa oluyorrrr...tam ağızıma layıukkkkkk

dereotunun kokusunu hiç sevmiyorum hiç düşünmedim vermeyi iyi olur versem kendim sevmiyorum yaa çocuğada yedirmicem bu gidişlee:)ama bi dahaki çorbada denicem bakalım yicekmiCADIARZU

bende her yemeğe dereotu koyuyorum dimi.geçendede bezelyeye dereotu koydum demiştim..bütün otları çok severim bazı çorbalara çok yakışıyor...

Son düzenleme:
diloşcum hayırlı olsun cnm....

bende ilk defa dün akşam muz verdim bayıldı resmen....
parmağımla yumuşatıp ağzına koydum toplamda 2 çay kaşığı kadar anca vermişimdir...
ama çok sevdi
sonrada bi güzel emdi
maşallah yavruma....

kızlar hayrlı olsun yeni topik bende kızıma elma püres vermeye başladım 4.ayı doldurduk çok şükür.bakalım pazartesi dr kontrolü 2.rota aşısı var dr un yönlendirmesine göre devam edicem.iştahları hep açık olsun kuzuların

benımkıde 21 temmuz dogumlu sabaha kadar benı emıyor göğüslerım yara oldu bende kavanoz mamasıyla basladım sımdılık sadece elma puresı verdım corba falan vermedım hıc baslamak lazım doymuyor çünkkü

oh ohhh maşallah kuzularaaa:nazar:

diloşum topiğimizde hayırlı olsun ellerine sağlık canımmmmŞeniz

biz dün 4-5 tatlı kaşığı tarhana çorbası yedik dahada versem yerdi de korktum ağır gelir diyeeakannehir
bugün mandalina-elma-ananas karışımı püre yedi ama pek sevmedi
dünden önceki gün 7 çeşit sebze püresi yedi çok sevdi maşallah kızımaaa:nazar:

ama kakası da püre gibin çıktı vallakaydirigubbakcemile3

hım siz epey bi hızlı gidiyonuz maşallahh...
geçen hafta elma suyu denememiz harika derken..
bu hafta sıktığım havuç suyuna resmen abandı ipek kız...
önce 30 cc verdim lüpletti ağlayınca bi 50 cc daha verdim....yeter dur dedim yani...
bu haftada hergün aç karnı havuç suyu....
haftaya ne vereyim kızlar.....

sağolun kızlar hepimize hayırlı olsun :) birbirimizden yararlancaz fikir edincez beraber büyütcez bu tosbacıklarıopuyorumnanaktan

huriş armuta bayılıyolar çatalla ezip 4 5 çay kaşığı yedirebilirsin ama iyice ezz pütür kalmasın yumuşak armutlardan denee

sağolun kızlar hepimize hayırlı olsun :) birbirimizden yararlancaz fikir edincez beraber büyütcez bu tosbacıklarıopuyorumnanaktan

huriş armuta bayılıyolar çatalla ezip 4 5 çay kaşığı yedirebilirsin ama iyice ezz pütür kalmasın yumuşak armutlardan denee
teşekkür ederim canım .bu haftayı havuçla bitireyim ....öbür hafta armuta geçerim..istifli karıyım maşallah hiç sekmem istifi sırayı bozmam..bugün biraz havuçu kustu çok değil azıcık miğdesi havuçada alışsın bu hafta azar azar haftaya armut yaparım..
biliyon armudun iyisini biz yeriz hehehehehekaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile3:roflol:

Son düzenleme:
teşekkür ederim canım .bu haftayı havuçla bitireyim ....öbür hafta armuta geçerim..istifli karıyım maşallah hiç sekmem istifi sırayı bozmam..bugün biraz havuçu kustu çok değil azıcık miğdesi havuçada alışsın bu hafta azar azar haftaya armut yaparım..
biliyon armudun iyisini biz yeriz hehehehehekaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile3:roflol:

hee bilmemmi:) biz yemicezde kim yicek demiii:kedi::roflol::roflol:

bu topıgı yenı gordum.hayırlı olsun yenı topıgımız cok ıyı olmus.:hooray:
masallah pek hızlısınız kıslar.
ben henuz bugun bırkac kasık elma suyu verdım.bırsey olursa dıyede tedırgın olmustum.:kedi:
sızı okyunca cesaretlendım yarın elma suyuna devam edeyım barı.
gercı benım oglusun ılk tattıgı mandalina suyu olmustu grıp oldugunda sureklı mandalına suyu vermıstım.

merhaba bayanlar
bu gercekten faydali bir topic olmus ellerinize saglik
uzun sure girmeyince diger topici bayagi kacirmisim, okuyamadim gecmisi de.
biz de 2 temmuz dogumluyuz ama ben henuz bisi vermedim, sadece kendi yediklerimizin suyundan tatiriyorum damak tadi gelissin diye.
bir de kabizlik problemimiz vardi, milupanin kayisi-elma karisik suyunu verdim, calistirdi cok sukur.
cumartesi doktora gidiyoruz, birsuru soru var elimde, cevaplarimi paylasirim sizle:)
eger takilan bisi olursa yazin sorayim:)

çok yararlı bi topik olmuş gerçekten bi sorum olcak kızlar sütünüz yetmiyomuda ek kıdalar veriyosunuz yoksa başlamak mı gerekiyor kızım 3,5 aylık sadece emziriyorum başlamam gerekiyormufisfisfis

Back
X