2009 Temmuz Anneleri paylaşım alanı

benim kızda uyuyana kadar alıyo emziği sonra atıyoo uykuya devam ama uykuya dalareken ağzından düşürüyo bazen yırtıyo ortalığısırnaşık şey

dilos sennki masallah iyi kilo almıs canım yaa..hic takma dr unu bence..galiba ilk ay min 500 gr alması bekleniomus normal kosullarda..

etrafımdakı ınsanların sureklı mama verme emzır demesınden bıktım
cocugum emmıyo ve benım elımden gelen tek sey sutumu sagıp vermek
benım ıcın onemlı olan anne sutunu alması memeyı almıs almamıs cokta önemlı degıl
doktorum 2 saatte bır 20 dakıka emzır ve arkasıdan mutlaka mama ver dedı
aynen öyle yapıyorum emmedıgı ıcın 30 cc sut sagıp ıcırıyorum daha sonra mama verıyorum
sarılıgımız tamamen bıtsın mamayı yavas yavas azaltacagım

humana bitti 2 kutu içtim ilk hafta günde 3 fincan kullandım sonradan günde 1 fincana düşürdüm anacım oda 20 ytl:) onu alınca kendimi mamaya para vermiş gibi hissediyorum şimdide ısırgan rezene içeyim bi vakit değişimli bide helva pekmezde çok iyi geliyoo arada bolda su içiyorum ekemği sabah 2 dilim akaşam 2 dilim yiyorum yemeklerden istediğim kadar yiyorum şuan iyi besliyorum kendimi doktorum dedi 4. aydan sonra spora başlaya bilirsin en azından spor yaparım kilolar gider 5 kilo fazlam var:ecrin_bebek:

valla benm kalan kilolarım istanbula gidince gider sanırım ama kendimi ii beslemekte zorundayım o yuzden bende 4 ay sure tanıyorum kendime emzirdigim icin..ya bu arada ist felaket sıcakmıs kızım da hava degisimi zor olucak diye korkuyorum..nemli havaya umarım cabuk adapte olur burası ist e gore cennet valla..

valla benm kalan kilolarım istanbula gidince gider sanırım ama kendimi ii beslemekte zorundayım o yuzden bende 4 ay sure tanıyorum kendime emzirdigim icin..ya bu arada ist felaket sıcakmıs kızım da hava degisimi zor olucak diye korkuyorum..nemli havaya umarım cabuk adapte olur burası ist e gore cennet valla..

evet canım çok sıcak inşallah bişeycik olmaz canım ben sıcak olduğu halde çıtçıtlı badi ve uzun kollu giydiriyorum cumartesi pazar sıcak diye hava kısa kol bacak giydirdim bebişim hemen gazlandı aman dikkat edin kızlar ayakları ve bacaklar sıcak tutmamız lazım yoksa gazı çok olurr:sinifsinif:

benim bebiş 18 günlük oldu.ılk hafta kilo kaybı olmuştu geçen haftadan bugüne yaklaşık 250 gr almış. Gecleri uykumuz yoktu dün gece annem papatya nane karışımı çay yapmış ondan içtin.Sanırım onun etkisiyle bebiş mükemmel uyudu. 2 kere emmek için uyandı sadece.bende baya rahatladım.

Arkadaşlar bu serum fizyolojiği kullandım ama faydasını göremedim sanki burnuı tıkalı gibi geliyor.Banyoyla geçer dedim ama geçirmedi.Burun temizleme işlemini nasıl yapıyorsunuz

benim bebeğim de çoğu zaman gece uyanmıyor. ama özellikle karnı tok olduğunda uyanmıyor. ben mama vermeye başladım. mamadan sonra 4-5 saat deliksiz yatıyor geceleri.

cani mamadan sonra uzun sure uyumasinin sebebi mamanin sindiriminin zor olmasidir. anne sutu 2-3 saatte sindirilirken mamanin sindirimi 4-5 saati bulabiliyor bus ebeple cocuklar daha iyi uyuyor ama eger sutun yetiyorsa sut ver canim. yetmiyorsa ne yapalim hepimizin mamaya eli mahkum.

benım oğlum emmek ıstıyo fakat gögus ucum olmadıgı ıcın ememıyo
sılıkon gögus ucu kullanıyorum onuda ıstemıyo ellerıye ıtıyo gögsumu mecbur sagıp bıberonla verıyorum
zaten sutum yeterlı gelmedıgı ıcın mama takvıyesı yapıyoruz

canim benim hic yoktu. sifir yani. hatta ice gomuk. avent'in niplette diye bir urunu var. ondan aldim. simdi bebegim daha gelmedi ama gogus uclarim hazir; insallah problem cikmaz.

Tr de bazi internet sitelerinde satiliyor. avent nipplette diye arattir bulursun. biraz tuzlu 140 milyondur sanirim. ben burada 45 dolara almistim.

plastik birsey ama deger mi bence kesinlikle ki en buyuk korkum benim giogus ucumun olmamasiydi.

sutu olmayan anneler bakin tekrar soyluyorum. GNC store'larda fenugreek satiliyor. cemen otu ama tohumundan yapiliyor ve cidden ise yariyor. deneseniz inanin dua edeceksiniz.

istanbulda oturanlar ozellikle o kadar cok magazasi var ki GNC'nin.

KIZLAR HAYIRLI OLSUN TOPİĞİMİZ. ÇOK GÜZEL YA....

benim kızda dün akşam üstü epeyce bi gazlandıı çok fenaydı cıyak cıyak odadan odaya gezindik vallahi öylen 12 den akşam 12 oldu uyumadıı artık 1 fitil koydum rahatladım kuzumm sanırım gazımız artıı artık 3 ay geçmek bilmezz:sinifsinif:

canım yaaa.. bizim de gaz sorunumuz var. fitil koyarken ağladımı ben ağlıcak diye koyamıyorum.

kızlar benım oğlum kakasını yaparken cok zorlanıyo
bır kaç gun öncesıne kadar böyle bır sorunumuz yoktu sımdı nerden cıktı anlamadım
cok fazla ıkınıyo cok sınırlerım bozuluyo bu duruma
doktora göturdum gayet normal dedı ama cocuk catlıcak ıkınmaktan:kızgın:

valla benim İREMİM DE çok ıkınıyor. onu öyle gördükçe fena oluyorum..

benim bebeğim kilo almamış :1no2: doktor mamaya başlattı. cumartesi tekrar götüreceğim. inşallah kilo almış olur. çünkü beni çok üzüyor bu durum. bebeğim anne karnında çok güzel beslendi ama doğum olduktan sonra besleyememişim.

canım inşallah kilo alır bir an önce. daha ben aylık kontrole gidicem. yarın aşı için bakalım.
benim kız 2 gündür huy değiştiriyo gündüzleri uyumak istemiyo uyusada derin uyumuyo arada yarım saatlik uykular yapıyo okadar

benimkide aynı hatta 28 günlük. aşıya ne zaman gideceksiniz. biz yarın inşallah.

benim bebiş 18 günlük oldu.İlk hafta kilo kaybı olmuştu geçen haftadan bugüne yaklaşık 250 gr almış. Gecleri uykumuz yoktu dün gece annem papatya nane karışımı çay yapmış ondan içtin.Sanırım onun etkisiyle bebiş mükemmel uyudu. 2 kere emmek için uyandı sadece.bende baya rahatladım.

Arkadaşlar bu serum fizyolojiği kullandım ama faydasını göremedim sanki burnuı tıkalı gibi geliyor.Banyoyla geçer dedim ama geçirmedi.Burun temizleme işlemini nasıl yapıyorsunuz

bende kullandım ama açılmadı. buhar makinesi biraz tıkanıklığı engelliyo. banyodan sonra kulak temizleme pamuğu ile hallediyoruz. yavrum hiç sesi çıkmıyo.

evet canım çok sıcak inşallah bişeycik olmaz canım ben sıcak olduğu halde çıtçıtlı badi ve uzun kollu giydiriyorum cumartesi pazar sıcak diye hava kısa kol bacak giydirdim bebişim hemen gazlandı aman dikkat edin kızlar ayakları ve bacaklar sıcak tutmamız lazım yoksa gazı çok olurr:sinifsinif:

ben URFADAYIM evin içi 33 derece. dr ile konuştum klima açıkken üstü uzunkollu tabi klimanın direkt gelmeyeceği bir yerde. klima kapalı iken kısa kollu çıtçıtlı badi giydiriyorum ama altına mutlaka patikli alt giydiriyorum.

Kızlar benim oğlumda kakasını yaparken çok zorlanıyor günde sadece 1 kere yapıyor. Sanırım mamadan benimde sütüm çok az bebekte çok iştahlı yetmedi doktorda mama vericeksin mecburen aç bırakma dedi..

kızlar yeni topiğimiz hayırlı olsun inşallah hep güzel paylaşımlarımız olur

ben kızım doğar doğmaz annemi tembihledim ve anne sütünden önce 3-4 damla nar suyu verdi.Oğlumda çok gaz problemimiz olmuştu o yüzden denemekte fayda var dedim
ve çok şükür ki çok işe yaradı inanılmaz gerçektende kızım emerken daha çıkartıyor gazını maşallahh:nazar::nazar:
doğum yapmamış annelere tavsiye ediyorum tabiki herkesin kendi bileceği bişey ama ben denedim ve sonuçta çok memnunum.

Back
X