- Konu Sahibi yosuntuttum
-
Melisin kahvaltılarından
1.5 çorba kaşığı yulaf ezmesi
1.5 tatlı kaşığı mısır unu
1 çay kaşığı tahin
1 çay kaşığı pekmez
1 tane kuru kayısı
çay kaşığının ucunda tereyağı
1 tatlı kaşığı çok ince çekilmiş ceviz
1 yumurta sarısı
kayısıyı ince ince kesip 1 su bardağı suyla biraz pişiriyoruz daha sonra içine yulaf ve mısırununu ekleyerek pişirmeye devam ediyoruz. Kıvamına göre daha su eklenebilir. Daha sonra diğer malzemeleride ekleyip çatalın arkasıyla eziyorum.
Biraz keçi sütü veya formül süt eklenebilir ama ben yumurta ve sütü aynı öğünde vermiyorum.
ben sabah kendi sütüme ekmek ufalayıp yumurta sarısı pekmez ayrı veriyorum
kereviz havuç patates bezelye az süt ve su irmik kabak haşla blenderdan geçirdim.baze suya tavuk veya et suyu koyuyorum ..denizin yaptığı gibi yoğurt ..
kendi sütüme su ekleyip içine pirinç unu 1 tatlı kaşığı kaynatıyorum meyve rendeleyip meyveli muhallebi yapıyorum...
bebe bisküvisi de muhalebi yapmadıysam eziyorum ahh birde kilomuzu fazla alsakk
Bir tarifte benden
250 gr. Brokoli
1 adet havuç
1 adet patates
yarım soğan (taze soğan değil bildiğimiz yemeklik soğandan)
1 çay bardağı kadar süt
az zeytinyağı
çok az tuz
brokolileri 10 dk. sirkeli suda bekletiyorum, sonra çiçek çiçek koparıp tenceye alıyorum,içine soğan,havuç,patatesi koyup haşlıyorum. daha sonra süt,tuz ve zeytinyağını katıyorum biraz pişirip kapatıyorum.
Ali eymen çok severek yedi buna devam etmeyi düşünüyorum tadı harika oluyor bende baktım
afiyet olsunnnnnnnn
slm kızlar bende temmuz annesiyim sayfaları tek tek okudum gördüğüm ufak tefek yalnışlar demiimde uygulanmaması gerek şeyler çarptı.ben bu konuda aşırı titizlenen bir anneyim.dr.u bunaltana kadar düşünün:)tuz 1 yaşına kadar kesinlikle yasak ,zaten bebeğiniz vermediyseniz tuzun tadını bilmediği için istemeyecektir doğal olarak.sebebi ise tuzda yüksek oranda sodyum var ve bebeğinizin böbreği bunu atamaycak yapıdadır.şekerli gıdalarda yasak özellikle gece verilen muhallebilerde.çünki şekerli gıdalar kan şekerini hızla yükseltir ve hızla düşmeye başlar hızlı yükseldiği için.gece uykusunda ani şeker düşmeleride bebeğimiz için çoook sakıncalıdır.ve çürük çıkan dişe sebebiyet verir.yada bebek tatlı olamayan gıdaları severek yemez.birde bir çorba tarifinde hem yumurta hemde kıyma ve yoğurt vardı bunların üçüde aynı yemeğe konursa çok ağır olur temmuz doğumlu küçük bir bebek için hayvansal gıda hepsi sonuçta özellikle hem yumurta hem kıyma.son olarakta bebek bisküvileri çok yüksek ısılarda piştiği için kanselojen ihtiva eder asla tavsiye etmiyor dr amcamız.aklıma gelirse yine yazacağım kızlar.bebeklerinize sağlıklı günler.
Tarifler çok güzel bi kaç eksik bi kaç katkı yapılarak zengileştirilebilir bu menüler
Biz artık katı gıdalarada geçtik doktorumuz makarna pilav taneli yyiyebilir dedi
Dün akşam küçük bir kase bulgur pilavı + 1,5 ciğer + birazda yoğurt yedirdim biz yerken çok şükür yedi
Yağız taneliye adapte oldu çok şükür ama ben blender hiç kullanmadım biçok arkadaşımız blender kullanıyor sanırım doktorumuz kesinlikle kullanılmayacak dedi sanırım o yüzden çabuk adapte oldu bizimki:ecrin_bebek:
canım onu ben dr sormuştum üzüm pekmezinin kan hücrelerini yenileyici ve hızlandırıcı özlliğinden dolayı üzüm pekmezini öneriyorlarmış.....Bildiğim kadarıyla farketmez ben üzüm pekmezi kullanıyorum evde o olduğu için ama yinede sen istersen bi araştır.
kızlar bişi sorucam şimdi bazılarımız gece muhallebi verdiklerini söylediler
bu muhallebi dediğiniz ney?
hazır satılanlardanmı yoksa bildiğimiz muhallebimi
yoksa bebeklere özel mi hazırlanıyo
vede neden gece veriliyo ne faydası varmış
cevaplarsanız çok memnun olurum
çok saol canım beni bilgilendirdiğin içinben kendi şahsıma muhallebi verme sebim uykusunda rahat uyusun,mğdesine sıcacık ve uzuzn süre tok tutan bir şey yesin amacı ile yediriyorum...
çorba,meyva,yoğurt,anne sütününü yanında muhallebi yediğinde daha uzuzn süre uyuyor...
ben muhallbiyi bir akşam mısır nişastası,ertesi akşam prinç unu,ertesi akşam mısır nişastası ,ertesi akşam irmik öyle değişimli yapıyorum..
yapılışı
2 tatlı kaşığı nişasta(irmik,prinç unu)
1 su bardağına yakın keçi sütü
1 tatlı kaşığı pekmez
şeklinde yapıyorum...yayvan bir tabağa koyup yediriyorum suyunuda içirdim mi mışıl mışıl uyuyor..
muhallebinin kof şişmanlık yaptığı düşüncesine katılıyorum ama paso muhallebi yediğinde kimi kişi biliyorum ki öğlen akşam ve yatarken un çorbası ve muhallebiye dayanıyor ...
ama sadece yatarken yemesi sakıncalı değildir diye düşünüyorum...
bu arada bunların hazırlarıda var onlarda güzel lezzetli hatta daha besleyici...
bu arada(ay amma uzattım)
doktorumuz bize muhallebiyi devam sütü ile yapmamızı söyledi ama her seferinde tuhaf oldu...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?