2009 Temmuz bebekleri'nin yemek tarifleri

Bir tarifte benden

250 gr. Brokoli
1 adet havuç
1 adet patates
yarım soğan (taze soğan değil bildiğimiz yemeklik soğandan)
1 çay bardağı kadar süt
az zeytinyağı
çok az tuz

brokolileri 10 dk. sirkeli suda bekletiyorum, sonra çiçek çiçek koparıp tenceye alıyorum,içine soğan,havuç,patatesi koyup haşlıyorum. daha sonra süt,tuz ve zeytinyağını katıyorum biraz pişirip kapatıyorum.
Ali eymen çok severek yedi buna devam etmeyi düşünüyorum tadı harika oluyor bende baktım
afiyet olsunnnnnnnn

Bendende bı Önerı var
evde kendı ıstedıĞınız malzemelerle ve meyvelerle yapacaĞınız gÜzel kekı ÖĞlen yoĞurtla karıŞtırıp bı ÖĞÜn olarak yedırebılırsınız Çok gÜzel ve doyurucu ve tabıkıde vıtamınlı oluyo
dıĞer keklerıde saklama kabında muhafaza edebılırsınız

ben denedim çok güzel oldu hem bağırsaklarada iyi geliyor.kahvaltıda değişiklik oldu hemde ceviz falan besleyici sağol tatlımmm..ah b

ben sabah kendi sütüme ekmek ufalayıp yumurta sarısı pekmez ayrı veriyorum
kereviz havuç patates bezelye az süt ve su irmik kabak haşla blenderdan geçirdim.baze suya tavuk veya et suyu koyuyorum ..denizin yaptığı gibi yoğurt ..
kendi sütüme su ekleyip içine pirinç unu 1 tatlı kaşığı kaynatıyorum meyve rendeleyip meyveli muhallebi yapıyorum...
bebe bisküvisi de muhalebi yapmadıysam eziyorum ahh birde kilomuzu fazla alsakk

slm kızlar bende temmuz annesiyim sayfaları tek tek okudum gördüğüm ufak tefek yalnışlar demiimde uygulanmaması gerek şeyler çarptı.ben bu konuda aşırı titizlenen bir anneyim.dr.u bunaltana kadar düşünün:)tuz 1 yaşına kadar kesinlikle yasak ,zaten bebeğiniz vermediyseniz tuzun tadını bilmediği için istemeyecektir doğal olarak.sebebi ise tuzda yüksek oranda sodyum var ve bebeğinizin böbreği bunu atamaycak yapıdadır.şekerli gıdalarda yasak özellikle gece verilen muhallebilerde.çünki şekerli gıdalar kan şekerini hızla yükseltir ve hızla düşmeye başlar hızlı yükseldiği için.gece uykusunda ani şeker düşmeleride bebeğimiz için çoook sakıncalıdır.ve çürük çıkan dişe sebebiyet verir.yada bebek tatlı olamayan gıdaları severek yemez.birde bir çorba tarifinde hem yumurta hemde kıyma ve yoğurt vardı bunların üçüde aynı yemeğe konursa çok ağır olur temmuz doğumlu küçük bir bebek için hayvansal gıda hepsi sonuçta özellikle hem yumurta hem kıyma.son olarakta bebek bisküvileri çok yüksek ısılarda piştiği için kanselojen ihtiva eder asla tavsiye etmiyor dr amcamız.aklıma gelirse yine yazacağım kızlar.bebeklerinize sağlıklı günler.

canım afiyet olsun:) tarifteki ekmek normal ekmekmi bebek ekmeğimi?? bi kere bebek ekmeğiyle hazırladım kahvaltı kabız oldu bizimde kabızlıkla başımız dertte..
Bence kiloya çok takılma canım önemli olan gelişimleri iyi olsun sağlıklı olsunlar.. Eğer çok hareketliyse o yüzdende kilo almıyor olabilir

canım bizim doktorumuz soğan,patlıcan,tuz şimdilik yok dedi..çorbada pek güzel göründü gözüme :)

çok az tuz olabilirmiş çok az ama..balıklarda özellikle ve azcıkda limon dedi doktorumuz damak tadı değişsin diye...ama patlıcan gereksiz zaten içinde alacağı fayda yok boşa tencerede yer kapalr :) soğan için bende koyuyorum ama eziyorum...

Tarifler çok güzel bi kaç eksik bi kaç katkı yapılarak zengileştirilebilir bu menüler
Biz artık katı gıdalarada geçtik doktorumuz makarna pilav taneli yyiyebilir dedi
Dün akşam küçük bir kase bulgur pilavı + 1,5 ciğer + birazda yoğurt yedirdim biz yerken çok şükür yedi
Yağız taneliye adapte oldu çok şükür ama ben blender hiç kullanmadım biçok arkadaşımız blender kullanıyor sanırım doktorumuz kesinlikle kullanılmayacak dedi sanırım o yüzden çabuk adapte oldu bizimki:ecrin_bebek:

Canım çok tşkler paylaşımın için ama çok az tad versin diye katılan miktarlar bunlar bazen hakikaten tuzsuz yağsız yapıldığında yemiyolar e direk olarak tadı tuzu yok ondan yemedi diyosun ve biraz hoş hale getirmeye çalışıyosun zaten patatesli menülerde patates olan tuzuda alır yani pek bişiy kalmaz bebişlere :) ben muhallebiyi pekmez ile tadlandırıyorum hoşuna gidiyo tosunumun zaten çok sık yedirmiyorum aralarda hazırda yemeği yoksa felan veriyorum a.s

canım yağızın dişi çıkmış mıydı hiç?bende öyle ırmağa hiç püre halinde vermedim yemekleri..bende pilav deyeyim bari buara :) peki ona özel mi yapıyorsun pilavı yoksa sizinkinden mi yiyor..

geçen gün bende bi çorba yaptım burayada yazıyım
1 dilim kereviz
yarım patates
biraz pirinç
1 küçük havuç
1 tavuk kanadı didikledim
ve bolca tavuk suyu

sonra hafifçe çatalla ezdim kıvamını muhallebi gibi ayarladım
gayette nefiz olmuştu afiyet olsun tüm kuzulara

bide dün akşam kıymalı patates yemeği yaptım
ezdim yedirirken kıymaları biraz yadırgadı ama ısrarla verdim ve yedi

Bildiğim kadarıyla farketmez ben üzüm pekmezi kullanıyorum evde o olduğu için ama yinede sen istersen bi araştır.
canım onu ben dr sormuştum üzüm pekmezinin kan hücrelerini yenileyici ve hızlandırıcı özlliğinden dolayı üzüm pekmezini öneriyorlarmış.....

kızlar bişi sorucam şimdi bazılarımız gece muhallebi verdiklerini söylediler
bu muhallebi dediğiniz ney?
hazır satılanlardanmı yoksa bildiğimiz muhallebimi
yoksa bebeklere özel mi hazırlanıyo
vede neden gece veriliyo ne faydası varmış
cevaplarsanız çok memnun olurum

ben kendi şahsıma muhallebi verme sebim uykusunda rahat uyusun,mğdesine sıcacık ve uzuzn süre tok tutan bir şey yesin amacı ile yediriyorum...
çorba,meyva,yoğurt,anne sütününü yanında muhallebi yediğinde daha uzuzn süre uyuyor...
ben muhallbiyi bir akşam mısır nişastası,ertesi akşam prinç unu,ertesi akşam mısır nişastası ,ertesi akşam irmik öyle değişimli yapıyorum..
yapılışı
2 tatlı kaşığı nişasta(irmik,prinç unu)
1 su bardağına yakın keçi sütü
1 tatlı kaşığı pekmez

şeklinde yapıyorum...yayvan bir tabağa koyup yediriyorum suyunuda içirdim mi mışıl mışıl uyuyor..
muhallebinin kof şişmanlık yaptığı düşüncesine katılıyorum ama paso muhallebi yediğinde kimi kişi biliyorum ki öğlen akşam ve yatarken un çorbası ve muhallebiye dayanıyor ...
ama sadece yatarken yemesi sakıncalı değildir diye düşünüyorum...

bu arada bunların hazırlarıda var onlarda güzel lezzetli hatta daha besleyici...

bu arada(ay amma uzattım)
doktorumuz bize muhallebiyi devam sütü ile yapmamızı söyledi ama her seferinde tuhaf oldu...

çok saol canım beni bilgilendirdiğin için
bak gördünmü benimde senden öğreneceklerim de çıkıyoo dimii
allah böle muhabbetlerimizi ayırmasın inşallah

Kızlar ben muhallebıyı 3 tatlı kasık pırınÇ unu bır bardak su ıle yapıyorum .pıŞınce bıras soĞumaya yakın 4 ÖlÇek devam sÜtÜ koyup karıŞtırıyorum. Çok tatsız tuzsuz olduĞu ıÇın ıÇıne ya bır cay kaŞıĞı kuŞburnu pekmezı yada meyva rendelıyorum .3-4 kasık verıp arkasından su verıyorum kı tıkanmasın dıye. TÜm bebıŞlere yarasın.

Severek içtiğimz corbalardan birisi;

1 patates
Yarım Kereviz
1 su bardağına yakın pirinç
1 havuç
Biraz kıyma
Bunları iyice haslayıp minicikte tuz katıp ya ezerek ya da blendardan gecirerek yediriyorum biraz katı pütürlü bırakıyorum özellikle alışsın diye .
Birde bizimyediğimiz mercimek corbası onu yiyor .Onun dışında tüm corbalara bööö diyor:)) ınş alısacaklar böyle böyle

Halim Egenin kahvaltısı
1 yumurta sarısı
mini paket labne peynir
1cicibebe bisküi+ekmek+1 çay kaşığı ceviz
yarım bardak ıhlamur+rezene içine 2 çay kaşığı pekmez
Çorbasına patates,havuç,brokoli,ıspanak,kabak,yer elması veya pancar,çok az taze tatlı biber,kemik suyu yada kıyma,az irmik ,pirinç ve zeytinyağı koyuyorum,sizce çok mu fazla,bu çorba hergün pişiyor yanısıra tabii ki kendi yediğimiz yemeklerden de yiyiyor,(pırasa,ıspanak,nohut,mercimek,balık,tavuk,köftevs.vs:)))
Yoğurt akşam yemeğinde mutlaka bazen gündüzleri de yiyiyor, akşam havuç,elma rendeleyip veriyorum şimdilerde az da muz koyuyorum,veya aynı meyvelere kayısı kurusu ilave edip haşlayıp püre olarak veriyorum,
Muhallebi hiç vermedim vermeyide düşünmüyorum,tercihi herkesin ama tavisyede etmiyorum arkadaşlar..
Allah bebişlerimize sağlık ve tabii ki afiyet versin:))

bende kızıma sabah kahvaltısında

bisküvi peynir pekmez yumurta sarısı devam sütü ceviz den olusan bir mama hazırlıyorum

öğlende sebze çorbası var değişebiliyor içindeki sebzeler

kabak ıspanak brokoli havuç soğan patates pirinç gibi sebzelerden yapıyorum içine biraz tereyağı çok azda tuz ekliyorum

ikindeide keçi sütünden günlük mayaladığım yogurdu yiyor

akşama doğru meyve püresini yiyor

ben işden döndükten sonra emziriyorum
yatarkende muhallebi veriyorum gece boyuncada emiyor

yemek yerkende tadına baktırıyorum yediğimiz şeylerden :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…