2009 Temmuz bebekleri'nin yemek tarifleri

ben kızıma sabah normal kahvaltı vermeye basladım
yumurta sarısı, labne peynir ve ceviz karısımı, ekmek, pekmez
ama karıstırmadan veriyorum tadlarını ayrı ayrı alsın diye
sadece cevizi labneye karıstırıyorum

uyuyup kalktığında kaşık maması

cicibebeli ya da sade yoğurt

çorba ( hergün değişik bir çeşit )

meyve püresi

gece yatmadan öncede gece maması

gece uykusunda da devam sütü

genellikle uyumadan önce yediriyorum sonra uyuyor öyle bir alışkanlık edindik
yani bu öğünlerin arasında 10 dk da olsa mutlaka uyuyor
emmeyi bıraktıktan sonra tabi hastalıklarında etkisi çok kilo verdi
inşallah toparlayacağız...

tarhana, tavuklu şehriye,sebze, yoğurt çorbaları içiyoruz
kıymayı köfte olarak yiyor çorbada istemiyor
balık seviyor ama sadece tadımlık veriyorum henüz erken diye

birde çok sevdiğimiz sebze çorbasını anlatalım konuya uysun :)

brokoli
patates
prinç
kabak
miktarını göz kararı ayarlıyorum iyice yıkayıp haşlıyorum blendırdan geciriyorum az tereyağ ekliyorum
bal kabağı-irmik-bulgur-karnıbaharla arada değişiklikler yapıyoruz
kızım en çok sebzeyi seviyor hiç tatlılarla arası yok

birde ben bu malzemeleri aldım iyice yıkayıp kuruttum ve poşetleyip derin dondurucuya attım kolaylık oluyor

tüm kuzulara afiyet şeker olsun yarasın sağlık olsunnnn mamalarıopuyorumnanaktan

elifnazın severek yediği bi çorba yada öğün diyelim

1 küçük patates
1küçük havuç
2 dilim kereviz

bunları bigüzel haşladım pişincede içine
2yemek kaşığı irmik ekledim
biraz daha pişirdim ve çatalla hafifçe ezerek azcıkta tuz ekleyerek verdim
ama çorba kıvamında olmadı mama kıvamında oldu
bayada sevdi
fakat tek öğünlük olmadı malzemeyi azaltarak tek öğünlük yapılabilir

Benim kızın sebze ile arası olmadığı için havuç püresini cezerye yapıp veriyorum.
Ne zaman tatlı olmayan şeyleri de severek yiyecek merak ediyorum

Benim kızın sebze ile arası olmadığı için havuç püresini cezerye yapıp veriyorum.

havuç püresini nasıl cezerye yapıyorsun canım..
maşallah ne güzel şeyler yapıyorsunuz hepiniz..ben hiç böle değişik şeylerden anlamam..

canım benim kızda sebze pek sevmiyo. mercimek çorbası seviyor mu peki?
eğer seviyosa sebze çorbasına mercimek kat ben öyle yapıyorum sebzelerini az az koyuyorum mercimek biraz fazla tel süzgeçten geçir zaten sırf mercimek tadı geliyo o zaman benimki yiyo. hiç yememekten iyidir benim kızında tam tersi tatlılarla arası pek yok.

havuç püresini nasıl cezerye yapıyorsun canım..
maşallah ne güzel şeyler yapıyorsunuz hepiniz..ben hiç böle değişik şeylerden anlamam..

Valla mecbur kalınca insan neler üretiyor. Gerçi bunda çok bişey yok. Havucu haşladıktan sonra tel süzgeçten geçirdim. İçine 2 tane bebe bisküvisi karıştırdım. Ceviz sevmediği için cesaret edip katmadım. Ama istersen sen ekleyebilirsin. Biraz zeytinyağı kattım. Havuçtaki a vitamini yüzünden. Al sana cezerye. Normalde şeker de eklenmesi gerekir. Eğer biraz tatlı olsun dersen çok az pekmez ekleyebilirsin.

Mercimek bir kez denedim de az eklediğim için sebze çorbası oldu gene içmedi. Bir de öyle deneyeyim. Biri de bana çok az un kavur o zaman içer dedi. Normalde un ve yağı pişmiş olarak vermemek gerekiyor ama içerse ona da katlanacağız.

ben sana ayrıntılı anlatayım dur.
1 tatlı kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı bulgur
2 yemek kaşığı mercimek
sebze istediğini koyabilirsin ama az
ben patates, havuç, kereviz, pırasa kabak, domates koydum en son yaptığıma tereyağ ve zeytinyağda yedi. ondan önce 2 kere yemedi onlara maydonoz ve sarımsak da koymuştum. birinde maydanoz tadı çoktu birinde de sarımsak sıpa yemedi. bir daha yaptığımda çok az katıcan yarım sarımsak mesela. bakalım deneye deneye bulcaz ne yediklerini

ellerine sağlık canım.afiyet olsun ipeğede...bende hiç o becerikli ev kadını modu yok malesef.olsada arada bir kursam süper olacak :) yapıyorum herşeyi ama değişik şeyler pek gelmiyor aklıma..

kızlar birşey söyleyeceğim meltem tarifi okuyunca farkettim.bizim doktorumuz patates havuç sabit en az 2 çeşit sebze koyun çorbanın içine dedi..çok farklı tatlar olduğundada yemiyormuş bebekler..yapmışsınızdır mutlaka ama aklıma geldi söyleyeyim dedim..
seninde ellerine sağlık hayatım..

canım o ek gıdaya ikl başlanılan zamanlar için gecerli değil mi? ben ne bulursam koyuyorum bir zararı var mıdır ki?

yok hayatım zararı yok yiyorsa koy tabiki.d.emek istediğim ırmak birara yemiyordu o zaman dr çok karıştırma sebzeleri belki tadından dolayı yemiyırdur demişti.hani sizin fıstıklar birara yemiyordu ya öylede deneyin belki yerler diye yazdım

anladım canım. zaten yemeyince ne yapsan ne koysan yemiyorlar elvan biliyosun. zeynep gecen ay ağzına doğru düzgün hiç bişey sürmedi diş cıkardı da biraz biraz yiyo ama sizinkilere göre az yiyo. ama ben razıyım. yesinde az yesin. benim karıştırmamın sebebi zaten az yiyo bari vitaminli olsun. sebze az koyuyorum zaten evde ne varsa hergün yapmıyorum 3 günde bir sebze çorbası içiyo. yakında yine yememeye başlarlar dişlerden.

merhaba temmuz anneleri..
benim bebeğim prematüre doğduğu için bu ay köfteye başlıyoruz..

sizden rica ediyorum bana köfte tarifi yazarmısınız ?????????????????????????

kuzu kıyma..
patates havuç maydonoz kaşar peyniri yada herhangi peynir...soğan rendesi...azcık tuz...azcık ekmek içi...

kıymayı rende soğanla ekmek içi maydonozla axcık tuzla yoğur....
poğaça gibi içine kaşar patates havuç rendesi koy yuvarla yada oval yap....

ister kızart ister fırınla borcama kkoy sulu eksşili suyuna ekmek bana bana yedir...süper olur...ama minik minik yap....bu hafta yapıcam oğluma...resim koyarım...bak bu köfyeyi difrize koyup çorbsına da ekleyebilirisn...sebze çorbasına falan...ondada yer...aklında olsun :)

bu arada ben somon veriyorum genelde...somonu zaytinyağlu suda haşla..ister patates havuç rendeside koy birlikte haşla ama ben sade yapıyorum...ekmek doğuruyorum suyuna bayılıyoır oğlum...

Son düzenleme:
Benim kızım sebze çorbası içmiyordu. ıçine tereyağ koyunca sevdi. Şimdilik sorun görünmüyor.
Meltem'in mercimek tarifi de işe yaradı. Yalnız patatesi çok az koymak lazım. Yoksa tadı ağır basıyor lezzeti kaçıyor.

çok teşekkür ederim ...eline sağlık....

sevindim canım. inşallah böyle devam eder. arada yememezlik yapıyorlar işte normal aslında biz de hergün aynı iştahta olmuyoruz ama sözkonusu yavrularımız olunca endişeye kapılıyoruz hemen. evet canım patates fazla olunca ağır oluyo az koymak lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…