- Konu Sahibi yosuntuttum
-
Benim kızın sebze ile arası olmadığı için havuç püresini cezerye yapıp veriyorum.
Ne zaman tatlı olmayan şeyleri de severek yiyecek merak ediyorum
Benim kızın sebze ile arası olmadığı için havuç püresini cezerye yapıp veriyorum.
Ne zaman tatlı olmayan şeyleri de severek yiyecek merak ediyorum
havuç püresini nasıl cezerye yapıyorsun canım..
maşallah ne güzel şeyler yapıyorsunuz hepiniz..ben hiç böle değişik şeylerden anlamam..
canım benim kızda sebze pek sevmiyo. mercimek çorbası seviyor mu peki?
eğer seviyosa sebze çorbasına mercimek kat ben öyle yapıyorum sebzelerini az az koyuyorum mercimek biraz fazla tel süzgeçten geçir zaten sırf mercimek tadı geliyo o zaman benimki yiyo. hiç yememekten iyidir benim kızında tam tersi tatlılarla arası pek yok.
Valla mecbur kalınca insan neler üretiyor. Gerçi bunda çok bişey yok. Havucu haşladıktan sonra tel süzgeçten geçirdim. İçine 2 tane bebe bisküvisi karıştırdım. Ceviz sevmediği için cesaret edip katmadım. Ama istersen sen ekleyebilirsin. Biraz zeytinyağı kattım. Havuçtaki a vitamini yüzünden. Al sana cezerye. Normalde şeker de eklenmesi gerekir. Eğer biraz tatlı olsun dersen çok az pekmez ekleyebilirsin.
Mercimek bir kez denedim de az eklediğim için sebze çorbası oldu gene içmedi. Bir de öyle deneyeyim. Biri de bana çok az un kavur o zaman içer dedi. Normalde un ve yağı pişmiş olarak vermemek gerekiyor ama içerse ona da katlanacağız.
Valla mecbur kalınca insan neler üretiyor. Gerçi bunda çok bişey yok. Havucu haşladıktan sonra tel süzgeçten geçirdim. ıçine 2 tane bebe bisküvisi karıştırdım. Ceviz sevmediği için cesaret edip katmadım. Ama istersen sen ekleyebilirsin. Biraz zeytinyağı kattım. Havuçtaki a vitamini yüzünden. Al sana cezerye. Normalde şeker de eklenmesi gerekir. Eğer biraz tatlı olsun dersen çok az pekmez ekleyebilirsin.
Mercimek bir kez denedim de az eklediğim için sebze çorbası oldu gene içmedi. Bir de öyle deneyeyim. Biri de bana çok az un kavur o zaman içer dedi. Normalde un ve yağı pişmiş olarak vermemek gerekiyor ama içerse ona da katlanacağız.
ben sana ayrıntılı anlatayım dur.
1 tatlı kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı bulgur
2 yemek kaşığı mercimek
sebze istediğini koyabilirsin ama az
ben patates, havuç, kereviz, pırasa kabak, domates koydum en son yaptığıma tereyağ ve zeytinyağda yedi. ondan önce 2 kere yemedi onlara maydonoz ve sarımsak da koymuştum. birinde maydanoz tadı çoktu birinde de sarımsak sıpa yemedi. bir daha yaptığımda çok az katıcan yarım sarımsak mesela. bakalım deneye deneye bulcaz ne yediklerini
canım o ek gıdaya ikl başlanılan zamanlar için gecerli değil mi? ben ne bulursam koyuyorum bir zararı var mıdır ki?
yok hayatım zararı yok yiyorsa koy tabiki.d.emek istediğim ırmak birara yemiyordu o zaman dr çok karıştırma sebzeleri belki tadından dolayı yemiyırdur demişti.hani sizin fıstıklar birara yemiyordu ya öylede deneyin belki yerler diye yazdım
kuzu kıyma..
patates havuç maydonoz kaşar peyniri yada herhangi peynir...soğan rendesi...azcık tuz...azcık ekmek içi...
kıymayı rende soğanla ekmek içi maydonozla axcık tuzla yoğur....
poğaça gibi içine kaşar patates havuç rendesi koy yuvarla yada oval yap....
ister kızart ister fırınla borcama kkoy sulu eksşili suyuna ekmek bana bana yedir...süper olur...ama minik minik yap....bu hafta yapıcam oğluma...resim koyarım...bak bu köfyeyi difrize koyup çorbsına da ekleyebilirisn...sebze çorbasına falan...ondada yer...aklında olsun :)
bu arada ben somon veriyorum genelde...somonu zaytinyağlu suda haşla..ister patates havuç rendeside koy birlikte haşla ama ben sade yapıyorum...ekmek doğuruyorum suyuna bayılıyoır oğlum...
Benim kızım sebze çorbası içmiyordu. İçine tereyağ koyunca sevdi. Şimdilik sorun görünmüyor.
Meltem'in mercimek tarifi de işe yaradı. Yalnız patatesi çok az koymak lazım. Yoksa tadı ağır basıyor lezzeti kaçıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?