2009 ve öncesi üniversite sınavına girenler

egecell

Sokak hayvanları sahipsiz değildir #erosiçinadalet
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2014
6.347
14.358
498
37
Iyi geceler herkese. Sormak istediğim bir konu var. Sözel ogrencisiydim bu puan türüyle yerlestim. Edebiyat vs. Yaptım mi hatırlamıyorum ama 4 yıllık kazandığıma göre yapmisimdir. Şimdi ben edebiyat yaptığıma göre bir tm puanim vardır değil mi ? Ben osym sitesinde sadece sözel puan türümü görebiliyorum. TM puanim var mıdır varsa nasıl öğrenirm?

Eğer sözel puaninizla yerleştiyseniz tm puaninizi goremeyebilirsiniz..bu arada edebiyat sadece Tm De degil sozelde de gerekli diye biliyorum. .

matematik geometri yapmadıysan olmaz.

Hangi yıl girdiniz? 2006da sistem değişmişti.

Ben iki basamaklı sınava girdim, ilkinde mat-1 türkçe-1 vs, ikincide sadece alan derslerim (Türkçe, coğrafya, tarih vs). Ben ikinci sınav puanıyla 4 yıllık fakülteye yerleştiğim için beni ilgilendiren puan 2. basamaktı. Yine öyle bir şey olabilir belki.

her türde puanın hesaplanır
ama mesela eşit ağırlık puanın edebiyat yapmadıysan baya düşük olur

Aynen sizin gibi girdim ben de. 290 mis tm puanım bakalım olacak gibi bu kadar yıldan sonra tekrar :) vakit ayirdiginiz için çok teşekkür ederim

yatay geçiş yaptınız gibi geldi.
Merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş diye bir şey çıkmış. Alan farketmeksizin puan türü tutarsa geçiş yapabiliyor öğrenci .inşaat muhendisliginden edebiyata gibi . Alakasız bölümler arası

Aynen sizin gibi girdim ben de. 290 mis tm puanım bakalım olacak gibi bu kadar yıldan sonra tekrar :) vakit ayirdiginiz için çok teşekkür ederim
Eski sınav puanınızla nasıl yerleşebiliyorsunuz tekrar? Ben puanımı hiç hatırlamıyorum valla, üçyüz küsürlü bir şeydi : )

evet yatay geçiş var tek şart puan türlerini barındırmak yani o sınavlara girmiş olmak.siz 2009 da mı girmiştiniz sınava?

evet yatay geçiş var tek şart puan türlerini barındırmak yani o sınavlara girmiş olmak.siz 2009 da mı girmiştiniz sınava?
Evet 2009 ama mezun olmadım hala kendi bölümümden o yüzden yararlanabiliyorum

Eski sınav puanınızla nasıl yerleşebiliyorsunuz tekrar? Ben puanımı hiç hatırlamıyorum valla, üçyüz küsürlü bir şeydi : )
Mezun olmadiysaniz bir arastirin derim işinize yarayabilir. Merkezi yerlestirme puaniyla yatay geçiş yeni çıkmış

yatay geçiş falan mı?
Tam olarak yatay geçiş değil merkezi yerleştirme puaniyla yatay geçiş . Bit ortalamasinin önemi yok . Geçiş yapılacak fakultelerin derslerinin ne olduğu da önemli değil . Sayısal sözel farketmez. Edebiyattan matematik bölümüne geçilebilir bu sistemle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…