2009 yazı evleneceklerin paylaşım alanı !!

felicity ve made bişey sormak istiyorum izninizle..ben 3 aydır maaş alamıyorum calıştığım şirkette bunu gerekçe göstererek tek taraflı sözleşmeyi fesh etmeye hakkım varmı bu sekilde ayrılırsam tazminattan faydalana bilirmiyim

maaşın ödenmemesi, geç ya da eksik ödenmesi işçinin haklı nedenle sözleşmesini tek taraflı feshetme nedenir ve kıdem tazminatına hak kazanılır..
yasaya göre böyle..
ama uygulamada çok uğraşman, dava açman gerekebilir..şikayet etsen bile kimi uyanık işverenler ödemiyorlar, şikayet dosyaları açık kalıyor vs vs..yani olay patronda bitiyor..yasaları pek takan ya da uygulayan yok bizim memlekette ne yazık ki :(
eğer patronun biraz vicdanlıysa zaten yardımcı olur..ama yok gaddarsa fazla ümitlenme, şansını zorlamak istiyorsan da zorla derim sana..

tamam tamam buldum:lepi::lepi:

Geçici Madde 6-
Kıdem tazminatı için bir kıdem tazminatı fonu kurulur. Kıdem tazminatı fonuna ilişkin Kanunun yürürlüğe gireceği tarihe kadar işçilerin kıdemleri için 1475 sayılı İş Kanununun 14 üncü maddesi hükümlerine göre kıdem tazminatı hakları saklıdır.

Oh çok şükür :dance: işi gücü bıraktım bununla uğraşıyorum valla :roflol:

napıyım kızlar ya usandım bu şirketten ya evliliği yada maaşların yatmamasını gerekçe gösterecem hayırlısı bakalım buarada yeni giren arkadaslar hosgeldiniza.s.

burcu yokmu yeni çamaşır gecelik falan
gözümüz gönlümüz açılsın :jeyyar:

olmaz mı leblişimm :jeyyar:
ama eklemek istemiyor canım :icecream:
geçen gün sipariş verdiklerim geldi...
eklerim bir ara... yerimseniben
birde hafta sonu özdilekten aldım bir atlet kilot takım birde penye sabahlığı var çok şeker oda :1rolleyes:

bende felicity ya:))ududub işverene noterden ihtar çek paramı ödeyin diye sonra dava açarsın

durbe made cim be kızı sen de gaza getirme iyice, zaten sinir oluyor..herşeyi sakince konuşa konuşa halletmek en güzeli..ki zaten şu ortamda kimsede para yok, herkes geciktiriyor, ücretleri kısmanın yolunu arıyor..bizler de iş olsun da akmasa da damlar diyip anlayışla karşılıyoruz..kötü günlerde birbirimizi olabildiğince destek olmalıyız..ve unutmayalım, bir kapıdan çıktım diye o kapı sonsuza kadar kapanmış demek değildir..elbet bir gün işler düzelecek, açılacak, o zaman aklına gelecek işe alacağı ilk kişi belki sen olacaksın ya da sana güzel bi zam yapacak herşeye değecek..

ududub, sen güzelce internetten konuyu araştır öğren, biz sana ne kadar burada anlatsak da olmaz..ben sana link atarım özelden ulaş detay ver sorun nedir, ne iş yapıyorsun falan..ondan sonra patronunla konuş, yasal haklarını belirt, gerekirse muhasebecinizle görüş..muhasebeciler her zaman işçi ve işverenin arasını bulanlandır..biz senelerdir yapıyoruz bunu..gerekirse patronu yumuşatabilir ;) baktın olmuyor, nuh diyor peygamber demiyor patron, yasal haklarını kullan..ama ilk önce bi güzellikle halletmeyi dene..

serbest muhasebeci mali müşavir olduğum için işçi ve işveren cephelerini iyi biliyorum..benim deneyimlerime dayanarak nacizhane fikrim budur..karar senindir..yerimseniben

iyi bir haber vereyim kına yerimizi tuttuk 300 ytl bayıldık ama enazından o işi hallettikhihoyyyt

soruyu ben sordum ama benim tazminatim yok henüz :))) Ne karıştırıyorsun ortalığı demeyin, kaç kişinin ihtiyacı var bu sorunun cevabına biliyor musunuz :P

Ududub'cum senin şirkette bu şekilde istifa edenler henüz tazminatlarını almamışlar. Dava açmışlar, hala davaları devam ediyormuş. Şirketin iflasından sonra almak iyice zor olur diye (sanırım öncelik maaş alacaklarında) herkes dava açmaya başlamış.
ıstifa edince de avukat bir metin hazırlıyormus, sen de notere gidip çekiyormuşsun. Bu metni bulmak için bir kaç kişiye MSN'den yazdım, henüz bana birşey gelmedi.

Tam öğrenemedim, işler çok yoğun. Kusura bakma... Yarın daha detaylı ilgilenebilirim umarım :(

Ududub ile geçen sene aynı şirkette çalışıyorduk kızlar, onun durumu pek krizlik değil. Şirketin yarısı istifa etti zaten bu şekilde.

Peki son sorum. Bu şekilde istifa edilirse de işsizlik alınır değil mi? valla bu son...Hersey ududub için :))

Bu arada hayırlı olsun kına yerin. Ben de gelecem bana ne, biz iş arkadaşı sayılırız :)

ara buluculuğu felicity yapsın ben işverene çemkiririm ududub:))patlatırız davayı alırız paramızı ohhhhh kebap

Back
X