Khena cım sen mi sormuştun yağların türünü değiştirebilirsin.Ben de hiç ölçü yoktur cnm göz kararı yaparım belirteyim istedim.
PATATESLİ MANTI TADINDA ÇORBA;
3-4 adet kabuklarını soyduğumuz patatesi rus salatasının içindeki gibi küçük-küp küp doğruyoruz.Tenceremize alıp sıcak su döküyoruz ne kadardır su düşüneyim 3 su bardağı olabilir.İçine evde varsa şayet yarım yemek kaşığı kadar tereyağı koyabiliriz.Patatesler pişerken sarımsaklı yoğurt hazırlıyoruz.Sonra tavada tereyağı ve naneyi kavuruyoruz.Servis tabağına aldıktan sonra arzu edilen miktarda yoğurt ekliyoruz karıştırıyoruz.Üstünede mis gibi kokan yağımızı.Afiyet olsun.
Bunun üstüne kıymada eklenebilir kanımca ben sevmediğim için koymuyorum.Kıymasız hali bile inanın mantı tadında oluyor.
hımmmm cokacimcoook ay bana bişiler oluyoo valla nefis bir anlatım nefis bir tad galiba akşam eve gidince yemek yoktur inşallah denemek istiyorum hemen... ama hem patates olması hemde yağ olayı beni biraz düşündürüyor. ne dersin kalorisi nasıldır?
Birde şu yapımı çok pratik olan iki renkli yumurtalı makarnamız var buyrun ;
Not:Makarnamız burgu olursa güzel oluyor.Çabuk pişmesi nedeniyle,çubuk makarna kırılıyor olmuyor karıştırmanız gerekeceği için .
Hadi başlayalım;
Yarım paket diyelim burgu makarna.
Tenceremize yada teflon derin bir tavamıza sıvı yağımızı koyuyoruz margarinde olabilir.Sonra makarnanın yarısını döküyoruz yağda kavuruyoruz kahverengimsi oluyor,ocağın ateşi çok yüksek olmasın yanar yoksa.Sonra kalan makarnalarımızı ekliyoruz,üstünede pilav pişirdiğin miktarda sıcak su.Hemen 1 yumurta kırıyoruz,makarna miktarı çoksa yumurta sayısını artırıyoruz.Hızlı hızlı iyice karıştırıyoruz,yumurtalar pişince tuzumuzuda ekleyip ağzını kapatıyoruz.Suyu çekince pişip pişmediğini kontrol edip altını kapatıyoruz su yeterli gelmemişse tekrar sıcak su ekliyoruz.
Servis tabağına iki renkli olan makarnamızı alıp karabiber serpiştirerek yiyoruz.
Afiyet olsun
Tatlım katı yağ kullanma sıvı yağla yap ,patetesi yoğurtla tüketeceğin için sorun olmaz
kızlar yaa yok öyle 300-400 ytl falan nikah işlemleri için bizde gidip aldık gün.sağlık raporu için tek kuruş para almadılar ayrıca bizdede nikah memuru gelecek sadece ona 160 ytl ödedik okadar.sorusu olan varsa yardımcı olabilirim
ÇOK farkediyomuş gerçekten burda belediyeden memur getirmek için ümraniye belediyesi 300 tl istiyo maltepe belediyesi 130 demek ankarada 160 istiyooo...ikincisi burda sağlık raporlarını dışarda özelde yaptırıp sağlık ocağna gidip onaylatıyorsun başka hiç biyer onaylamada yetkili değil.. tek fark ankarada bedavaya sağlık ocağı yapıyo burda yapmıyo direk özele gönderiyoo
bende 5 sene istemiyorum,belkide hiç istemiyorum.büyük konusmayayım yine de..onu bunu bilmiyorumda kıslar benim enazından 1.5 sene bebiş düşünmemem gerek çünkü eşim bu sene sonu askere gideceksenağlama
tebrikler canım.aynen devam.....Tahminim 7 kg verdim:)))Şimdi elma sirkeli su içiyorum,yediklerime dikkat ediyorum,ara öğünler içinse tavsiyem keçiboynuzu hem tatlı isteğini gideriyor hemde tok tutuyor cnm.
Başka sorun varsa burdayım seve seve cevaplarım.
canım diyetisyen anneme her sabah 1 simit aaz peynir vermişti... annem 4 ay da 16 kilo verdi.. kesin kurallar diye bişey yok..Kız valla sen dalga geçiyorsun ne böreği,sdimitin bile 3 te birini yiyebilirsin sadeceklava:
yaa bana da bi ev alsan??? delikafadulden:roflol:akşam süper loto oynayınnnnn kaydirigubbakcemile5
çıkarsa hepinize sexi iç çamaşırları alıcamm kaydirigubbakcemile3:roflol:
ek olarak başka bişi isteyen varmııı Şeniz
:roflol::roflol::roflol::roflol::roflol:bana pamıklı don komandoyada yeşilinden:))
hoşgeldin burcucello,
canım sen nerde yaptırdınız sağlık raporlarını sağlık ocakları yapmıyor bildiğim kadarıyla
canım sen nerde yaptırdınız sağlık raporlarını sağlık ocakları yapmıyor bildiğim kadarıyla
bak mesela ne kadar farklı.siz hangi blediye de evleniyorsunuz? ya da memurunu cagırıyorsunuz?canım ben ankara da ted kolejinin ordaki sağlık ocağında ve karşısındaki hıfzısıha diye bir yer var orada yaptırdım bizden sağlık ocağı 2 tüp kan hıfzısıha 2 tüp kan aldı herhangi bir para ödemedik ama ist da nasıl oluyor bilmiyorum
burcucello hoşgeldin canım
bak mesela ne kadar farklı.siz hangi blediye de evleniyorsunuz? ya da memurunu cagırıyorsunuz?
bizim cankaya belediyesi.. tek istenen nüfus kayıt orneği,nüfus kagıdı fotokopisi,sağlık raporu,evlendirme beyanını muhtar ya da belediye gorevlilerine imzalatma.dış nikah için(cankaya ilçe sınırlarında)270,30 tl. bagış.. bu kadar
sağlık raporunu da her semtin sağlık ocagından alıyosun(sağlık ocagıyla gittik konustuk)
kan alınıyor,sonuc cıkmadan yarım saatte sağlık raporu hazırlanıyor.hıfsızsa ya falan gidilmiyor. olay bu kadar..
hoşbulduk tatlım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?