2009 yazı evleneceklerin paylaşım alanı !!

Merhaba kızlar.anladığıma göre son olarak nikah işlemlerinden konuşmuşunuz.ben ile nişanlım ayrı illerdeyiz.ben kendi memleketimde gerekli nikah belgelerini yaptırdım.sadece belediyeden makbuz istediler.ona 30 lira ödedim nikah evrak gideri imiş.gerçi bana çok geldi ama mecbur ödüyorsun işte.onun dışında her belediyenin sitesinde nikah işlemleri bölümü vardır heralde.benim baktığım belediyenin sitesinde vardı.orda nikah fiyatları yazıyor tek tek

yok canım benim. dedim ya sağlık raporu için sağlık ocakları para almıyo diye :)))

hatta ben hiçbir yere bağlı değilim,nişanlım emekli sandığına bğlı..
walla ududub ben anlamadım canım sizin durumu fisfisfis
neyse canım boşver

Son düzenleme:
neyse kızlar son 2 gündür gündüz ,akşam,gece uzuuun araştırmalar yapan,1 milyon siteye girerek,sayfa sayfa okuyarak lcd mi,plazma mı sorumun cevabını buldum... meğer ne kadar kulaktan dolma ogreniyormuşuz herseyi... iyiki de bu arastırmayı yapmışım yoksa amacıma ters düşen ama milletin bişiy bilmeden pofpofladığı bir ürünü alıp hiç memnun olmayacaktım....

neyse ilk once size soruyorum;

evinize lcd mi plazma mı almayı düşünüyorsunuz? ya da aldınız? bu tercihinzi ne gibi sebeplerle yaptınız?

Son düzenleme:
Sağlık raporu konusundada belediye beni bi sağlık ocağına yönlendirdi.ana çocuk sağlığı bölümü olan bir sağlık ocağı idi.2 tüp kan verdim.güvencem olmasına rağmen sağlık karnesi vs sorulmadan direk kan aldılar ve sonuçları aldım.bi para ödemedim o kadar işte...

Burcum, canım benim bildiklerime göre Lcd daha iyi imiş.çünkü ömrü diğerinden daha uzunmuş.bi de full Hd özellikli olmalı imiş.

ben varım ben delikafadulden

biz de aylardır lcd plazma marka vs araştırıyoruz..plazmalar çok elektrik tüketiyor, fatura düşmanı o yüzden lcd..inch olarak da koyacağın odanın büyüklüğüne izleme mesafesine göre seçiyorsun..philips sony arasında kaldık biz..nişanlım beyaz eşya sektöründe, o lcd tvleri test edip onaylayan biriyle konuştu, philips bütün testlerden geçiyor hatta standartların üstünde demiş..ama ben sonyciyim..biraz şikayet var tarzı siteleri de araştırmanı önererim..mesela sony az arıza çıkarıyor ama yedek parçası belçikadan geldiği için 1-2 ay yedek parça bekliyorsun arıza durumunda..philipste ise öyle birşey yok..türkiyede mevcut parçaları, eğer senin arızanı halledemezlerse yerine yenisi, senin model piyasadan kalktıysa bi üst modelini bile veriyorlar..yani philipsin müşteri memnuniyeti çok iyi lakin sonye nazaran daha sık arızalıyor, daha sorunlu..karar yine sizin..özelliklerine gelince bir sürü özellik var ama digital yayının yoksa hiçbir işe yaramıyor bu tvnin binlerce özelliği..full hd d smart ya da digiturk alacaksın ki full hd yi kullanasın..ya da blue ray dvd player alacaksın ve dvd alacaksın..bütçen varsa..o yüzden ay şu özelliği olsun ay bu olsun, iyi hoş olsun da kullanmayacaksın..pazarlama taktiği bunlar..ortalama özellikli ve bütçenize uygun birşey de iş görür yani..

neyse sanırım merak eden yok aramızda.. konuyu başka yerde acıyım,benim gibi 2 gün arastırıcam diye gözleriniz patlamasın,yardımcı olayım,bilinçsiz ve kulaktan dolma,amacımızın dışında alışveriş ve tüketim yapmayalım diye sormustum..

Siz ne aldınız dersen hiçbirşey sırnaşık şey

ben hep 40 inch düşünüyordum salon için ama şimdi evim ufak 32 inch de yetecek sanırsam bize..evimizin bütün eşyalarını alalım, tüm ihtiyaçlarımızı karşılayalım elimizde nakit kalırsa en son lcd alalım diyoruz..çünkü nişanlımın bekar evinde 70 ekran bi tv var..bir süre idare edebiliriz diye düşündük..

ay canım ben şimdi gördüm yazdığını...
biz lcd düşünüyoruz

ben bi teknoloji manyağı ve takipçisi olarak size tavsiyem öyle dehşet paralar harcamayın lcdye..çünkü hergün yeni bi özellik kattık diye yeni bi model çıkarıyorlar..aslında palavra, çoğu etkin biçimde çalışmıyor bile..tv nin bi yazılımını geliştiriyorlar 2 satır bişi yazıyorlar al sana yeni model oluyor 2 kat fiyatla sürüyorlar piyasaya..2 tv yi yanyana koyduklarında aradaki farkı anlayabiliyor musunuz? hayır..sadece renk ve parlaklık farkından başka hiçbirşey anlayamaz insan gözü de ondan..o yüzden hiç kapılmayın ay şu özelliği varmış ay bu varmış..hiçbiri etkin değil onların..teknolojileri tamamlanmamış ürünler onlar..
Min. özellikleri bence şöyle olmalı..

500 cmd parlaklık
30.000:1 kontrast
8 ms yeterli çünkü altını insan gözü fark edemiyor bile, ki 8ms in altında ilan edilse de özelliklerinde 8 ms in altında hiçbir ürün yok aslında piyasada. henüz icad edemediler..
görüş açısı önemli, sağdan soldan üstten alttan falan..onu alırken satış temsilcisine sorar öğrenirsiniz..
bi de 100 hertz olması güzel bişi..
1080p yani full hd olarak geçiyor bu da iyi bişi ama yine teknolojisini kullanmak pahalıya patlıyor..
dijital ve karasal tuner vdtb olarak geçiyor..ilerike teknoloji, gelmesini bekliyoruz, kablolu geçecek 2010 da diyebiliyorum..
diğer bütün özellikler palavra, pazarlama taktiği kanmayın..
müşteri hizmetlerini memnuniyetini bulunduğunuz ildeki servsini çok iyi araştırın..ki bu bence en önemli konu..

[B
Burcum, canım benim bildiklerime göre Lcd daha iyi imiş.çünkü ömrü diğerinden daha uzunmuş.bi de full Hd özellikli olmalı imiş.

şimdi basit bir dille anlatmaya calışacağım. oncelikle aynen ikiniz gibi fullhd lcd idi fikrim hatta model ve bütce bağlamda philips425603 fhd lcd yi şikayet var ve bilipbilmeden konusan mağaza gorevlileri,alışveriş siteleri gibi bircok yerden fikir edinerek bunda kakar kılmıstım.

en ucuz nerde satılıldıgını ogrenip,almaya gittiğimiz de begendiğim lcd nin ve bir çok lcd nin sd yayında(kanald,atv.trt,star........ vs.) evdeki tüplü tv den çok dha kotu oldugunu gordum! direkt alma fikrine ara verip "ben bi araştırayım" moduna girdim... keza akrabalar,arkadaşlar hepsi yeeni lcd leri ile aman ne kdar güzel baksanıza diyedursun,her seferinde bu işte bir terslik var bence goruntu rezalet diye düşünürdüm. bazıları uydu,digiturk te bağlıydı altın uclu kabloyla.gereken hersey vardı ama yok goruntu kotuydu..

şimdi plazma veya lcd hangi amaçla alıyoruz?nerde kullanıcaz,hangi boyuttta once bu soruyu sormalıyız..
1. sadece dvd,sd yayın(ulusal kanallar) ve film izlemek
2.playstation oynamak,blue ray izlemek(blueray için benim bütcem yok,secenekte yok)
3.eviniz çok ışık alıyor mu? (gündüz izleme durumu için sordum)
4.32 inç ten küçük bir panl tv istime durumu

valla burcucello benim bilgim dahilinde olmayan bir konu olduğu için cevap vermedim canım

ama sen bizimle paylaşsan olmazmı tatlım öğrendiklerini

Evet görüntü konusunda haklısın canım ben de aynı şeyleri duydum..ama digiturkle altın uçlu hdmi ile nasıl görüntü kalitesi nasıl, hiç gözümle görmedim o yüzden birşey diyemeyeceğim..satış elemanlarına kalsa digiturk ile güzel görüntü alabiliyorsunuz..şimdi benim de içime kurt düştü bak delikafadulden

hayatım 8 ms tepkime suresidir.yani gozun zor anlamasını bırak insanı fitil eden bir durumsur.zaten lcd lerin problemi burada başlar.8 ms nin ne kadar altında olursa o kadar iyi.mesela kanal değiştirirken arada 1.33 saniye gecer.. dvd izleme ya da maç izleme sırasında ghosting olur.

Burcu anladım canım ne demek istediğini.bu konuda yani teknolojide pek bilgim yok.ben evimi bilmediğim için ne büyüklükte alcamı bilmiyorum.ama amacım dvd izlemek birde ulusal kanallar ya da bütçemi zorlamazsa digitürk olabilir.bu kadar

8 ms tepki süresinin derinlerine inmeni önerebilirim..gerçek 3 ms in henüz icad edilmediğini göreceksin oralarda..ya da boşver 100 ve 200 hertz olayını araştır o daha güzel bi teknoloji..

valla ben bu televizyon işini nişanlıma bırakayım benim aklımda yeterince dert var zaten laelaelaelaelae

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…