2009 yazı evleneceklerin paylaşım alanı !!

neyse çok daha uzun anlatıcaktım ama nişanlım geldi.. işin ozetini anlatayım arkadaşlar. zaten türkiye de bırakın fullhd yi,hd yayn yok.digiplus ta var o da sadece 3,4 kanal.digiplus aylık odemesi 100 üstü sanırım. bi de başka reciverlarda var.eger illa da fhd goruntu istiyorum derseniz blueray veya fullhd dvd alıcaksınız.. blueray de hem çok pahalı hem çok kısıtlı film vs.. secenekleri
-40 inç ve uzeri,genel de ulusal kanallar,digiturk, dvd izleyecekseniz kesinlikle plazma!!! (benim gibi)
-playstation oynayacagım,bilgisayar gibi kullanmakta istiyorum derseniz lcd
-gündüz çok aydınlık bir salonda tv izleyecekseniz lcd
-mormal odalar,loş ısıkta izlemek istiyorum derseniz plazma
-goruntuler dvd,maç izlerken ani gecişler de ghosting,karelenme,takılma yapmasın istiyorsanız plazma(çok geliştirilmiş lcd onlarda bu problem daha az.5000 ustu lcd ler
-en iyi siyah renk için plazma...(yine lcd piyasası bu sorunu cozmek için ugrastılar.yine5000 üzeri lcd)
-odanın her kosesinden aynı goruntu için plazma(lcd ler tam karsıdan en iyi goruntuyu verir,koseler de bozulma başlar.
-yok ben hergün fhd izlemek istiyorum derseniz lcd aldıktan sonra parayı saçmaya devam edip,birsürü diğer ekipman :)

dogru bilinen yanlışlar;
plazmanın omru 30000 saat lcd 60000
evet bu 10 sene once dogruydu.plazma ureticileri yeni urunlerde buna son verdi.hatta en yeniler 100000 saat vaadiyle

plazmalar eski teknoloji lcd yeni teknoloji

külliyen yalan!!!! lcd 1975 lere dayanıyor.ilk bilgisayar monitoru.sonra tv için uyarlanıyor.

neden mağazalarda en çok lcd var? plazma eski teknoloji oldugu için mi?
hayır sadece bu bir pazar,rant meselesi.. lcd lerin on panelini sadece bir firma uretiyor.lisansını alıp diğer tüm firmalara satıyor.diğerleri ondan satın alıp parcaları birleştiriyor.. yorulmasına gerek kalmıyor.

plazmalar da ise durum değişiyor.elini tasın altına somak gerekiyor.kendileri uretiyor.

hangi markalar tercih edilmeli(sırasıyla)
plazma için;
1.pioner kuro serisi.(ki fiyatları uçmuş)
2.panasonic(benim bütceme gore)
3.samsung(zorda kalınırsa)

lcd için;
1.sharp
2.sony
3.samsung veya philips

yani arkadaşlar burda size düşem bu panel tv leri hngi amaçla aldığınız ondan sonra marka ve ozellikler kısmına yonelmeniz gerekiyor.

Son düzenleme:
haaa bi de bişey eksik evet plazmalar daha çok elektrik harcıyor,dün hesapladım(bu hesaplar tamamen benim izleme oranlarım uzerindendir.plazmanın 10 saat acık kalması gibi) ayda 12 ve 18 tl. faturaya yansır.

felicity cim 100 hertz olayına hiç girmedim.. en eski plazmalarda cunku 100 kullanılmış.
canım 2ms bile var

neyse tatlışlar ben yardımcı olmak için yazdım,karar sizin.. onceden philips 425603 fullhd lcd alacaktık.
şimdi bütcemize uygun oldugu ve ozellik bakımından panasonic viera 42px80 plazma tv düşünüyoruz.

biz playstation oynamıyoruz,bilgisayar olarak kullanmayacagız..
en iyi goruntu doğal renkler istiyoruz.. ulusal yayın,digiturk, dvd izlicez.

haa çok param olsa ikisinden de alırım :))))))))))))))))

Hımm konu tv demek ben bir bakıp geleyim bizimki neymiş,markasını no sunu yazayım.Çokkk memnunuz her gelende görüntü kalitesi çok ii diyor

Bulmam biraz oyaladı bir ton belge var çekmecede.

LG 42LG5000 LCD TV

Teknosadan almıştık bilgilerinize arkadaşlar.
Normal fiyatı biz aldığımızda 2500 tl gibi birşeydi biz 2000 tl ye aldık.

Görüntüsüde budur canlarım;

[/IMG]

Son düzenleme:
:) sağol canım sadece yardımcı olmak istedim. çok bilinçsiz tuketiyoruz herseyi. inan çok çok çok ozetleyerek yazdım sırf benim gibi yanılmayın diye(istekler dogrultusunda) elim koptu!!!! DDDDDD

yardımcı olabildiysm ne mutlu bana :)))

Ben varım tatlım mutfakta bir yandan yarın için mamalar yapıyorum bir yandan buraya bakıyorum.Tel kadayıf yaptım şerbetini döktüm birazdanda yoğurt çorbası yapacağım.Sen nasılsın günün nasıl geçti?

aşkol mısra yaaa ben rejim diyorum sen kadayıf diyorsunnn klava:

yorucu bi gündü dün işe gelmedim heryer birbirine girmiş toparlayamadım bile 15 gün gelmeyince nolcak acabaaa delikafadulden

canım 2ms bile üretildi.. bide dolar yükseldiği için tv olayını erteleyin derim almayı düşünenlere
bide bende burdayımmdelikafadulden

Canım benim birde benim halimi düşün yapıyorum ama yiyemiyorum ((

Tahmin ediyorum cnm işyerinde nasıl yorulduğunu aynı şeyleri bende yaşıyorum çünkü üstelik 1 gün izin kullandığımda ortalık karışıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…