2009 yılında tüp bebek yaptıracakların paylaşım alanı

olmadı üzgünüm

Nesrinciğim bigün inanıyorum allahıma sende buraya yaşasın hamileyim yazacaksın. Ama zamanı var demekki, hayırlısı daha sonra olmasıymış. Üzülmemek mümkün değil ama zaman acıları azaltıyor. Seninde zamana ihtiyacın var vanım Allah yardımcın olsun. Ama şunu unutma tek sen değilsin ve daha çok şansın var.

gerçekten üzgünüm............
ama hamile olmadığım için değil bu kadar emeğe ve bu kadar acıya rağmen umutlarımın bir kez daha elektrik kesintisine uğramasına üzgünüm.......
ama biliyorum bu ışık tekrar yanıcak.....sadece zamana ihtiyacı var......
hepinize çok ama çok teşekkür ederim insan sizlerin varlığı sayesinde daha kolay atlatıyor........
bütün gece dışardaydım ve gördümkü hayat beni yada bizleri beklemiyor akıp gidiyor ve ben ne kadar geç yakalrsam o kadar kaybedicem......
bunun farkındayım ve en kısa zamanda ayağa kalkıp dondurulmuşlar için tekrar tekrar yollara düşücem...
benim hala umudum var sonu ne olursa olsun....
belki ilerde haaaaaaa şuuuuuuu çocukları olmayan çift mi?????diye sohbete başlanan çift biz olsak bile benim en büyük zenginliğim yanımda sağlığım......
varlığınız için hepinize çok ama çok teşekkür ederim....
uzun bir aradan sonra bu gece sigaramı da tellendirdim......
sıra da güzel bir tatil var.....
kafamı toplamam lazım yüreğim ve ben biraz başbaşa kalmsak iyi olur galiba....
sizi seviyorum arkadaşlar....

içim acıyor arkadaşım, sen benden güçlüsün demek ki.
şaşırmadım aslında öyle bir kadınsın çünkü..
git bol bol dinlen, sigaranı tellendir, güneşte yan, ruhunu dinle..sen ben döndüm demedikçe seni rahatsız etmiycez, geldiğinde haber ver ki kucaklayalım seni..
dondurulmuşlarla beraber biz de seni bekliyoruz..a.s.

nesrinim can arkadaşım dünden beri ne yazayım nasıl teselli ediyim diye düşünürken sen yine herzamanki gibi hepimizden önce güçlü ve metanetli halini yazınla ortaya koydun arkadaşım.Şuan daha fazla söylenecek bişey yok sen en güzel kararı vermişsin hiç bişey düşünmeden şöyle bir güzel tatilini yap biz burda seni bekliyor olucaz:1hug::1hug::1hug::1hug:

ARKADAŞLAR MERHABA,
Ben sizlerle biraz dertleşmek istedim. Başımdan geçen olayları anlatayım size. Sizde benim ne yapmam gerketiğini söyleyin. Kafam birz karışıkta.

Bende sitenin eski üyelerindenim. Bi zamanlar hergün takip ederdim. Tüp bebek yaptırdığım dönemlerde. Şimdi ara sıra bakıyorum. Bende size başımdan geçenleri anlatayım. Biz 6 senelik evliyiz. ılk 2 sene bebek istemedik. Daha sonra korunmamamıza rağmen olmadı. Bende adet düzensizliği ve yurmurtlama problemi var (pcos) doktor ilaçlarla yumurtalarımı çatlattı bi kaç öyle denedik, olmadı. Daha sonra eşimden test istedi sperm hareketliliği düşük çıktı. Tüp bebek yapmaya karar verdik. Memorial hastanesine gittik. Rahim filmi istediler çektirdim. Orda rahim şeklimde bozukluk olduğunu, çocuk olsa bile 4 aydan sonra düşebileceğini ve ameliyatla rahim şeklinn düzeltilmesi gerektiğini söylediler. Bende tamam dedim. Ameliyat oldum. Ameliyattan 7 ay sonrada (2007 ekim) Amerikan hastanesinde tüp bebek tedavisine başladım. Yumurtalarım toplandığı günden sonra ben fenalaştım. OHSS denen şey başıma geldi. Hemde en risklisi. 3 gün hastanede yattım.(Tabi dünya paralar ödedim.) Neyseki iyileştim. Ama transfer işlemi ertelendi. Şubat ayında 3 embriyo transferi yapıldı. 12 gün sonra teste gittiğimde Hamile olduğumu öğrendim. Fakat mutluluğumuz uzun sürmedi. 2 aylıkken düştüler.(ikizdi) Daha sonra kalan embriyolarla tekrar denedik. bu sefer tutmadı. Bende tabi depresyonik durumlar. Ama yinede hiçbir zaman Allah'tan ümidimizi kesmedik. Yaklaşık bir senedir gibi hiçbişey yapmadım.Kafamdan sildim hamile kalamamayı ama yine olmadı.

ıki hafta önce yakın çevremin önerdiği bi doktora gittim. Saolsun bizimle çok ilgilendi. Başımdan geçen olayları sabırla dinledi. Daha önce hiç bi doktor bu kadar ilgilenip, bizi uzun uzun dinlememişti. Daha önce yapılan ameliyatın (rahim düzeltme ameliyatının) çok gereksiz olduğunu tamamen para amaçlı olduğunu, ve bu ameliyatın rahimde yapışıklıklara neden olabileceğini ve tekrardan rahim filmi çekmem gerekteğini söyledi. Birde tüp bebek tedavisindeki, OHSS durumunun tamamen hastenenin suçu olduğunu, onların takipsizliğinden kaynaklandığı söyledi. Şimdi arkadaşlar bahsettiğim iki hastanede Türkiye'nin en iyi hastaneleri arasında. Ben şimdi kime güveneyim sizce? Ne yapmalıyım. Bende artık bebek sahibi olmak istiyorum.

Nesrin cim söylenebilecek en güzel sözleri söylemişsin.... Senin gücüne sabrına direnişe hayranım.... bizim seni teselli etmemiz gerekirken sen bizim üzüntümüzü teselli ediyorsun arkadaşım...
Allah en kısa zamanda bütün isteklerini gerçekleştirsin....

NESRİNBAR cım

Ben de 27 sinde aldım sonucumu malesef negatif . Çok üzüldüm inan zaten kredi ile yaptık . Ama inanmalısın her işte bi hayır vardır Ben öyle düşündüm boşver belki başka kötü bi şey engellendi ya da ne bileyim daha yararlı bi şey iin ertelendi. Eşimin umurunda değildi imdi çok üzüldüğümü görünce sanki daha ilgili ve sevecen Ne bileyim belki ilişkimizde bi sınama noktasıydı benim farkında olmadığım filan. Her neyse aynı şekilde karar aldım Hemen gidip bi hsg çektirdim şimdi de tatile çıkacağım o günlere denk getirip Çok da germememm lazım tatilde çok gül tamam mı söz mü ? Mutsuz bi anneye gelmek istemeyebilir bebiş :) Öpüyorum Nesrincim

Sibel ce

Ya evet benim de bi arkadaşım bu laproskopiden oldu hem de nazenin bi itpitir Bahçeci de oldu ama Bahçeci Sivas lı ve onların çok yakın akrabası Para tuzağı bi şey olsaydı yapmazdı dr diye düşünüyorum çünkü yani hani taşradan paranın az döndüğü yerden gittiler falan filan. Ama OHSS durumunu bilemiyorum . Ben de Amerikan da yaptırdım ilgi sıfırdı sana bunu söyleyeyim tam tedavi başlayacak ben burdan rapor filan alıp igdiyorum dr kongreye gitmiş oraya gidip öğreniyorum . Ama toplama da uzmanlık gerektiriyo sanki bir de transfer de bu konularda titiz olması ilgiden daha önemli gibi . Ama işte tutmadı bilemiyorum zaten yaş 42 Bu sitede el-muallim diye bi arkadaş var Çamlıca medicana dan bahsetti o da 40 yaşında 3 üze hamile kaldı Tekrar denersem oraya ya da Kadıköy şifa da Engin beyi bulucam ve unutma arkadaşım bebeişin doğacağı varsa dr hastane bir araç oluyo yani buna inan yüreğini ferah tut tatile filan çık dr la aranızda ki enerji zayıfsssa dr u değiştir İNANMAK da çok önemli unutma arkadaşm Allah yardımcın olsun

Çok saol Papatya. Şimdi yeni bi doktora gidiyorum işte. Bakalım hayırlısı. Ama Amerikan'a bir daha gitmem.

canımmmopuyorumnanaktan çeşmeye bekliyoruz, gelirsen mutlaka ara olur mu?:1hug:

Arkadaşlar ne deseniz haklısınız. insan çok yoruluyor ve yıpranıyor bu süreçte... Ben Amerikan da yaptırdım Ekim ayında, OHSS oldum. Ama hastanenin suçu kuralına benim vak'am için katılmıyorum. Herkes doktor hatasından OHSS olur diye bir şey yok.. Gonal f - 75 ile en düşük dozla başladık. 1 hafta hiç tepki vermedi yumurtalıklarım, sonra bir üst doz olan 112,5 a geçtik 3 günde patlama yaptı. Şimdi doktoru suçlasam adam ne yapsın bu ilacın dozu 75 ile başlayıp, 112,5-150 - 225 - 300- 375 -425 diye en son doza 425 olarak varıyor. Bana ilk 2 sini uyguladı , zaten PKO olduğumuz için tedavi öncesi toplam 15 adet kalitesiz de olsa yumurtam vardı her 2 yumurtalığımda toplamda. İğneyi yiyince oldular 28 ....Ne hikayeler duydum bu dozlarla değil de 300 lerle başlayıp , tedavileri iptal edilmeyen, hatta aynı doza devam edilenler. ama bu durumda doktorumda hata bulamadım ben. Tedaviyi iptal etmek ve benim bünyemi yormak istemedi. 6. günün sonunda; Ya toplayalım bu yumurtaları tüp yapalım, ya da 2-3 ay bırakalım , baskılayalım yumurtalar ölsün vücut dinlensin dedi. Ama ben en minimum dozu kullandınız , gene başladığımız da 75 lik kullanmayacak mısınız dedim , malesef evet dedi.. Şimdi bu durumda doktor ne yapsın ? Ama bana bu kadar açıklama yapmış dktorumun yanı sıra hastasıyla konuşurken yüzüne bile bakmayan doktoru da var oranın şimdi kötü reklama girmesin adı bende kalsın...

Buraya kadar benim fikrim bu. ama hastanede aşırı ilgi gösterilmediği, hatta sırayla gelen giden herkese aynı prosedürü uygulama çabalarında haklısınız. Ben işlerimi doktorumu sık sık taciz ederek, adamı gölge gibi takip ederek hallettim. Yeri geldi sesimi yükselttim, yeri geldi embrolog labaraturarını taciz ettim. Transfer sonrasında da trasnfer işleminin detayları, gelişmleri, ultrason kontrollerinde bir sorun yaşamadım. Ama siz de çok haklısınız insan kendini nerde huzurlu hissediyorsa orda yaptırmalı. en kısa zamanda en güvenilir yeri bulmanız ve iç huzuruyla yaptırmanızı diliyorum. Allah yardımcınız olsun.

Serananes. Ben doktorun adını vermiyeyim. ıyi bi doktordur kesinlikle konusunda çünkü çok hastası var. Ama ilgisiz. Hiçbirşey konuşamıyosunuz doktorla. Benim yumurtalarım çok gelişti. Bana fazla ilaç tedavisi uygulandı bu bence hastane ile ilgili. Çünkü yumurta toplanmadan son kontrollere gittiğimde ben sıkıntılarımı söyledim fakat doktorum yurt dışındaydı başka bi doktor muayene etti. Yani bence bu ihmalkarlık. Bu ihmalkarlığın bedelinide maddi ve manevi yeterince ödedik. Bu olaydan sonra orda dondurulmuşlarım vardı. Dondurulmuşlarla transfer istedik. oda tutmadı tabi tutmaması onların suçu değil. Ama ben orda ağlıyorum. doktorumun umurunda değil kapıda ayakta konuşuyoruz bu konuyu. Hatırladıkça sinir oluyorum. Her neyse herkese bol şans.

ben iyiyim kafamda bir patates sıkı sıkıya sarılmış bir durumda yatıyorum başımı ortadan kesiyorlarmış gibi ağrıyor....
bu kadar ağlarsan ve gece uyumassan ha birde uzun zamandan sonra bu kadar sigara içersen böyle olur dimi ama???????
iyiyim tatlım iyi olmak zorundayım
tatile gidicektik reglim başladı bugün haftaya kaldı tatil((((

kıyamam sana...
içme o kadar sigara .. yani tellendir dedik de kendini yak demedik..
bir an düşündüm seni patatesle kafanda garibime gitti..:jeyyar:
ağlama desem ne yazar , tahmin edebiliyorum ben bile yarı dağıldım dünden beri.. ama allah bir hayırsızlık var diye nasip etmedi diye düşünmeye çalışıyorum.. kim bilir ne zaman edecek. kim bilir hangi donmuş bebiş nasip olacak belki bir sonraki denemende.. tatile nereye planlıyorsun ? yeşim seni bekliyor biliyosun zemuszemus

canım tek bildiğim bir gün anne olucam da ne zaman onu kestiremedim henüz...
patattes annemin fikriydi:))))))))
bende çok üzgünüm ama geçicek be güzel kadın buda geçicek inşallah....
çeşmeye gidebiliriz ama teyzemlerin ev biraz kalabalık olucak ben de eşimle kalmak istiyorum bir süre....
fethiye veya kemer düşünüyoruz bakalım belki de gezeriz her yeri....
sen istanbulda mısın ???????ne zaman tatil????

ben burdayım mayıs sonu yaptım bir tatil yarım yamalak.
simdi havalar cok sıcak, ayrıca 5 . ayımız bitiyor , 6 veya 7 de bir yere gidebilisin dedi doktor da ben göze alamıyorum. korkuyorum bir iş gelse başıma gerilim yaparım. en iyisi istanbula yakın silivri de yazlık var oraya gideriz haftasonları annemlerle birlikte .. böyle böyle geçer bu yaz :))
sen kocanla kafa dinle bence de..

dimi ya kocayla gideyim ben en azından beni sıkmıyor insanlar bana ölmüşüm gibi davranıyor ama koca anlıyor beni....
seneye cadınla gidersin inşallahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh sağlıklı ve mutlu günlerde....
seni kocaman öpüyorum arkadaşım herşey için bir kere daha sağol....yeğenime selam söyle.....kusura bakmasın benden taraf tüp kardeşi birazcık daha gecikecek:))))))))

Nesrinbar arkadaşım bende yeni üyelerdeniz öncelikle hiç umudunu yitirme olurmu inş yarabbim bize de verecek kuzularımızı bende yeni başladım tüp bebek tedavisine
bana göre çok badireler atlattım ama hala cesaretliyim olacak inanıyorum yarabbim bize de verecek
ben 3 yıllık evliyim 7 aylık evliydim hamile kaldım 5 aylık düşük yaptım
myom sebep dediler ameliyat oldum
sonra tüpler tıkalı dediler laparoskopi oldum tüplerim tamamen kapatıldı
şimdi tüp bebek tek şansım kaldı
cuma günü yumurta toplama işlemi yapılacak ve ne zaman emriyolar yerleştirilir bilmiyorum
ve bekleme süresi
sizin geçtiğiniz dönemlerden şimdi bende geçeçem Allahım herşeyin hayırlısını versin ama
inş bizim de bebişlerimiz olur inş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…