- 2 Aralık 2009
- 852
- 175
- 133
yaa kıslar bişey sorcam sizee... karındaki bebek hiç içeri kakasını yapar mı??? yaparsa nasıl yapar???
ben çıkıyorum kızlar öpüldünğüzzzz
eeee özleyeceğiz Aslıcığııımmmm seniiiiii
hafta hafta gebeliği takip ediyorum sürekli bi kaç hafta sonrası için sanırım öle bişe başlıycakmış okumuştum ama nasıl olur bilmem bide bugün teyzem dedi mesela 9 ay 10 günü geçince bebek kakasını yapmaya başlar onda boğulabilirmiş falan öle bişeler dedi doktor sitelerine bakmak lazım
biz hep buradayız canım...seni merakla takip edicem..walla ben de sizi çok özlüycem okulda konuşulmuyor bu konular
canım ben de öyle biliyorum.... şu aslan burcu arkadaşım söyledide sağolsun hep hayırlı haber verir banadedi ki senin gittiğin hastanede benim bir tanıdığım doğum yaptı sen de dikkat et anne karnında bebek kakasını yapmış mikrop kapmış anlamamışlar doktoruna sen de dikkat et... sürekli kötü konuşuyor... klava: ben de seni kandırmışlar bebek hiç kakasını yapar mı dedim ki eminim yapmaz yani onca şey okudum hiçbirinde öle bişeye rastlamadım... herşeyden korkarsam ben bu bebeği doğuramam ki yaa
biz hep buradayız canım...seni merakla takip edicem..
Mekonyum nedir?
Doğumdan önce bebeğin sindirim sistemi mekonyum ile doludur. Bebeğin barsak hareketleri ile mekonyum amniyon sıvısına karışır. Bu özellikle miyadı geçmiş gebelerde, fetusun anne karnında sıkıntıda ollduğu durumlarda görülür. Doğumda bebeğin nefes alması ile mekonyum akciğerlere gidebilir ve mekonyum aspirasyonu olarak adlandırılan tehlikeli durum oluşur.
Mekonyum varlığının araştırılması
Test olmaktan çok bir bulgudur. Genellikle mekonyum (bebeğin ilk dışkısı) doğum sonrası ilk 24 saatte çıkarılmasına karşın, %5-10 bebek doğum eylemi esnasında ya da antepartum dönemde mekonyum çıkartabilir. Ancak bebeğin doğduktan sonra yaptığı ilk solunum hareketi esnasında bunu akciğerlerine kaçırmaması için dikkatli olunmalıdır. Bazen dikkatli ultrason çekimleri esnasında mekomyum partikülleri yoğun dansiteler olarak gözlemlenebilir. Gerekirse amnioinfuzyon (amnios sıvısının vajinal yoldan uterus içine serum fizyolojik verilerek seyreltilmesi işlemi) uygulanır. Bebekte fetal distresten şüphelenildiği durumlarda ya da gelişme geriliği (İUGG) miad geçmesi gibi bebeğin yedeklerinin az olduğu durumlarda ek bir fetal distres kriteri olarak kabul edilir.
bşr de bunu buldum
olsun en azından benim gibi eve gelmen 7leri bulmuyor.. 4 de evindesin ne güzel miss :)))
evet canım 4 de iyi bir saat üsteli,k günler de uzayacak
sen de kötü şeyler düşünme boşver o lüzümsuzu kapa kulaklarını ay onları düşünecek olursak olabilecek binlerce kötü durum var ama bir de dünya yüzündeki doğumların %90 ı hiçbir sıkıntı yaşanmadan gerçekleşiyorum biz bu 90lık kısımdayız merak etmeyelim
canım ben de öyle biliyorum.... şu aslan burcu arkadaşım söyledide sağolsun hep hayırlı haber verir banadedi ki senin gittiğin hastanede benim bir tanıdığım doğum yaptı sen de dikkat et anne karnında bebek kakasını yapmış mikrop kapmış anlamamışlar doktoruna sen de dikkat et... sürekli kötü konuşuyor... klava: ben de seni kandırmışlar bebek hiç kakasını yapar mı dedim ki eminim yapmaz yani onca şey okudum hiçbirinde öle bişeye rastlamadım... herşeyden korkarsam ben bu bebeği doğuramam ki yaa
arkadaşım bende çok duydum bebeğin anne karnın da kakasını yaptığınnı ve zehirlediğini allah korusun da hepimizin bebeklerini ama bende duymutum ve rasladım öyle durumlara tanıdıklarımda
kendime dert yanıyorum cevap veremiyorum.. ben her zaman insanlara moral vermeye çalışan bir insanım karşımdaki kötü bişey söylesede iyi yönünü bulmaya çalışırım.. ama güzel arkadaşım seninle sohbet ediyorum.. sen neden bana sürekli böle şeyler söylüyorsun kiii...ayy bir dahakine vurucam yüzüne yeter artıkkk.... iyi insan olmaktan utandırıyor valla.. bazıları haketmiyor iiliği...
aslıcım kusura bakma canım , aspirine yazakken sana yazmışım...onunla benim özel bir durumumuz var ya..o bakımdan....ama olsun sen mutlu olacaksan senide takip ederim şekerim....sağolun kızlar çok mutlu oldum heh heh heh he alkisalkisalkis
hayatım biz en azından taşıdığımız bebekler için iyi insan olmalıyız bu dünyayı güzel daha yaşanır insanları da daha iyi insanlar yapmaya herkesten çok biz çabalıycaz sen sakin kim olursa olsun aklına olumsuz şey getirme ona da yazık zavallı insan diye düşünmek lazım keşke onun içinde yapacak bir şeyimiz olsa belki hayattan daha fazla zevk almayı öğrenmesi lazım sen melek gibi ol bizler melek gibi olalım ki etrafımızdaki kötüler utansın yaptıklarından di mi benim meleğim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?