canım ya ilk an bağlanma düşüncesi haklısın ama
sanki bebeğimizi yarım saat yada 1 saat sonra kucağımıza alsak ısınmazmı yani bize sevmezmi annesini yine de o da ilk dokunuş ama![]()
tatlım ben bebeğim dergisinde bi yazı okumuştum tamamen doğal doğumu destekleyen bi doktorun yazısı.
öyle duygulanmıştım ki..her şeyin doğal olması çok önemli..bu bi tabiat olayı. allah en iyisini bilir gibi. hiç bir müdahale olmadan gerçekleşen doğumda iki hormon var salgılanan. biri endorfin doğal ağrı kesici biri de bişiydi şimdi aklımda kalmadı diğer adı mutluluk hormonu. eğer anne doğumu sezaryenle yaparsa çalışması gereken kaslar çalışmadığı için o hormonlar salgılanmıyormuş. bebek de bu mücadele faslından mahrum kaldığı için doğal süreci yaşayamadan birden bire dünyada buluyormuş kendini. halbuki normal doğumda anne bağırsada çığırsada endorfin doğum sonrası kas ağrılarını ortadan kaldırıyormuş mutluluk hormonu kordondan bebeğe geçerek ilk aşkı başlatıyormuş. doğar doğmaz bebeğin ilk istediği anne kokusu anne sesiymiş.
normal doğumla sütün kendiliğinden geliyor zaten.o ilk süt onun için bi antibiyotik gibi ne kadar alırsa o kadar iyiymiş.
ama sezeryanla kendine gelene kadar zaman geçiyor bebişin senden uzak kalıyor.
beni bunlar çok etkilemişti canım. tabi herkesin seçimi kendine. herkes kendini en iyi bilendir. sen normal doğum yapınca psikolojin etkilenecekse o şekilde mutlu olamayacaksan sezeryan senin için en iyisi. şuan belki bnm ki de cahil cesareti. yumurta kapıya gelince bn de vazgeçerim bilemiyorum yani :)