• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Ağustos Anneleri

Kızlar benim merak ettiğim bir konu vardı... Hamilelik neden 40 hafta sürer? 40 Hafta 10 ay etmiyor mu gibi? onunla ilgili bir yazı okudum sizinle de paylaşayım.. şimdi açığa kavuştu benim merakım :)))

Sizin hamile kaldığınız tarihe göre yaptığınız hafta hesabı doktorunuzun belirttiği gebelik haftasından iki hafta geridedir. Siz doktorunuza örnek olarak “ben tam olarak ne zaman hamile kaldığımı biliyorum ve buna göre 3 haftalık hamileyim” şeklinde yorum yapabilirsiniz ancak siz aslında bu verilen örnekte tıbben 5 haftalık hamilesiniz.
Son adet tarihi hesabına göre gebelik ortalama 40 hafta sürer. Bu sürenin ay karşılığı 9 Ay 10 Gündür. Gebeliklerini aylarla ifade etme eğiliminde olan anne adaylarının bazıları bir ayın 4 haftadan, yani 28 günden daha uzun olduğunu göz ardı etmekte ve yine doktorlarının hesaplarıyla kendi hesapları çelişmektedir.
Modern Doğum Bilimi’nde hamileliği aylarla belirtme uygulaması terkedilmiştir.
Ultrasonografi cihazları doktorun yaptığı ölçümleri gebelik haftasına çevirirken yine tıbbi gebelik haftasını kullanırlar.
Hamileliğiniz başladıktan sonra karışıklıklara meydan vermemek için siz de tıbbi gebelik haftanızı kullanın.

araştırmacı arkadaşım benim sağollŞeniz
dünde kocişle bunu konuştuk o ilk ayı saymıyosun sen dedi:) çünkü ben dedim ki madem hamilelik 9 ay ayda var 4 hafta 9*4=36 ee nasıl oluyor dedim :) sonra güldük ...
herşeyine bilen kocam onu da çözüverdi:)

Günaydın canıııım
Kızlar ben kaçtım bakalım sonuçlar ne çıkacak akşama yazarım öpüyorum hepinizi:1hug:

tatlım hayırlı sonuçlar alırsın inşallah
güzel haberlerini bekliyoruzzopuyorumnanaktan

tatlım norma içme suyu hıc verılmıyo ole mı 6. ayı doldurana kadar... cok garıp geldı ya:):) bıde anne sutune benze mamalar varmıs anne sutuyle onu verebılıyomussun... sız vermeyı dusunuyomusunuz??

sanırım süt bebeği doyurmazsa ek mama veriyorlar. ama inş hiç birimize gerek kalmaz. eğer süt yetmezse mecburen veirirz herhalde.

tatlım norma içme suyu hıc verılmıyo ole mı 6. ayı doldurana kadar... cok garıp geldı ya:):) bıde anne sutune benze mamalar varmıs anne sutuyle onu verebılıyomussun... sız vermeyı dusunuyomusunuz??
sütün yetersiz gelirse ek mama veriyosun canım..
anne sütü tamamen bir mucizee yerini hiç bişey tutmuyo...a.s

slm kzılar nasılsınız?herkesler iyidir umarım
kızımı banyo yaptırdım ne çok ağladı ya neden semiyo suyu anlamadım korkuyo galiba bende yıkanmış oldum üstümü değiştim yoruldum valla
temzilik işlerine devam ediyorum yapılacak bazı şeyler daha kaldı
bizden böyle işte

cnm normalde sütün yeterli ise ilk 6 ay sadece anne sütü verilmeli, ama benim sütüm azdı o yüzden anne sütü gibi verilen mamlar var başlangıçta 1 numara veriliyor onlardan vermiştim arada 2.ayından sonra,havada çok sıcak olduğu için çay kaşığıyla suda verdim
ama sadece emzirseydim vermeyecektim
mama kullnıyorsan ek gıda işi 4.aydan sonra başlıyor,ama anne sütü ise6.aydan sonra

kızlar dün akşam 1 kadın 1 erkeği izliyorduk eşimle :)) oradaki kadında hamile :)) isim düşünüyorlar şimdi .. kız olur ne koyarız erkek olursa... kadın diyor ki kız olursa sudenaz koyarız ismini... erkek de hemen karşı çıkıyor olduu bu ismi koyalım yarın pavyon köşelerinde ismni görelim kızın...:D :roflol: erkek bu sefer yorum yaptı bence Saadet koyalım dedi... bu kadın itiraz etti .. olduuu Ozan ben 80 yaşında bir bebek mi doğurucam :roflol: :roflol: :roflol: kızlar belki okuyyunca etkilememiş olabilir sizi ama akşam gülmekten öldüümm :))) eşim kapadı sonunda dedi çocuğa bişey olacak yeter gülme :roflol:

kızlar dün akşam 1 kadın 1 erkeği izliyorduk eşimle :)) oradaki kadında hamile :)) isim düşünüyorlar şimdi .. kız olur ne koyarız erkek olursa... kadın diyor ki kız olursa sudenaz koyarız ismini... erkek de hemen karşı çıkıyor olduu bu ismi koyalım yarın pavyon köşelerinde ismni görelim kızın...:D :roflol: erkek bu sefer yorum yaptı bence Saadet koyalım dedi... bu kadın itiraz etti .. olduuu Ozan ben 80 yaşında bir bebek mi doğurucam :roflol: :roflol: :roflol: kızlar belki okuyyunca etkilememiş olabilir sizi ama akşam gülmekten öldüümm :))) eşim kapadı sonunda dedi çocuğa bişey olacak yeter gülme :roflol:
komik gerçektennn...kaydirigubbakcemile3

slm kzılar nasılsınız?herkesler iyidir umarım
kızımı banyo yaptırdım ne çok ağladı ya neden semiyo suyu anlamadım korkuyo galiba bende yıkanmış oldum üstümü değiştim yoruldum valla
temzilik işlerine devam ediyorum yapılacak bazı şeyler daha kaldı
bizden böyle işte
merhaba canım hoşgeldinn...
sen de ikinci bebişi bekliyosun sanırım.
benim de bir kızım zor oluyoo hem hamile hem çocuk!!!:CüvCüv:gamyoncuiremsu
kolay gelsin.

merhaba canım hoşgeldinn...
sen de ikinci bebişi bekliyosun sanırım.
benim de bir kızım zor oluyoo hem hamile hem çocuk!!!:CüvCüv:gamyoncuiremsu
kolay gelsin.

kızlar İstanbulda olsanız size oturmaya gelirdik... kendi derdiniz yetmiyor bir de bizi ağırlardınız ama biz de doya doya mıncıklardık sizin ufaklıkları.. anaaamm yerim onlarııı tam sevmeliktir şimdi onlar... yanaklarını ısır ısır ye :)))

Günaydın kızlar,,

Biz geldik ya şu havalar düzelse artık yürüyüşe filan çıksak çok bunaltıcı ya çalışmak da istemiyorum koro halinde ne diyoruz " gel temmuz gel ağustos gel gel gel"

çok komik onlar zaten bayılıyoruz bizde izlerken:)
genelde netten seyrediyoruz ama yetiyor yani:)

Günaydın kızlar,,

Biz geldik ya şu havalar düzelse artık yürüyüşe filan çıksak çok bunaltıcı ya çalışmak da istemiyorum koro halinde ne diyoruz " gel temmuz gel ağustos gel gel gel"

Günaydın canımmm :)) Hoşgeldiinn kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

Günaydın kızlar,,

günaydın cnm evet bencede biran önce havalar düzelsede gezip dolaşsak ve sonunda bebişlerimizde bize gelse sırnaşık şey

çok komik onlar zaten bayılıyoruz bizde izlerken:)
genelde netten seyrediyoruz ama yetiyor yani:)

biz de öyle canım... Youtube dan izliyoruz dediğin gibi yetiyor :))) Sıra ile gidiyoruz bir de ilk bölümden başladık 46. bölüme geldik :) netten olunca daha rahat bekleme sıkıntın yok :))

günaydınlar güzel anniş adayları bizim bugün randevumuz var eşim akşam diyorki karnımı hem seviyor oğlum yarın açık görüşe geliyoruz ceza evindeki günlerin yavaş yavaş geçiyor diyor sabırlı ol seni ordan kurtarıcam dört ay sonra bende gülmekten öldümm opuyorumnanaktan

günaydınlar güzel anniş adayları bizim bugün randevumuz var eşim akşam diyorki karnımı hem seviyor oğlum yarın açık görüşe geliyoruz ceza evindeki günlerin yavaş yavaş geçiyor diyor sabırlı ol seni ordan kurtarıcam dört ay sonra bende gülmekten öldümm opuyorumnanaktan

Günaydın canım...:))) benim eşimin bir arkadaşının eşi erken doğum yaptı geçtiğimiz günlerde.. ozaman benim eşimde bebeğim orda sağlıklı sağlıklı kal zamanında gel sakın erken gelme olur mu diye seviyordu kaydirigubbakcemile3 :)))

hayırlı sonuçlarla gel inş. canım :)))

Günaydın kızlar,,

günaydın canımm nasılsın
evet sana katılıyorum
ağustos gel gel gel:)))
kaydirigubbakcemile5

Back
X