• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Ağustos Anneleri

benim cildim çok yağlı hiç krem nemlendirici vs. Kullanmıorm ama kullanmalımıyım? Bide sivilcelendim ki sormayın:(

aaaa.seninki kız mıydı canım?Benim de tam tersine nasıl hamile kaldım bütün sivilce siyah nokta ne varsa kayboldu gitti.Cildime hiçbirşey kullanmıyorum şu an arada sırada rosense nin gülsuyunu sürüyorum okadar.Cildimde çok değişti düzgünleşti heralde erkek annesi olmanın avantajıkaydirigubbakcemile3

selam kzlar bende biraz yatıp tembellik yaptıktan sonra yine kalktım
ya ben neden hisstemiyorum bebişim hareketlerini
bendemi bi tuhaflık var acaba bilmiyorumkismile

Meral canım kız bebekler hissettirmiyor muş kendini biraz geç oluyormuş yani ben inanıyorum buna seninki kız mı acaba????

Ne yapalım çiğdemcim tekmeleniyoruz. Hatta benim kızım biraz asabiymiş çok normal bu kadar hissetmen senin kız tekme değil kafa atıyor sana dedi bir solda 2 dk sonra sağda durmadan dönüyor

kaydirigubbakcemile5 Benimki de öyle, resmen içeride yer değiştirdiğini hissediyorum. Artık ayağını mı dayıyor, poposunu mu bilemiyorum. Ama rahat hissediyorum döndüğünü.

oooo aynı zamanda gidiyoruz aynı zamanda geliyoruz senle canım yaaa.eee pisiler böyle heralde ahh bi de şu yavru pisiler yok mu?demin aşağıda uzandım biraz kayınvalidem de sırtüstü yattım.Rahatsız olduğunu anladım ama dönmiycem dedim kıpır kıpırdı sonra sol tarafıma bi tekme yedim ki sorma.Heralde ilk defa bu kadar şiddetli vuruyor ben de kahkaha attım kendikendime annemde geldi noldu kedikendine gülüyorsun dedi ben de dedim torunun tekmeledi.kaydirigubbakcemile3

kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 Ne güzel işte kıprış kıprış minik pisilerimiz Allah nazardan saklasın :nazar: . Canım felaket yanıyor vurduğunda; çimdik çimdik oluyor sanki. Yine de hissedemezsem korkuyorum. Acırsa acısın kara pisim iyi olsun da :asigim: .

canım aslında yaklaşık 1 ay öncesine kadar ne bulursam onu kullanıyordumm kaydirigubbakcemile3 ama görümcem bu duruma karşı çıktı.. cildin çok hassas hem de çok genç ve hamilesin böle şeyler sürme yüzüne dedi.. tuttuğu gibi kolumdan eczaneye götürdü beni :) eczanenin dermatologu varmış.. kendinin de kullandığı Skincode isimli markayı önerdi bana... hatta size linkini göndereyim inceleyin... kendisi de hamilelik döneminde bu kremleri kullanmış ve kesinlikle zararı yokmuş bebeğe hatta nette de okumuştum zararı olmadığını... bir de temizleme sütü aldık sabah akşam sütle temizleyip kremi sürüyorum.. benim cildim çok hassas ve malum havalar kötü acayip kötü oluyordu gülerken bile acıyordu bir de yanaklarım böle kırmızı kırmızı olup geçmiyordu.. çok şükür bu kremle hepsinden kurtuldum... hatta onun sayesinde çirkinleşmediğimi düşünmeye bile başladım :)))) normalde alnımda sürekli bir pürüzlük olurdu çünkü...

burda bütün özellikleri yazıyor kremlerinin vs nin...,

ALDERMA

kızlar bu arada biraz araştırdım... KK da da var bişiler bazıları hiç memnun kalmamış.. ben de bu zamana kadar ne kullandımsa memnun kalmamıştım.. hep sivilce yapıyordu yüzümde... kadınla pazarlık yaparak aldım... herhangi bir şey yaparsa yüzüne geri getir dedi :))) siz de ister bunu ister başka bişeyi alın ama alırken bu pazarlığı yapın :))) her krem herkese yaramıyor çünkü çok iyi deyip alıyorsun seni daha kötü yapıyor bu normal.. onlar zaten satmak için ellerinden geleni yapıyorlar :)))

Meral canım kız bebekler hissettirmiyor muş kendini biraz geç oluyormuş yani ben inanıyorum buna seninki kız mı acaba????

ama çiğdeeemmm benim bebişte dendiğine göre kız ama ben yaklaşık 2 haftadır rahat rahat hissediyorumm meleğimi :)))

puffff çok merak ediuorum nasıl bi duygu acaba tekmelerini hissetmek. Acaba ne zaman başlıcak bebişim beb burdaym demeye:)

"Bebeğin hareketlerinin yedinci haftada başlamasına karşın, bu anne tarafından fark edilmez. Hareketlerini veya "canlandığını" 14. ile 26. haftalar arası herhangi bir dönemde, genellikle de 18. ile 22. haftalar arasında hissedebilirsiniz. Daha önce bebek sahibi olmuş bir kadın, sıklıkla bebeğin hareketlerini daha önce fark eder; çünkü nasıl bir hareket bekleyeceğini biliyordur. Doğal ki, zayıf bir kadın da şişman bir kadına göre bebeğin hareketlerini daha erken fark eder.

Bazen son tahmini doğum tarihi yanlış hesaplandığından, bebek hareketleri geç hissedilmiş olabilir.

"Hiç kimse ilk kez anne olduğunu bilmenin nasıl bir şey hissettirdiğini tam olarak söyleyemez, yüz gebe kadın ilk bebek hareketlerini yüz farkı şekilde betimleyebilir. En çok tanımlanan tanımlar "karında bir kanat çırpınma hareketi" ve "kanımda bir kelebek gibi" şeklindedir. Daha erken bebek hareketleri de "çarpma veya dirsek atma", "seğirme", "guruldama", "birisinin karna vurması", "kabarcık patlaması", "kıvranma" , "çok güzel bir parka tepe taklak yürümeye başlamak gibi" diye de tanımlanır. İlk bebek hareketi genellikle yanlış bir şekilde açlık ve gaz ağrısı zannedilir. Hatta bir kadın, "Bluzumda bir böcek geziniyor zannettim, fakat sonradan bunun bebeğimin hareketi olduğunu fark ettim" diye anlamıştır. "
Yazmıştım daha önce belki yardımcı olur sana. Bunlardan biri gaz değilse kesin tepiktir.

defnecim dr daha söylemedi cinsiyetini ama içime kız doğuyo. Ama cildm hem yağlıydı sadece sivilce yaptm don zamanlarda:(

Ohoooo pelincim benim cildim de öyle bir yağlıdır ki nemlendirici hiiiiç kullanmam ben üstelik hamilelikten önce yüzümde özellikle çene bölgemde kocaman kocaman iltihaplı sivilceler çıkıyordu.üstüste bile çıktığı oluyordu.Şimdi eser yok o sivilcelerden.Neler yapardım geçirmek için antibiyotikli sular sabunlar falan.Şimdide doğumdan sonra tekrar olur dye korkuyorum.Ne güzelmiş böyle makyaj bile daha bir başka yakışıyor insanın yüzüne.

"Bebeğin hareketlerinin yedinci haftada başlamasına karşın, bu anne tarafından fark edilmez. Hareketlerini veya "canlandığını" 14. ile 26. haftalar arası herhangi bir dönemde, genellikle de 18. ile 22. haftalar arasında hissedebilirsiniz. Daha önce bebek sahibi olmuş bir kadın, sıklıkla bebeğin hareketlerini daha önce fark eder; çünkü nasıl bir hareket bekleyeceğini biliyordur. Doğal ki, zayıf bir kadın da şişman bir kadına göre bebeğin hareketlerini daha erken fark eder.

Bazen son tahmini doğum tarihi yanlış hesaplandığından, bebek hareketleri geç hissedilmiş olabilir.

"Hiç kimse ilk kez anne olduğunu bilmenin nasıl bir şey hissettirdiğini tam olarak söyleyemez, yüz gebe kadın ilk bebek hareketlerini yüz farkı şekilde betimleyebilir. En çok tanımlanan tanımlar "karında bir kanat çırpınma hareketi" ve "kanımda bir kelebek gibi" şeklindedir. Daha erken bebek hareketleri de "çarpma veya dirsek atma", "seğirme", "guruldama", "birisinin karna vurması", "kabarcık patlaması", "kıvranma" , "çok güzel bir parka tepe taklak yürümeye başlamak gibi" diye de tanımlanır. İlk bebek hareketi genellikle yanlış bir şekilde açlık ve gaz ağrısı zannedilir. Hatta bir kadın, "Bluzumda bir böcek geziniyor zannettim, fakat sonradan bunun bebeğimin hareketi olduğunu fark ettim" diye anlamıştır. "
Yazmıştım daha önce belki yardımcı olur sana. Bunlardan biri gaz değilse kesin tepiktir.

Zayıf olduğum için mi erken hissettim ben de acaba çokta zayıf değilim ama?????
Sen zayıf mısın çiğdemcim?

cnm demek senin oğluşunun adı doruk olcak heee
benimde oğlum olursa doruk istiyorum ama eşim pek ısınamadı doruk ismine gibi
ama ben çok beğeniyorum

ama çiğdeeemmm benim bebişte dendiğine göre kız ama ben yaklaşık 2 haftadır rahat rahat hissediyorumm meleğimi :)))

Neeee özlemcim sen hissediyor musun yaaaa ben hiç okumamışım canım:1shok:
Ama geçen konuşuyorduk ta daha hissetmiyorum falan diyordun ya....

cnm demek senin oğluşunun adı doruk olcak heee
benimde oğlum olursa doruk istiyorum ama eşim pek ısınamadı doruk ismine gibi
ama ben çok beğeniyorum

evet canım biz de artık herkes doruk diyor teyzesi amcası hepimiz alıştık doruğa:emir_bebek::emir_bebek: erkek tosunum benim yaaaagamyoncuiremsu

Neeee özlemcim sen hissediyor musun yaaaa ben hiç okumamışım canım:1shok:
Ama geçen konuşuyorduk ta daha hissetmiyorum falan diyordun ya....

işte o ağlandığım günlerden birinde Allah acıdı bebeğimi hissetmemi sağladı :))) şimdi hissetmeyince ascık dürtüyorum kızımı hemen tepki veriyor bana :)))

Zayıf olduğum için mi erken hissettim ben de acaba çokta zayıf değilim ama?????
Sen zayıf mısın çiğdemcim?

Eh ben de 160cm'e 48 kiloydum başladığımda, sonra 46'ya düştüm. Şimdi de 49,5 olmuşum. Yani ilk nasılsam, hala öyleyim. Zayıflık etkiliyor olmalı. Karın duvarında yağ birikmesi azsa, tekmeler daha rahat hissedilebilir. Tabi başka faktörler de var. Zira ben 16 yaşında 20'lik diş çıkarmayı başarmış biri olaraktan 10,5. haftada seyirmeyi normal karşıladım, ne yalan söyleyeyim.

Back
X